23. januar 2012

EU appel fra Krifa - Sats på uddannelse og opkvalificering

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal kæmpe for mere opkvalifisering og uddannelse under det danske EU formandskab.Så kontant lyder kravet fra Krifa.
”Vi har en helt klar forventning om, at den danske regering sætter opkvalifisering og uddannelse på dagsordenen”, siger Søren Fibiger Olesen, formand for Kristelig Fagbevægelse.
Konkurrencen fra f.eks. Kina bliver stadig større: I takt med at deres uddannelsesniveau hæves, er kravet til Europa det samme, hvis vi ikke skal miste yderligere arbejdspladser til østen. Vi vil aldrig kunne konkurrere med Kina på lønnen, derfor handler det om uddannelse.

Europa isolerer sig
Europa har en tendens til i disse år kun at fokusere på sig selv og egne problemer. Det er vigtigt at det
danske formandskab fokuserer på Europa som en del af en større verden og ikke bare en isoleret ø. Hvis
Europa ikke har øje for dette ender vi med at bliver overhalet indenom, bl.a. af et fremstormende supermagt
som Kina. Dette vil have negative konsekvenser for beskæftigelsen i Europa.

Sats på de unge
Søren Fibiger Olesen fremhæver først og fremmest de unge som et særligt indsatsområde. Det er bydende nødvendigt, at de får en uddannelse, siger han. Det kræver fremtidens arbejdsmarked. Allerede nu er der EU lande hvor op imod halvdelen af de unge er ledige. Det er en katastrofe.
Kristelig Fagbevægelse opfordrer det danske formandskab til at arbejde for, at de enkelte EU lande får udarbejdet rammevilkår, der sikre at alle unge i Europa får en uddannelse. Det skylder vi både de unge, Danmark og EU.

4 kommentarer:

26. januar 2012 kl. 19.14 Anonym

Hvad med om man fik øjnene op for at fremtidens arbejdsmarked slet ikke hænger sammen som det gør i dag, og at de unge ledige kun vil klare sig hvis de begynder at se anderledes på deres karriere og arbejdsliv end man hører fra gammeldags arbejdsgivere og den røde og gule fagbevægelse? Faktum er at karrieren som vi kender den er DØD: Din karriere er DØD!

9. februar 2012 kl. 08.37 Flemming

ok Anonym, så kom da lige med dit egen bud på hvad vi skal stille på?

Hilsen
Flemming

10. februar 2012 kl. 16.39 John M. Hansen

Det er da godt i tænker på de unge får en uddannelse! Var det så ikke på tide, at deltage i betalingen til udvikling af samfundet f.eks. i form af uddannelse/efteruddannelse.

For at sikre, at bla. unge kan tage en uddannelse som arbejdsgiverne kan bruge i de respektive virksomheder på arbejdsmarked er ved, at begge parter, arbejdsgiver og arbejdstager, setter sig sammen og finder ud af hvilke kvalifikationer der pt. og fremtiden er brug for! Få tilrettet uddannelserne. Sågar oprette nye uddannelser hvis nødvendigt.

Men den del er I jo ikke en del af!

12. februar 2012 kl. 16.50 Bjarne R

Hvad med om krifa skærer halvdelen af reklamerne væk, de kunne gøre meget gavn til eksempel uddannelse, men jeg kan da godt se at det er skidt for TV2 .

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.