7. februar 2012

Der er behov for en lov mod usaglige opsigelser

Mere end 100.000 på det danske arbejdsmarked har ikke ret til en erstatning, selvom de fyres uden saglig grund. Det vil sige af grunde, som ikke har at gøre med enten arbejdspladsens eller medarbejderens forhold såsom uegnethed til jobbet, omstruktureringer eller besparelser.

Kristelig Fagbevægelse mener, at alle skal have ret til erstatning, hvis de fyres usagligt. Derfor er det ikke godt nok at ville indføre retten gennem overenskomsterne, for mange har slet ikke en overenskomst.

Vi foreslår at indføre retten til en erstatning for en usaglig opsigelse gennem ansættelsesbevisloven, som gælder for alle, når de har været ansat i mere end en måned med en arbejdstid på mere end otte timer om ugen i gennemsnit.

Det er en forbedring i forhold til både overenskomster og funktionærlov. Som regel giver overenskomster ret til en erstatning for usaglige opsigelser efter 9 måneders ansættelse, mens det først er efter 1 år i funktionærloven.

Jyllands-Posten har skrevet om, at fagforeningen DJØF foreslår forbedringer gennem funktionærloven. De synes, at funktionærloven skal give ret til en erstatning for usaglige opsigelser fra den dag, man er ansat. Både Socialdemokraterne og de radikale er positive over for forslaget.

Det er fint, at der er politisk forståelse for vores forslag om at beskytte mod usaglige opsigelser gennem lovgivningen. Men en forbedring gennem funktionærloven er bare ikke nok, da den ikke hjælper de mange, der ikke er funktionæransatte.

Søren Fibiger Olesen, formand, Kristelig Fagbevægelse

21 kommentarer:

9. februar 2012 kl. 17.50 Anonym

Åh, det var dog skønt at der er nogen der er ved at vågne!!´

I min tid som medlem af Krifa har der nu været 3 gange usaglig opsigelse med vattede chef og lige så vattede begrundelser så som " den generelle krise i landbruget" Krifa har ingen sagtionsmuligheder og jeres såkaldte fantastiske jurister har ingen våben. Håber for alle mine lidelsesfæller at der kommer hjælp fra oven ;-)
Venligst
Lilian Laursen

9. februar 2012 kl. 18.39 Jimmy Schandorff

ja jeg har også oplevet det her i 2011 det er så surt at man ikke kan få hjælp nonge steder .. det var også der for jeg har lave en hjemmeside ..for og minde folk at prøve og få hjælp så hurtig som mulig så folk moske undgår det går helt galt og bliver opsagt ..
de mente at jeg skulle sygmelle mig og så hade vi jo over 120 dage for og finde en løsning .. men på dag 81 blev jeg så opsagt .. hvor blev de 120 dage af

9. februar 2012 kl. 19.17 Morten Poulsen

Ja, Krifa, jeg håber da min sag har været med til at få jeres øjne åbnet for disse usagige opsigelser.
Jeg fik ingen, ingen hjælp overhovedet fra Krifa, da jeg blev usagligt opsagt, så det er da bestemt på tide at politikerne og ikke mindst Krifa vågner op; men det hjælper jo ikke mig, der gik glip af 3 ugers dagpenge på trods af at jeg stort aldrig har været arbejdsløs og ALTID har stået i A-kasse/fagforening.

9. februar 2012 kl. 19.28 Anonym

Jeg gik ned med stress og blev fyret som skolelærer. Min leder pressede mig meget til at sige hvornår jeg kunne komme tilbage og om vi kunne lave en aftale om min tilbagevenden. Men det kunne jeg ikke og jeg fik det ikke bedre af at blive presset. Jeg bad om at få ro til at blive rask og som svar fik jeg en fyreseddel. Jeg var faldet for antal sygedage, men jeg synes det er for dårligt at man kan blive fyret så let, bare fordi man går ned pga jobbet

9. februar 2012 kl. 20.47 Niels Sørensen

Som afskediget lønmodtager vil man i mange tilfælde føle en eller anden grad af usaglighed.
De debatører der i skrivende stund har nævnt deres (usaglige?) fyringsgrund, kan sagtens have ret i deres påstand. Men set fra den anden side af skrivebordet, er det måske ikke helt så sort & hvidt.
At bruge en grund som "Generel krise i landbruget" er vel lidt for usaglig, uagtet det sagtens kan være den reele grund. Men man burde kunne formulere det lidt anderledes/smartere.
Er man ramt af stress eller andre psykiske lidelser, der ikke kan "ses", bevæger man sig efter min mening ind i en zone, hvor det kan være utrolig vanskeligt at træffe de rigtige beslutninger. Loven om de 120 sygedage er vist en generel lov? og er vel lavet for at beskytte lønmodtageren i første omgang. Men hvis der er tale om virksomheder med få ansatte, kan det jo være en voldsom økonomisk belastning, hvis en medarbejder har et længere sygdomsforløb.
Er det fair at blive afskediget pga. sygdom? Er det fair en virksomhed belastes økonomisk pga. en medarbejders sygdom? Her bør der naturligvis skelnes mellem om det er arbejdsbetinget sygdom.
Hvad vil jeg sige med dette indlæg - ja egentlig vil jeg bare prøve at gøre opmærksom på, der altid er 2 sider af den samme sag - og det gælder også når man bliver afskediget - og ja, jeg har prøvet det selv, og ja, jeg har haft de samme tanker som beskrevet i de andre indlæg.

10. februar 2012 kl. 09.43 Ole Nielsen

Det er jo dejligt at se jeres holdning til dette på skrift. Gid den så også vil holde, når vi ringer til en af jeres konsulenter, og ber om hjælp til dette fenomen, og ikke får en sludder fra en slap holdning.
Det var da ihvertfald min oplevelse da jeg foretog en seriøs opringning til hovedkontoret.
Men man har jo lov at skifte holdning, og det kan jo blive bedre..

MVH Ole Nielsen

11. februar 2012 kl. 10.16 Claus Colbe

Til Niels Sørensen. Du har ret, jeg sidder selv i begge lejre og ser hvad en arbejdsgiver skal betale for, bare lige for at nævne lidt, Barsel hmm det var da ikke minarbejdsgiver der skulle ha barn. Influenza i 14dg jo jo, men det var ikke arbejdsgiveren der smittede, 120dg regel hva er det for noget, hvem er sorteper?, nemlig arbejdsgiveren.!
Jeg er lønmodtager, men jeg sidder med regnskab og ser hvad en lønmodtager koster de timer vedkommende ikke yder noget for virksomheden.
Mit budskab er, vi som lønmodtagere vil naturligvis sælge os selv så dyrt som muligt, men giv nu lige din arbejdsgiver en fair behandling, det er jo ikke kun din timeløn der er prisen på dig.
I min branche er kostprisen din timeløn + 48%, men kun hvis du ikke er syg og arbejder fuldtid og alle 220dg på et år, eller stiger kostprisen.

Mvh Claus Colbe

11. februar 2012 kl. 11.53 Anonym

Mange ting kan løses hvis krifa faglig hus osv bliver meldt i LO
men dertil er lønmotagerne ikke presset til, men jeg tror det skal nok komme en tid igen hvor folk finder ud af at det er nødvendig at stå sammen i stedet for at betale til billige foreninger som udretter ingenting.MVH Bjarne R

11. februar 2012 kl. 13.16 Gordon Shumway

Anonym - 11. feb. 2012 11.53

Nu kan hverken KRIFA, Det Faglige Hus eller andre "gule" fagforeninger melde sig ind i LO.

LO er kun for de "røde" fagforeninger

11. februar 2012 kl. 14.16 Anonym

Jeg blev fyret d.20-10-2011 med denne årsag: Omstrukturering af administrative kontorfunktioner. Men det var bare ikke den helt korrekte årsag. For jeg blev fyret om torsdagen og mandag morgen startede der en ny i samme stilling. Men fordi der hele tiden har manglet en medarbejder i afdelingen så var det jo ikke mit job der blev besat. Desværre havde jeg kun været ansat der i 5½ måned så der kunne ikke gøres noget ved det. Dette er bare så unfair når det kyser ud af ens opsigelse at det ikke er pga. omstrukturering man bliver fyret.... Håber virkelig at der er andre som der får noget ud af at tingene bliver ændret. Synes det er så trist at rende rundt hjemme... Og modtage det ene afslag efter det andet...

11. februar 2012 kl. 18.23 John M. Hansen

Til Anonym her over:

Så håber jeg da du tog kontakt til din Tillidsmand og evt. din forening for uberettiget fyring. Jeg ved godt, at det i mange tilfælde kan være svært, at bevise arbejdsgivers måde at snog sig på, men det ville være forsøget værd... men mindre du er i en "gul" forretning som ikke har overenskomsten på arbejdspladsen... ja så, kan du ikke gøre ret meget. I så fald er det valget du tog ved, at melde dig ind i en "gul" forretning.

12. februar 2012 kl. 12.19 Bjarne R

Hvorfor er der så mange som står i de gule fagforeninger hvor de ikke kan løse deres problemer, er det bare fordi det er billigt?? eller er det fordi i ikke vil stå sammen? hvad med det gamle ord solidaritet, nej så vil i hellere tøres om snuden af KRIFA og det faglige hus OSV.

12. februar 2012 kl. 20.48 Anonym

For lige at ridse reglerne op:
Funktionærer under funktionærloven er beskyttet efter 1 års ansættelse mod usaglig opsigelse. Inden de når denne grænse, kan man ikke rejse en sag om usaglig opsigelse - og det gælder uanset hvor man er organiseret, eller om man overhovedet er det.
Er man ansat under Hovedaftalen mellem DA og LO, er man beskyttet mod usaglig opsigelse efter 9 måneders ansættelse - og igen, det er underordnet hvor man er organiseret, såfremt Hovedaftalen finder anvendelse.
Problemet er jo netop, at man ikke, som mange tror, er generelt beskyttet mod usaglig opsigelse - det er jo det som Krifa kæmper for.

@ John M. Hansen - Det er fuldstændig ligegyldigt i den situation, om man organiseret rødt, gult eller en helt anden farve - Der kan LO heller ikke gøre noget.

12. februar 2012 kl. 22.28 Anonym

Det er underordnet hvorhen du er organiseret, når fagforeninger ligemeget hvilken har tabt deres indflydelse. Og lyst har de heller ikke til noget. Krise i industri eller politkerlavet kæmpegæld i det offentlige - MAN ØNSKER FATTIGE BORGERE, DER FORSVINDER SOM HJEMLØSE. Hvorfor skulle Krifa gøre en indsats? De over 100.000 arbejdsløse har de allerede afskrevet. Dem snakker Krifa ikke mere om. Mindre Bøvl? Formanden har medligdenhed med regeringen - og det kræftesugende mølle med samtale-cirkus og klick på hjemmesider og meningsløs doku om jobsøgning på uduelige Krifa-sider fortsætter, mens man sidder i en bolig med 15 graders varme, fordi man ikke længere har råd det det mest basale i ens liv. Krifa har sendt en CD som julegave - og så bliver man afskrevet. Hvad kan man forvente af sådan en organisation. Usaglig opsigelse? En virksomhed må gerne lyve. Det forhindrer Krifa bestemt ikke.

13. februar 2012 kl. 17.41 John M. Hansen

Jeg ved godt det ikke er nemt ang. usaglig opsigelse. Men det er nu noget nemmere når man har en tillidsmand, som forhåbentlig har opbakning fra sine kollegaer, og som skal inddrages i evt. fyringer på arbejdspladsen. Jeg siger ikke, at en evt. fyring kan undgås men der kan i mange tilfælde forhandles om vilkårene og evt. "nøjes" med en advarsel!

Det er en lidt anden sag hvis man står alene uden en tillidsmand og uden kollegaernes opbakning!

14. februar 2012 kl. 08.34 Gordon Shumway

@ John M. Hansen

Jeg er 100% enig med dig.

17. februar 2012 kl. 14.49 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa Nordjylland

Nu må man konstatere at netop sager om usaglige fyringer kan få kog i sindene som næsten intet andet.
Det er dybt frustrerende for dem der ender i saksen, og det kan være meget svært for Krifa og for den sags skyld andre fagforeninger at gøre helt det man kunne tænke sig for at hjælpe. Derfor er det jo netop at det ville være på sin plads med regler og love på området.
Men hvor er det godt at se det er sager der ligger befolkningen på sinde. Det gør det så meget lettere for Krifa at arbejde videre med et sådant emne. Og som Søren påpeger er det selvf. fint at der er nogen der har fokus på emnet, men der er bare mange der ikke lige er dækket af netop funktionærloven. Derfor mener jeg bestemt at det er et område Krifa gør helt rigtig i at have fokus på.
Det er jo en del af den lønmodtager lov vi foreslår som jeg på alle måder mener vil være et kæmpe skridt i den rigtige retning for det danske arbejdsmarked.

18. februar 2012 kl. 07.27 Gordon Shumway

@ Anita Holt

Problemet er altså ikke at du fyret uden grund - problemet er at der er svært at finde et nyt arbejde.

Og hvad er en usaglig og en saglig opsigelses - det kommer nok mest an på fra hvilken side man set det.

Jeg har set mange som f.eks. er totalt uforstående overfor at de er blevet fyret blot fordi at man kommer en smule for sent hver anden dag, har lidt for mange "mandags" sygemeldninger, ikke har de rette kvalifikationer, surfer privat på nettet lidt for længe i arbejdstiden m.m.

20. februar 2012 kl. 13.07 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa Nordjylland

@Gordon

Jamen vær nu realistisk, det er jo ikke i de situationer jeg mener der er tale om en uretmæssig fyring. Jeg er da helt med på der er nogen der virkelig ikke gør hvad man kan forvente, ej heller opfylder de krav der bliver stillet til dem. Det er jo ikke den kategori der er talt om.
Det er de mennesker der sidder tilbage forvirret og ramt på selvtilliden fordi de bliver afskediget uden den mindste grund til hvorfor. Vi er ret mange der arbejder i samfundet uden arbejdspladserne er underlagt en overenskomst af nogen art. Det er der problemerne kan opstå.
Og jeg er ikke enig med dig i at problemet KUN er man ikke kan findet et nyt job. Det er også at man står med en følelse af man ikke aner hvorfor man blev fyret og ikke mindst om det var en egen skyld( også selvom det reelt ikke er det) det er ikke alle der har lige som meget selvtillid som du og jeg vel!
Og igen usaglig er ikke det eneste man kan fyre på baggrund af, men kan også fyre uden grund. Og det er nok dem der egentlig er værst.
Jeg er da helt enig med dig i det meste afhænger af øjnene der ser, men det er da ikke alle der får en fyre seddel der er helt retmæssige, det må selv du da indrømme. Og hvis du blev fyret uden grund tror jeg også du ville være ret træt af det!
Det er mennsker vi tale om, de reagerer menneskeligt....med følelserne uden på tøjet!

20. februar 2012 kl. 20.47 Gordon Shumway

@ Anita Holt

Helt ærligt Anita - tag en tudekiks. ingen bliver fyret uden grund. Det er altid en grund til at man bliver fyret.

Det er så ikke altid at det er en rimelig grund. Men her har vi heldigvis noget som hedder afskedigelsesnævnet.

Helt ærligt Anita - hvis man efter man er blevet "urimeligt" fyret, findet er andet arbejde og man stadig går rundt at har den psykisk dårligt med fyringen, så har man et meget stort problem.

Det eneste som er vigtigt i en sådan situation er, at man finder en andet arbejde og lægger det forrige arbejde bag sig.

21. februar 2012 kl. 14.48 Anonym

Gordon du er et meget ufølsomt menneske, hvorfor bruger du overhovedet din tid herinde på denne blog?

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.