14. februar 2012

Er HK's nye lønforsikring bedre end Krifa’s?

HK Kommunal Sektor har foreslået at etablere en kollektiv lønforsikring for deres 45.000 medlemmer. Prisen for at få en dækning på 4000 kr. om måneden i seks måneder er 30 kr. ekstra.

Sammenligner vi Kristelig Fagbevægelses ordning med HK-ordningen, som endnu ikke er trådt i kraft, er prisen:
  • HK:      879 kr. om måneden, da fagforening er obligatorisk (maks. 4000 kr. dækning i 6 måneder)
  • Krifa:   833 kr. om måneden, hvis fagforening tilvælges!


Priserne dækker a-kasse, fagforening og lønsikring tilsammen for en heltidsforsikret uden efterløn.

Vi er billigere og dækker mere
Kristelig Fagbevægelses Extra Sikring er altså 46 kr. billigere om måneden. Og så dækker vi 4.500 kr./måned mod HK’s 4.000 kr./måned.

Samtidig dækker vi udbetaling op til 12 måneder, hvor HK kun dækker op til seks måneder.
HK Kommunals lønsikring er kollektiv og dermed obligatorisk. Kristelig Fagbevægelses Extra Sikring er individuel og mere fleksibel, da du køber, hvad du har behov for, og der er ingen fagforeningstvang.

Hos Krifa får du mere for mindre, og du bestemmer selv.

Af direktør Kurt Sørensen. Krifa Forsikring A/S

21 kommentarer:

14. februar 2012 kl. 08.33 Gordon Shumway

@ Kurt Sørensen

Nu blander du æbler og pærer sammen.

Kristelig Fagbevægelses Extra Sikring koster Dkr. 225,00 mod Dkr. 30,00 hos HK

Til gengæld har KRIFA et billiger fagforeningskontingent end HK har.

Man må formode at de som har valgt HK frem for KRIFA, har gjort dette grundet at de mener, at de får mere fagforening hos HK end hos KRIFA, til trods for at HK koster mere.

Bla. får de mulighed for at stemme om oversenkomsten, såfremt at de arbejder under en HK overenskomst

De har adgang til en hurtig behandling i det fagretsligesystem med KRIFA's noget langsommere behandlingstid i det civilretlige system. såfremt at de arbejder under en HK overenskomst.

Så NEJ - Hos KRIFA får du mere for mindre - du får den fagforening som du betaler for.

15. februar 2012 kl. 11.48 Anonym

Din formodning er desværre forkert, der er mange, der som jeg er er i HK fordi vi SKAL, vi har desværre ikke noget valg. Men så forhandler HK tilgengæld også en fantastisk LAV løn for mig. Så tak for det...

15. februar 2012 kl. 19.58 Finn Hansen

@Gordon
- Jeg er fuldstændig ening med dig, det kan ikke siges bedrer - " - du får den fagforening som du betaler for."

Det er da også utroligt at Kurt Sørensen kan lyve så åbentlyst - "Vi er billigere og dækker mere"

16. februar 2012 kl. 09.01 Bjarne Hansen

Tak til Gordon og Finn for jeres indlæg! Jeg tror ikke der er noget der bekræfter mig mere i at Krifa er den rette fagforening for mig end at I kan være SÅ meget imod noget i jo bare kan lade være med at bruge. Jeg oplever ikke at Krifa har brug for at være efter andre på den måde - eller medlemmer af Krifa har :-)

16. februar 2012 kl. 19.48 Gordon Shumway

@ Bjarne Hansen

Det er godt at du er afklaret med at KRIFA er den rette fagforening for dig.

Det ændre ikke på at KRIFA ikke har adgang til det fagrestlige system og kan således ikke gøre brug at dette system som er lange hurtigere en det civilretlige system.

Detfor kan man KRIFA ikke sammenligne sig direkte med f.eks. HK.

Det svare lidt til at havde en privat sundhedsforsikring. Alle er sikret mulighed for at blive behandlet på hospitalet. Dog kommer de man en privat sundhedsforsikring hurtigere i behandling og har dermed bedre chancer for at blive helbredt for div. sygdomme

17. februar 2012 kl. 08.15 Bjarne Hansen

@Gordon
Ja, det er dejligt at være afklaret. Jeg er egentligt ikke så optaget af hvad du mener man kan sammenligne. Det er fint at få forskelle frem så kunderne kan træffe deres valg på et oplyst grundlag. Det er dog min oplevelse af Krifa er langt bedre til at fremlægge objektive, sandfærdige data end f.eks. HK som jeg i mit fag mange gange har oplevet komme med direkte usande påstande.

Mig bekendt er det ret sjældent at der er behov for at løse en sag i det civilretslige system. Og selv HK m.fl. ender også der i nogle sager. Jeg syntes det er langt mere interessant hvordan de kunder der har brugt deres fagforening vurderer den hjælp de har fået. Og der ligger Krifa's kunder i top (på f.eks. Trustpilot) så uanset hvordan du mener processen er virker det åbenbart til kundernes tilfredshed.

17. februar 2012 kl. 14.39 Anita Holt, Medlem af regionsbestyrelsen i Krifa Nordjylland

@Gordon

Det må være eventyrlig irriterende at bruge så mange timer på at rakke Krifa ned, især når vi sidder så mange der er ret godt tilfreds. For som Bjarne helt korrekt påpeger så ligger vi faktisk i top hvad angår tilfredshed over den hjælp man har fået fra Krifa. Men det er jo nok en lille detalje.
Og jeg tror de sager vi skal vinde for vores medlemmer dem vinder vi som end med de vilkår vi har at arbejde under.
Så ro på Gordon, vi der vælger Krifa er fint tilfreds. Så vær sikker på, hvad din ikke medlemsholdning er, den lever vi som end med!!!

17. februar 2012 kl. 16.19 Finn Hansen

@ Anita

Nu er det ikke sådan at jeg bruger ret meget tid på at rakke krifa ned, for det er ikke det jeg gør.
Jeg fortæller den sandheden som krifa ikke fortæller deres kunder.

17. februar 2012 kl. 16.53 Gordon Shumway

@ Anita Holt

Problemet er som Finn Hansen skriver, at i ikke fortæller jeres kunder hele sandheden.

Endvidere må det også være "eventyrlig irriterende" at skulle leve med at nasse på de resultater som andre betaler og kæmper for.

20. februar 2012 kl. 11.59 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa Nordjylland

@Finn og Gordon

Finn nu var det så ikke lige i første omgang dig jeg skød på, men hvad er det lige du mener konkret vi ikke fortæller vores medlemmer????

Gordon hvis der er noget vi ikke gør, så er det at nasse, vi kan skam sagtens selv klare os. Og iøvrigt mener jeg at vi vælger at favne flere end egne medlemmer hvilket er betydelig mere end hvad vi må sige om jer. Det er tydeligvis meget vigtigt for jer ikke at lave noget der på nogen måde kan komme andre til gode.
Sådant må vi tilstå vi ikke tænker, derfor mener vi en lønmodtager lov der kan favne ALLE ville være på sin plads. Hvad de enkelte fagforeninger så gør ud over disse minimum krav vi gerne vil have den skal rumme, jamen bevars, det er jo så der vi evt. kan differentiere os. Og noget siger mig der stadig er mange der vælger os mon ikke;)
Vi har en enorm tilgang af kunder, det mener jeg måske nok ikke de "gode gamle" fagforeninger har. Mon det har en tanke!!!!

20. februar 2012 kl. 19.40 Finn Hansen

@ Anita
I Fortæller jeres kunder at i kan hjælpe dem lige så godt og nemt som de fagforeninger der ejer de forskellige overenskomster, og det er jo ikke korrekt.
I kender ikke alle overenskomsterne godt nok, til at vide hvad der står i dem eller hvordan de skal tolkes.
De overenskomster som i ikke selv har lavet har i jo ikke forhandlings retten til. på samme måde som 3F heller ikke kan køre sager der omhandler overenskomster som FOA har.
Det er muligt at i kan føre nogle sager, men de skal jo køres som privatretlige sager og ikke som arbejdsretlige sager ved arbejdsretten, hvis de kommer så langt ud at det er nødvendigt.

Desuden lyver i lige frem på jeres hjemmeside !
I skriver om pressekort at man kan få det gratis eller det store-pressekort (http://www.krifa.dk/fagforening/fordele/pressekort.aspx)
Det er der bare ikke noget der hedder, der findes kun et pressekort og det kan i faktisk slet ikke udstede I følge CIR nr 11721 af 19/07/2000 , Cirkulære om pressekort, er det følgende organisationer der kan udstede pressekort
Citat:
"2. Følgende organisationer udsteder pressekort:
Danske Dagblades Forening (DDF)
Dansk Journalistforbund (DJ)
Mediegruppen under Grafisk Forbund
Dansk Presse Medarbejder Forbund (DPMF)
Færøernes Journalistforbund"

Hele cirkulæret kan læses her. :https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=894

Det ligner i mine øjne ikke sandheden, men det kan i sikkert også bortforklare.

I kalder jer for en fagforening men kalder jeres medlemmer for kunder, så må i da være en forretning.
I optager alle i jeres fagforening, men man kan ikke komme med i bestyrelsen hvis man er muslim, er jeres forening så demokratisk, eller er det en forretnig.

Det er bare nogle af de sandheder jeg gerne vil fortælle.

20. februar 2012 kl. 20.36 Gordon Shumway

@ Anita Holt

Lige for at afklare en ting - Jeg er IKKE medlem af en fagforening. På den arbejdsplads jeg arbejder har vi ikke nogen overenskomst og således forhandler vi selv vores løn og ansættelsesforhold.

Men jeg erkender at denne model ikke er ideal for langt størstedelen af arbejdsmarked. Her er den nødvendigt med stærke fagforeninger og hej gør bla. 3F & Metal et kæmpe arbejde.

Mht. KRIFA's ide med en lønmodtagerlov.

Hvorfor skal jeg undlægges mere lovgivning end jeg forvejen er underligt. Jeg ønsker ikke at politikkerne skal havde mere indflydelses end de har i forvejen. Politikkerne skal helst blande sig uden om løn og ansættelsesforhold. De laver "sku" lort nok i det i forvejen.

Men jeg er også af den opfattelses, at hvis vi på min arbejdsplads havde en overenskomst, ville jeg finde det helt naturligt at være medlem af den overenskomstbærende fagforening (også hvis det skulle vise sig at være KRIFA). Når man godt vil nyde af goderne, må man også være villig til at bidrage - hvis man ikke bidrager, ja så nasser man på de andre som bidrager.

Men indrømmet - det har en enkelte også "ret" til at gøre. Men blot fordi man har en ret, betyder det ikke at det er det rigtigt at gøre

For øvrigt er jeg meget enig med Finn Hansen

21. februar 2012 kl. 13.17 Kristian Sørensen

Den Kristelige Fagbevægelses 10. bud.

Kristendommen ikke kun for Krifa. Det er en væsentlig del af dansk kultur og de fleste af os, kan de 10. bud fra vores konfirmand forberedelse. Der er særligt tre bud, som er interessante, når man kigger på Krifa-koncernen.

7. bud. Du må ikke stjæle.
Krifa kalder sig en fagforening, der betyder en forening for faget. Men Krifa er ikke fagenes forening. De afholder ingen udgifter til lokale uddannelsesudvalg, skolebestyrelsesarbejde, udvikling af undervisningsmateriale, eller relevant
efteruddannelse. Disse udgifter har den rigtige fagbevægelse, hvilket er grunden til kontingentet der er højere. – Men udgifterne er nødvendige, for hvis ikke man udvikler faget, forældes færdighederne og folk mister deres arbejde. En fagforening skal sikre at ”håndværket” er i orden, hvad enten det er tømmerens eller kontorassistentens.
Krifa ved godt, at LO fagbevægelsen bruger resurserne på at skabe et uddannelsessystem, tilpasset tiden og fremtidssikret. Når Krifa så ”sælger” deres kunder retten til kompetenceudvikling, stjæler de jo arbejdet fra LO fagbevægelsen. Det er det samme med overenskomsterne. Her har Krifa ingen andel i skabelsen af det arbejdsmarked, der giver langt de fleste danskere retten til overarbejdsbetaling, ferie, pension og ansættelseskontrakter. De ”sælger” retten til et produkt de ikke ejer, eller har andel i. Det er rent faktisk hæleri. – Men det er jo ikke tyveri, selvom de fleste almindelige kristne, nok ikke kan se forskellen.

8. bud. Du må ikke vidne falsk.
Krifa påstår at de er billigere end stort set alle dem, som de betragter som konkurrenter. Faktisk er det en himmelråbende påstand. Krifa opkræver rent faktisk et kontingent på hele 155 kr. pr. måned, for et produkt (overenskomsterne) de ikke udvikler, ejer eller på nogen anden måde har retten til. – Det svarede jo til at Stein-Bagger solgte retten til den lille havfrue til kineserne. Et produkt Krifa har retten til, er dog deres lønsikring. Krifas Extra Sikring koster 225 kr. mod HK’s 30 Kr. Altså 195 dyrere pr. måned!

Enhver kan jo regne ud at HK kan lave en billigere løsning, når de samler alle medlemmerne i puljen. Hos Krifa kan den enkelte vælge selv. – Men helt ærligt, man kan jo ikke både være billigst og give den enkelte valget.
Uanset hvad, taler Krifa usandt. Krifa behøvede ikke gøre det, men man vælger det altså bevist.

10. bud. Du må ikke begære de ting, der høre din næste til.
Krifa skriver i sin mission, at man vil rådgive kunderne om faglige ting. De faglige ting, eller fagretslige ting, høre til under overenskomsterne og er som beskrevet ikke Krifas ejendom. Krifa er helt afhængig af, at LO fagbevægelsen udvikler og kæmper for lønmodtagernes rettigheder. – Gjorde LO ikke det, ville der jo ikke findes nogen regler, der beskyttede arbejdstagerne.
Nu må man ”læse teksten fra LO fagbevægelsens bog” (overenskomsterne). Det burde Krifa stoppe med. Reelt kan Krifa kun forfølge sager civilretsligt.

Krifa skriver i sin vision, at de vil være en af landets tre a-kasser med størst vækst. Hvorfor? Noget siger mig Krifas ledelse burde sende ledelsen på søndagsskole igen. Det halter slemt med det 10. bud.

Når man således med et kristent menneskesyn kigger på Krifas ”unikke værdier og kristne menneskesyn” slår det, at der måske er et overordnet etisk problem.

Det 1. bud. Lyder som bekendt: Jeg er din gud. Du må ikke have andre guder end mig.

Krifa har fundet en ny gud der hedder profit. Koncernen, der primært sælger hæler-varer skovler penge ind og sælger rettigheder forhandlet i overenskomster, de ikke ejer. De rådgiver deres kunder om de vilkår, andre skaber dagligt gennem deres kontingent og frivillige arbejde i LO fagbevægelsen.
Og det går godt. Koncernen havde i 2010 regnskabet en formue på 536 mio. kr.

Profit er den nye gud. Og gudens billede er også i alt Krifas markedsføring i form af mønter, der ligger i bundter rundt om al tekst.

Det er i sandhed et ”unikt kristent menneskesyn.”

23. februar 2012 kl. 10.13 John H. Jensen

Helt enig med Kristian - Krifa slipper virkeligt let igennem, ved at nasse på de rigtige fagforeningers overenskomster - rettigheder som der er kæmpet for igennem mange år.
Jeg kan i den grad ikke forstå, hvorfor der er mennesker der kan finde på, at melde sig ind i Krifa, og øvrige gule fagforeninger - det er jo at save den gren over, man selv sidder på. Som arbejder er det mindste man kan gøre, at støtte op om de overenskomster og rettigheder som LO fagforeningerne har opnået ved 100 års kamp
Men nej, mange mennesker er åbenbart super egoister, og har hun en tanke "Mig selv" og så skidt med alle andre - vi nasser bare på dem - føj for en tankegang.
Jeg har intet til overs for folk der er medlem af de gule nasse-foreninger - og jeg har flere gange frydet mig over, hvor folk der virkelig har fået problemer som følge af dette medlemsskab - hjælpen/ servicen er nemlig så ringe, når man har brug for hjælp... FRYD...

23. februar 2012 kl. 11.45 Bjarne Hansen

@John
Syntes du også at alle stadigvæk burde køre Ford - fordi det var dem der gjorde masseproduktion muligt?
Hvis LO gerne vil have mig som medlem skal det være på baggrund af noget de kan og vil gøre for mig - eller har gjort i nyere tid. Ikke pga noget de har gjort for 100 år siden. Det syntes jeg egentligt ikke er specielt egoistisk.
Jeg oplever ikke at LO gør spor for mig. De forsøger bare at presse mig til at vælge dem ved at fortælle hvor dårlige alle andre er. Men faktum er jo, at de medlemmer, der rent faktisk har brugt deres fagforening er mere tilfreds med Krifa end med LO.
Jeg tror Krifa er glad for folk som dig, for så længe I er repræsentative for LO vil folk fortsætte med at forlade foreningen og søge hen mod mere moderne og tidsvarende løsninger.

Og så syntes jeg egentligt ikke det er særligt sympatisk at fryde sig over andres ulykke - uanset om de mener den er selvforskyldt eller ikke. Men igen - LO har jo flere gange vist at det er blevet vigtigere at undgå at nogen uden for bevægelsen opnår nogle rettigheder end det er at sikre egne medlemmer...

24. februar 2012 kl. 11.36 Kristian Sørensen

@Bjarne. Hvad var det LO gjorde for 100 år siden? Jeg håber ikke du tror det nuværende arbejdsmarked blev skabt ved at arbejdsgiverne bare gav arbejdstagerne alle rettigheder dengang.

De vilkår og goder vi alle arbejder under idag, skabes dagligt gennem forhandlinger på arbejdspladsen. - En ret som Krifa medlemmer har afskrevet sig i deres medlemsskab.

Moderne organisation? Hvornår tror du egentlig Krifa blev skabt? Krifa er ligeså gammel som LO fagbevægelsen og udspringer af den Kristne trosretning Indre Mission.

Der sidder den dag i dag ikke nogen i Krifas ledelse, der ikke også er aktive i Indre Mission. Det har jeg sådan set ikke noget imod. Der er, som jeg skrive i mit første indlæg, mange gode kristne værdier. MEN... De færreste vil nok kalde Indre Mission for moderne. Det tror jeg er at stramme den.

Du syntes ikke det er sympatisk at fryde sig over andres ulykke, men det er jo det Krifa gør i denne blog, og det var det der provokerede mig. Specielt fordi deres kritik af HK er totalt fordrejet og misvisende.

8. marts 2012 kl. 07.42 Anonym

Til John H Hansen: Lige til onfo, så er der SUPER dårlig hjælp at hente når man har brug for fagforeninger i LO. De er så meget i lommen på hinanden, LO og virksomhederne at de ikke tør gøre noget i frygt for at blive valgt fra, nu jeg ikke typen der fryder mig over andres dårligdom, men jeg kan da tænke mit, når folk tror de er sikret hos LO og k+mmer med alle sine udtalelser om de gule fagforeninger, for så ikke selv at få den hjælp de havde håbet på. LO betaler firmaerne for at være primær Fagforening hos dem, så tør LO jo ikke køre sag mod firmaet. Og det er set MANGE gange. Hilsen en der selv er i LO fordi jeg ikke har et valg.

13. marts 2012 kl. 10.15 Tina

Jeg er bare glad for at jeg fik skiftet til Hk inden jeg fik en uberettig bortvisning, fra en arbejdsgiver som kører lige på kanten af loven. Det tog nemlig kun 2 dage fra jeg kontaktede Hk til der var indgået forlig med arbejdsgiver..
Hvor lang tid ville det ikke tage hos Jer, når i ikke har retten til at forhandle Hk's overenskomst.
Desuden har jeg når jeg tidligere har kontaktet jer, fået svar på selv at tage snakken med arbejdsgiver, eller der er ikke noget at gøre lige på det punkt, det forekommer ikke hos Hk, uden at de virkelig har undersøgt sagen først

23. maj 2012 kl. 08.50 Anonym

Extra-Sikring er en god forretning....for KRIFA !!!
Jeg har nu gået ledig i 2 måneder, og KRIFA vil ikke godkende mig til dagpenge pga at min samlever er selvstændig. Det betyder dermed at jeg heller ikke kan få min Extra-Sikring udbetalt. Krifa kan ikke fortælle mig hvorfor de mener jeg stadig er i job....de har taget deres afgørelse, og dermed BASTA .... nu sidder jeg så her som "arbejdsløs" selvstændig, uden een krone i indtægt.
Krifa har dog den glædelige nyhed til mig....Din samlever kan lukke sin butik, og i kan så begge 2 få dagpenge, samt udbetalt Extra-Sikring ..... !!!! .... Krifa vil dermed "presse" os begge ud i arbejdsløsheden.
Har du tænkt på at tegne Extra-Sikring, så vil jeg råde dig til at læse de 26 siders regler igennem .... Krifa har ansat jurister som sidder i rundkreds for at kringle reglerne.
God sommer :-)

23. maj 2012 kl. 21.50 Anonym

Reglerne omkring selvstændig og definationen herpå er de samme i alle a-kasser. man har jo også selv et ansvar for at tjekke disse ting istedet for at fralægge sig ansvaret og give andre skylden!!

19. juli 2012 kl. 12.42 Jonas S

@ Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa Nordjylland

Jeg er bare forundret over hvor personligt og uproffessionelt du udtrykker dig når du åbenlyst repræsenterer en del af Krifa's bestyrelse. At RÅBE og bruge af 5 udråbstegn (!!!!) hører ingen steder henne i en saglig debat.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.