21. november 2011

Stress - er det min skyld?

Hvis du er stresset på arbejde, vil du så sige, at det er arbejdsgiverens skyld eller den måde, vores samfund har udviklet sig på – eller vil du sige, at det er din egen skyld?
De fleste vil nok mene, at alle tre aspekter gør sig gældende.

Stressen flytter med
Og stress er jo ikke kun en tilstand, der er til stede, når man er på arbejde. Det er i mange tilfælde der, den starter, men det er jo ikke noget, man bare kan lægge fra sig og så være ude af, når man kommer hjem til familien. Det følger en så længe, man ikke gør noget ved den stressede tilstanden.

Alle kan gøre noget ved stressen, men hvordan?
"For at forebygge stress og skabe trivsel er det vigtigt at forstå, hvad stress er, og hvordan stress kan tackles og forebygges. Det er et fælles ansvar på arbejdspladsen at forebygge stress og skabe trivsel"
Dette citat er taget fra Videncenter for Arbejdsmiljøs hjemmeside, og der er ikke nogen tvivl om, at ændringer starter med dig selv, men for mange er det vidt forskelligt, hvad der skal til. Skal man tage en snak med kolleger og chefen? Skal man sige sit job op eller noget helt tredje?

Stress fører til sygdom
Der er mange muligheder, men en ting er sikkert: En varig tilstand af stress er ikke gavnlig for ikke at tale om, at den er direkte skadelig.
Langvarig stress kan udløse en lang række sygdomme, som kan føre til, at kroppen ikke slappe rigtig af i meget lang tid og vil være i konstant beredskab. Det fører til, man ikke har det samme overskud til arbejdsopgaver og familien, som man ellers ville have. Det kan ingen holde til på sigt.

Hvad mener du?
Men hvordan ændrer man på de faktorer, der fører til stress?
Hvad skal man selv tage ansvar for?
Hvornår skal man få gang i en snak på arbejdspladsen?
Hvad skal chefen på arbejdspladsen gøre?
Hvad bør fagforeningen gøre?

Anita Holt, regionsbestyrelsesmedlem, Kristelig Fagbevægelse

12 kommentarer:

29. november 2011 kl. 21.46 Anonym

arbejdspladsen har den største rolle til at man kan blive stresset!!! for det er der man er for det meste af dagen..

30. november 2011 kl. 00.28 Elsebeth Dedieu

Tak for artiklen "Stress - hvem har skylden?"

Jeg deler hermed gerne mine tanker om emnet.

Som udgangspunkt mener jeg, at vi mennesker selv har et MEDansvar for, hvordan vi har det. Når det er sagt, er det klart, at også arbejdspladsen, kolleger, familie m.fl. har en stor indvirkning på vores liv. Da det er svært at ændre andre, kan man jo i hvert fald starte med at se på, hvad man selv kan gøre. Man kan jo f.eks. prøve at blive klar over, hvad der gør MIG stresset, og hvad jeg kunne tænke mig var anderledes, og dernæst gøre opmærksom på problemet overfor kolleger og ledelse. Derudover ligger der også et stort ansvar på ledelsen for at give RAMMER for gode arbejdsforhold og trivsel.
Som fagforening kunne man være med til, at sætte den enkelte i gang med den proces ved f.eks. at tilbyde infoaftener om, HVAD man f.eks. selv kan gøre for at forebygge stress-opbyggelse.

Mvh Elsebeth Dedieu

30. november 2011 kl. 10.06 Anita Holt, regionsbestyrelsesmedlem i Krifa i Nordjylland

@ Elsebeth

Tak for rosen, og ikke mindst tak for dine kommentarer til emnet.
Jeg skal meget gerne tage det op med organisationen om man kunne afholde en række informations aftner om netop stress.
Nu står der ikke hvor fra i landet du kommer, men det kan du evt. sende en opfølgning på.
Jeg er iøvrigt helt enig med dig i vi i hvert fald selv i udgangspunktet har ansvaret for at få bragt på banen at der er stress i ens liv, derefter er ønske senariet nok at man får opbakning fra alle sider, familie, arbejdsplads samt fagforening hvis der er brug for det. Og jeg tror rent faktisk også at hvis bare man tør tale åbnet om det, så vil de fleste gå meget langt for at hjælpe. Så det handler om ikke at gøre stress til et tabu.
Men lad mig evt. høre, hvor i landet du kommer fra( hvilket kontor du tilhører)

1. december 2011 kl. 11.39 Anette Broberg, kommunikationsmedarbejder i Krifa

Lige et tip: Hvis I vil vide mere om stress, så gå ind under "jobtrivsel" på forsiden af krifa.dk. Her er der masser af gode råd om bl.a. stress. Der er også en brevkasse, hvor vores to jobtrivselskonsulenter besvarer personlige spørgsmål.

2. december 2011 kl. 17.42 Anonym

har arbejdet som køkkenmedhjælper i nogle år til tider hårdt og stressende. men i de fire mdr jeg har gået ledig som dagpengemodtager har jeg været mere stresset og presset af far jobnet og mor fagforening, med den kontrol og bestemmelse over os.. vil bare gerne tilbage i mit gode job igen

4. december 2011 kl. 14.23 Jack Køhler, buschauffør

Hvis du er sygemeldt og har mistanke om, at din sygdom skyldes arbejdsmiljøet på arbejdspladsen, kan du bede din læge om at få en henvisning til Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik.
Jeg fik klarlagt af psykolog, at dårligt arbejdsmiljø på arbejdspladsen var årsagen til, at jeg gik ned med stress (psykologer betegner stress for tilpasningsreaktion). Endvidere er arbejdspladsen meldt til Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen har fået en anmeldelse.

6. december 2011 kl. 18.24 Jack Køhler, buschauffør

Kommunerne og staten udliciterer for at effektivisere, siger de. De har en hel del akademikere, som ikke laver andet end at sidde ved et skrivebord og lave statistik og juridiske analyser. De kan se af deres regneark, at her vil der bare være en kanon besparelse. Blind af tal og juridiske paragraffer foreslår de at man skal udlicitere denne og dit og så er de oven i købet af med tjenestemænd og alt andet bøvl.
Disse akademikere laver et udbudsmateriale, som er grobund for den nye virksomhed. Den nye ledelse og virksomhed tager over og medarbejderne er nu en del af en ny organisationskultur. Der er ingen, der tænker over, at der nu skal ske en temmelig stor forandringsproces(Kotters forandringsmodel) for medarbejderne!
Den nye ledelse klapper sig i sine hænder og kaster sig over LEAN. Nu skal vi rigtig på en gevaldig økonomisk slankekur og der er nok at tage fat på. Det første de kaster sig over er den gode overenskomst, som medarbejderne velfortjent har. De får lidt rådgivning fra DI og bliver enige om, at hive en af Danmarks svageste overenskomster op af 3F’s hylder. Dermed er de medarbejdere, der har været i virksomheden længst(10-20 år) de største tabere og vi andre, er blevet en del fattigere og mindre trygge.
Dårlig ledelse, svage overenskomster og uigennemtænkt forandring gør mennesker syge og giver virksomheder røde tal.

7. december 2011 kl. 13.05 Sandy Ditlef

Der er meget den enkelte kan gøre for at undgå stress fx. være kvalificeret til arbejdet, planlægge arbejdet, reducere sine faglige ambitioner, sige fra og passe på sig selv i privatlivet. Stress er udtryk for, at vi ikke magter opgaven - uanset årsag.
Problemet stress bider sig fast, når tiltagene for at undgå stress er udtømte for det enkelte menneske, dvs. når andre skal gøre noget! Og her kan man møde arbejdsgivere, der har den opfattelse, at de ikke har hverken pligt eller ansvar for at tilrettelægge arbejdet. Hvad skal den enkelte gøre ved det?

8. december 2011 kl. 16.49 Elsebeth Dedieu

Jeg bor i Vejle...
Mvh Elsebeth Dedieu

15. december 2011 kl. 09.39 Anonym

Jeg er fuldstændig enig med den anonyme, der skriver, at man er mere stresset som ledig end i arbejde !!! Jeg fik en meget dårlig oplevelse - desværre også med Krifa - i de 5 uger, jeg gik ledig i starten af året og håber aldrig mere, jeg skal stå i den situation.

23. december 2011 kl. 12.32 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

Vedr. seneste indlæg:

Jeg håber virkelig du går tilbage til Krifa folkene og fortæller om din oplevelse, det er nødvendigt for vi kan gøre tingene bedre.
Hvis ikke du vil gå direkte til dem kan jeg kun opfordre til du skriver en mail til en med noget ansvar der kan formidle det videre.
Vi kan kun blive bedre hvis vi ved hvad vi skal arbejde med.

23. december 2011 kl. 12.34 Anita Holt, bestyrelsesmedlem i regionsbestyrelsen i Nordjylland

@ Elsebeth

Jeg skal gerne give videre at der ønskes møder om stress håndtering i Vejle området:)

En rigtig god jul til alle.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.