22. marts 2012

Nej til tvangsoverenskomster

3F vil være eneherskere på arbejdsmarkedet. Derfor er 3F nu gået på barrikaderne og blokerer en restaurant i Vejle for at tvinge den til at "elske" 3F.

Det drejer sig om Restaurant Vejlegården, som har overenskomst med Kristelig Fagbevægelse. Men det må den ikke for 3F. De vil have overenskomst med den. Derfor blokerer de den.

Respekt for alle
Desværre er det lovligt med den slags blokader i Danmark, fordi der endnu ikke har været politisk flertal for at forbyde dem. Kristelig Fagbevægelse mener, at alle overenskomster skal respekteres.

Når en virksomhed allerede har en overenskomst, så der er klare aftaler om løn og arbejdsforhold, burde det være ulovligt at blokere virksomheden for at få den til at skifte overenskomstpartner.

Imod tvangsoverenskomster
Det er selvfølgelig okay, at konkurrende fagforeninger til den, der har en overenskomst med en virksomhed, forsøger at få arbejdsgiveren til at vælge en anden overenskomstpart.

Men at bruge blokade som våben til det er ude af proportion og helt urimeligt. Når en arbejdsgiver sig "nej, jeg har en overenskosmt til anden side", skal det respekteres.

Kristelig Fagbevægelse kæmper imod tvangsoverenskomster.

Se mere i TV Syd
TV Syd har lavet et nyhedsindslag om denne aktuelle 3F-blokade.

Søren Fibiger Olesen, formand, Kristelig Fagbevægelse

28 kommentarer:

23. marts 2012 kl. 14.58 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

Det er jo nok netop der skoen trykker. De har ikke respekt for andre.
Og jeg mener virkelig ikke man på nogen måde kan være uenig i at når der er nogen der har skrevet under på en overenskomst skal den respekteres.
Det ville blivet et uendeligt rod hvis Krifa skulle bruge tid på at blokere diverse 3F overskomst arbejdspladser.
Men måske er det det der er problemet i virkeligheden. 3F har simpelthen for meget tid, tid de burde bruge på at passe og pleje de medlemmer der har valgt 3F. Vi i Krifa derimod bruger vores tid på vores egne medlemmer.

25. marts 2012 kl. 22.50 Anonym

Nu må i stoppe Krifa, i stedet for altid at spille den forurettede kunne i jo eventuelt fortælle om de forbedringer i kommer med til det danske arbejdsmarked. Hvis i kan komme med 10 eksempler skal jeg komme med 100 som Lo forbundene har leveret.
I bruger mio af jeres kunders penge til sponsorater til diverse fodboldklubber og håndboldklubber på topplan i dansk sport.
Hvorfor bruger i ikke nogle af alle de penge til forbedringer til jeres medlemmer.
Hvor var i da man i folketinget blev enig om at forringe efterlønnen, jeg vil æde min gammel hat på at mange af jeres medlemmer ikke synes det var en god ide.
Men igen i tænker kun på cool cash og IKKE værdi til lønmodtagerne

26. marts 2012 kl. 08.17 Anonym

Jeg tror, at der kommer en generation af arbejdskraft, der er ligeglad med rød og blå. Bare man kan få sin hjælp.
Det er en gammel historie, som er betændt af enkelte få der holder på deres faner, men snart tager den unge generation over.
En generation der er imod tvang og som selv vil bestemme.

26. marts 2012 kl. 12.29 Anonym

man tvinger ingen i min fagforening, tvært imod vil vi kun have medllemer der har den rigtige forståelse for det danske arbejdsmarked.
Men man skal gøre op md morlaen i det danske samfund, der er sku ikke rimeligt at de gule medlemmer lever på nas af os andre.
De mennesker jeg snakker med om de ting her kan jo godt se rimeligheden i at stå i den fagforening som har ovrenskomst med den arbejdsgiver man arbjeder under. det er da også kun logik i min verden. Den danske model er jo helt unikt, og alle andre lande ser meget misundligt på det, husk på Anders Fogh og lars Løkke har rejst verden rundt og fortalt om det fantastiske system var har i Danmark.
Altså arbejdsgiver og arbejdstager forhandler selv arbejdsvilkår, men det er de gule fagforeninger jo godt igang med at smadre, fordi de undegraver den danske model, med deres billge Abonnementer.

26. marts 2012 kl. 12.56 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

Jamen i guder, for det første ved jeg igen ikke hvem jeg skriver til, tør I virkelig ikke stå ved jeres ord og skrive under på hvem I er.....
Men ud over det, så vil jeg bare så gerne have en uddybning i jeres sætning "lever på nas" jeg hører den om og og igen, hvad er det lige i mener I gør for os. Jeg mener sq knap nok jeg kan få øje på noget, hvis der er noget i gør, så er det at spænde ben for det arbejde vi gør.
Og om vi sponsorer det ene eller det andet, det kan jeg ved gud ikke se du kender prisen på, eller du arbejder måske for Krifa;)
Vi har et fantastisk system i Danmark og jeg er ikke blind for LO osv. har været helt central i historien, men det er nok der vi hænger fast....i historien. Jeg kan ikke se hvorfor LO m. flere ikke bare er glade for det er udvikling på det danske arbejdsmarked. Men I følger ikke med udviklingen og det gør livet svært ind imellem. Det må være surt at se så mange vælge jer fra....

26. marts 2012 kl. 17.32 Gordon Shumway

@ Anita Holt

Jeg forstår ikke rigtigt hvad krifa mener med "Nej til tvangsoverenskomster"

Stort set alle overenskomster er vel i bund og grund tvangsoverenskomster. Det forholder sig netop sådan, at det er ene og alene er arbejdsgiveren som indgår en overenskomst. De ansatte stort set ingen indflydelses på dette.

Lad os tage en eksempel på dette.

De ansatte på en virksomhed uden overenskomst er glade og tilfredse med løn og arbejdsforhold.

I ly af mørket indgår virksomheden en overenskomst med krifa og de ansatte skal fremover aflønnes efter krifa's overenskomst.

Altså bliver de ansatte "tvunget" til at arbejde under en krifa overenskomst. Dette kan vel ikke tolkes som andet en "tvangsoverenskomst"

Man kan vel også sætte spørgsmål ved rimeligheden i at en privat organisation har mulighed for at bestemme og forhandle hvorledes at jeg som medarbejder skal aflønnes.

Sagt på en anden måde - såfremt man er imod enhver form for tvang, bliver kan vel også nød til at være imod en hver for for overenskomst, og lade det være op en forhandling, mellem den enkelte medarbejder og virksomheden, uden indbladning fra hverken lovgivning eller fagforeninger.

26. marts 2012 kl. 22.34 Anonym

Indlæg 2&4 Jesper E Rasmussen Aalborg
Vi kan ikke have Anita bruger som et argument i hendes argumenter :-).
Anita er det ikke Krifa som har trvlt med LO bruger penge til politiske partier, de partier arbejder jo netop for den danske lønmodtager, ihvert fald mere ind de borgerlig nogen sinde har gjort, 1 eksempel Claus Hjort går ind og fjerner muligheden for at man kan vælge en Arbejdsmiljørepræsentant hvis man ikke minimum er 10 ansatte, før var det kun 6 ansatte, det vil sige en masse små firmaer her oppe i nordjylland ikke længere har krav på en AMR, synes du det er rimeligt, som medlem i Krifas regionsbestyrelse.
Desuden er du vel ikke så blå øjede at du tror at top klubberne i danmark både inde for håndbold og fodbold giver reklame gratis væk. men det kan da være at et regionsbestryelsesmedlem kunne fortælle hvor meget i bruger på det i Krifa, det burde jeres medlemmer da vide gør de ikke ?, Krifa er jo så åben en for deres kunder og ingen dækkedare eller hva ?.

26. marts 2012 kl. 22.40 Anonym

P,s Anita kunne du ikke komme med de 10 ting som i har bidraget med til det danske arbejdsmarked, jeg lover at jeg skriver de 100 bag efter. :-)
Jesper

27. marts 2012 kl. 16.20 Anonym

3F samt andre LO-forbund har bestemt ikke masser af tid, for de bruger en stor del af deres tid på blandt andet sagbehandling, fra medlemmer som kommer styrtende tilbage, efter de forgæves har forsøgt at få hjælp, mens de stod i KRIFA, men fagretslige overenskomst sager, kan KRIFA jo ikke gøre en SKID ved, for at sige det på pænt DANSK, da de ikke kan gå ind over andres overenskomster. Samtidig kan de ikke gøre brug af, diverse forligsmøder, mæglingsmøder, faglig voldgift og arbejdsretten, så hvad er det så præcis KRIFA kan og er GODE til??. Jeg har altid fået fortalt at man skal gøre det man er BEDST til, og jeg tror sku jeg har fundet ud af KRIFAS bedste sider, REKLAMER, det er de dælme gode til, så hvorfor ikke satse på reklamebranchen i fremtiden, så får jeres KUNDER da i det mindste det de BETALER for.
Og til JESPER, jeg vil vente med spænding på de 10 ting,som Anita skal lægge på bordet, i forhold til hvad KRIFA har bidraget med, til det danske arbejdsmarked. Det kan være Anita er gået i tænkeboks, og ikke er nået til nummer 1 endnu :)

28. marts 2012 kl. 13.35 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

@ Jesper E Rasmussen.

Først tak fordi du skriver under det er jeg rigtig glad for.
Hehe jeg er nu ikke kendt for at være blå øjet blandt mine venner, eller ret mange andre faktisk. Tror jeg på rigtig mange måder er netop det modsatte. Og hvad det koster os, jamen det ved jeg som end ikke, men det er da helt sikkert ikke en hemmelighed. Jeg foreslår I kigger i vores regnskab hvis det er noget I er interesseret i, det kan sikkert findes der, ellers kan I kontakte Krifa, det kunne være lære rigt for jer.
Men ellers hvilke 10 ting har Krifa bidraget med til det danske arbejdsmarked, er jeg blevet spurgt. Jeg vil ikke nøjes med at remse 10 småting op, men kan svare, at noget af det vigtigste, Krifa har bidraget til, er frihed på arbejdsmarkedet. Det betyder blandt andet, at vi har fået afskaffet eksklusivaftalerne, så alle har ret til frit at vælge fagforening. På det seneste har vi bidraget med forslag om at sikre alle ret til barnets første sygedag og ret til erstatning for en usaglig opsigelse.
Meget mere kunne nævnes, og er man interesseret kan man orientere sig om vores historier, politiske holdninger og produkter på vores krifa.dk, fx på krifa.dk/fagforening.aspx
Vi er jo flinke til at reklamere for os selv som Anonym her over påpeger, men vi er sandelig også flinke til at skrive hvad vi står for og hvad vi kan!!!

28. marts 2012 kl. 15.54 Anonym

Kære Anita mener du seriøst, at de ting som der står i overenskomsterne er små ting(pension, SH-betaling, barsel, efteruddannelse, ret til tillidsfolk og arbejdsmiljørepræsentanter og meget mere)?
Du har et kæmpe potentiale som politiker - du er lige så god til at snakke udenom som de er... Du har stadig ikke svaret på om du vil sende dine børn ned i den lokale fodboldklub og betale et andet sted, hvor kontingenten er billigere fordi du selv vil have retten til at vælge? Vil du være sød at svare på dette spørgsmål med blot "Ja" eller "Nej". De sager du nævner Krifa arbejder med på arbejdsmarkedet er jo noget vi i LO har haft længe i vores overenskomst, så det er jo ikke noget I har opfundet. Kom så bare med 5 konkrete ting som I har bidraget med til arbejdsmarkedet...
Med Venlig Hilsen
jesper E. Rasmussen

28. marts 2012 kl. 20.40 Anonym

Jeg må give Jesper ret, der er stadig ikke noget konkret på bordet. Frihed på arbejdsmarked er vel så meget sagt, for det er jo helt og holdent arbejdsgiveren der afgør hvem han indgår overenskomst med, så hvad nu hvis ikke jeg har lyst til at arbejde under KRIFAS overenskomst, i tilfælde af at min arbejdsgiver havde tegnet denne /der har han ikke), ja hvor dælen er så friheden henne du beskriver??
Men det kunne da være fint at lægge spørgsmålet ud til den enkelte, om de når de er kunde i KRIFA, så er villige til at give afkald på de oparbejdede ting i LO-overenskomsterne, altså pensions opsparing, 6. ferieuge, barnets 1.sygedag, kørerpenge mm. Fordi de har valgt KRIFA.
Jeg tror, jeg kender svaret på dette, og hvis det var afgørende, at man fik disse ting, hvis man betalte ind til fællesskabet, som man jo nyder godt af hver dag, på kollegaernes bekostning, ja så er jeg sikker på at KRIFA ville have kundeflugt, og måtte blive i reklamebranchen.
MVH.
Åse Andersen

29. marts 2012 kl. 08.07 Gordon Shumway

@ Anita Holt

Du skriver "på det seneste har vi bidraget med forslag om at sikre alle ret til barnets første sygedag og ret til erstatning for en usaglig opsigelse"

Og hvordan går det så lige med disse forslag - Tror du at folketinget vedtager om lov som sikre de 2 nævnte forslag. For ellers kan det jo ikke rigtigt bruges til noget. Det minder noget om Jeres kamp for en lønmodtagerlov. Er forslag som folketinget ikke rigtigt tager alvorligt.

Helt ærligt Anita - så minder KRIFA's overenskomster rigtigt meget om overenskomsterne på LO-området. Man kunne fristet til at sige at der er tale om en "dårlig" kopi.

KRIFA er imod tvang - men arbejder man under en KRIFA overenskomst, så kan tvinges til at havde sin pensionsordning hos Danica Pension som er ejet af Danske Bank. Hvor skal man kunne tvinges til at være kunde hos Danske Bank - som betaler til partistøtte til Venstre og De konservative.

29. marts 2012 kl. 20.38 Anonym

Stor stor ros til 3F at de tør tage kampen mod de gule. Gang på gang ser vi Krifa og andre gule selskaber udøve undergravende virksomhed til stor skade for de danske lønmodtagere. - Håber sandeligt det snart er slut med denne væsen. Er det rimeligt at Krifa skal trykke lønnen på et overenskomstområde hvor de dybest set ikke har er ærinde - ud over selvfølgelig at hverve kunder. - Tommysmed

30. marts 2012 kl. 09.09 Anonym

@ tommysmed. 3F er til Grin find dog et sted uden overenskomst og tving dem til at være med der. Nu har ejeren valgt krifa hvorfor skal ejeren så tvinges til, at være med i 3F? bare fordi de "øv bøv" vil have det. Det er vildt latterligt. Ligesom hele den her diskusion.

30. marts 2012 kl. 19.22 Anonym

@ anonym - Er 3F til grin ? - Ikke efter min mening. Derimod risikere de 3Fère der nu er lookoutet at blive til grin, hvis de acceptere at gå ned på Krifa-lønniveau. Hvorfor tror du arbejdsgiveren vil over i en gul overenskomst ? - Fordi han/hun pludselig er blevet frelst ? - Nej det har noget med løn og arbejdsforhold at gøre. En glidebane er hvad der er, - såfremt Krifa og da andre snyltervirksomheder får held til at knægte LO-fagbevægelsen. - Tommysmed

31. marts 2012 kl. 15.25 Anonym

På min arbejdsplads, har vi desvære nogle som synes at de må betale for noget de ikke får, (3F)men hellerere stå i Krifa. Så sparre man 300.00 kr. om måneden, men den løn undertegnede har forhandlet hjem , ja selvfølgelig skal man da havde det samme. der har lige været et problem, hvor en gul kollega, havde, mente han selv, fået forlidt i løn, og spurgte om jeg ville tage mig af det, men måtte meddele at han ikke var 3Fer, så måtte han gå til sin egen (krifa) og idag er han 3Fer

3. april 2012 kl. 23.42 Anonym

Hvorfor vil 3f tvinge Vejlegården og andre som har en lovlig overenskomst?? Til en anden overenskomst med 3f? Vel fordi så er der flere de Mobbe og kalde GULE nasserøve som de ynder at kalde os. 3f forbyder jo i forvejen deres medlemmer at arbejde hos de "Forkerte". Hvad er Så problemet? Jo 3f vil Eje alt og alle. Vi vil have det FRIE valg det er en menneskeret. Og er man ikke tilfreds med sit arbejde, kan man da bare finde noget andet. KRIFA har for mig det bedste. Og alt det Åse vrøvler om, har KRIFA da også og mere til,så spar din bekymring.

4. april 2012 kl. 07.10 Gordon Shumway

Anonym 3. apr. 2012 23.42

Hvis du virkelig mener det du skriver "Og er man ikke tilfreds med sit arbejde, kan man da bare finde noget andet" & "Vi vil have det FRIE valg det er en menneskeret"

Hvorfor skal man så overhoved ha en overenskomst. Lad det dog være op til den enkelte selv at forhandle løn og ansættelsesforhold. Væk med ferieloven, funktionærloven, sygedagpengeloven m.m.

Så ville du havde det helt FRIE valg - og lad os så hvorledes, at dine løn og ansættelsesforhold så kom til at se ud.

10. april 2012 kl. 10.11 Henning

På Restaurant Vejlegården opsiger forpagteren Amin Badrbeigi 3F overenskomsten fordi han vil have den kristelige overenskomst. Det blev de ansatte - som alle var medlem hos 3F - ikke spurgt om. Derefter får de ansatte en ny ansættelseskontrakt hvor der ikke står noget om daglig, ugentlig eller måndelig arbejdstid. Der står at de blot skal være til rådighed i forhold til virksomhedens behov!!! Det er jo umiddelbart en overtrædelse af lov om ansættelsesbeviser. Men det er jo sådan at to overenskomstparter godt kan aftale en "forbedring" af loven og det gør kristelig fagbevægelse og Kristelig arbejdsgiverforening så. Jeg siger "vorherre bevares"! De bruger deres såkaldte overenskomst til at forringe de love der er lavet for at beskytte lønmodtagerne - det kan man da vist kalde alternativ fagforening!

13. april 2012 kl. 16.04 Anonym

Til Henning - Sådan er det med de Kristelige. Har selv kendskab til flere smedelærlinge der i modstrid med de gældende regler er blevet aflønnet efter Krifa/KAF overenskomsten - igen en "overenskomst" der forringer aftalerne på det danske arbejdsmarked. Men Henning, skal vi være eninge om IKKE at kalde Krifa en fagforening fremover - Det lyder så forlorent i min ører.
Har lige læst at en blokadevagt er påkørt i Vejle - Heldigvis ikke alvorligt skadet. Episoden understreger vel kun at visse personer ikke tåler at fagbevægelsen tør tage kampen. - Tommysmed

14. april 2012 kl. 16.48 lars

und skul har lige last atl de i skiver og nodet er fint men nodet skit at 3f er så skide gode her på born holm ser det helt andles ud skifte til krifa heller vi var 16 far 3f som flytte over til krifa og de har hjulpe os med mange ting at 3f bage smilet til jeg holler 6 frieg uge bandes føste dag har prinson ind batilin så stop med at tor af kun 3f og lo dur for det gør de ikke
hilsrn lars rasmussen bornholm

28. april 2012 kl. 00.30 Anonym

Hmmmmm Krifa Burde ikke må kalde sig en fagforening. Da de kun er en foreninge med elendige overenskomster, som der stort set ingen som arbejder under. nej de lever nemlig af LO`s overenskomster.
føj for dn lede rødbede

25. juni 2012 kl. 11.29 Anonym

I bund og grund lever, I krifa, og jeres medlemmer højt eller rettere lavt på at gå ud at nasse på det forarbejde, forbund under LO har udført i over 100 år, for at skaffe ordentlige og menneskelige forhold. I Gule var heldige at der kom en hjælpende hånd fra EU, således at I fik chancen for at gå ind og bilde folk ind at I er et troværdigt forbund.Virkeligheden er anderledes, I skaber en helvedes splid på mange arbejdspladser, da vi er tvungne til at tage imod folk der ikke er organisetret under LO,det er de fleste stadigvæk og det er sgu deres arbejdspladser

10. juli 2012 kl. 17.10 Anonym

Advarsel til alle: Lad være med at skifte til de gule fagforbund, lige her og nu, med krise osv. er det måske økonomisk en fordel at skifte, men kære venner!! den dag I får brug for faglig hjælp, og måske befinder Jer i en personlig krise, pga Jeres arbejde, det være sig fysisk/psykisk skade, uretmæssig fyring etc. etc. JA så vil I opleve hvad støtte der er i "de gule",Parolen er hjælp jer selv medlemmer, eller det må Du selv finde ud af, men OKAY man får jo ikke sølvræve for en "femmer" Vel.

18. juli 2012 kl. 15.25 Anonym

Jeg fik fremragende hjælp af KRIFA i sin tid. De var der lige med det samme og jeg fik den ro, jeg havde brug for. De skulle nok tage sig af det.

Led være med at sige de gule ikke hjælper deres medlemmer. Det er direkte forkert. Jeg vælger ikke at sige løgn, da jeg regner med i blot er uvidende.

LO har da gjort meget godt for Danmark gennem tiden. Men at de engang gjorde noget, er altså ikke et argument for de er de eneste rigtige i dag.

Jeg vil vædde med de fleste, der udtaler sig om hvor dårlige KRIFA er, reelt set ingen indsigt har i hvordan overenskomsten ser ud eller sager hvor KRIFA har hjulpet sine medlemmer.

Dermed siger jeg ikke, KRIFA nødvendigvis har den bedste overenskomst, men bare husk kun at udtale jer, hvis i rent faktisk ved noget ;o)

Jeg mener 3F flere gange har vist de bruger mafia-metoder. Senest i denne sag(Blokere indleveringen læste jeg et sted??), men også mod den menige mand. Min eks-kone blev presset ind i 3F, på trods af de vare dyrere og havde samme overenskomst end der hvor hun var før. Da det så kom til stykket kunne de ikke hjælpe hende, da virksomheden fyrede hende under, skal vi sige, "specielle" omstændigheder.

Alle fagforbund har nogle uheldige sager.. Jeg hører mange fra 3F.

-Andreas

24. juli 2012 kl. 01.15 Morten Svalberg

http://politiken.dk/erhverv/ECE1697199/her-er-forskellen-paa-3f-og-kristelig-fagforening/

Politiken bragte i går en artikel med forskellene på 3F og Krifas overenkomst med restauranten i Vejle. Og mens jeg er Krifas overenskomst indeholder væsentlige forringelser i forhold til 3f's version.

Jeg har ingen interesser i sagen, men undrer mig bare over hvorfor Krifa vil gå med til en så 'dårlig' overenskomst. Jeg forventer jo at I også er ude efter at tjene arbejdstagers interesse først og fremmest??

29. juli 2012 kl. 14.10 Anonym

Jeg er 3 F er, chauffør.
er ansat under krifa " overenskomst " med betydelige forringelser i forhold til en 3f overenskomst, tillige er der ud over overenskomsten lavet en lokal aftale der yderligere forringer løn og arbejdsforhold.
Så kort fortalt, det du sparer i kontigent hos Krifa mister du i lønningsposen , samt dine arbejdsforhold bliver BETYDELIGT forringet.
Krifa er til for Arbejdsgiverne.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.