23. marts 2012

Vi er ikke som de andre – lige præcis!

Hver gang jeg hører kritikken ”I er ikke som de traditionelle fagforeninger”, bliver jeg faktisk glad. For Krifa er ikke som de traditionelle fagforeninger, og vi vil ikke være som de traditionelle fagforeninger. Hver eneste dag minder vi hinanden om, at vi skal være noget andet og noget nyt.

I TV2 Nyhederne 22. marts lancerede Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn idéen om, at Kristelig Fagforening ikke må kalde sig fagforening – fordi den ikke ligner, tænker og handler som de traditionelle fagforeninger. Men vil socialdemokraterne også blande sig i om en fodboldklub må kalde sig fodboldklub alt efter, hvilken spillestil de har?

Forslaget er i sig selv grotesk, og det er ubegribeligt, at navngivning af foreninger, skulle være et at de største problemer, Danmark står over for i denne tid.
For det første er det et angreb på foreningsfriheden. 200.000 danskere har valgt Krifa, fordi de har tillid til, at vi kan hjælpe dem i deres arbejdsliv. Men Lahn stiller åbent spørgsmålstegn ved, om vores kunder evner at vurdere pris overfor ydelser. Jeg synes, det er uforskammet. For det andet er jeg uforstående over for modstanden mod den fri konkurrence og den enkeltes frie valg af fagforening. Lahns ønsker om at begrænse folks valgmuligheder, leder tankerne tilbage til før murens fald. For det tredje må der være en grænse for, hvad politikere skal bruge deres tid på.

Leif Lahn taler desværre mod bedrevidende, når han påstår, at Krifa er et forsikringsselskab, der skal tjene penge. Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse er foreninger med vedtægter og medlemsdemokrati. Her er ingen aktionærer, der skal have udbytte, men ethvert overskud bliver brugt til glæde og gavn for vores kunder. Det ved Leif Lahn udmærket godt.

Kritikere fremhæver det, at vi kalder vores medlemmer for kunder, som bevis for, at vi ikke er som de andre. Lige præcis. For år tilbage valgte vi jo selv at kalde vores medlemmer for kunder. Fordi ordet kunder forpligter, og fordi ordet kunder minder os om, at mennesker, der har betalt for en ydelse skal have den bedst mulige kundeoplevelse. Ja, vi har kunder. Vi har ca. 200.000 kunder, som vi skal give den allerbedste service, hver eneste gang de møder os.

Se indslaget fra TV2 Nyhederne her.

Af Søren Fibiger Olesen, formand for Kristelig Fagbevægelse

220 kommentarer:

«Ældste   ‹Ældre   1 – 200 af 220   Nyere›   Nyeste»
23. marts 2012 kl. 15.10 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

Jeg er som de fleste nok ved særdeles aktiv i Krifa selv, det er jeg fordi jeg er HELT almindelig medarbejder i en helt almindelig virksomhed og jeg har valgt Krifa. Jeg mener bestemt jeg er nogenlunde i stand til at vurdere pris overfor ydelse set i lyset af jeg er ansat som financial controller og netop sidder med vurderinger som disse hver eneste dag i mange situationer.
Derfor blev jeg harm, irriteret og ikke mindst sur da Leif Lahn prøver at kloge sig over så mange menneskers evne, også mine...
Jeg har valgt Krifa fordi jeg stoler på dem, og denne tillid har de gennem flere år bevist for mig at de har fortjent.
Det var også grunden til jeg aktivt gik ind i arbejdet i regionsbestyrelsen, jeg havde overskud til også at give lidt i den forbindelse, og Krifa er et rigtig godt sted at ligge sine timer, man får dem dobbelt igen i form af arbejdsglæde!

25. marts 2012 kl. 23.02 Anonym

Kære Anita
din salgstale lyder da meget flot, men venner Krifa bidrager jo ikke til fællesskabet, 1 eksempel jeg er akkordsvend min fagforening måler mit arbejde op på byggepladsen, så min løn kan hæves fordi jeg er hurtig til mit arbejde, jeg havde en makke som stod i Krifa, han var jo ikke med til at betale at min opmåler kom ud på byggepladsen og målte vores arbejde op.Krifa har jo ingen opmåler så de vil bare have det samme som jeg fik. ER DET RIMELIGT. Jesg fik heldigvis en snak med ham og han meldte sig over til MFD så han også betalte sin del af kagen.
Det svare jo til at man sender sine børn ned i den lokale fodboldklub men betaler til nabo byens fodboldklub, bare fordi den er billigere. i min verden er det bare ikke iorden.

25. marts 2012 kl. 23.03 Anonym

Hvorfor kan mit indlæg ikke ligges ind er i bange for saglit kritik

26. marts 2012 kl. 07.56 Gordon Shumway

hvis man kikker i jeres regnskab fra 2010, kan man lære at kristelig fagforening har 120.771 medlemmer og at kristelig A-kasse har 183.928 medlemmer.

Således er det kun krifa's A-kassen som kommer i nærheden af de 200.000 kunder som i skriver at krifa har. Selve fagforeningen ligger lange fra de 200.000 kunder.

A-kassen intet har med selve fagforeningen at gøre, så hvorfor blander i disse 2 tal sammen ?. særligt da det kun er krifa's fagforening som kritiseres i indslaget. krifa's a-kasse nævnes op intet tidspunkt.

26. marts 2012 kl. 13.16 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

Til Anonym et:

jeg synes det er yderst kedeligt I presser en mand der har en holdning til hvilken fagforening han gerne vil stå i til at skifte. Og ja jeg mener det er rimeligt at vi ser på hans løn. Jeg er ret sikker på du ikke har oplyst til Krifa hvad du får, så mon ikke vi nogenlunde når frem til det tal uagtet din løns størrelse eller ej....
Og med hensyn til det med fodboldklubben, så skulle jeg hilse og sige jeg er medlem i sådant en dejlig lille forening hvor kontingentet er så billigt jeg ikke har behov for at betale i nabobyen og jeg får gud hjælpe mig den samme glæde ud af det....mon det ligner en situation jeg kender andet steds fra;)

Til anonym to, hvilket indlæg, jeg er ret sikker på vi ikke vil tilbage holde noget der er sagligt. Du kan prøve at sende mig en mail på anita_holt@hotmail.com, så kan vi se om ikke vi kan løse det.

@Gordon, åååh hvis vi to ikke havde lidt at diskutere så ville dagen være kedelig. Jeg kan love dig vi ikke blander de to tal sammen, og som sådant hænger fagforening og a-kasse ikke sammen, men vi må jo sande vi alle arbejder med de samme værdier for øje. Så på den måde er vi to sider af samme sag.
Som også du kan se tallene, er de frit tilgængelige så det er da overhovedet ikke noget vi prøver at skjule.

26. marts 2012 kl. 17.16 Gordon Shumway

@ Anita Holt

Du snakker/skriver udenom - I artiklen som omhandler fagforeningen og IKKE A-kassen bliver der sagt/skrevet at "200.000 danskere har valgt Krifa". Jeg kan ikke andet tro at det må betyde krifa's fagforening har 200.00 kunder. Så jo krifa blander de 2 tal sammen. Således at kan let kommer til at få det indtryk at krifa's fagforening har 200.000 kunder at ikke som det faktisk forholder sig omkring 120.000 til 125.000 kunder.

26. marts 2012 kl. 22.17 Anonym

Anita Holt jeg kan kun bakke op om Gordons udtalese, DU SNAKKER UDEN OM.
Min makker er faktisk en af mine bedste venner idag, og han har ikke følt sig presset ud i noget som helst, men det er vel rimeligt, at man tager snakken om moral ude på arbejdspladsen. Synes du det er rimeligt, at jeg skal betale for, gennem mit kontingent, at en fra KRIFA skal arbejde på akkord? Hvis KRIFA vil have akkord svende som medlemmer må de jo også opstarte et opmålerkontor.
Det med fodboldklubben synes jeg ikke du svarede mig på. Kunne du finde på at sende dine børn ned i den lokale fodboldklub, og betale til en anden klub fordi det var billigere? Det vil sige alle de menesksker som hjælper dine børn med at kunne dyrke sport, er du fuldstændig ligeglad med bare fordi du kan spare lidt penge hver måned.
Jeg kan ikke se forskellen mellem fodboldklubben og fagforeningen og hvis du syens det er helt rimeligt må du da have en meget dårlig smag i munden. Desuden har jegikke mødt et menneske endnu ude på byggepladsen, som ikke har kunne se lyset når man forkalre hvordan den danske model hænger sammen, så det budskab skal LO bare være bedre til at komme ud med. så skal den danske model nok overleve
Jesper Rasmussen

27. marts 2012 kl. 07.01 Anonym

Jeg kunne godt tænke mi at, få svar på hvorfor er det så lige KRIFA er billigere???
Kunne det have noget at gøre med at, de ikke forhandler arbejdstagernes overenskomster??? eller er med til og deltager i de forskellige uddannelses udvalg rundt omkring på vores tekniske skoler, eller samarbejder med og omkring vores alles arbejdsmiljø, hermed også uddannelse af tillidsvalgte,?? eller hvad med bekæmpelsen af underbetalt udenlandsk arbejdskraft, altså social dumping??. Jeg selv, har i al fald aldrig stødt ind i en ansat fra KRIFA ude i marken, hvor tingene sker, altså der hvor lønmodtagerne oplever disse problemer. Derimod ser jeg tit folk fra LO-forbundene, som er ude og varetager arbejdstagernes vilkår. Nu spørger jeg lige igen, kunne det have noget at, gøre med at der er en PRISFORSKEL??? Hertil må jeg så spørge, har DU råd til IKKE at betale den nette sum af ca 275-300 kroner ekstra om måneden, for at vi alle kan beholde de ting, der allerede er opbygget igennem vores overenskomster; sæt dig ned og tænk det igennem, hvad vil DU undværer af dine nuværende rettigheder?? Der skulle jo også gerne være ordnede forhold til vores børn.
Og her er det så din prisforskel er beskrevet, og derfor er KRIFA billigere.

27. marts 2012 kl. 13.13 Anonym

Det kan jo ikke beskrives bedre bravo til skribenten ovenfor.

Det er nemlig sådan at Krifa forhandler overenskomsr med Krifa Erhverv, det er en og samme butik.
hallo den holder jo ikke, man kan og skal da ikke have to kasketer på.

Jesper E Rasmussen Aalborg

28. marts 2012 kl. 11.27 Anonym

Krifa forhandler ikke overenskomst med Krifa Erhverv. Krifa Erhverv er en a-kasse for selvstændige.

28. marts 2012 kl. 12.19 Bjarne Hansen

@Anonym: Kan I ikke sætte et navn eller alias på så det er muligt at referere til jeres indlæg?

Krifa er ikke for alle - men det er LO heller ikke! Derfor er der brug for begge foreninger. En af de største fejl LO begår er netop, at de forsøger at bilde os ind, at de er de eneste rigtige. Prøv at se på medlemstilfredshed - der ligger Krifa langt over de fleste LO-forbund, så der er tydeligvis mange, som har det bedre i Krifa end i LO. Og der er helt sikkert også nogle, der har det bedre i LO end i Krfa.

Krifa er sikkert billigere af mange grunde:
1. Krifa bruger ikke strejke
2. Krifa støtter ikke nogen politiske partier
3. Krifa har en meget effektiv organisationsopbygning
4. og sikkert mange andre ting jeg ikke kender til.
Min konklusion er, at jeg oplever, at jeg får langt mere for pengene i Krifa end jeg tidligere gjorde i LO.

Jeg er indstillet på at betale for den ydelse, JEG ønsker at købe. Hvad foreningen derudover laver må de selv rode med. Det betyder ikke, at jeg kun vil betale for det som gavner mig - slet ikke. Men alt det som jeg ikke er enig i føler jeg mig heller ikke forpligtet til at betale for. Jeg støtter f.eks. de lokale sportsforeninger - også selvom mine børn ikke går til sport der - fordi det er en god sag. Mine børn går til dans i en anden by og der betaler jeg naturligvis for dem.

Tænk hvis LO brugte dere resourser på at udvikle deres egen forening i stedet for at prøve at bekæmpe Krifa - så var der måske flere der rent faktisk ville blive hos dem?

28. marts 2012 kl. 13.48 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

EJ for en gang skyld er jeg næsten helt mundlam, Bjarne jeg giver dig fuldstændig ret.
Nå men en enkelt eller to kommentarer til min egen person kan jeg nok godt lige klare.
Jeg er fløjtende lige glad med om den gode idrætsforening ligger i min by eller ej, jeg støtter den jeg mener har den pris og det udbud der er bedst, sådant handler jeg også i forhold til valg af fagforening. Og surprice, det er Krifa jeg mener er bedst for mig.
Jeg er som sagt også fra Krifa og jeg mener jeg blander mig både her der og alle vegne, er aktiv hvor der er behov for det, derfor mener jeg anonym ikke at der ikke er Krifa folk ude der hvor der sker noget. Det er der faktisk, du vælger måske bare ikke at se os.
Gordon jeg snakker ikke udenom, du ved lige så godt som jeg vi på ingen måde har interesse i at afgive forkerte oplysninger, og pressen giver de info de ønsker vi skal have. Krifa oplyser ærlig på deres hjemmeside i runde tal hvor mange vi er: http://www.krifa.dk/omos/fakta.aspx og så lige ind på læs mere under fakta, det er da ikke fordi vi prøver at skjule hvordan tingene hænger sammen!!!!

28. marts 2012 kl. 16.10 Anonym

Kære Bjarne og Anita. LO er for alle, især dem som arbejder under en af vores overenskomster og det er der rigtig mange danskere, der gør. Men jeg kan dog stadig ikke se rimeligheden i, at f.eks. LO medlemmer skal betale for at der bliver forhandlet overenskomster som er alle de rettigheder vi kender idag når de som er medlem af de gule organisationer ikke er med at bidrage hertil. Det burde være ens for alle - alle bør bidrage til det, der er fælles.
Til dig Bjarne, nu er det faktisk sådan, at hvis du er medlem i f.eks. 3F eller Malerforbundet kan du til hver en tid gå ned i den lokale afdeling og fravælge at betale til politiske partier(selvom jeg synes de penge er givet godt ud!). Angående strejkekassen, så er den jo et middel vi har brugt i over 100 år og stort set det mest effektive middel som har gjort, at vi i Danmark har verdens bedste løn - og arbejdsvilkår. Men Krifa er helt klart billigere fordi de ikke laver arbejdspladsbesøg, de stopper ikke social dumping altså illegal udenlandsk arbejdskraft, de benytter sig i stor stil af LO's overenskomster som ikke koster dem "en rød reje", de afholder ingen kurser for TR og AMR osv. - Listen er lang!!! så deres kontigent skal da meget gerne være billigere, men moralen i det er bare ikke ok, jeg kan ikke forstå at man ikke vil betale til det system som der i danmark, altså den danske model som gør at vi kan bevare alle de fantastiske arbejdsvilkår, jeg synes de 200 mere om måneden er giver godt yd for at kunne bevare det.
Men det de bruger penge på i Krifa er til sponsorater til top-sport i Danmark. Tror du, at alle krifas medlemmer ser fodbold eller håndbold, tror du ikke de hellere vil have en billigere kontingent istedet?

Med venlig hilsen
Jesper E. Rasmussen

28. marts 2012 kl. 21.02 Anonym

Kære Anita og Bjarne.

Jeg er imporneret over hvor aktive i begge er - og jeg kan forstå at i vil forsvare jeres fællesskab lige såvel som de andre "modstandere" og jeg her på bloggen!

Nu er det jo ikke nogen hemlighed, at at Krifa og andre guleforretninger er godt hjulpet af at LO fagforeningerne har område overenskomster og ikke medlemsoverenskomster. Samt at folk ikke stille spørgsmål til jeres kontigent.

Og til dig Bjarne - for uden '98 - hvornår har du sidst set en strejke af format? Samt næsten alle LOfagforeninger har et organisationssekretariat - som er yderst velkørende.

Krifa er ikke en fagforening, en forening er en mængde, der er samlet og organiseret, og som har et fælles mål. I denne sammenhæng bedre løn og arbejdsvilkår – og dette må vi stå sammen om.. Til forskel fra dem i LO familien, er de ”gule” en bevægelse – en mængde uorganiseret som forsøger at finde et fælles mål!

Uden et helt klart fælles mål.

Jeg selv er medlem hos et stolt, respekteret og professionelt forbund i LO - Dansk Metal. I den forbindelse får jeg ofte beskyld, for at være ”Et rødt svin” – med henvisning til politiske farver, fra dem der er medlem af en gul. Og denne politiske idelogi, er årsagen til at de gule ikke vil være med i det politiske spil. Jeg vil dog venligst oplyse, at dette politiske spil kan man selv melde fra.

Men som medlem af en forening, vil man altid, på et eller andet område, skulle indordne sig under flertal. F.eks. acceptere en overenskomst, selvom man hellere vil have set en strejke. Eller at organisationen har ret til at blande sig i ens arbejdsforhold, fordi det ikke kun handler om den enkeltes, men om hele medlemsskarens interesser.

Men det er nu engang således, at uanset hvad vi alle foretager os i dette land, så handler alt om politik i sidste ende! Alt lige fra hvad det koster at have lille Oliver i dagpleje – til hvad det koster for den 90-årige, at bo på plejehjemmet. Så derfor bliver man nød til, om man vil eller ej, forsøge at påvirke politiske – til gavn for medlemmerne. At det lige er rød blok, fremkommer jo naturligvis af at den udspringer fra fagbevægelsen, tilbage i 1870. Og dermed er det en selvfølge at kunne identificere sig med disse partiers værdier og idelogier.

Så klare meninger og politiske krav er man nød til at kræve, for at sikre medlemmernes bedste.

Indtil videre er jeg ganske stolt af de resultater, mit forbund har forhandlet frem til mig og mine kollegaer gennem tiden, både politiske og med arbejdsgiverne.

Vi brænder for en ideologi, hvor alle er lige uanset arbejde, klasse eller køn!
Men udmelder man sig så af ideologi ved at melde sig ind i eks. ”Krifa”, som er en gul? Næppe – hvis man nærlæser ”Krifa”s vedtægter, bekender man sig til kristendommen iflg. deres vedtægter, hvori det fremgår at Kristelig Fagforening bygger på det kristne livs og menneskesyn. Biblen er grundlaget for dette! Nu ønsker jeg på ingen måde at forhåne eller nedvurdere, et kristent syn eller dens tilhængere. Men jeg vil dog stille mig lidt undren over at hvis man er ateist, jøde, muslim eller andre som ikke lever med Biblen som et livsgrundlag – uanset om dens status som Guds ord eller ej – vil disse mennesker også være medlem, i denne forening som også har en ideologi?

Men man kan selvfølge være i den naive tro – at det er Gud der holder hånden over en – og skaffer bedre løn og arbejdsvilkår?.

Med venlig hilsen
Jesper Mikkelsen

28. marts 2012 kl. 21.05 Anonym

Der er dog tilsyneladende personer, som er medlem hos en ”gul” der ved to ting:
Der er foreningsfrihed i Danmark og de ”gule” er væsentlige billigere, der er mange penge at sparer, selvfølgelig lidt afhængigt af om et par pakker smøger, om måneden, er at regne for meget, end en af de fagforeninger i LO familien. Når en kunde - som Krifa kalder sine medlemmer - ringer for at få hjælp, går Krifa’s ansatte direkte hen og slår op i de overenskomster, den rigtige fagbevægelse har kæmpet sig til. På den baggrund er det jo ingen sag at prale med penge, man haler hjem til »kunderne«. Forarbejdet er ligesom gjort.
Krifa indgår stort set ingen egne overenskomster - fordi lønmodtagerne fortsat foretrækker den ægte vare.

Angående det med foreningsfrihed, kan jeg kun tilslutte mig – det er en fundamentalt ret – sikret igennem vores grundlov. Hvilken også giver os vores demokratiske og politiske frihedsrettigheder, og dermed vores ytringsfrihed.

Jeg antager at de kritikere der er af LO fagbevægelsen, og som er vidende om vores foreningsfrihed, har sat sig lidt ind i det danske samfund, samt de spilleregler der er på arbejdsmarkedet – set i lyset af at vi er omtrent 2.7 mio. lønmodtager i Danmark. Men ved en gul ”forretning”, har de ikke strejke ret. Os som det arbejdende folk, og medlem af en rigtig fagforening, der har vi det sidste ultimative våben – nemlig strejke, vi lægger værktøjet indtil der er fundet en fornuftig løsning. I Krifa’s vedtægter fremgår det, at et medlem ikke aktivt må medvirke til nogen form for arbejdsstandsning.

Jeg vil dog gerne understrege, at vi i LO ikke har strejkeret i overenskomstperioden. Derfor bruges ordet "overenskomsstridigt" når medlemmerne vælger at sige nok er nok. arbejdsgiver.
I princippet må et medlem altså ikke engang tale for en strejke, hvis nogle skulle forslå dette på en virksomhed. Den eneste undtagelse for arbejdsstandsning, er den velkendt: Til fare for liv, ære og velfærd. Medlemmet skal blive på virksomheden, og melde det til Krifa.

Ved indgåelse af ny overenskomst, er der jo tale om en decideret, tvang til at gøre noget – blive på arbejdspladsen – og meddel til Krifa at arbejdet er nedlagt.

Man afgiver altså meget af sin personlige frihed, ved indmeldelse i Krifa, nemlig retten til at ytre sig, igennem muligheden for at strejke.

Det er jo den rigtige fagbevægelse, der indgår og fornyr overenskomster. Det er her løn, arbejdstid, pension, barselsorlov, omsorgsdage, fryns m.m. forhandles.

Det er den rigtige fagbevægelse, der forhandler med regeringen, når der skal indgås trepartsaftaler m.m.

Det er den rigtige fagbevægelse, der har indsigt i det grundlag, som arbejdsmarkedet er funderet på, især i respekt for at der er to parter med hver deres naturlige interesser.
De lukrerer på andres resultater, men når kampene skal kæmpes, med konflikten og strejken som det ultimative våben, så modarbejder Krifa sine »kunders interesser« ved at modsætte sig konflikter og hermed modarbejde et af de våben, som er med til at skabe bedre løn og arbejdsforhold.

Unægtelig lidt af et paradoks.


Med venlig hilsen
Jesper Mikkelsen

28. marts 2012 kl. 21.06 Anonym

Det undrer mig også, at der ingen er, der spørger, stille inden i sig selv, om hvorfor at kontingentet ligger langt under, af hvad den gør i en LO fagforening.?

Får jeg det samme for pengene? Hvis man ser hvorledes folk kan gå i panik i supermarkedet, og diskutere i flere timer, over at de ikke har fået deres tilbudsvarer til den rigtige pris, hvor reelt set de kun sparer 3 kr. i sidste ende. Her vil man gerne bruge sin energi. Eller hvis man får tilbudt en demovarer, til nedsat pris – er folk altid skeptiske overfor hvad der kan være galt med denne varer – fejler den noget?

Men når det kommer til ens ve og vel på arbejdsmarkedet – ens fundament i tilværelsen, ens løn og arbejdsvilkår, så er folk komplet ligeglade – bare de kan få deres kontingent så billigt som muligt.

Det kunne være jo være at en LO fagforening kæmper for bedre løn og arbejdsvilkår. Har uddannelserne som en af deres største interesser, samt ansvaret herfor - er med til at designe og udvikle uddannelser, samt efteruddannelse. Der bliver brugt enorme ressourcer på dette område. Og folk der sågar har fået en uddannelse af systemet, melder sig ud – for vi får jo ikke noget for vores penge. I burde skamme jer, sammen med de folk som bliver tillært, hvor fagforeningen for det respektive fag, er med til at stå inde for at personen, har de færdigheder der skal til.

Så til alle jer der er medlem af en gul forretning – spørge jer selv, en stille aften, om det er her der skal spares! Løft dit glade barn op, som trygt bliver passet på i dagsinstitutioner og skoler, vi giver barnet tryghed i hjemmet, og vi vil ofre os – bare for at barnet skal have det godt, og være tryg. Kig så dit barn dybt ind i øjnene, og som det sker ved de fleste af os, så bliver vi ramt lige i hjertet, vi bliver varme og føler en indre glæde, når du ser den kærlighed og tryghed der er i barnet. Så tænk over om det, er okay at spare på kontingentet. Således at der er råd til en ny fladskærm til barnet – men at du om 10-15 år vil sende ”guldklumpen” på arbejdsmarkdet, til utryghed og uden sikkerhed – til det rene cowboyland og ragnerok – hvor kapitalen og den stærkeste vinder. Hvor timelønnen er mellem 40-60kr. Hvis den altså er så høj.

Tænk dig om endnu engang, om det er det rigtige valg – er det et korrekt sted at spare.

Der skal jo være bedre løn og arbejdsvilkår til jeres børn og børnebørn!

En gul fagforening er ikke et reelt alternativ til de rigtige fagforeninger – de sælger sig selv, på fine klæder.

Hvis man melder sig ind i de gule forretninger eller helt vælger fagforeningerne fra, vil der ikke være nogen at tegne overenskomster for, og de vil med tiden forsvinde.

Arbejdsgiverne skal så til at forhandle kontrakter med hver enkelt ansat. Dermed ryger den ro, fleksibilitet og de ordnede forhold, der er i dag på arbejdsmarkedet. Det er på ingen måde i samfundets interesse .

Skulle dette skræk scenarium udspille sig – så er der en trøst – husk på at vi alle vil blive slaver, da der ingen krav er for minimumsløn, men trøsten ligger i, man har dog stadig en form for markedsværdi: En slave kan man ikke fyre – den skal sælges!

Med venlig hilsen
Jesper Mikkelsen

28. marts 2012 kl. 22.37 Anonym

Bravissimo Jesper Mikkelsen

29. marts 2012 kl. 10.13 Gordon Shumway

@ Jesper Mikkelsen

Det krifa arbejder på er at de almindelige overenskomster skal erstattes af en lønmodtagerlov, således at alle på det danske arbejdsmarked sikres basale rettigheden.

krifa mener at man gennem lovgivning, bedre kan sikre gode løn og arbejdsforhold end via overenskomstsystemet (Den Danske Model)

jeg mener at den sådan model vil føre til samme forhold som i England og Tyskland. De rigtig stærke for gode forhold og resten får.

En timeløn på kr. 60 i timen, 4 ugers ferie, max 48 timers arbejdsuge, lidt om ligeløn og barsel og så ikke en skid mere.

29. marts 2012 kl. 11.52 Bjarne Hansen

@Jesper:
Er du imponeret over at Anita (som tilsyneladende er valgt til noget bestyrelses-halløj) og jeg bruger lidt tid på et par indlæg? Den følelse går absolut også den anden vej efter at have læst dine meget lange og fine indlæg :-)

Jeg syntes du starter godt - og jeg er enig med dig i en del af det du skriver! Men til sidst syntes jeg lidt du taber småkagen hvis du reelt tror vi ender som slaver fordi nogle vælger Krifa frem for LO. Det er ikke meget tilid du har til dine medborgere - åbenbart kun til dine fagforeningsledere...

Ang. politik: Jeg anbefaler klart at folk engagerer sig i politik - og gerne gennem medlemskab af et parti. Jeg har det også ok med at Krifa agerer politisk (og det gør de) - men jeg har ikke behov for at min fagforening skal støtte bestemte partier. Det skal jeg nok selv klare. Og ja, det kan jeg fravælge i LO, men skal jo betale det samme i kontingent af den grund - så et reelt fravalg er det jo ikke. Hvis LO tilbød det som et frivilligt tillæg til kontingenten tror jeg ikke der var mange der valgte at betale.

Fagforening/forretning: Jeg syntes det er lidt paradoksalt, at Krifa hele tiden bliver beskyldt for at være en forretning. Et lille tjek på regnskaberne viser, at LO og 3F åbenbart er en LANGT bedre forretning end Krifa - med kæmpestore egenkapitaler. Krifa har dog gjort det, at de har sat kontingentet ned, hvis egenkapitalen er blevet unødvendigt stor. Det kunne LO jo også overveje at gøre.

Overenskomster: Her oplever jeg LO som de største hyklere. På den ene side anklager de Krifa for ikke at tage ansvar - og på den anden side går de målrettet efter at blokere virksomheder som vælger at tegne overenskomst med Krifa... Say what? Nu må I vælge - I kan ikke med trovædigheden i behold kritisere begge dele! På samme måde når kvaliteten af Krifa's overenskomster debateres. Så nævnes det både at de er ALT for dårlige - og samtidig at Krifa bare laver en nøjagtig kopi af LOs... Vil det sige at I mener LOs er alt for dårlige?? Faktum er, at virksomhedens omkostning til medarbejdere er praktisk taget den samme om de har overenskomst med LO eller med Krifa - fordelingen kan være lidt forskellige. Og sådan vil det naturligvis være.

Frihed: Jeg har godt nok aldrig tidligere hørt den med at jeg afgiver personlig frihed ved at melde mig ind i Krifa :-). Men ja, når du vælger at melde dig ind i fagforening må du følge de regler der gælder. Det er jo derfor foreningsfriheden er så central - både at jeg har lov til at melde mig ind og til at melde mig ud. Jeg ønsker IKKE at strejke - for jeg tror ikke på det våben på et moderne arbejdsmarked. Andre har jo lov til at melde sig ind i en anden forening og strejke alt det de kan blive enige om - efter reglerne. Men ikke mig. Det er mit valg.

Stejke: Jeg har i mit - relativt korte (jeg er 35) - liv ikke oplevet en strejke som lever op til mine kriterier for at tage så drastisk et middel i brug som rammer så mange udenforstående. Jeg syntes det er topmålet af egoisme at strejke for at få 1 kr mere i timen. De afgørende kampe (liv, ære, velfærd og ordnede forhold) er kæmpet længe før min tid på arbejdsmarkedet - og jeg sender gerne en stor tak til dem der gjorde det! Du nævner, at det er nødvendigt at have retten til strejke, selvom den ikke skal bruges unødigt. Der er jeg uenig. Jeg går heller ikke ind for at have atomvåben af præventive årsager, og mener verden var et bedre sted uden (uden nogen sammenliging i øvrigt, naturligvis). Tværtimod tænker jeg - ideoloisk set - at en fagforening, der på forhånd har fraskrevet sig den mulighed jo er nød til at udvikle andre - mere konstruktive - redskaber til at opnå samme resultat. Det tror jeg aldrig vi bliver enige om - men det behøver vi heldigvis heller ikke at være!

29. marts 2012 kl. 11.52 Bjarne Hansen

Del 2:
Snylter: Jeg føler mig på ingen måde som snylter, bare fordi jeg har valgt en anden fagforening end dig. Uanset hvad godt din fagforening gør. Tvært imod er jeg stolt over at være med i en fagforening, der gerne kæmper for de mest udsatte - dem der slet ikke har en overenskomst. Og dem er der rigtigt mange af. Jeg tror ikke på skræk-scenarierne om at hvis vi får en lønmodtagerlov så vil alle forfalde til den laveste standart. Det har jeg dog så meget tro på Krifa og LO til, at jeg ikke anser det som sandsynligt. Der er jo ikke tale om at forbyde overenskomster så hvorfor skulle det også i fremtiden være muligt at have det selvom der er nogle basale rettigheder, der er lovreguleret (men jeg medgiver gerne, at det er en udfordring, at definere HVAD der skal lovgives om - og her er jeg nok ikke helt enig med Krifa).

Hvis der er nogen, der har orket at læse det hele igennem vil jeg bare sige - tak for det. Håber du har en rigtig god dag - og er medlem i den fagforening som passer bedst for dig :-)

29. marts 2012 kl. 17.33 Anonym

Sådan Jesper Mikkelsen, jeg kunne ikke have skrevet det bedre selv.
MVH.
Åse Andersen.

29. marts 2012 kl. 19.36 Henrik Jacobsen

@Gordon
Du skriver at Krifa arbejder på at erstatte overenskomster med lovgivning. Sådan hænger det ikke sammen. Krifa ønsker nogle minimumsregler som overenskomsterne skal bygge videre på. Der er jo masser af virksomheder helt uden overenskomst.

29. marts 2012 kl. 19.43 Anonym

Hej Bjarne.
Jeg takker for opmærksomheden – og er da positiv over at vi har en fælles holdning, til nogle af de emner der fremgår fra mit indlæg.
Hele slagstyrken i fagforeningerne er de enkelte medlemmer der står sammen. Når alle står sammen og kæmper for samme mål – så fårr vi noget der er stærkt helt af h…… til! Det er kollektiv ”magt”, og kollektiv ”magt” er stærkere end man lige forventer. Jeg ved ikke om du nogensinde har prøvet hvor alle kolleger står sammen – og man opnår sit fælles mål! Det giver kuldegysninger – alle løfter vi i samlet flok.
Hvis man ikke forstår fællesskabets evne, vil fagforeningerne hurtigt blive svækket, og til sidste er vi ikke nok til at løfte en overenskomst. Du kan eksempelvis tage Tyskland, hvor der går 19mio. tyskere uden overenskomst. Det betyder at der ikke er noget der hedder minimumsløn, arbejdstid, pension, barselsorlov, omsorgsdage, fryns, overtidsbetaling, barnets første sygedag m.m. Det fag jeg selv kommer fra er auto, en tysk mekaniker svend får omtrent mellem 5-8 euro – hvilket svarer til mellem 40-60 dkr. Det betyder at de fleste tyskere må have 2 arbejde, for at få hverdagen til at hænge sammen, flere lever under dårlige vilkår, og lever for under fattigdomsgrænsen. Dette er et skrækscenario for mig – man vil blive en slave for sit job, og en slave for familien, for man er stavnsbundet til sit arbejde. Man tager på arbejde for nød, og ikke af lyst.
Så man bliver nød til at stå sammen – for at være en fælles knyttet næve!
Jeg vil dog gerne oplyse dig om at, LO fagbevægelsen ikke spytter penge i de røde partiers kasser hver eneste måned, og dette bliver lagt oveni i dit kontingent. Det en typiske LO fagforening gør, er at levere et bidrag pr. medlem, en engangsbetaling , til et parti – i et valg år. Det er her du kan melde fra, og du vil dermed ikke være med til at støtte et parti. Der stilles ofte spørgsmål ved, hvorvidt medlemmer af faglige organisationer kan fravælge at støtte politiske partier via fagforeningskontingentet. Omvendt stilles stort set aldrig kritiske spørgsmål ved, at forbrugerne indirekte (og ufrivilligt) yder tilskud til de borgerlige partier, når man køber mælk, handler i Netto, Bilka eller Føtex, ryger cigaretter fra Skandinavisk Tobakskompagni, får gjort rent af ISS eller har pensionsmidler placeret i aktier i virksomheder, hvor en del af overskuddet går til partistøtte til de borgerlige partier frem for udbytte til pensions op sparerne. Her har danskerne altså ingen mulighed for at fravælge partistøtte, og det er ofte uigennemskueligt for forbrugerne, at de faktisk er med til at støtte politiske partier via indkøbsvognen. Kritikken glimrer ved sit fravær på trods af, at de økonomiske tilskud, der ydes af denne vej, er mange gange større.
Ofte høres argumentet, at virksomheder og arbejdsgiver organisationer er private virksomheder, og at man derfor ikke kan blande sig i, hvem de vælger at støtte. Her glemmer man, at også fagforeninger er private foreninger, hvor love, vedtægter og beslutninger træffes på demokratisk vis af de kompetente organer. (kongresser, hovedbestyrelsesmøder mv.) Det gælder også spørgsmålet om partistøtte.
Men jeg er da glad for at vi er enige vedrørende at man er nød til at vise lidt engagement for politik.

Med venlig hilsen
Jesper Mikkelsen

29. marts 2012 kl. 19.45 Anonym

Angående overenskomster er LO fagbevægelsens overenskomster kommet af en stor strejke og lock-put, i slutningen af det 18. århundrede. I den forbindelse indså man at dette ikke var til gavn for hverken arbejdstager og arbejdsgiver. Derfor indførte man aftaler- altså overenskomsterne, for at have et sæt spilleregler, man kunne forholde sig til. Disse overenskomster er så med tiden blevet forbedret til gavn for mig. Man da overenskomsterne er områdeoverenskomster – for at alle skal behandles lige, kommer de også de gule til gavn. Jeg vil dog gøre opmærksom på at Krifa blev oprettet under storstrejken – for at komme arbejdsgiverne til gavn, og for at gavn strejkebryderne – dem som ikke ville kæmpe side om side, skulder ved skulder, med sin kollegaer. De blev endda politi beskyttet – for de var upopulære. Grunden til at det danske arbejdsmarked er så fleksibelt, trygt og sikkert er at vi har ”Den Danske Model”, hvor arbejdsmarkedet parter, aftaler arbejdesvilkårene. Dette bør ikke laves til lov – så vil vi få sydenlandske tilstande – og det er ikke noget jeg ønsker. Samtidig, vil der komme et ramaskrig fra arbejdstager siden. Dette vil føre til et oprør – helt uden sidestykke – hvilket jeg ikke tror, at samfundet vil acceptere.
Jeg er dog dybt uenig med dig i at Krifa’s overenskomster er en tro kopi af LO fagbevægelsens. Krifa’s overenskomster knap så gode som vores – de er i langt fra ens. Der er sågar dom over, at lærlinge skal følge LO’s under uddannelse, samt en ny dom - En sygdomsramt sømand har mistet krav om godtgørelse for usaglig opsigelse, på grund af hans fagforening, Kristelig Fagforening, ikke er part af det fagretslige system.
Det har Højesteret netop stadfæstet. Det vil sige at Krifa ikke anses som en værdig forhandlingspartner, de er ikke en del af det kæmpende system. Man kan selvfølgelig tage den i civilretten – hvis man har råd og ikke mindst tid. I det fagsretlige system er der en hurtig sagsgang – og skulle man blive uenige om 200kr, med sin arbejdsgiver, så har man 6mdr. efter en dommers ord for en det er korekt eller ej.
De gule fagforeninger har ikke ret til at henvise til de andre faglige organisationers overenskomster, hvis deres medlemmer der udsættes for overenskomststridig behandling. Derfor kan de ikke hjælpe deres medlemmer, fremgår det af retsprotokollen. Der med vil jeg også gerne komme lidt ind på friheden igen, for hvis man nær læser Krifa’s vedtægter, skelnes mellem bistand og juridisk bistand. Den første har man ret til gratis, den anden får man hvis Krifa, skønner at juridisk bistand er nødvendig. Krifa er selvfølgelig ikke et tag-selv-bord, hvor kunderne har krav på hvilken som helst service. Selv husadvoktaer er dyre, og foreningen vil naturligvis nok vurdere, hvor mange sager der kan føres for budgettet, og om procesrisikoen er for høj. Foreningen skønner altså om juridisk bistand er nødvendig, og den træffer dermed afgørelse om sagens førelse. Det vil sige at kunden hermed afgiver retten til at acceptere dom og forlig til Krifa. Så der altså grund til at være skeptisk, overfor tilbuddet juridisk assistance – særligt i tilfælde af overenskomst brud.


Med venlig hilsen
Jesper Mikkelsen

29. marts 2012 kl. 19.47 Anonym

Og hvis det endelig kom til det stykke – hvor det skulle være en nøjagtig kopi – så tænk over hvor originalen kommer fra, og hvem der har kæmpet for denne! Og dette inkludere også strejker – og læg mærke til at jeg skrev i tidligere indlæg at dette var det ultimative våben – altså det sidste skud i bøssen! Der er selvfølgelig i overenskomsterne regler for forhandling og afklaringsmuligheder, samt i LO fagbevægelsen har man over 10.000 tillidsvalgte, der uddannet i dette system og forhandlinger – dette udminder sog naturigvis i, at der ikke fremkommer mange strejker.
At stå sammen for at få 1kr. er ikke egoisme – det er sammenhold og fællesskab. Og dette kan ikke sammenlignes med præventiv nedgradering af atomvåben. Atomvåben holdninger er vi dog enige i. Og de kampe som er blevet kæmpet – er til gavn for os begge – denne kamp og gejst må ikke gå tabt, og derfor har du og jeg et fælles ansvar for at bære denne ”fakkel2 videre – man er nød til at kende sin historie, og svarerne for de kæmpede kampe- for at kunne komme videre i fremtiden

Med venlig hilsen
Jesper Mikkelsen

30. marts 2012 kl. 09.41 Bjarne Hansen

Som jeg vist nævnte tidligere - helt enige bliver vi jo nok aldrig :-)

Jeg tror vi er grundlægende uenige i vores syn på hvordan vi bedst opnår gode resultater for arbejderne, og det er jo fair nok. Derfor er der jo også forskellige fagforeninger!

Konklusionen er dog, at blandt dem, der har rent faktisk har haft brug for deres fagforening får Krifa topkarakterer, så det bliver i min verden for teoretisk at skulle diskutere Krifas kvalitet ud fra deres vedtægter m.m. Kvaliteten er altså i top.

Tilbage står diskussionen om hvem der har tilkæmpet hvilke rettigheder, hvad alternativet ville være og hvilken konsekvens det bør have for hvor jeg organiserer mig i dag. Den del kan der jo aldrig findes et endegyldigt sandt svar på og jeg vælger derfor at glæde mig over at vi tilsyneladende begge to har fundet ind i den fagforening som passer bedst til os. Og gid vi så fremover kunne hjælpes ad med at sikre, at flest muligt får truffet en afgørelse om hvilken fagforening som er bedst for dem, så færrest muligt står uden hjælp den dag de evt. står med problemerne.

30. marts 2012 kl. 10.08 Anonym

Til Jesper Mikkelsens påstand om, at Krifa ikke kunne hjælpe en sømand, så passer det ikke. Se http://spip.modkraft.dk/nyheder/article/hk-beklager-falsk-historie-om

30. marts 2012 kl. 10.20 Gordon Shumway

@ Bjarne Hansen

En løsning kunne være at man kun var omfattet af overenskomsten, såfremt at man var medlem af den fagforening som havde den pågældende overenskomst.

Er man ikke medlem, må man selv forhandle løn m.m. Og hvis man var medlem af en anden fagforening, opfordre denne til at forhandle en overenskomst på plads med dem pågældende virksomhed.

Der er vel intet i vejen for at en virksomhed kunne havde flere overenskomster.

Såfremt at virksomheden f.eks. Ikke vil indgå en aftale med krifa, da den har en oversenkomst med f.eks. 3 F. Må man så enten selv forhandle en aftale på plads eller betale til 3F

30. marts 2012 kl. 12.08 Bjarne Hansen

@Gordon: Ja, det er absolut en mulighed. Og den findes også i andre lande. Men det er ikke en mulighed som hverken arbejdsgiver eller fagforeninger har ønsket. Der har netop fra begge sider været et ønske om at en overenskomst skal sikre ensartede vilkår.

Personligt har jeg også mest tro på overenskomster der gælder for alle. Ellers mister vi i hvert fald solidariteten, for så vil de dygtigste medarbejdere gå sammen og forhandle en bedre overnskomst for dem - og lade de knap så dygtige betale prisen. Men vi har jo stadigvæk den udfordring, at mange virksomheder ikke er dækket af overneskomst - på trods af over 100 års kamp. Derfor er Krifas forslag om en lønmodtagerlov i min optik slet ikke så dum endda.

30. marts 2012 kl. 12.47 Gordon Shumway

@ Bjarne Hansen

Solidaritet Bjarne, kunder hos krifa arbejdere videre alt imens medlemmerne under LO f.eks. Strejker for bedre løn m.m. Når strejken er slut, nyder kunderne godt at det resultat som de andre strejket for.

De som ingen overenskomst her, kan da bare melde sig ind i en fagforening og få denne fagforening til at tegne overenskomst med virksomheden.

Men hvor intet voves - intet vindes

30. marts 2012 kl. 15.41 M T

Jeg er enig med de, der anfører, at Krifa ikke har ret meget at byde på som fagforening. Som kommunal medarbejder kan jeg ikke se, hvad jeg reelt ville få for mit kontigent.

Jeg er derfor medlem af HK.

MEN - jeg synes, det er problematisk, at LO ikke er dygtige nok. Jeg føler, jeg får for lidt for mit kontigent. Og her synes jeg fagbevægelsen GENERELT har et stort problem. I er ikke dygtige nok.

Krifa: I kan ikke ret meget - sorry, men I er jo stadig næsten helt udenfor i forhold til OE-forhandlinger. Okay - I er dygtige til det juridiske - men det er jo altså en ydelse, man kan få endnu billigere end hos jer.

LO: Drop al den forsøg på bekæmpelse af "de andre". Gør jer attraktive, så folk VÆLGER jer - sørg for at alle mine kolleger og jeg alle HAR LYST at vælge at være organiseret samme sted. Desværre står vi alle svagt nu - nogle er HK'ere, andre i Krifa, andre i Det Faglige Hus, andre er slet ikke organiseret.

Desværre er det os almindelige lønmodtagere, der står som de store tabere i jeres spil. Ærgerligt. Uligheden vokser og vokser i disse år. Hvor er I henne???

God weekend.
Vh M.T.

31. marts 2012 kl. 10.14 Anonym

Kan ikke lade være at sige det samme til M T.
Hvor er I henne, på generalforsamlingerne, hvor man jo kan benytte sig af sin indflydelse som medlem.
Mød dog op og fortæl, hvad det er i vil have, og hvad i mener LO-forbundene kan gøre for at i finder det attraktivt at være medlem i en ordentlig fagforening.
Hører tit at jeg får ikke nok for min kontingent, jeg syntes faktisk at, jeg selv får masser ud af min kontingent, alle mine arbejdsvilkår på arbejdspladsen hver dag, arbejdstid, ferie, pension, efteruddannelse, ja jeg kunne fortsætte. Men det er noget vi alle tager for givet, fordi det er der bare, men husk på at det kan nemt tages fra os igen, og hvad pokker skal vi så stille op.
Men jeg syntes man skal starte med sig SELV, og sige hvad kan jeg byde ind med for at, gøre min fagforening mere attraktiv, nu er det jo trods alt sådan at, det er OS allesammen der er fagforeningen, og ikke de valgte og ansatte der er på kontorene, så mød op og brug indflydelsen, fortæl hvad der kunne være anderledes, ved at ,man tager mod nye ideer med kyshånd.
MVH.
Åse Andersen.

31. marts 2012 kl. 21.26 Henrik Jacobsen

@Jesper Mikkelsen.
Du skriver altså en del ting der ikke passer. F.eks. påstår du at "Krifa blev oprettet for at gavne arbejdsgiverne." Sikke noget vrøvl. Krifa blev dannet af en flok mennesker der ikke syntes det var en god idé at strejke, for at få sine krav igennem. Det er jo sådan at hvis man ikke bliver enige om en overenskomst, overlader man det til en voldgift. Det er hverken fagforening eller arbejdsgivere vilde med og derfor kommer man som regel frem til et resultat ved forhandling. Ved længerevarende strejke ser man ofte at overenskomstforslaget bliver ophøjet til lov, og derfor er strejker ofte forspildte og dyre for samfundet. Man ser jo også at f.eks sygeplejersker stadig betaler af på sidste strejke, hvilket vil sige at det tager adskillige år før de tjener kr. på strejken.

31. marts 2012 kl. 23.27 Anonym

Nemlig Åse
Du har en meget fornuftig forståelse, om hvad en fagforening kan og burde bruges
Jesper E Rasmussen

31. marts 2012 kl. 23.36 Anonym

@ Henrik Jacobsen
Krifa blev dannet af arbejdsgiverene tilbage i starten af 1900 tallet. Til dem man i gamle dage kaldte morakerne også havde en forening de kunne samles om.
Men som for over 100 år siden og den dag idag. Nyder de jo stadig godt hvad de respektive LO medlemmer som har kæmpet og stadig kæmper for et bedre arbejdsmarked. Hvor Krifa ikke har og stadig ikke bidrager til.
Jesper E Rasmussen

1. april 2012 kl. 14.46 Karina

Efter at have læst den megen kritik af Krifa, må jeg lige skrive noget. Jeg har i mange år været medlem af FOA, men valgte at skifte sidste år til Krifa af egen fri vilje. Jeg havde skiftet mit arbejde ud fra den kommunale hjemmepleje til en privat udbyder, hvilket ikke huer FOA. Igennem 2 år havde jeg ringet til dem for at få et godt råd, og straks de hørte hvor jeg kom fra, blev de nedladende og tilbageholdende. Følte ikke, at de ville hjælpe, og så sagde jeg STOP. På min arbejdsplads er vi stort set 50/50 medlemmer af FOA og Krifa, men flere har oplevet den samme behandling. Hvor er fællesskabet henne under fagforeningerne. De burde hjælpe medlemmet uanset arbejdssted.
Jeg har endnu ikke haft brug for Krifas hjælp, men går ud fra, at jeg kan få den, hvis behovet opstår, for hvor skal jeg ellers gå hen.

1. april 2012 kl. 22.17 Anonym

@ Karina

Så er det jo kun 50% af alle dine kollegaer som er med til at betale for at i har en overenskomst inde for lige netop dit arbejdsområde.
Istedet for at medle dig ud af FOA skulle du have været kommet til en af deres generalforsamninger og udtrykket din utilfredshed, den vej kan man nemlig gå i LO forbundene hvor man har bygget fagbevægelsen demokratisk op.
også er du ikke med til at undergrave overenskomsterne inde for dit arbejdsområde.

Jesper

2. april 2012 kl. 11.07 Bjarne Hansen

@Jesper: Når Karina har henvendt sig flere gange - uden at få den hjælp hun forventer kan vi vel godt blive enige om, at FOA har forspildt deres chance ift. netop hende? Det er jo unægteligt lidt sent at deltage på generalforsamlingen EFTER at du har oplevet ikke at få den hjælp du har brug for?

Krifa er lige så demokratisk en forening som FOA og de andre. Men fælles er vel, at mange af os betaler vores kontingent og forventer at få den hjælp vi har brug for - men egentligt ikke har lyst eller tid til at engagere os mere end det? Der er jo også et hav af andre vigtige ting at engagere sig i (skole, idrætsforeninger, politk m.m.).

Og Jesper, der er stadig lidt fakta om Krifa du skal have læst op på. Krifa blev stiftet i 1899 og var dengang en samlet forening af arbejdsgivere og lønmodtagere som var modstandere af strejke (og af at fagforeninger var så dyre!). Men de blev relativt hurtigt delt op i hver sin forening. Også dengang manglede LO respekten for, at ikke alle er enige med dem. Og valgte derfor at blive pige-fornærmede over, at nogle kunne lave gode aftaler uden at holde fast i retten til at strejke. De virker som om de stadig er pige-fornærmede over det...

2. april 2012 kl. 11.30 Gordon Shumway

@ Bjarne Hansen

Et spørgsmål dig dig Bjarne.

Lad os nu antage at "Det faglige hus" vælger at lave Deres egen overenskomst.

Timelønnen er på kr. 115.00 alles ugens 7 dage og på alle tider at døgnet.

Man har ikke krav på pension, da man i "Det faglige hus" vil lade det være op til den enkelte, om denne ønsker en pensionsordning.

Der er ingen barns første sygedag, igen SH betaling, ingen sygeløn, ingen Feriefridage ingen. mulighed for efteruddannelsen m.m.

Krifa har overenskomst med virksomhed, men denne virksomhed vælger nu at opsige aftalen med KRIFA, da virksomheden hellere vil gøre brug at den nye overenskomst fra "Det faglige hus" da denne er meget billigere og mere fleksibel.

Synes du så er det er i orden, at en sådan uden videre kan indgå en anden og billigere overenskomst, som vil medføre markant dårligere løn og ansættelsesforhold.

2. april 2012 kl. 13.59 Bjarne Hansen

@Gordon:
Først vil jeg sige, at der er stor forskel på at overtage en andens overenskomst og så selv tegne en ny. Mig bekendt har Krifa aldrig overtaget en overenskomst fra andre - men LO er nogle gange mere optaget af at overtage en overenskomst fra Krifa end i at tegne deres egne... Det bryder jeg mig ikke om.

Det bør være sådan, at når en virksomhed - sammen med medarbejderne - har indgået en overenskomst så kan andre ikke komme og tvinge dem til at lave en ny med dem.

Og så til dit hypotetiske spørgsmål:
Hvis Det faglige hus valgte at lave overneskomster, der var markant dårligere end markedet generelt vil de sikkert have vanskeligt ved at få medarbejdere til at arbejde under dem, og derved vil de miste deres værdi. Overenskomster har jo netop deres værdi i kraft af, at både arbejdsgiver og ansatte er enige om at det er rimelige vilkår.

I dag er der jo ikke noget der forhindrer en virksomhed i IKKE at tegne overenskomst. Og så kan de jo gøre som du foreslår. Det sker bare heldigvis stort set aldrig fordi der ikke vil være accept af det.

2. april 2012 kl. 21.50 Anonym

@Bjarne du har ret Krifa blev dannet i 1899, og at det var både arbejdsgiver og dem man i gamle dage kaldte skruebrækkerne, som dannede Krifa de havde alle det til fælles at de havde sin rod i indre mission. Og de havde da også lidt fremgang til 1905 og DSF(LO idag) havde stilstand, men så begyndte respektive gamle DSF (LO forbund) at opbygge overenskomster. Og det har de gjort lige siden, hvor imod Krifa har bare stået i en forening som de har opstarter med deres arbedsgivere, og bare forlangt det Lo har fået forhandlet hjem. Men som i 1899 og som idag har lukreret på os andres overenskomster. Bare for en ting at spare lidt penge, men jeg vil nødig se Danmark hvis vi ikke har haft den stærke arbejderklasse som vi har haft i over 120 år. Det er ligenøjagtig deres skyld at vores samfund er som det er idag, hvor imens Krifa har gået op i deres ret til selv at vælge, men Bjarne jeg spørg dig bare hvor er min ret til at vælge at jeg ikke vil finansiere at Jeres medlemer skal arbejde under den overenskomst som de ikke betaler så meget som en oste reje til. Krifa vil heller bruger deres penge på indre mission og reklamer hvis man skal tror på de artikler som har været skrevet om jer i flere aviser.
Jesper Rasmussen

2. april 2012 kl. 21.56 Anonym

@Bjarne vil du ikke fortælle hvilken Paraplyorganisation i forhandler overenskomst med.
Jesper

3. april 2012 kl. 07.17 Gordon Shumway

@ Bjarne Hansen

I 2008 opsagde 3 frisørkæder deres overenskomster med LO-forbundet Dansk Frisør- og Kosmetiker Forbund og indgik derefter overenskomst med krifa.

Det samme gælder for konflikten på Vejlegården - Vejlegården ønsker ikke længere at havde overenskomst med 3F, Har lockoutet de medarbejdere som var medlem hos 3F og har derefter indgået overenskomst med Krifa.

Den ene af de lockoutet 3F'ere, har for at kunne beholde sit arbejde nu skiftet fra 3F til krifa.

3. april 2012 kl. 11.19 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

Uha der sker da noget her, nå først til Jesper. Jeg er personligt meget meget lidt for ikke at sige overhovedet ikke tilknyttet indre mission og har aldrig været det. Krifa støtter ikke noget som helst i den retning, men er åben for deres medlemmer har en holdning og evt er medlem deraf. Og skal jeg være ærlig, om man er troende eller ej, så er det kristne menneske syn da ikke ligefrem negativt at leve efter. Det er blot en måde at leve i respekt med hinanden. Og hvis du tror på alt hvad der skrives i aviserne, så skulle du sq da vågne alvorligt op, der står meget meget lidt der er nogenlunde tæt på at være korrekt. Aviser drejer ting til de har en vældig historie og ikke noget som helst andet.
Nu du forsvarer dine holdninger så meget, så må du jo stole på din fagforening fikser det med "din ret" for den har du jo fuldstændig fraskrevet dig når du ligger under for der ikke er andre end LO der kan forhandle noget som helst, og skal I som medlemmer have indflydelse, så kan det kun ske en gang om året, nemlig på generalforsamlingen. Nøj jeg ville være træt af at vente et helt år på at kunne få lov at sige hvis jeg ikke er helt glad og tilfreds med noget. Men sådant er vi nok så forskellige, derfor Bjarne og jeg har valgt noget andet. Vi ønsker at være der hvor vi er. Det er vel fair nok!!!
Hvis der er andet af dine kilometer stile jeg burde svare på, så er det druknet, man kan jo slet ikke følge med når det er så langt.

3. april 2012 kl. 13.22 Gordon Shumway

@ Bjarne Hansen

Du skriver"Hvis Det faglige hus valgte at lave overneskomster, der var markant dårligere end markedet generelt vil de sikkert have vanskeligt ved at få medarbejdere til at arbejde under dem"

En timeløn på kr. 115 i timen er ikke markant dårligere end markedet generelt i KA-krifa overenskomsten ligger månedslønnen på 16.823 svarende til en timeløn på kr. 105. hvis vi tillægger dette beløn pension, feriefridage, SH betaling i alt ca. 14% lander vi på en timeløn på ca. kr. 120.

En sådan overenskomst kunne være en fordel for østarbejdere, som måske kun arbejder her under et år, og dermed ikke når at optjene ret til pension, sygeløn, feriefridage m.m. De kan sikkert heller ikke brug for barns første sygedag.

Og efter krifas holdninger skal man jo respektere anders fagforeningers ret til også at tegne overenskomst. Så det bliver krifa vel nød til at acceptere.

3. april 2012 kl. 14.09 Anonym

@ Anita jeg synes det er dejligt at du kæmper for hvad du mener, men jeg synes du kommer for let hen over det, hvorfor svare du ikke på de spørgsmål der bliver spurgt ind til. så høre man ikke fra dig og lige pluslig skriver du igen.
når der er nogen som kommer med nogen argumenter som du ikke kan svare på er du tavs, også lige pluslig skriver du igen som er det samme og samme og samme igen og igen.
Svar venligst blot JA eller NEJ på det forgående spørgsmål angående dine børn og fodboldklubben.

Jesper Rasmussen

3. april 2012 kl. 14.16 Anonym

Eller svar evt. det spørgsmål jeg stille Bjarne angående min ret til at vælge at jeg ikke vil sponsorer at Krifa medlemmer er dækket af den overenskomst jeg betaler ind til. Jeg synes ikke det er fair at i snakker let og elegant hen over de problemstillinger der bliver fremlagt her inde.
Krifas kunder er jo desværre ikke klar over hvad der sker hvis LO forsvinder. :-(

Jesper

3. april 2012 kl. 16.20 Anonym

Jeg skiftede udelukkende fra 3F fordi jeg var utilfreds med fagforeninger der støtter politik, jeg er på blå fløj og har bestemt ikke lyst til at bidrage økonomisk til rød stue.. jeg synes KRIFA gør et godt stykke arbejde, jeg ved godt de ikke har overenskomster, men de har stadig advokater der kan tage din sag op, hvis du bliver dårligt behandlet. Lønnen skal jeg nok selv forhandle mig til, ellers kender jeg en advokat der kan hjælpe.. Gjorde jeg ikke det var jeg villig til at betale en anden for hjælp med lønforhandlinger..

3. april 2012 kl. 16.22 Anonym

Jeg synes vi skulle lave en demostration imod at de fornærmer de gule fagforeninger sådan, jeg synes det er grotesk, længe leve de gule fagforeninger og ud med de andre fagforeninger.

3. april 2012 kl. 19.48 Anonym

Her er et bud på hvad der måske bruges penge på:
Artikel fra ekstra bladet:
Du betaler NUL partistøtte hos os.

Kristelig Fagbevægelse – Krifa – lokker nye medlemmer til ved at lovprise fagforeningens billige priser og uafhængighed. Men man fortæller ikke alt om forbindelsen til de højere magter.

Således går en god del af de 185.000 kunders kontingentkroner til kirker, daglige morgenbønner og udbredelse af det kristne budskab. Krifa giver f.eks. en million kroner til en kristen organisation, der laver gadearbejde i Mellemamerika.

Samtidig er hovedparten af ledelsen i Krifa med i kirker, der befinder sig ude på den mere rabiate fløj. Eksempelvis er den administrerende direktør Jesper Wengel tilknyttet Kronjyllands Valgmenighed, der har sit ståsted i Indre Mission og Luthersk Missionsforening.

Bevidst strategi
Og hverken i ledelse og bestyrelse er der adgang for muslimer og andre, der ikke har et kristent livssyn.

Men nye medlemmer får ikke meget at vide om fagbevægelsens kristne prioritering, og det er der en grund til, mener professor og arbejdsmarkedsforsker Bent Greve.

– De har bevidst satset på at nedtone det kristne og i stedet fokuseret på et budskab om, at de er billigere.

– Men det er ikke ensbetydende med, at de er blevet mindre kristne. Det er bare ikke et godt konkurrenceparameter, når der skal tiltrækkes nye medlemmer, siger han.

Bør spille med åbne kort
Bent Greve så gerne, at Krifa spillede med mere åbne kort, når det gælder det religiøse. Krifa har f.eks. 700 ansatte, der dagligt bruger 20 minutter om dagen på andagt og morgenbøn.

Det svarer til, at der i tid bruges over 30 fuldtidsstillinger på bøn om ugen – arbejdstid, der i stedet kunne være brugt på faglig rådgivning.

– Medlemmerne har krav på, at der er gennemsigtighed, så man kan se, hvad pengene rent faktisk bruges på. Og så de kan sikre sig, at der bruges flest mulige midler på at støtte dem fagligt og ikke eksempelvis på, at der bliver bedt en bøn, siger Bent Greve.

3. april 2012 kl. 20.31 Anonym

Til anonym 1 som du kan se længere oppe i debaten er det frit i LO fagbevægelsen og støtte et rødt parti, det eneste man skal er at medelel det i sin fagforening. At jeg synes det vil være torske dumt er en helt anden debat, men husk Anders Fogh og Lars Lykke har rejst verden tynd for at rose den dnske model, den har Krifa jo intet med at gøre husk det.
Til anonym 2 sæt dig lidt ind i den virklige verden og kom med nogle argumenter istedet for sådan engang vrøvl.

3. april 2012 kl. 20.39 Anonym

Hørt, hørt anonym, og til Jesper, har selv oplevet at der ikke bliver svaret på spørgsmål, der bliver kun svaret med modangreb, og dårlig opførsel, frække kommentarer med at det vi skriver, da også er for langt og for besværligt at følge med i. Man kan da ikke håbe at det er disse mennesker, der sidder med lange sagsakter, for deres kunder, for det kan de vel så heller ikke følge med i (Skyder lige lidt igen). Jeg har skrevet inde på bloggen, med overskriften Er du en del af den nye overenskomst, tror jeg nok den hedder, ihvertfald er det Søren Fibiger der ligger ud, og der har jeg stadig ikke fået svar tilbage, så hos KRIFA vælger man da bestemt også sine kampe med omhu, og kun dem der kan VINDES. Men Jesper jeg kunne godt tænke mig ligesom dig at, få svar på hvor er vores ret til ikke at, skulle betale for alle KRIFAS nasserøvs kunder, for her må det jo være KRIFA der sørger for deres vilkår, og ikke deres kollegaer som står i LO-forbundene.
MVH. Åse Andersen.

3. april 2012 kl. 20.48 Anonym

Og til anonym, som tidligere stod i 3F, så er det da den dårligste undskyldning, jeg til dags dato har hørt, en undskyldning for at spare lidt penge.
Men det er jo sådan at, du kan fravælge partistøtten i alle LO-forbund, sammelignet med KRIFA har du ikke samme mulighed for at fravælge hverken bidrag til kirkearbejde,sponsorater til sportsklubber, eller de de mange millioner der bliver brugt på markedsføring/reklamer, hvor de i min verden burde blive brugt på deres medlemmers sagsbehandling, eller man kunne jo også vælge at, gøre det endnu billigere for deres kunder.
Så kære anonym, hvis det virkelig er det politiske der har været afgørende for dit skift, så er problemet hermed løst, og du kan komme tilbage i 3F og for FANDEN da være med til at støtte op om dine egne arbejdsvilkår, og vores alles, for den sags skyld :)
MVH. Åse Andersen.

3. april 2012 kl. 21.49 Anonym

Hej alle
Jeg vil opfordre alle til at læse det udrag fra den glimrende artikels som den anonyme har lagt ind fra Ekstra bladet.
Der er jo mange som har angrebet LO her inde på bloggen, som blandt andet er at de er for dyre og de støtter Socialdemokratiet osv.
Men synes i? at Krifa er bedre de bruger det der svare til 30 fuldtids stillinger om ugen på bord bøn, som de kunne bruge på ar forbedre det danske arbejdsmarked, derudover bruger de tilsyneladende mio. på kristende projekter i blandt andet Mellemamerika, samtidig ligger landet jo sådan at alle mennesker ikke er kristen, er det rimeligt at de betaler til de projekter, desuden er der ingen adgang for ikke kristende mennesker som ikke har den samme tror som ledelsen eller bestyrelsen, hvad sker der lige der jeg troede Krifa var for alle ?
Men toppen i Krifa må da også bruge deres kunders penge på lige hvad de vil, min pointe er bare at de argumenter mange af jer kommer med imod LO holder jo ikke vand når sådan nogle oplysninger fra Krifa kommer på bordret, LO støtter Rød blok og hvorfor mon det, fordi at SOC og LO har gået hånd i hånd i over 100 år, og Samtlige af de rettigheder der er igennem overenskomsterne på det danske arbejdsmarked, har de sammen været med til at få hjem til danskerne. Som krifa heller ikke har bidraget med.
Så stemmer man Venstre, Konservativ, Radikal , er det helt fint med mig men der findes da heldigvis også mange mennesker som stemmer på de partier, og stadig væk er så fornuftige at de støtte om en LO fagbevægelsen. Fordi det ved at det er en del af den danske model, og hvis man vil bevare det fantastiske system bliver man nød til at støtte op om LO, og ikke de gule som Krifa som ikke bidrager til arbejdsmarked, men åbenbart kristende projekter og bordbøn. LO bruger mio på overenskomst forhandlinger, social dumping(stoppe udenlands arbejdskraft) tre parts forhandlinger osv. og de betaler jo også de udgifter som det koster at forhandle for dem som ikke er medlem i LO, som f.eks. står i Krifa, det faglige hus ASE altså de GULE. Så jeg synes i skal takke de kollegaer som er medlem i et LO forbund hver dag fordi de betaler også din del af kagen så man kan bevare det danske arbejdsmarked som det er i dag.
Ak ja hvem vil vil undvære det, jeg tror inderligt ikke at nogen lønmodtagere vil ønske det, men det kan blive til en realitet om 20-30 år hvis udviklingen forsætter, men jeg tror på at LO kommer stærkt tilbage.
Jesper Rasmussen

3. april 2012 kl. 22.06 Ove Klausen. kommunikationsmedarbejder, Kristelig Fagbevægelse

Som apropos til de skribenter, der tror, at Ekstra Bladet er et sandhedsvidne: Her er fakta, som Krifa på sin hjemmeside, orienterede om som svar på Ekstra Bladets vildledende artikler:

http://www.krifa.dk/omos/ekstrabladet.aspx

3. april 2012 kl. 22.29 Anonym

Linket virker ikke. er det med vilje :-) hvis du vil være så venlig og få det lavet vil jeg meget gerne se det.
Jesper

3. april 2012 kl. 22.41 Anonym

Hr. Ove Klausen
Nu har jeg set jeres modsvar mod Ekstra bladet, hvor herre bevars apropos indre mission :-)
der står jo intet som jeg kan forholde mig til, men det er jo som jeg tidligere har nævnt her inde på jeres blog i giver jo ingen konkrete svar men kun lal og lal atter lal.
Jeg synes det lidt ærligt at i bliver ved med at slå bolle dej om som i ikke kan magte.
desuden står der at det kun er et par stykker fra Krifas top som er indre mission, men hvis det er direktøren og bestyrelsesformande og et par andre top folk, så har de jo også de del magt i jeres butik, vil du ikke give mig medhold i det Ove Klausen ?
Eller springer i let og elegant hen over en udtalese mere, som jeres kunder burde vide.

Jesper

3. april 2012 kl. 22.44 Anonym

Lagt ud af Jesper Rasmussen fra det Link Ove Klausen har lagt ind.

Ekstra Bladet vildleder Falske beskyldninger om Kristelig Fagbevægelse i Ekstra Bladet.Ekstra Bladet kører 12. august frem med en række falske beskyldninger mod Kristelig Fagbevægelse.
Ekstra Bladet beskylder Kristelig Fagbevægelse for at skjule, at den er kristelig. Fakta er, at Kristelig Fagbevægelse gerne står ved sin historie og værdigrundlag. At Kristelig Fagbevægelse arbejder ud fra det kristne livs- og menneskesyn, fremgår endda klart og tydeligt af vores navn, Kristelig Fagbevægelse, og af vores logo.Ekstra Bladet beskylder Kristelig Fagbevægelse for være styret af Indre Mission, fordi et par af Kristelig Fagbevægelses ledere har relation til Indre Mission. Fakta er, at det jo er helt normalt, at alle har fritidsinteresser ved siden af deres arbejde. Og fakta er, at der ikke er nogen økonomiske eller organisatoriske relationer mellem Kristelig Fagbevægelse og Indre Mission.Ekstra Bladet beskylder Kristelig Fagbevægelse for at bruge kundernes kontingent til kristen mission. Fakta er, at Kristelig Fagbevægelse som et led i sit CSR-arbejde - det sociale ansvar - støtter et socialt arbejde blandt gadebørn i Honduras med henblik på at hjælpe dem til et arbejdsliv. Noget, der er fuld åbenhed om i Kristelig Fagbevægelses årsregnskaber, som hele tiden har været tilgængelige for alle på vores hjemmeside.Ekstra Bladet beskylder Kristelig Fagbevægelse for at diskriminere ansatte, som ikke er kristne. Fakta er, at Kristelig Fagbevægelse bygger på kristne værdier. En af værdierne er frihed, og ligesom Kristelig Fagbevægelse altid har arbejdet for frihed på arbejdsmarkedet, giver vi også vores ansatte frihed til at tro eller ikke tro, hvad de vil.

3. april 2012 kl. 22.45 Anonym

Som alle kan se er der jo ikke nogle konkrete modsvar mod Ekstra bladets artikel Hvor herre bevares
Jesper Rasmussen

5. april 2012 kl. 10.44 Anonym

nyt emne,hvad med løntilskuds job,som fanden har skabt.eller den nye dag/efterløn reform,som har skabt masse panik for de 55-56 årige,som ikke kan komme i seniorjob, når deres dagpenge udløber

5. april 2012 kl. 19.48 Anonym

Nej jeg vil gerne bede om nogle svar, det synes jeg Krifa skylder deres kunder. Og til spørgerens spørgsmål ovenfor. Rød blok gik til valg på at bevare efterlønnen som den var. Men desværre fik La, Rad. V og K samt Df de stemmer der skulle til at forringe den efterløns ordning som vi alle kender den. Det gik de parier jo til valg på. Så nu har en Lo modtager under 40 udsigt til at arbejde til de bliver 69 hvis man indbetaler til efterløn.
Jesper Rasmussen

5. april 2012 kl. 19.50 Anonym

Og 71 år før man kan gå på Pension

10. april 2012 kl. 09.19 Bjarne Hansen

@Jesper
Jeg tror ikke du ønsker (eller evner) at forstå, at vi er nogle der vælger anderledes end dig. Uanset hvor mange argumenter vi kommer med. Og når du så bringer Ekstra Bladet på banen som "sandhedsvidne" så er det op af bakke at diskutere med dig...

Ang pris - så er det da bare endnu mere tankevækkende at LO er så meget dyrere end Krifa når de også har økonomi til alle de ting du nævner! Du behøver ikke at syntes om, at Krifa bruger en mio på at hjælpe fattige gadebørn i Sydamerika i arbejde. Eller at Krifa vælger den markedsføringsstrategi som de gør. Hvis DET er afgørende punkter for dig, som du er imod, behøver du jo ikke at melde dig ind i Krifa. På samme måde som jeg ikke behøver at melde mig ind i LO så længe jeg syntes de er alt for dyre, alt for gammeldags og alt for gift med rød blok. Det er jo lige præcis den frihed, som er helt central!

Og ærligt talt - HVOR overraskende kan det være, at nogle af lederne i Krifa er missionske? Jeg mener, det er trods alt Kristelig Fagbevægelse, så at nogle missionske finde det mere interessant at arbejde der end i LO er vel ikke den helt store afsløring fra EB?

Åse og Jesper: Jeg er sikker på, at I er velkomne som medlemmer i Krifa - men hurra for, at der er frit valg så I ikke er tvunget til det!

10. april 2012 kl. 09.23 Bjarne Hansen

Og helt ærligt - det med de 20 minutters bøn er vist noget EB har opfundet til lejligheden. Jeg har spurgt en ansat og fik at vide, at der ifm med en kaffepause er en lille andagt på 2-3 minutter som det er frivilligt at deltage i...

Det er jo lige så horribelt som at påstå, at fordi nogle fra LO snakker politik i frokostpausen så regner man ud hvor mange stillinger det svarede til hvis ALLE medarbejdere brugte HELE pausen på det. Men det er EB så det er vel egentligt ikke den store overraskelse :-)

11. april 2012 kl. 10.51 Anonym

http://avisen.dk/fyret-fordi-jeg-ikke-ville-bede-morgenboen_120882.aspx

at der ifm med en kaffepause er en lille andagt på 2-3 minutter som det er frivilligt at deltage i...

Øhh synes ikke det ser specielt frivilligt ud Bjarne Hansen?

Mvh. Dan Kirkel

11. april 2012 kl. 11.56 Bjarne Hansen

@Dan
Igen - ikke alt hvad der bliver påstået i en avis er den absolutte sandhed. Så der er altså 1 medarbejder der påstår at det er sådan - og flere hundrede andre som er uenige. Det kan du jo så selv tillægge den vægt du vil.

Men igen (igen igen igen): Du behøver ikke at melde dig ind i Krifa. Det jeg ikke forstår - og som motiverer mig til at skrive her - er jeres utrættelige indsats for at nedgøre en forening, som I ikke er medlem af og aldrig behøver være det.

11. april 2012 kl. 13.49 Anonym

@ Bjarne

Jeg kan nok bedst forklare det på følgende måde.

en person der i mange år havde slidt på en plasticfabrik og fået den løn og de goder hans kollegaer havde skaffet ham gennem årene, men i al den tid var han ikke medlem af klubben eller fagforeningen!
Lige før han nåede pensionsalderen, blev han alvorligt og uhelbredeligt syg, så han bad konen om, at tage kontakt til klubbestyrelsen på virksomheden og bede 6 af kollegaerne om, at bære kisten ved begravelsen.
Konen sagde hun fandt det lidt upassende, når nu han ikke havde været medlem, men derimod var med i KRIFA, det synes manden ikke, han fandt det helt naturligt og sagde til konen: "Nu har kollegaerne slæbt på mig igennem alle årene, så kan de vel også bære mig de sidste par meter"!

Mvh. Dan Kirkel

11. april 2012 kl. 14.30 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

@ Dan

Det var da vildt upassende at komme med sådant et indlæg. Håber du har en anden personlig holdning til tingene!!!!

12. april 2012 kl. 08.59 Anonym

Fin artikel Krifa bringer her, det gav jer lige et medlem mere :-)

Lars

12. april 2012 kl. 09.50 Anonym

@ Anita

Forstår ikke helt hvad der er upassende ved mit indlæg, det er en fiktiv historie, der på en ret simpelt måde skitsere, at der er dem der er medelm af LO forbundne, der slæper rundt på dem der vælger, at være medlem af en gul forsikrings ordning.

Og det er da min klare personlige holdning, som jeg er stolt af at kunne så ved.

Dan Kirkel

12. april 2012 kl. 10.40 Anonym

@ Dan
Betyder det også at du vil opfordre 3f'ere der arbejder under krifas overenskomst til at melde sig ind i Krifa?

Krifa har tilbudt at være med til at betale for gildet - men det ønsker LO ikke.

Det her handler bare om at LO hader krifa fordi de ikke er LO

There can only be one

12. april 2012 kl. 10.46 Anonym

@ Dan

Hvorfor burger du så meget ti herinde på at svine Krifa til? Har i ikke noget at tage jer til eler? En Hobby... måske mudderkastning?

12. april 2012 kl. 11.12 Anonym

@ Anonyme. Nej jeg ville aldrig opfordre folk til at blive kunde et sted, som jeg mener er stor bidrager til at ødelægge den danske model, da jeg mener at det er skidt for rigtig mange års godt fagligt arbejde af LO fagbevægelsen. Jeg vil altid opfordre folk til at melde sig ind i den fagforening der dækker det område de arbejder på, med målet, at få overenskomst dækket alle områder med de bedste overenskomster. Grunden til jeg bruger min tid på at debatere dette , er ikke at jeg ikke har andet at tage mig til, men der imod fordi jeg synes det er enormt vigtigt at få belyst, jeg er meget enig med Leif Lahn om at det ikke skulle være tilladt at kalde en gul forretning for en fagforening. Ikke at jeg er stor fan ef ASE heller, men de er da i det mindste ærlige og kalder deres tilbud for juridisk bistand.

Dan Kirkel

12. april 2012 kl. 13.01 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

@ Dan

Nu er lige netop en begravelse noget ret specielt for mig, og for ret mange andre er jeg ret sikker på. Derfor jeg finder dit indlæg vildt upassende.
Hvis jeg har en god ven der er medlem af en anden a kasse, har skæve tænder, er tosset eller på anden måde ikke lige passer ind i mit snævre syn, så ville jeg da bære den kiste UANSET hvad.
Og jeg er uendelig ligeglad med om det var en fiktiv historie, den var upassende med mit syn.

Og til Lars ovenfor. Dejligt at høre, vi er altid glade for der er nogen der kan se tingene fra vores side. Velkommen på holdet.

12. april 2012 kl. 13.38 Anonym

@ Anita

Nu handler det jo ikke, om jeg ville bære en kiste til en begravelse eller ej. ( kunne da aldrig drømme om at sige nej til at bære en kiste, på grund af foreningsvalg)

Det handler om, om det er ok, at bare nyde godt at de ting andre har kæmpet sig frem til, uden at bidrage til fællesskabet.

Dan Kirkel

12. april 2012 kl. 17.24 Anonym

Bær en kiste til en begravelse er også en job, sådan en mangler jeg gevældigt.

Emmanuel

12. april 2012 kl. 19.30 Anonym

Tror minsanten jeg melder mig ind i Krifa!

12. april 2012 kl. 20.15 Anonym

Jeg er glad for at der er et alternativ til de marxist-fascistoide betonklodser der kalder sig selv for fagforeninger, men blot er et forældet socialdemokratisk magtapparat der tromler anderledes tænkende samarbejds- og dialogcentrerede foreninger ned.

Håber Krifa vil holde fanen højt imod de røde kræftsvulster der forpester vort land og vil gøre det til et nyt DDR.

12. april 2012 kl. 20.34 Anonym

Hvordan vi end vender og drejer dethandler det om respekt for andre og andres holdninger. VI bor i et land hvor Janteloven er den største "styrer" og jeg kan se på debatten at det ikke er helt forkert opfattet. Kan man ikke andet end at kaste med mudder så ti stille. Tale er sølv men tavshed KAN være guld værd.
Jeg skriver som tidligere ansat i KRIFA. ALdrig har jeg opdaget de lange bedemøder anonym skrev om. Kun korte andagter som var helt frivillige . Idag er jeg ansat andet sted og "derfor" medlem af HK. Men der har jeg ikke fået nogen som helst hjælp hverken til lønforhandling eller andet af relevans. Det har da været den største skuffelse må jeg nok sige. På deres hjemmeside står der heller ikke ret meget om lønforhandlinger. Så gik jeg i irritation ind på KRIFA.dk og fandt alle de ting jeg havde eftersøgt på HK´s hjemmeside. Er det ikke fantastisk at man dog kan få så meget info på "fjendens" hp?? (ironisk ment) Når alt kommer til alt kan man jo godt være medlem af flere foreninger ad gangen både fodboldklubber men vel også fagforeninger hvis det skal komme dertil.
Ærlig talt jeg er chokeret over at nogen gider bruge SÅ overvældende meget tid på at svine KRIFA til som jeg har læst det her. Som en anden skrev. HAr I ikke andet at bruge jeres tid til?
Leve friheden til at vælge.
Anne Pedersen

12. april 2012 kl. 21.05 Anonym

Marx og Engels påpegede et århundrede siden, at borgerskabet blev tvunget til at tage skridt til at bringe i bedre sundhedsbeskyttelsesniveau i det arbejdsområde, når epidemien begyndte at sprede sig i de "respektable" midt-kvarterer. Hvad vil jeg gerne sige?
Det kapitalistiske system er fuldt afsluttet sin historiske procesdomesticering af den arbejdende klasse, eller hvad der er i den klassiskeforstand resten af det. Etablerede fagforeninger (tænk på dem, der afsluttede processen med at etablere midten af det tyvende århundrede) mere ligner en alfons, der står mellem den hore, der sælger sin krop og kunden. Arbejdstagere sælge deres krop til den tid, kender de betingelser, hvorunder en hore kan ikke acceptere sex med deres kunder mv .. Mange århundreders regel i en række processer i domesticering.
Samme som alfons, foreningen forhandler prisen på arbejdskraft mængden af arbejde, betingelser for en strejke, men de aldrig blander sig i produktionsprocessen, selv om det er glemt, at det mest ubehagelige redskab i kampen mod kapitalisterne er bare glubsk strejke. Historien har vist, at den spontane strejke mest magtfulde våben i hænderne på dem, der sælger deres arbejde på arbejdsmarkedet. Husk 1968. Det var de største og desværre sidste vilde strejker og oprør af arbejdere uden for alfonser.

Det er, hvad fagforeningerne nødt til at kæmpe, er arbejdstagernes ret til deres arbejdsplads til at bestemme hvad der skal produceres, hvordan man producerer, hvordan man kan producere og ved afslutningen, hvad vil du gøre med fortjeneste. Hmmm hvor naiv, hvis jeg tror, det vil gøre det. Aldrig en enkelt alfons ikke forvandlet en hore til husmor. Selv i tegnefilm, der ikke kan ses.
Som tingene står nu, fagbevægelsen og det organisationen skal ændres, og Krifa er et skridt i retning af denne proces ...

12. april 2012 kl. 21.17 bagerbager

uanset hvad og hvem man er vil man ikke få 100% udbytte for sine kroner i en fagforening.jeg er ugift uden børn men kan ikke benytte det med barnets sygedage.får ikke hjælp til børnepasning,får ikke børne chek.kan ikke få barsel.er ikke politisk intereseret.bruger ikke kirkerne.er ikke kriminel,bruger ikke fængsler og dommere og politi.men jeg skal aligevel betale det forbannede skat staten forlanger så alle kan nyde godt af det. ville gerne at jeg selv kunne bestemme hvad jeg betalte til. 3f og krifa tilbyder en forsikring mod tab af løn ved arbejdsløshed og der valgte jeg den der var bedst og billigst for mig.........krifa selvfølgelig.

12. april 2012 kl. 21.44 Anonym

det gode ved denne fagforening er at man ikke bataler til Socialdemokratiet,som man er trunget til i de gamle fagforeninger der desuden også hellere vil have dem fra sydeuropa til at arbejde i Danmark end at gøre noget for alle de Danske arbejdsløse lige som Socialdemokratiet der bare laver en masse afgifter så alle de Danske firmaer lukker eller flytter til udlandet

12. april 2012 kl. 22.08 Anonym

Det er muligt at Krifa gør for lidt, for deres medlemmer, men Dansk Metal og Tl. gør lige så lidt, Dansk metal vil ikke tage ud til en virksomhed for at forhandle overenkomst efter en opfordring, enda efter de hvade lovet det.
Den eneste fagforening jeg har oplevet gørre noget ekstra ordinær er Ledernes Hoved Organisation.
Det angreb på de såkalte gule fagforeninger kommer ikke som et chok når man har arbejdet sammen med Bjarne L. og Kurt T. det står nok på den første side i det socialdemokradiske program.

Jeg ikke fået mere ud af krifa men jeg har hellerikke fået mindre!

Hvad skulle jeg da bruge de røde fagforeninger til?

Hilsen Jan

12. april 2012 kl. 22.18 Anonym

Det var dog en interressant sted som jeg her faldt over, det er utrolig så mange der gerne vil give deres mening til kende, MEN IKKE VIL KENDES VED HVEM DE SELV ER!!!
Nu til sagen: Jeg har nu været medlem af KRIFA i over 25 år og har altid fået den hjælp og støtte jeg har haft brug for.
Jeg har èn gang, i knap 2 år, været medlem af 3F PGA. arbejde, det sker aldrig mere, når man skal ugleses på en arbejdsplads fordi man åbent vedkender af være kristen og endda medlem af VENSTRE, så er jeg glad for at der er indført frit fagforeningsvalg i Danmark.
Jeg har i mit arbejdsliv oplevet 2 storstrejker, hvor det var tydeligt at der kun skulle strejkes for at vise at:
VI i LO kan stadig strejke.
Resultatet af strejkerne var givet længe før at de brød ud: overenskomstforslag ophøjet til lov.
Ingen i LO-organitionerne sagde noget om konsekvenserne af strejkerne, nemlig midlertidlige fyringer og nedgang i bruttonationalproduktet.
Nu er det jo sådan i Danmark at er man utilfreds med forholdene på en arbejdeplads, så står det èn frit for at finde et andet arbejde. Det ses jo også i at de arbejdspladser med den dårlige omdømme er de sidste man søger ( midlertidig ) arbejde hos.
I den moderne vestlige verden er tiden løbet fra strejkeretten, det har vi simpelthen ikke råd til længere.

MVH. Torben Staal ( tstaal@live.dk )

12. april 2012 kl. 22.22 Anonym

Er der ikke lige en der kan forklare mig hvordan jeg opretter en brugerprofil, da jeg principielt er imod at optræde som ANONYM.
MVH. Torben

12. april 2012 kl. 22.36 Anonym

Flere gange har LO-tilhængerne nævnt, at hvis man ikke tilhører rød blok, så kan man til enhver tid meddele sin afdeling, at man ikke ønsker at bidrage til økonomisk støtte til rød blok. Det er rigtigt. Det er også rigtigt, at kontingentet ikke bliver sat ned. Så er man fri for at støtte politiske "uvenner" med penge. Det garanterer imidlertid ikke imod, at ens kontingentpenge bliver brugt til at betale for røde kampagner. Annoncekampagnen, hvor Helle og Villy står arm i arm og ser så søde og glade ud, er betalt af LO´s midler og dermed af ALLE LO´s medlemmer, partistøtte eller ikke. Ikke almindeligt kendt eller måske bare forsøgt fortiet.

Ovenstående er egentlig ligegyldigt for mig. Jeg er selvfølgelig medlem af KRIFA. Jeg har et rigtig godt forhold til KRIFA, og jeg har flere gange fået god og nyttig hjælp i KRIFA. Jeg har derfor ingen grund til at skifte, og LO evner slet ikke at tilbyde et attraktivt alternativ, og det drejer sig ikke om penge!
Per

12. april 2012 kl. 23.03 Gert

En lille kommentar til dem, der er så glade for de "røde fagforeninger".
Som ung nyuddannet HK´r blev jeg arbejdsløs. Noget skulle jeg jo lave og derfor søgte jeg job i produktionen på en spærfabrik. Efter ansættelsessamtalen var jeg dårligt kommet uden for døren før jeg blev "overfaldet" af tillidsmanden. Han spurgte om jeg var medlem af en fagforening. Ja, jeg er medlem af HK svarede jeg. Du`r ikke her, sagde han. Der er åbent på kontoret hos SID i eftermiddag. I morgen møder du med den rigtige fagforeningsbog ellers kan du bare blive væk.
Jo tak og velbekommen. Jeg følte det dybt krænkende og stoppede efter en måned. Det var sidste gang jeg var medlem af en rød fagforening og I dag som 60 årig og medlem af Krifa, siger jeg stadig:
Leve friheden til at vælge.

12. april 2012 kl. 23.40 Tina

Jeg har været medlem af 3F og i Krifa. Vil gerne sige at, jeg har fået den størte støtte af Krifa. Mine oplevelser i 3F ville jeg godt have været foruden, ingen hjælp da jeg blev sexuel chikaneret på min arbejdesplads, måtte sige op for at slippe for det. Ingen hjælp at hente, da jeg fik en arb.skade, Ingen hjælp at hente da jeg blev uretsmæssig fyret. Krifa de hjalp mig rigtig godt da jeg på et tidspunkt kom på fordeling, og senere blev syg og måtte førtidspensioneres. Nu er jeg desværre blevet førtidspensionist og har ikke mere brug for en fagforening, men skulle jeg vælge igen blev det helt sikkert Krifa.

13. april 2012 kl. 01.16 Linda

Som Tina har jeg også været medlem af KAD/3F fordi der var fagforeningstvang da jeg fik jobbet på den arbejdsplads jeg var på. Dengang var jeg ikke så gammel så tænkte ikke videre over det. Men i den tid jeg var i KAD/3F blev jeg behandlet temmeligt dårligt. Sure sekretærer og sagsbehandlere, der nærmest virkede som om de følte de kunne tillade sig det for hey, vi får jo kontingent uanset hvad vi gør. Man kunne ringe og spørge om ting man var i tvivl om og hvis sagsbehandleren sad i møde, hvilket de gjorde hele tiden, fik man at vide de ville ringe tilbage. Men det gjorde de bare aldrig. Jeg måtte ringe igen og igen for at få svar på et simpelt spørgsmål. Jeg blev fyret pga nedskæringer på den daværende arbejdsplads efter at have været ansat i ca 2 år. Jeg havde hørt gode ting om krifa og meldte mig ind. Her får man en service der er helt anderledes. Jeg har aldrig oplevet gnavne folk og hvis de siger de vil ringe tilbage kan man godt regne med det sker indenfor en time eller to efter man har talt med dem. I det hele taget er det bare hyggeligt at tale med dem, og de gør altså en indsats. Jeg kan godt se hele ideen/dilemmaet i det med overenskomsterne, og hvis 3F gad gøre lidt for at være mere imødekommende kunne jeg da godt overveje at flytte tilbage, men indtil videre har jeg stadig kun hørt dårlige ting om servicen. Hvis det gjorde mit liv på arbejdspladsen mere nemt at melde mig ind i 3F kunne jeg måske godt gøre det men det ville blive under protest og med en dårlig smag i munden. Jeg gider ikke betale 300 kr mere om måneden for at blive behandlet som en pengemaskine.

Mvh Linda

13. april 2012 kl. 10.42 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

Ej hvor er jeg glad for at høre den ivrige og meget positive debat der er blevet her på siden. Det her ligner meget mere en debat end det mudderkastning vi tit ender med. Jeg ved iøvrigt det varmere medarbejderne på Krifa at se SÅ mange glade mennesker, det viser virkelig at deres arbejde bliver påskønnet.

@Dan, åååh for pokker du misser pointen, jeg synes dine fiktive historie er usmagelig, uanset hvad det er du vil med den! Og enig bliver vi jo nok aldrig.

Til Torben, Du skal gå ned under "kommenter som", vælg da den mulighed der hedder: navn/webadresse, så skriver du der dit navn, og hvis du som jeg ikke har en hjemmesiden, så undlader du bare det. Så kommer du op med profil for oven.

13. april 2012 kl. 12.21 Anonym

Hvad får jeg ud af overenskomsten. Pr. måned ?

Hvis du eks. her en månedsløn på kr. 25.000.-

Er omfattet af typisk LO overenskomst

Pension på 8 % betalt af arbejdsgiveren = kr. 2000.-

Hvis du har 5 overarbejdstimer = kr. 1170

Hvis du har 1. barns første sygedag = kr. 1154.-

Fritvalgskonto = kr. 250.-

Feriefri dage = kr. 480.-

i alt kr. 5210 .-

+ du får løn under barsel.

+ Du har mulighed for at vælge en tillidsrepræsentant.

+ rettigheder til uddannelse

+ opsigelsesvarsel

og sidst men ikke mindst, du bidrager til at bevare den danske model.Fakta : af alt dette, har de gule / billige fagforeninger skaffet dig kr. 0

Er det så meget unfair, at der er nogen der har en holdning om ,at man bør stå i det Lo forbund der har forhandlet din overenskomt?

Dan

13. april 2012 kl. 13.55 sonia pedersen

Jeg har igennem mit arbejdsliv været medlem af Kad-HK-Foa og til sidst krifa. Jeg er IKKE medlem af krifa på grund af prisen Jeg er medlem fordi det er her jeg altid har fået den bedste behandling, der er altid nogen der tager telefonen med et smil og jeg får et svar jeg kan bruge til noget. Jeg føler krifa er til for mig og ikke som i de andre hvor man føler jeg er til for dem.
Jeg ville gladeligt betale til en anden fagforening hvis de tog deres medlemmer seriøs, men det har jeg bare ikke oplevet DESVÆRRE.

13. april 2012 kl. 16.38 Anonym

Passer man i kassen er et LO forbund ok. Vi som arbejder uden for normalområdet har gennem de sidste 25 år kun fået udhulet overenskomsten, ikke blot lønmæssigt men også arbejdsforholdene er der givet køb på. For gutterne som arbejder på Nordsøen har Dansk Elforbund og Dansk Metal ikke gjort deres arbejde ret godt. Efter deres sidste svendestykke tror jeg ikke de har flere medlemmer herude.

Jeg er lige glad om hvilken pris jeg skal betale for at være medlem af en fagforening, hvis blot jeg en gang i mellem også mærker at der kommer noget godt ud af det. LO er en kolos på lerfødder tillidsmændene har intet forhold til dem som de repræsenterer, de vælter sig i goder betalt af medlemmerne og de skammer sig ikke derved. LO ligger som den har redt og det bliver ikke bedre, det vi har været vidne til de siste år er en begyndende dødskamp.

Nu er det klart at søster organisationen prøver på at støtte så langt som de kan gå, og ærlig talt arbejderpartiet har svigtet sine arbejdere politisk, nu prøver de ligeså at tryne de samme til at gå under den røde fane, og hjælpe sine venner i magtens elite. LO og Socialdemokraterne er skåret af samme læst, de er lige begærlige og lige utroværdige når blot de har deres på det tørre så er resten ligegyldigt.

Da jeg i hin fordums dage flyttede fra Dansk Elforbund til en gul fagforening var der mange som mente at det var dumt, jeg kunne jo ikke forvente hjælp derfra.

Jeg har fået alt den støtte som jeg har haft brug for i tiden efter skiftet, og jeg er ikke blevet skufefet en eneste gang.

Arne Johansen

13. april 2012 kl. 17.45 Jesper

Hej Jesper Mikkelsen

Jeg vi lige kommentere på nedenstående:

"især i respekt for at der er to parter med hver deres naturlige interesser."

Det er ikke korrekt, der er tre parter med hver deres naturlige interesser: Virksomheden, medarbejderen og fagforeningen.

Jeg vil erkende fagforeningen har gjort sit til at Danmark er som det er idag, og de har på mange områder gjort det godt.

Idag er det god oftere at virksomheden og medarbejderene er tættere på hinandens interesser, end fagforeningen, som ofte har deres helt egen agenda, med deres utidige indblanding i firmaet og medarbejderenes interesser.

Fagforeningerne er idag et fortidslevn, der virkelig bliver nød til at modernisere deres tankegang, hvis de fremover skal have en eksistens berettigelse...

14. april 2012 kl. 09.17 Gordon Shumway

@ Jesper 13. apr. 2012 17.45

Jeg kunne godt tænke mig at se hvorledes dem alm. lønmodtagers løn og arbejdsforhold ville se ud, hvis vi ikke havde det som du kalder et fortidslevn (fagforeningerne)

Men et godt gæt vil være at kikke på hvordan det ser ud i England. Her har fagbevægelsen i dag stort set ikke nogen indflydelses og løn og arbejdsforhold for den alm. lønmodtager.

Det har betydet at den alm. lønmodtager i dag har meget svært ved at få pengene til at slå til, og at de som ofte skal havde mere en at arbejds for at kunne betale udgifterne.

Grunden til at danske virksomheder lytter til de ansatte, skyldes at de langt han af vejen er tvunget til dette pga. den meget store organisering som vi stadig har i danmark.

Hvis ikke at fagbevægelsen i Danmark havde så stor magt, så ville den alm. lønmodtager komme til at betale prisen, på samme måde som lønmodtageren har betalt prisen i England.

Derfor mener jeg t du tager fejl - når du mener at" Idag er det oftere at virksomheden og medarbejderene er tættere på hinandens interesser, end fagforeningen"

14. april 2012 kl. 09.33 Gordon Shumway

Du har meget ret i at fagbevægelsen ikke har gjort nok for de lønmodtagere, som arbejder uden for normalområdet.

Endvidere har de fået indført minimallønsoverenskomster, som har medført at mange lokalt har forhandlet sig til en god løn. Men mange står også i den situation, at de stort set ikke har mulighed for at forhandle ekstra løn hjem - ved lokale forhandlinger. Da arbejdsgiveren IKKE vil forhandle. Dette ses meget tydeligt inden for Butik og i servicebranchen generelt.

Dette betyder at mange lønmodtagere i dag før en meget mindre løn end det øvrige arbejdsmarked.

Jeg kan sådan set - godt forstå hvis disse lønmodtagere ønsker fravælger LO fagbevægelsen, hvis de føler at fagforeningen ikke gør noget for med. Men det hjælper bare ikke, at melde sin ind i KRIFA eller helt at fravælge en fagforening. det eneste som kommer ud af dette er. At deres arbejde mere og mere bliver et arbejde uden for normalområdet

14. april 2012 kl. 09.34 Gordon Shumway

Mit indlæg skulle være et svar til Arne Johansen

16. april 2012 kl. 14.36 Schousboe

Til alle der skifter til KRIFA:

VELKOMMEN I DEN GULE FØRETRØJE.

16. april 2012 kl. 16.17 Maria D. Andreasen

Jeg er helt nyuddannet og har nu været fastansat i lidt over 1 år og et par måneder.

Som helt grøn er det godt nok noget af en jungle at finde rundt i. For mig skal det bare være simpelt, hurtigt, ukompliceret, nemt og så ønsker jeg ikke at støtte politiske partier via en forening (uanset hvilke parti det så gælder). Vil jeg støtte politisk så gør jeg det selv privat.

Efter have undersøgt de forskellige mulige foreninger, så faldt valget på Krifa. Her havde langt de fleste mennesker i min omgangskreds og dem jeg kunne finde via div. forum gode erfaringer og så var de bare super søde og nemme at snakke med. Der er ingen spørgsmål der er dumme og trælse, altid en person at få fat på. Man bliver i godt humør når man har snakket med dem :-)


Så jeg vil egentlig bare tilkendegive at jeg er rigtig glad og tilfreds med Krifa indtil videre og håber det bliver ved fremover.

16. april 2012 kl. 21.07 Anonym

@ Bjarne og Anita

Jeg er utrolig ked af jeg ikke har fået skrevet før nu, men jeg har været hængt op.
Jeg synes ikke jeg har fået et svar fra jer på mange af de spørgsmål som mange andre inklusiv mig selv har stillet.

1. Vil i sende jeres børn ned i den lokale fodboldklub uden at betale kontigent der hvor jeres børn spille fodbold ?.

Grunden til jeg drager paraleller på støtte til politisk partier, kontra jeres støtte til kristne formål og mange af jeres sponsor kroner til top sport i danmark.

2. Vil i erkende at mange af de goder vi har i Danmark som, SU, Barsel, Arbejdsmarkeds pension, ferie og Arbejdsmiljø loven osv. er blevet til virklighed fordi at LO og Socialdemokratiet har haft et historisk fantastisk samarbejde, det selv samme samarbejde som i ikke har ville været en del af, bare fordi i vil være upolitisk. Men det er jo stadig fakta at æren for alle de herligheder skyldtes netop det gode samarbejde.

3. er det rigtig, at hvis Krifa kører en sag inden for et af LOs overenskomst områder, som f.eks manglende kørepenge, som Krifa kun kan køre civil retten, at det pågældende forbund som ejer overenskomsten kan gøre krav på samme kørepenge så mester kommer til at betale to gange ?. og synes i det er rimeligt da det er det pågældende Lo forbunds overenskomst ? Det vil sige den samme overenskomst som Krifa ikke bidrager så meget som en oste reje til.
Men istedet bruger i jeres kunders penge til morgenbøn.
Til sidst Bjarne vil jeg infomere dig om, at Krifa har faktisk haft flere sager imod sig fra tidligere ansatte, som var blevet uberettiget fyret da de ikke vil bede morgnbøn, PRØV OG GOOGLE DET, ellers vil jeg hellere ind gerne ligge det ind på siden her.
MVH. Jesper E Rasmussen Aalborg

16. april 2012 kl. 21.32 Anonym

En opfordring til alle gå ind på arbejderen.dk og læs den artikkel om det tyske arbejdsmarked og de vilkår vores kære nabo land arbejder under.
Der er jo mange her inde på bloggen som har advaret mod disse forfold inklusiv mig selv. så læs artiklen og forhåbenlig vil det være stof til efter tanke om at forlade den her gule butik.

Jesper

17. april 2012 kl. 11.53 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

@ Jesper.

Jeg betaler til det jeg bestemmer i form af idrætsforeninger, men jeg kan love dig jeg finder den billigste og bedste til mine ikke eksisterende unger, ikke den jeg "skal" være medlem af, bare fordi traditionerne byder mig det!

Med hensyn til du har så evig ondt i en vis legemesdel over vores støtte til sporten, 3F fx. støtter dansk damefodbold med mange penge, er der forskel på om den ene og den anden fagforening må støtte sport eller????

Jeg kan love dig jeg ikke vil indrømme noget som helst i forhold til samarbejdet mellem LO og Socialdemokraterne har "givet" os alle de ting. Det er i mit hovedet end ikke tæt på at være sandt. Det vil da være ligesom at påstå jeg alene har fået bygget mit hus. Ja ved gud jeg havde indflydelse på det, men det var der godt nok også mange andre der havde. Nemlig dem der havde forstand på at bygge huse. Lo har sammen med mange andre påvirket processen mod at få SU, barsel, ferie osv. Men det er der da også mange andre der har. Så nej jeg mener ikke jeres forfejlede forsøg på at forsvare de mange røde kroner i spytter i parti kasserne kan gemmes under alle de resultater I har fået, næææh nej det korte af det lange er, I kan ikke ændre jer i takt med udviklingen, derfor støtter i stadig det parti i mere eller mindre var en del af i fortiden( og stadig er)
punkt 3 diskuterer du med Bjarne, jeg er sikker på han vil være så rar at svare på den:)
Og med hensyn til sager om fyringer, det er altid let at blive træt af det når man bliver fyre. Det sker vist på alle arbejdspladser. Lad være med at være blå øjet...de griber til grunde som måske ikke er sande når de siger de er fyret pga. de ikke vil bede morgenbøn. Prøv at læs de indlæg, alle som en er sådant en gang, jeg er bitter udtalelser, så tro mig, der er nok sager imod alle de andre fagforeninger også som er uretmæssige, men stadig sat op!!! Du er virkelig meget meget ukritisk i din sortering af info på nettet og i avisen!
Og så tænkte jeg lige jeg ville lure den der hjemmeside, I guder Jesper. Det er jo røde folk der skriver rødt stof. Det skal jo være farvet af jeres holdning. Fx. læste jeg også lige den på forsiden værende artikkel og det GÅR SÅ GODT i SF, måske vi ikke alle er lige enige om det. Jeg mener måske ikke helt jeg kan spore den store enighed og glæde i hele SF som der males op der. Man ser hvad man vil se!!!! Og jeg ser ingen grund til at melde mig ud af noget som helst. Tvært imod. Jeg er stolt af hvor jeg står!

17. april 2012 kl. 12.43 Anonym

Har søgt at kommenterer - ikke anonymt, men det lykkedes ikke, så derfor: Det forekommer mig, at LO-folket har et tankegods, der er et par hundrede år gammelt. På de fleste områder i livet er det et kraftigt ønske om selvbestemmelse, men når det gælder valg af fagforening, så gælder det gamle tankegods! Der tales om solidaritet og demokrati, men hvad dækker ordene - reelt? På arbejdsmarkedet er der en klar tendens - de svage, de ældre, de handicappede holdes ude af markedet. Hvor er retten til et arbejde - selvforsørgelse i muligt omfang - blevet af? Det handler om holdninger - og derfor er vi måske et par stykker, som har en anden holdning end den, som LO-folket indtil videre har givet udtryk for! Der er en væsentlig forskel på betydningen af ordene ensretning og retfærdig, men den forskel findes ikke rigtig i LO regi. Mød KRIFA - og mød en anden - og efter min mening bedre holdning til det enkelte menneske.

17. april 2012 kl. 13.06 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

til info:
Du skal skrive din kommentar i feltet hvor du gør, der under står der kommenter som: der vælger du navn/webadresse.
Du skriver dit navn og lader det andet felt stå tom med mindre du har en hjemmeside du gerne vil gøre opmærksom på. taster så fortsæt og SÅ har du fået navn på voila:)

17. april 2012 kl. 15.53 Bjarne Hansen

@Jesper
Jeg troede egentligt, at vi var færdige... Om jeg så sendte dig en afhandling på 20 bind tror jeg stadig ikke du vil forstå mig. Vi ser forskelligt på tingene og jeg tror vi er nød til at enes om at være ueninge. For enige bliver vi nok aldrig.

LO har haft en vigtig rolle i at vedtage de regler, der gælder på arbejdsmarkedet i Danmark. Krifa følger de regler. Punktum! For mig bliver det så lidt bizart når LO angiver Krifa for netop at følge de regler som LO har vedtaget (f.eks. at en overenskosmt dækker hele arbejdspladsen så vi ikke har flere parralelle overenskomst som i flere andre lande). Du anklager Krifa for ikke at bidrage til en overenskomst som du samtiddig nægter Krifa at bidrage til?!?

Krifa følger de regler der gælder og Krifas medlemmer er tilfredse - og er de ikke det skifter de da bare til en anden fagforening. Det tror jeg, er opskriften på Krifas success. Og så længe LOs bedste trumf for at få os tilbage er at køre en hetz mod os tror jeg udviklingen vil fortsætte på samme måde som nu. Tilbagegang til LO og fremgang til Krifa - for det er der da helt ærligt ingen der vil tilbage til af deres egen fri vilje?

17. april 2012 kl. 17.38 Gordon Shumway

@ Bjarne Hansen

Hvorfor vil du ikke svare på de kritiske spørgsmål.

Krifa har indgået en overenskomst med Vejlegården. I den forbindelses har vejlegården valgt at Lockoute 3f'erne som arbejde i virksomheden.

Det betyder at 3F'ere ikke kan arbejde på Vejlegården og den ene af de omtalte 3F'ere har derfor skiftet til Krifa, for at kunne beholde sit arbejde.

Altså ser Krifa intet forkert i at 3F'ere nu ikke kan arbejde på Vejlegården.

Som medlem af Krifa må man IKKE strejke og i går ind for frit valg af fagforening. Så hvorfor kræver krifa ikke, at de under ingen omstændighedder ikke kan indgå en overenskomst, med en virksomhed som har Lockoute medarbejdere.

Hvorfor kan jeg som lønmodtager under en Krifa overenskomst være tvunget til at havde en pensionsordning hos Danica pension. Danica er ejet af Danske Bank. Danske Bank betaler partistøtte til bla. Venstre og Konservative. Således kommer jeg indirekte til at betale til politiske partier.

Krifa kunne havde valgt AP Pension eller PFA Pension som begge er kundeejet og de betaler ikke partistøtte.

Endvidre kan man vel også sætte spørgsmål ved rimeligheden i at "tvinge" en lønmodtager til at havde en pensionsordning. Det betyder faktisk at Krifa går ind og tager beslutning om hvorledes en del af egen løn skal bruges. (hvor er det frie valg - der er jo ingen lovgivning som siger noget om, at man skal havde en pensionsordning udover ATP).

Du skriver også "Tilbagegang til LO og fremgang til Krifa"

LO har på det seneste mistet omkring 50.000 medlemmer. De gule fagforeninger har fået ca. 10.000 flere medlemmer i samme tidsrum. Faktum er at den største fremgang er blandt de som helt fravælger fagforeningen. Så spørgsmåler at vel mere - om der rimeligt at Krifa og LO indgår aftaler, som omfatter lønmodtagere som ikke ønsker fagbevægelsens indflydelses. Vi komme snart til at opleve, at det mindretallet på virksomheden som er medlem af den fagforening som tegner overenskomster. Dermed kommer et mindretal til at bestemme over flertallet.

17. april 2012 kl. 21.47 Bjarne Hansen

@Gordon:
Jeg vil gerne svare på kritiske spørgsmål - men jeg kan jo kun svare for mig selv og ikke for Krifa. Derfor svarer jeg gerne på hvorfor jeg har valgt Krifa, hvorfor jeg syntes Krifa har en berettigelse og hvorfor jeg mener LO agerer forkert i nogle situationer. Men jeg kan ikke svare på hvorfor Krifa gør som de gør - det må du spørge dem om!

Personligt er jeg optaget af, at flest mulig er med i en fagforening og er sikret hjælp (og ja, Jesper, Krifa tæller i min optik helt klart med her!). Hvor folk vælger at organisere sig er jeg derfor ikke så optaget af - kun hvis nogen bliver presset til at vælge en bestemt fagforening.

Det er rigtigt, at der er tilbagegang til LO og fremgang til Krifa, som jeg skrev tidligere. Der ud over er beklager jeg naturligvis, at der er et netto tab for fagforeningerne. Jeg tror mange af dem, der fravælger fagforening gør det ud fra en misforstået tro på, at der ikke bliver problemer på deres arbejdsplads - og hvis der gør, så finder de bare et andet arbejde. Desværre er det bare langt fra tilfældet, og derfor er jeg aktivt optaget af, at få flest mulig til at vælge en fagforening. Eller i det mindste være realistiske omkring hvad det betyder at vælge det fra.

17. april 2012 kl. 22.25 Anonym

@ Anita Du svare igen ikke på det spørgsmål jeg spørg ind til. Vi prøver igen. lad os sige du vælger lige nøjagtig den klub du synes der er bedst for dine børn skal spille fodbold i. Den koster 979 om året i kontigent?. De får træner og tøj og de spiller kampe i weekenden som en del i deres kontigent. Men nu ligger landet sådan at i nabo klubben som ikke har træner eller fodboldtøj og de spiller aldrig kamp har et kontigent som koster 779 kr. Om året. Nu kommer spørsmålet? Hvor vil du betale dine børns kontigent. Der hvor de spiller til dagligt eller der hvor det er billigst. Vil du ikke nok være sød og svare og ikke snakke uden om denne gang på forhånd tak. MVH Jesper E Rasmussen.

17. april 2012 kl. 22.53 Anonym

@ Bjarne
Du har helt ret vi to bliver aldrig enig når det kommer til moral for sine kollegaer og det danske samfund altså (den danske model).
Men Bjarne hverken Anita eller dig svarede på mit spørgsmål Er i klar over at hvis Krifa med guds hjælp vandt en sag i civil retten altså der i køre jeres sager, om f.eks kørepenge inde for f.eks MFD Overenskomst område. At MFD kan stille samme krav til arbejdsgiveren da det er MFD Overenskomst i Arbejdsretten.
Det er vel også rimeligt nok da det jo i bund og grund er MFD medlemmer som betaler og har betalt for at den overenskomst eksistere.
Synes du ikke det er rimeligt nok Bjarne ?
Desværre kan mesteren komme til at betale den samme regning to gange og det giver vel ikke et godt arbejdsklima efter sagen er kørt for jeres medlem eller hvad tror du. ?
MVH Jesper E Ramsussen Aalborg

17. april 2012 kl. 23.05 Anonym

@ Anita
Jeg kan læse mellem linerne at du mener at LO har haft indflydelse på mange af det fantastiske Arbejdsmarked sammen med SOC og selvfølgelig nogle af de andre partier på Christiansborg.
Men du mener også at mange andre har været med i den proces. mit spørgsmål er følgende til dig Anita hvem ellers har bidraget?
Mener du Krifa eller Det faglige hus eller måske ASE har bidraget til det fantastiske arbejdsmarked vi har i Danmark. Hvis du mener det må du meget gerne komme med et eksempel
MVH Jesper E Ramussen Aalborg

18. april 2012 kl. 08.42 Bjarne Hansen

@Jesper
Dit fodboldeksempel er alt for langt ude. Naturligvis betaler man kontingent til klub hvor man spiller - for sådan fungerer det nu engang. Og skal vi absolut finde en (lidt søgt) sammenligning til fagforeninger vil jeg sige, at det er på samme måde, når jeg naturligvis ikke henvender mig til HK for at få hjælp når jeg betaler til Krifa. Det ville jo være helt absourd. Jeg henvender mig naturligvis til Krifa.

Og det leder fint over i dit andet spørgsmål: Jeg ved ikke hvad arbejdsgiver risikerer at komme til at betale - og det er heller ikke min afdeling. Hvis arbejdsgiver ikke betaler mig kørepenge henvender jeg mig naturligvis til min fagforening som hjælper mig med at få dem. End of story. Hvis MFD (Hvem det så end er) også har krav på pengene - og føler det er rigtigt at kræve dem ind - ja så er det et mellemværende mellem MFD og arbejdsgiveren og ikke noget jeg blander mig i.

Og pak nu dit "moral for sine kollegaer" væk. Vi er ueninge - men det gør jo ikke den ene mere amoralsk end den anden.

18. april 2012 kl. 11.45 Gordon Shumway

@ Bjarne

En ting som jeg tror at både du og Jesper kan blive enige om er - krifa medlemmer er IKKE populære blandt LO tillidsrepræsentanter.

Det betyder at såfremt en virksomhed med en LO overenskomst står over for skulle afskedige medarbejdere og samtidigt gerne vil opsige en eller flere lokalaftaler, for at mindske antallet afskedigelser så meget så muligt. Så glider en opsigelses af lokalaftaler meget lettere ned, såfremt at de afskedige medarbejdere så hvidt muligt kun rammer "ikke LO medlemmer" Altså først ud med medlemmer fra de gule fagforeninger.

Da rigtig mange krifa medlemmer arbejder under en LO overenskomst og tror jeg at det forekommer oftere end hvad mange regner med.

Med disse ord - en forsat god til dig Bjarne

18. april 2012 kl. 16.09 Morten

Efter at have læst disse lidt mærkelige eksempler på hvorfor man ikke skal vælge Krifa, vil jeg fortælle, at jeg personligt meldte mig ind i Krifa efter at have hørt en kollega rose dem i forbindelse med hjælp til en uberettiget fyring. Jeg har efterfølgende været meget glad for den imødekommende tone og den hjælp jeg har fået, hver gang jeg har været i kontakt med dem. Jeg har ikke på noget tidspunkt overvejet at flytte pga. prisen.

Med hensynet til de "manglende" indmeldinger i fagforeningerne, så tror jeg også at demokrafien i DK spiller ind.

Men det kunne da være interessant, hvis Krifa fik lov at bidrage til en overenskomst. Så kunne vi måske få afklaret om Krifa er så "dårlige" som en del herinde mener.

Mvh.
Morten (Et tilfreds medlem af Krifa)

18. april 2012 kl. 19.54 Gordon Shumway

@ Morten

Krifa har skam overenskomster :


http://www.google.com/search?q=krifa%20overenskomst

18. april 2012 kl. 20.49 Anonym

@ Bjarne

Kan Anita ikke svare selv :-).
det er lige nøjagtig ikke langt ude, hvem ejer og betaler til MFD(Malerforbundets) overenskomst Det gør MFD`S medlemmer og de selv samme medlemmer er MFD!!!
Da det er en demokratisk forening og man vælge de ansatte man mener er de rigtige til de poster som de besidder(Valg hver 2 år)
Men når MFD medlemmer betaler måned efter måned og i fra Ktrifa køre sager igennem vores overenskomst som i ikke bidrager en kr, med. Selv om de arbejder under samme overenskomst. så kan jeg ikke se forskelen mellem fodboldkluben og Krifa.
og hvis du mener det er god moral så er jeg sku mundlam kære Bjarne.
Hvorfor tror du vi kan stille samme krav som jer hvis i kunne vinde en sag?, fordi vi ejer den overenskomst, og os der er medlem i MFD betaler til det, hvorimod Malere som er medlem i Krifa ikke bidrager til den overenskomst som de selv arbejder under.
Jesper E Ramussen Aalborg

18. april 2012 kl. 20.59 Anonym

@ Morten
Som Gordon så rigtig skriver har Krifa da overenskomster, men prøv og hør inde i krifa hvem de forhandler de overenskomster med?, det er jo ikke nogle af de arbejdsgiver forenninger som du jender som Dansk byggeri, Di og Danske malermetre osv., nej dem sidder de selv og finder på, så det er da flot at Krifa kan sidde og fortælle de forhandler overenskomster, men når man forhandler med sig selv er det jo ingen sag.
Jeg kunne forstille mig at de sidder og skriver efter nogle af LO`s overenskomster også fortæller sine kunder at det er noget de har forhandlet. Men prøv og tjek den overenskomst du arbejder under kontra en af Krifas, det har jeg prøvet jeg vil nu ikke bytte overenskomst altså arbejdsvilkår.
og moralen Morten er sku heller ikke i orden selv om deres kundrådgivere er nok så flinke.
Jesper e Rasmussen Aalborg

18. april 2012 kl. 21.34 Gordon Shumway

@ Jesper e Rasmussen Aalborg

Som udviklingen ser ud i øjeblikket så fravælger især i unge fagbevægelsen.

Det kommer på sigt til at betyde, at fagbevægelsen på sigt kommer til at miste sin indflydelses. Der er ikke demokratisk i orden når vi når til en punkt, hvor en mindretal i fagbevægelsen sætter dagsorden for flertallet uden for fagbevægelsen.

Der kommer til at betyde af Krifa på sigt får sin vilje mht. en lønmodtagerlov. Dog tror jeg ikke at det bliver den drøm som krifa gå og håber på. Nok mere et mareridt

Grunden til dette er også at Danmark er med i finanspagten i EU, som forpligter Danmark til at føre en konkurrencemæssig arbejdsmarkeds politik. Her vil arbejdsgiversiden presse og give give penge til div. politiske partier til gengæld for indflydelses

Dette kommer til at betyde en mindsteløn på omkring kr. 65 i timer, 4 ugers ferie, sygeløn, pension og lidt om ligestilling. Som store dele af EU.

Altså kommer den alm. lønmodtager til at skulle arbejde meget mere end i dag og ofte havde mere en et job til til en meget lav løn. Således bliver arbejdsudbuddetstørre og at det dermed bliver svære at forhandle en højre løn hjem. Lige som vi har set i England

19. april 2012 kl. 10.02 Bjarne Hansen

@Jesper:
Fint at du bliver mundlam - så tror jeg, at jeg vil undlade at fortsætte denne uendelige debat længere :-)

19. april 2012 kl. 13.38 Anonym

Bjarne hvad pokker er det for noget sludder at, skrive at Jesper er blevet mundlam, Jesper er da en af dem som har skrebvet, det mest fornuftige jeg har læst, igennem meget lang tid herinde.
Og at bede ham om at holde mund med hans kollegiale moral, hvad F..... ligner det?, i min verden er det da det, der er med til at styrke et fællesskab, og kan være med til at flytte ting, som bestemt ikke kan lade sig gøre ved at være umoralsk, så her er du på dybt vand i min optik.

Derudover vil jeg tilføje til denne diskution, at det er da dejligt, at man i KRIFA har mange glade kunder, det er bare ikke pointen, pointen er at, uanset hvor flinke de ansatte er i KRIFA, ja så kan de bare ikke det samme som LO-forbundene.

Og endnu mere vigtigt, ja så er de gule kunder med til at forringe deres egne arbejdspladser, ved ikke at være medlem i et LO-forbund, som jo FOR POKKER sidder og forhandler deres overenskomster.
Som kunde i KRIFA, nedgør i jeres egne vilkår, og er ikke andet en en flok nasserøve, og det fortsætter jo ikke for evigt, det håber jeg dælme i er bevidste om, og ellers må i S.. snart komme ind i kampen, og være med til at yde til jeres egne arbejdsvilkår.
Hold nu fokus, på hvad det virkelige emne er her, NEMLIG vil i alle beholde de ting i har idag????
hvis svaret er JA, ja så må i se at komme ned i jeres rette fagforening, og få jer overflyttet, og det kan kun gå for LANGSOMT, og det kan jo være i bliver overrasket, at de rent faktisk også er helt vildt flinke :)O

Mvh.Åse Andersen.

19. april 2012 kl. 14.19 Bjarne Hansen

@Åse: Det var Jesper selv der skrev han var mundlam. Og han må for min skyld skrive lige så meget som han vil - jeg konstaterer bare (en gang til) at vi ser meget forskellige på tingene og nok aldrig bliver enige. Og så er der vel ikke megen ide med at fortsætte en debat?

Jesper og dig har lov til at mene, at jeg har valgt en forkert fagforening. Og jeg har lov til at holde fast i, at det er den rigtige fagforening for mig. End of story.

19. april 2012 kl. 22.19 Anonym

@ Bjarne & Åse

Først vil jeg gerne takke for de pæne ord Åse, det varmer :-)
og til dig Bjarne: Jeg kan godt forstå man ikke gider diskutere mere, når man ikke har sine argumenter i orden.
For som Åse og Gordon og mange andre har skrevet herinde er krifa jo ikke med til at bidrage til Den Danske Model lige meget hvor meget i argumenterer i forhold til at der er frit fagforenings valg i Danmark.
Bjarne, den nye debat jeg satte igang angående hvem Krifa forhandler overenskomst med - kunne du ikke argumentere lidt for den? Er det ikke korrekt at i forhandler overenskomst med Jer selv? Altså Krifa og Krifa erhverv har samme Cvr nr. og er i bund og grund samme butik.
ET EKSEMPEL.
Hvordan vil verden se ud for malersvende hvis Danske malermestre også organiseret malersvende, så har de jo to kasketter på ikke?
Men i snakker jo så meget med at LO ikke følger med tiden, men hvis det er at følge med tiden, ved at man undergrave Den Danske Model altså sine egene arbejdsvilkår, så siger jeg NEJ TAK TIL DE GULE, OG JA TAK TIL LO, selv om i synes de er umoderne.
MVH Jesper E Rasmussen Aalborg.

19. april 2012 kl. 22.39 Anonym

@ Gordon
Jeg er fuldstændig enig med dig, prøv og gå ind på arbejderen.dk og læs den artikel om det tyske arbejdsmarked.
på grund af massiv social dumping er tyskernes løn så langt nede at de ikke længere har råd til mad.
De står nu i kø for at få en bid mad. det er derfor at det pisser mig så meget af at personer som Bjarne argumenter for at Den Danske Model(Arbejdsmarked) som vi kender den skal undergraves. Fordi vi skal have frit valg, prøv og tænk hvis man også selv måtte vælge hvor man betalte skat, hvordan vil Danmark så se ud. For det er lige det der sker når man ikke er med til at betale til sine arbejdsvilkår(Overenskomst).
Hvis de har haft en Fagforening i Tyskland som vi har i Danmark havde de nok også stoppet en stor del af den social dumping der findes der nede.
Men jeg vil gerne noteres for at have sagt d. 19-04-2012 i historie bøgerne, at dette vil også komme til at ske i Danmark hvis danskerne i vågner op, og bidrager til de overenskomsterne som de arbejder under.(og det gør de for at spare 200 kr. om måneden)
Det skal dog siges at det heldigvis er største del af danskerne som stadig er medlem i LO.
Jesper e Rasmussen Aalborg

19. april 2012 kl. 22.42 Ove Klausen, kommunikationsmedarbejder, Kristelig Fagbevægelse

For lige at forklare, hvad der er fakta: Krifa forhandler IKKE overenskomster med Krifa Erhverv. Krifa Erhverv er Kristelig A-kasses afdeling for selvstændige. Overenskomster er noget, der forhandles mellem fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer. Krifa forhandler med en række arbejdsgiverorganisationer, bl.a. Nyhavn, RAF 2000 og Kristelig Arbejdsgiverforening

19. april 2012 kl. 23.48 Gordon Shumway

@ Ove Klausen

Ja det lyder flot når du skriver "Krifa forhandler med en række arbejdsgiverorganisationer, bl.a. Nyhavn, RAF 2000 og Kristelig Arbejdsgiverforening"

Hvis man kikker på Jeres egen hjemmeside, kan man lære at krifa udover de overnævnte arbejdsgiverorganisationer derudover "kun" har overenskomst med "Overenskomsterne mellem Kristelig Fagforening og Foreningen af Kristne Friskoler"

Men måske du kan oplyst hvor mange som rent faktisk arbejder under en Krifa overenskomst og hvor mange at jeres medlemmer som arbejder under en krifa overenskomster (Og jeg mener kun medlemmer som er medlem af krifa's fagforening IKKE A-Kassen)

20. april 2012 kl. 09.02 Bjarne Hansen

@Jesper: Jeg troede du efter vores efterhånden lange debat havde opdaget, at jeg gerne diskutterer :-) Men i modsætning til dig, så respekterer jeg, at vi er uenige. Og jeg har som sådan ikke noget behov for at vi skal være enige. Det er ok at være uenige. Jeg oplever ikke at jeg mangler argumenter. Ud over at du har suppleret dit forbold-eksempel med hvor vi betaler skat så er der ikke meget fra din side der imødegår den kritik LO har fået her i debatten.

Jeg vil tro vi heller ikke er helt enige politisk. Men du ønsker vel ikke, at vi kun skal have et parti (dit parti) alene fordi du mener, at det vil være det bedste for Danmark? Måske har du ret - men det spiller ingen rolle, for jeg går ud fra, at vi er enige om, at demokrati er en god ting? Det kan også godt være, at du har ret omkring fagforening (men jeg tror det ikke) men derfor forventer jeg stadigvæk respekt for at folk træffer deres egne valg. Og som jeg tidligere har skrevet - hvis LO virkeligt gerne vil have mig tilbage som medlem er trusler og skræmmekampagner ikke den rigtige løsning!

Jeg vil ikke stå på mål for alt hvad Krifa gør. Jeg er ikke meldem fordi jeg er enig i alt, men fordi det er den fagforening som passer bedst til mig.

Når det gælder den danske model har den rigtigt mange fordele - men også nogle ulemper. Ingen modeller er helt perfekte og derfor bør vi hele tiden tilstræbe at forbedre dem for at komme tættere på det perfekte. Desuden vil nogle ting også ændre sig over tid og derfor må modellerne også tilpasses. LO mener det bedste for det danske arbejdsmarked er at holde Krifa og alle andre ude. Det er jeg uenig i. Når de så samtidig angriber Krifa for ikke at have overenskomster nok bliver det i min optik direkte usmageligt.

Jeg bakker op om de værdier, der ligger til grund når Krifa ønsker at alle skal være sikret basale rettigher, når Krifa øger demokratiet på arbejdspladsen ved også at lade andre end medlemmerne stemme om overenskomsten og generelt deres syn på at hjælpe det enkelte medlem. Derfor er jeg medlem i Krifa og rigtigt glad for det.

20. april 2012 kl. 10.08 Anonym

@ Bjarne

Jeg har nu aldrig givet trusler til nogen medlemmer af de gule foreninger, men der imod har jeg altid taget en debat med dem om de problemstillinger jeg synes der kommer hvis man ikke bakker op om Den danske model.
Jeg har ikke til dato mødt nogen ude på byggepladserne som har kunne mod argumentere de synspunkter jeg har fremlagt, lidt lige som dig selv :-). Tvært imod fortæller de at de står i Krifa for de er billigere, derfor er det vel fair at jeg her inde på bloggen fortæller hvorfor de er billigere, og det ved du lige så godt som mig. Det er fordi de ikke har de samme udgifter til det faglige system, Overenskomster, ingen uddannelse af tillidsfolk, opsøgende arbejde altså en bekæmpelse af social dumping. OSV. Men bare fordi at man vil spare 150 til 200 måneden, så er det arbejdsmarked vi kender jo i fare fordi Den Danske Model smuldre, og det ved jeg 100 % sikkerhed at det er der ingen lønmodtager der ønsker.
Jeg ved jo du er lidt inde i Historien om hvordan det Danske arbejdsmarked startede, så ved du vel også at Krifa har haft over 100 år til at sæt sit præg på det danske arbejdsmarked. Men den gang som har de jo bare sat i Lo`s store skygge og (nasset) af de ting som de kommet med fra forhandlingsbordret med arbejdsgiverforeningerne.
Bjarne du skriver jeg skal have respekt for dit valg, fair nok men når dit valg er at ikke støtte op fællesskabet, og betale til det arbejdsmarked du arbejder under. I min verden er det samme som fodboldklubben eller tænk hvis vores skatte system hang sådan sammen, at man selv kunne vælge hvor man vil betale skat i norden, Så er jeg da ikke et sekund i tvivl om at der er mange som vil vælge Norge, da de har de lavest skatte tryk i norden. Men de bor stadig i Danmark benytter af den lovgivning vi har i Danmark og kommer selvfølgelig på hospitalet hvis de er syge. Men de betaler ikke til fællesskabet.
Bjarne forklare mig hvor er forskellen i den her debat og det jeg har fremlagt.
Det er da soleklart at hvis man ikke bidrager der hvor man burde, er det morals forkert, det må du da holde med mig Bjarne eller er vi også uenig der.
Jesper E Rasmussen Aalborg

20. april 2012 kl. 10.16 Anonym

@ Ove Klausen, kommunikationsmedarbejder, Kristelig Fagbevægelse

Hvem er Direktør for krifa og hvem er Direktør for Krifa Erhvev, er det en og samme person, hvad med Cvr Nr. er det sammen i begge butikker, jeg ved det ikke!!! men jeg kan ikke finde det på jeres hjemmesider. men det kan være du kan oplyse mig op det. På forhånd tak.

Jesper E Rasmussen Aalborg

20. april 2012 kl. 11.51 Ove Klausen, kommunikationsmedarbejder, Kristelig Fagbevægelse

@Gordon
Jeg mærker en hensigt i dit spørgsmål om, hvor store dele af det danske arbejdsmarked Krifas overenskomster dækker. Og den hensigt er, at hvis jeg svarer, at det er under 100.000, 50.000 eller 25.000 personer, der er omfattet af vores overenskomster vil dit svar være, at det er få. Men det er irrelevant, for det afgørende er, at i et åbent og demokratisk samfund som det danske skal der være plads til alle - ikke mindst skal der værnes om plads til minoriteter og råbes vagt i gevær over for monopoler.

@Jesper
Krifa Erhverv en en enhed i Kristelig A-kasse og har derfor ikke sin egen direktør eller formand.

20. april 2012 kl. 11.54 Bjarne Hansen

Jesper - jeg er i tvivl om det er manglende evne eller manglende vilje til at forstå, at ikke alle ser verden som du gør.

Jeg er ikke med i Krifa fordi de er billigere - men fordi jeg er mere enig med dem end med LO og fordi jeg oplever en bedre hjælp i Krifa end jeg gjorde i LO. Det ændrer sig ikke uanset hvor mange du har mødt for forskellige byggepladser. Men nu arbejder jeg heller ikke inden for byggeri - hvem ved om tingene havde set anderledes ud hvis jeg gjorde det?

Jeg har stor respekt for nogle af de ting LO har opnået gennem historien, men jeg melder mig altså ikke ind i forening basseret på hvad de opnåede for 20, 30 eller 50 år siden.

Du svarer fra din side aldrig på hvordan du på en og samme tid kan være forarget over at Krifa ikke tagere mere ansvar for det faglige arbejde samtiddig med at du (og LO) ønsker at holde dem udenfor. Du tror at den danske model vil falde fra hinanden hvis LO svækkes men det er jeg ikke enig i. Den danske model er mere end bare LO og DI og den kan såmænd godt overleve de to organisationer, fordi der vil (og er?) opstå andre alternativer, der sikrer, at vi fortsat har et velfungerende arbejdsmarked basseret på forhandlinger mellem lønmodtagere og arbejdsgivere - suppleret med en rimelig sikring ved opsigelse (dagpenge - som efter min mening burde styrkes da satserne halter langt efter lønningerne i dag, men det er en anden sag).

Hvis det danske skattetryk bliver alt for høj øges risikoen for at folk rent faktisk flytter til Norge, England eller andre lande med lavere skat. Derfor kan vi ikke bare se isoleret på Danmark. LO er ofte mere optaget af at undgå at ikke-medlemmer for det bedre end af at sikre deres medlemmer hjælp. Der er også LO-medlemmer der arbejder på virksomheder uden overenskomst og som vil have glæde af nogle lovgivningssikrede rettigheder. Krifa har indset det og arbejder på at de også skal sikres. Det syntes jeg både er sympatisk og solidarisk og et eksempel til efterfølgelse. Det er Google-tænkning. Hvordan kan vi bidrage og skabe værdi? Hvordan kan vi dele ud og hjælpe? Det andet er bagstræberisk.

Hvis jeg var håndværker og havde brug for opmålere fordi jeg arbejder akkord - ja så vil jeg vælge en fagforening, der kan hjælpe mig med det. Men det gør jeg ikke - og derfor spiller det ingen rolle for mig.

På mit felt er lønnen ikke reguleret af overenskomster og tillidsmanden er desværre bare den, der sidst fik fingeren ned da der var valg, så ingen bruger hende i praksis. Har vi en dårlig arbejdsplads? Nej slet ikke - jeg tror alle er rigtigt godt tilfreds med både kollegaer og ansættelsesvilkår. Vi er bare kommet videre fra den måde LO forsøger at overtale os til at bruge en fagforening i 2012.

Og Jesper - Krifa Erhverv er IKKE en arbejdsgiverorganisation men en a-kasse for selvstændige. Så de har vel samme direktør som a-kassen for lønmodtagere og det kan der vel ikke være et problem i? Jeg kan i hvert fald ikke se det. Om nogen regner jeg med at du kender forskellen på en fagforening og en a-kasse :-)

God weekend!

20. april 2012 kl. 12.32 Anonym

@ Bjarne

Det er jo dig der blander pærer og bananer sammen, Det alternative du mener er så sundt for arbejdsmarked i Danmark, Men de alternative gør det jo ikke så godt som LO, selv om de har haft over 100 år lige som LO til at udviklede danske arbejdsmarked, og hvorfor er de ikke det? FORDI de ikke bidrager til Arbejdsmarked, med de ting som jeg skriv i sidste indlæg. Så Moralen i det er sku ikke OK.
Men jeg savner svar på nogle af alle de spørgsmål mange af os her inde spørg ind til.
1. Hvad er forskel mellem det argument om Fodboldklubben/Skat og Krifa?(Du skriver bare at det er din ret), men synes du at moralen i at arbejde under en Overenskomst man ikke bidrager til er Ok. Svar blot ja eller nej. TAK
2. Hvis Krifa og Krifa erhverv har samme direktør og samme CVR. NR. så forhandler i da også overenskomst med jer selv.

Og hvad det betyder har jeg jo forklaret længere oppe på bloggen.
Så min konklusion er, at det svare til at Dansk Byggeri har både Arbejdsgivere og lønmodtagere i samme organisation. Og hvis du ikke vil erkende at det er at undergrave den Den Danske Model, som du også synes om, så har du da et forklaringsproblem over for dine kunder. Du må også gerne svare blot Ja eller Nej til det. da jeg synes du er god til lange søforklaringer der trækker den reale pointe væk som jeg fremstiller her på Bloggen.
Til sidst vil jeg gerne opfordre dig til at fortælle her ind på bloggen hvad Krifa har været så meget bedre til hjælpe dig med, som din gammel LO fagforening ikke kunne, og hvilken overenskomst arbejde du under på det givende tidspunkt du skiftede til Krifa. Og måske hvad overenskomst du arbejder under nu.
Hvis du ikke har lyst til at komme frem med de personlige oplysninger er det ok, men det vil måske hjælpe min forståelse over for dine synspunkter. For du ret jeg kan ikke forstå jeres valg, ikke fordi jeg ikke vil men fordi jeg forståer det.

God weekend til dig også.

Jesper E Rasmussen Aalborg.

20. april 2012 kl. 13.08 Bjarne Hansen

1) Ja
2) Nej

Ad 1)
Jeg kan jo ikke gøre for at LO tilfældigvis har overenskomsten på det område jeg arbejder indenfor. Jeg er kontoransat nu og det er HK der har overenskomsten. Men der er ingen af mine kollegaer der går for overenskomstmæssig løn - vi ligger en del over. For min skyld på HK gerne lade være med at forhandle overenskomst for min arbejdsplads. Og har jeg ingen moralske skrubler med ikke at betale til det. Jeg betaler heller ikke til fodboldklubben for mine børn går ikke til fodbold. Men muligvis spiller de ovre på banen (som vist er skolens) engang imellem efter skoler. Og igen - det har jeg ingen moralske skrubler over! Hvis mine børn på et tidspunkt vil gå til fodbold - så betaler jeg naturligvis for det. Men jeg betaler altså ikke for noget de ikke går til selvom jeg syntes de gør et flot stykke arbejde!

Ad 2)
Du behøver ikke skrive "I". Jeg er ikke med i Krifa Erhverv men medlem i den almindelige a-kasse. Men nej - Krifa forhandler IKKE overenskomster med sig selv, for Krifa Erhverv er en A-KASSE. Og A-kasser har ikke og kan ikke have overenskomster. Lige så lidt som HK kan kan have en overenskomst med 3F! Det du insinuerer er ganske enkelt ikke muligt.
Krifa forhandler bl.a. overenskomster med Kristelig Arbejdsgiverforening som er en ANDEN forening og som har en ANDEN direktør, bestyrelse osv - på samme måde som LO og DI ikke er samme forening.

Ang. tidligere erfaringer med LO/HK ønsker jeg ikke at komme med de personlige oplysninger - tak fordi du har forståelse for det.

20. april 2012 kl. 17.14 Anonym

@ Bjarne

Nu hænger det jo sådan sammen at du bruger jo din fagforening hver evig eneste dag, jeg tør væde med at du får den pensions sats der står i HK overenskomst, du får også SH betaling og feriepenge efter HK sats, når eller hvis du skal på barsel er det også efter HKs overenskomst. OSV. Bjarne
Derudover har jeg lavet lidt research i dag :-)
Jeg kontaktede Krifa pr. telefon for at høre hvem de forhandler overenskomst med, de kunne den arme medarbejder inde ved Krifa næsten i svare på, han mente det Kristelig arbejdsgiverforening. efterfølgende gik jeg ind på KRAF.dk og fandt et nummer til dem.
Der forklarede dig mig at omkring år 2000 skiftede delte de kontorer. men efterfølgende har de så fået etableret hver sin bestyrelse både i Krifa og i Kristelig arbejdsgiverforening, og de har også hver sin direktør. Men det er jo først noget der er relativt nyt Bjarne.
Jeg spurgt blandt andet ind til hvordan jeg stod hvis jeg ville starte som selvstændig Malermester, desuden gjorde jeg det klar for medarbejderen fra kristelig arbejdsgiverforening at jeg ville have en overenskomst, og den skulle være så billig som mulig. Den pågældende medarbejder fortalte sådan set mellem linerne at jeg så har ringede det rigtig sted hen, Vilkår som ferie, pension osv. har de sat ind i overenskomsten som ved LO, men jeg kunne jo spare en del penge ved at malersvendene ikke havde ret til at gå på akkord i kristlig arbejdsgiverforening, og jeg kun ansætte dem i en ordning/system hvor jeg godt nok gav dem lidt mere ind mindstelønnen, men så havde de sådan set heller ikke krav på overarbejde.
Min pointe er igen hvis det ikke er at undergrave den danske model så ved jeg ikke hvad Bjarne.
jeg har desværre ikke kun grave mere frem i dag, men jeg arbejder selvfølgelig videre med at forbinde krifa med kristelig arbejdsgiverforening, og jeg håber da endelig at jeg ikke finder flere mistænkelige punkter for så er Den Danske Model da i fare, synes du ikke det Bjarne? Og det burde Jeres kunder vide.

Jesper E Rasmussen Aalborg

20. april 2012 kl. 17.24 Anonym

@ Bjarne

En ting mere Bjarne du har ret i at der er mange som ikke går til mindstelønnen i Danmark, men overenskomsterne er jo også stikket sådan sammen at det skal man forhandle hjem lokalt, med måske en lokal overenskomst, men inde for malerområdet er der ingen mindste løn men akkord udbetaling, og det resultere i at hvis man ikke er tilfreds med den løn mester kommer med, ja så har man jo retten til at arbejde på akkord, og jeg kan fortælle dig at akkord lønnen ligger medlem 175 og 230 kr. her i Nordjylland.
Men den ret har man jo ikke som malersvend hvis en mester er medlem i Kristelig arbejdsgiverforening :-(.
Desuden er Krifas overenskomst jo ikke bedre ind LO`s tvært imod er de ringere, men dem vil du så godt være kunde ved Bjarne eller hvad, dem bruger du jo heller ikke så, Jeg jan fortælle dig at Ase eller det faglige hus er endnu billigere hvis det var noget. ?
Jesper E Rasmussen Aalborg

20. april 2012 kl. 17.52 Anonym

har læst flere indlæg nu, og må konstatere KRIFA ikke er hvad jeg troede det var. Så jeg melder mig ud.

20. april 2012 kl. 22.50 Bjarne Hansen

@Jesper
Som jeg tidligere har skrevet har jeg ikke valgt Krifa pga prisen, men fordi jeg er tilfreds med den hjælp jeg får.

Jeg går ud fra, at du er væsentligt bedre til at male end til at reseache. En hurtig søgning viser, at Arbejdsgiverforeningen faktisk har været en del af fagforening - men det blev adskilt helt tilbage i 1931 (http://www.kaf.dk/?id=374).

Nu er jeg ikke maler (og hvis jeg var ville det nok ikke se for godt ud med mine akkordlønninger...) så jeg kan ikke og har ikke noget behov for at forestille mig, hvordan det ville være og hvor jeg så ville være organiseret.

Men i min situation er der ikke noget undergravende for den danske model ved at Krifa har overenskomster på nogle virksomheder og HK på andre og helt tredje slet ikke har overenskomst. Der findes altid nogle få banditter i alle brancher - og kommer du i kløerne på nogle af dem håber jeg virkeligt, at du er medlem i en fagforening, som kan hjælpe dig! Krifa kunne hjælpe mig, og det er jeg glad for. HK kunne ikke - men den medarbejder jeg talte med havde sikkert bare en dårlig dag og de har sikkert hjulpet masser af andre i lignende situationer som min.

Jeg er hverken tillidsmand eller politikker og jeg er dybest set ligeglad med hvor hvilke overenskomster er bedre end andre. Jeg forholder mig til de vilkår jeg bliver tilbudt på min arbejdsplads. Men når vi nu er igang med at sammenligne overenskomster er det da interessant, at i restaurationsbranchen er der flere virksomheder hvor medarbejderne foretrækker Krifas overenskomst frem for LOs - det har du sikkert også set i pressen. Men igen - jeg er ikke overenskomstekspert, så jeg skal ikke sætte mig til dommer over hvem der har de bedste overenskomster. Det jeg er optaget af er, at dem der arbejder der er tilfredse - og det er de jo tydeligvis langt de fleste fra begge "sider". Ellers havde de nok fundet sig en anden arbejdsgiver (i hvert fald før finanskrisen!).

21. april 2012 kl. 15.59 Randi

Ok, Leif Lahn har ret i én ting: lad os droppe værdisnakken og tale i definitioner. For man kan jo altid diskutere, hvad man gerne vil have ens fagforening gør for en, og hvad der, i følge en selv, bør være generelt.
Han forsøger, men bliver faktisk afbrudt. Det, han får lov at sige, er jo noget fis. Men han siger: Lad os nu komme i gang med at tale om, hvad de gule fagforeninger gør og ikke gør.

Det er da meget mere relevant at tale om FORSKELLEN mellem disse to typer fagforeninger, han opatiller. For om jeg bliver tilfreds med eller snydt af Krifa - det må jeg jo selv sørge for at undersøge. Det kan man ikke tillade sig lade være op til eksperterne at vurdere.
Men hvad er det, han mener, Krifa ikke tilbyder? For hvis det er diverse overenskomster (som de jo, som bevist i indslaget, ikke engang må prøve at aftale) så kan jeg måske godt undvære. Hvis det handler om, at man SKAL godkende underlige krav, som i virkeligheden enten ikke vedrører mig, eller gør mit udbytte af medlemsskab dårligere, så er jeg ikke ovenud begejstret for, at Krifa SKAL være en fagforening.

Jeg kan godt se, at hvis hele fagforeningsgrundlaget bygger på overenskomster og aftaler mellem fagforeninger eller nogle overordnede reglementer, for at aftaler generelt kan fungere økonomisk i den "store cirkel" altså samfundet, og Krifa ikke lever op til disse samtaler, så er det noget hø. Desværre ved jeg ikke nok om dette, og indslaget i tv-avisen graver jo langt fra i dybden. Faktisk ser det ud som om indslaget er et forsøg på at få LEif Lahn ned med nakken. En skam. Det er tydeligt spil eller mangel på forståelse af sagens kerne: Definition af fagforening. For ellers bliver det svært at se, hvorfor Krifa ikke er det. Krifa fungerer jo som en fagforening.


Begrebet fagforening forvirrer ikke mig. Om Krifa helt reelt, i følge alle mulige overordnede aftaler, ikke er en fagforening, er mig komplet ligegyldigt, så længe de holder, hvad de lover, og kan tilbyde mig en aftale, der giver mig bedre udbytte end de andre.

Med det sagt, så håber jeg ikke, at Krifa fører deres kunder bag lyset. Det kunne virke som om, de enten ikke fortæller hele sandheden, eller at der er nogle mennesker, der mister penge ved, at Krifa får så mange flere kunder.

Det handler jo i bund og grund om 2 ting: magt (penge) og etik (værdier).

Så hvem står for etikken og hvem står for magten?
Dækker Krifa over noget, for at få flere penge?
Er der i virkeligheden nogle essentielle etiske problemer med måden, Krifa fører fagforening på?

Eller er det omvendt: Er der nogle store kanoner, der pludselig mister penge, fordi Krifa fører etisk fagforening, hvor deres kunder ved en mindre sum, får hvad de fortjener?

hmmm.....

21. april 2012 kl. 16.33 Anonym

Og så vil jeg da gerne lige minde om: i DK betaler vi alle SKAT. jeg betaler nok, gennem min skat, til en masse, jeg ikke går ind for. Skattepenge går i al for lille grad direkte til borgernes fordel, så her kunne man gribe sagen an fra et bredere pespektiv: Når jeg nu betaler skat til bl.a. fri læge (dog kun medicinske læger - ja så kommer der jo gang i the pharmacy industries - flere penge i statskassen (det er bare værd at huske at se et større billede)), hvad har jeg så at skulle have sagt, når regeringen vælger at FJERNE mit hospital for at lave superhospitaler, jeg aldrig bruger, fordi de ligger sålængt væk?
kort sagt: skattepengene kan bruges anderledes. f.eks. på "forskning" og udbedrelse af overenskomster. Hvorfor skal vi betale i dyre domme for at være forsikrer?

Sikke et velfærdssamfund. Nej helt ærligt folkens, det minder mig sgu om de amerikanske system. De rige kan betale sig fra både fagforeninger, a-kasse og overenskomstaftaler. De andre? En billigere løsning er da uretfærdig! Eller hvad?
Hvad med at sigte højere, sigte efter mulighederne, tænke ud af boksen og fokusere på, hvad det egentlig er, diskussionen går ud på?
Vi er bange for at betale for lidt og få meget ud af det, fordi vi ved, at overenskomsterne kun bliver lavet: 1. af store tænkere! Der er kun en lille udvalgt skare af mennesker, der kan forhandle overenskomster og 2. hvis vi betaler overdrevede pengesummer til dem.

hvis LO ikke vil dele, så må de skjule. og så bliver det pludselig Krifas kunders problem, at overenskomstaftalen med Krifa ikke fornys og udvides. og så er det op til kunderne at aftale overenskomster med fagforeningen.

21. april 2012 kl. 21.41 Anonym

Jeg synes Jeper har ret, og jeg vidste ikke at Krifa hænger sådan sammen, jeg melder mig også ud. Og tilbage til 3F Tak til Jesper med at sætte tingene mere i perspektiv, det er en skam man ikke lære om arbejdsmarjede i skolen. Helle

21. april 2012 kl. 22.14 Anonym

@ Bjarne
Ja det har du sikkert ret i, men er det ikke korrekt at krifa og Kristelig arbejdsgiverforening delte kontor ind til år 2000.
derudover forholder du dig jo ikke til det indlæg jeg fremlæger.

1. Hvis der er forbindelse mellem Krifa og Kristlig arbejdsgiverforening mener du så ikke med til at det vil undergrave Den Danske Model?. Ja eller Nej

2. Du siger at du ikke vælger Fagforening/Forening på grund af pris, men du vælger den der er bedst generelt for dig.
Men hvad er Krifa bedre til ind LO/HK?
a. Har Krifa en bedre overenskomst ind HK. (Nej)
b. Henter Krifa flere penge til deres Kunder ind HK . (Nej)
c. Har de en bedre kundeservice. (Tror det ikke )
Jeg er 100 % sikker på at HK er langt bedre ind Krifa på alle områder. Så hvorfor har du valgt Krifa? (Når det ikke er prisen)
Desuden Bjarne synes jeg det er lidt for let for dig at skrive du ikke har behov for at sætte dig ind i at være akkord svend, og hvor du så skulle organiseres hvis det var. Men så let slipper du ikke :-).
Vil du ikke mene at Akkordsvende generelt vil være dårligere stillet hvis de arbejder under Kristelig arbejdsgiverforening, da de mister muligheden til at arbejde på akkord, og der med gå væsentlig ned løn. Så mellem linerne fortæller du jo endelig at akkordsvende både inde for malere, tømre, Mure OSV burde være medlem i den fagforening som har et opmålerkontor.? ( Sådan et opmålerkontor har Krifa jo ikke)
I mit sidste indlæg fik vi jo konstateret at at Overenskomsten mellem Krifa og kristelig arbejdsgiverforening
Er en væsentlig ringere overenskomst ind F.eks. HK`S Så forstår jeg ikke at du ikke melder dig over i HK i stedet, og så er du jo også med til at bidrage til lige nøjagtig dit overenskomst område.
Det er en Win Win situation for dig Bjarne. 

21. april 2012 kl. 22.17 Anonym

Sidste indlæg var Jesper E Rasmussen Aalborg sorry

21. april 2012 kl. 23.06 Anonym

@ Randi

Hvis du læser nogle af de indlæg som Åse, Gordon, Jesper Mikkelsen, og undertegnet har fremlagt synes jeg faktisk du får svar på dit indlæg.
Randi dit argument om at du ikke vil betale til et super sygehus fordi du aldrig vil komme til at bruge det. Lige nøjagtig den udtalelse synes jeg er interessant.
Lad os nu sige at man i Danmark kunne fravælge at betale skat som går til f.eks. et super sygehus fordi man flytter og lukker det lokale sygehus. ( Lige som at man i Danmark ikke behøves at være organiseret unde den Overenskomst man arbejder under).
Men hvis nu du eller dit barn blev syg, også i alligevel skulle på supersygehuset, synes du så selv at det er moralsk i orden at i benyttede det, når du ikke bidrager til det?.
Skulle resten af de danske borger så betale for dig eller din børn hvis i skulle indlægges, bare fordi du har en mening som ikke er som flertallets, og derfor vil du betale til fællesskabet?.
Kan du ikke også forklare mig hvad forskelen er mellem det jeg lige har beskrevet og det med at man ikke er med til at bidrage til den overenskomst man arbejder under?. (Jeg kan ikke se nogen forskel)
Desuden synes jeg faktisk din udtalelse om at det er amerikanske tilstande, For de dårligt stillede ikke har råd til at betale de dyre fagforeninger. Bare fordi at man kan spare 200 kr. om måneden vil at meldtes sig i Krifa frem for LO/MFD, 3F,HK, FOA osv. Ikke er rigtig, LO er dyre fordi.
1. Krifa er billigere fordi de kun har ca. 1000. overenskomster med danske arbejdsgivere rundt omkring i Danmark. Prøv og tjekke hvad f.eks. Hk har af overenskomster i forhold til. Desuden er største delen af Krifas kunder jo dækket ind af Los overenskomster, som ikke koster Krifa og deres kunder en KR.(Det samme som med Supersyghuset)
2. Krifa laver ikke opsøgende arbejde inde for byggeriet, og de grønne grupper( Landmænd, Gartner) eller transport. Imod Social dumping. (Udenlandsk arbejdskraft)
3. Ingen bidrag til Akkord systemerne inde for byggeriet, og akkord systemerne er jo en pejle snor for hvad timelønnede ligger på vedhåndværkerne som arbejder på timeløn , så det system er ufattelig vigtig inde for byggeriets løn niveau.
4. Krifa betaler ikke til Arbejdsretten.
5. OSV.
Så Randi jeg ser det faktisk omvendt, Det er blandt andet Krifa der er med til at bidrage til at vi får amerikanske tilstande, som alle ved er Amerikanerne meget liberal, (Du er din egen lykke smed.)
E r det ikke netop det Krifa praktiserer, se på Bjarne som mener at han ikke har brug for at HK hjælper ham det kan han sagtens selv klare det hele. Hvis nu alle gjorde det vil der jo være en del dansker som håbløs vil være bag efter med løn ni vuet, da de måske ikke er så god til at snakke for sig som Bjarne, hvorimod JEG mener at man skal have lige løn for lige arbejde Tak.
SÅ de 200 kr. mere om måneden mener jeg faktisk er billigkontra krifas perspektiv på arbejdsmarked.
Du skal desuden også huske at LO altid har og stadig kæmper de dårligt stillede, hvem kæmpede for at vi ikke skulle forringe Dagpenge perioden, det samme da de vil forringe efterlønnen, de punkter er jo netop ikke til gavn for de svageste i vores samfund.
Jesper E Rasmussen Aalborg

22. april 2012 kl. 09.58 Bjarne Hansen

@Jesper
Jeg tror ikke det er muligt at forklare dig noget - i hvert fald ikke for mig. For jeg har gjort et oprigtigt forsøg i flere omgange. Og jeg skal med det samme beklage, at jeg åbenbart ikke evner at svare på en måde, som du kan bruge. For jeg forsøger virkeligt, at være så åben og konkret som mulig!

1)Nej.
Nej jeg mener ikke, at det undergraver den danske model, at der er en "forbindelse" mellem arbejdsgiverforening og fagforening. Rent faktisk er det jo hele forudsætning for overenskomstsystemet, at der er en "forbindelse". Det du derimod insinuerer er, at der er en utilbørlig forbindelse og hvis det var tilfældet er det jo aldrig i orden. Men det er ikke retorisk i orden at spørge på den måde. Det svarer jo til at jeg spørger dig om du mener det er ok, hvis LO har en korrupt ledelse? Det er der ingen der mener der er i orden - og LO har sikkert ikke en korrupt ledelse. Jeg har aldrig set nogen form for troværdig fremstilling af, at der idag er nogen problematisk "forbindelse" - hverken fra dig eller andre. For i min verden er det ikke problematisk hvis de engang har delt adresse.

2a) Overenskomsten er ikke relevant på mit område - men den findes godt nok stadigvæk. Hvis Krifa overtog den så fint med mig. Burde jeg så betale til den for at andre evt. kan få bedre vilkår? Tja - det er jo et reelt argument men for de samme penge kan jeg godt nok hjælpe mange andre, der har mere brug for det.

2b) Jeg ved ikke hvem der henter hvor mange penge ind til hvem. Men det er heller ikke det centrale for mig, for der kan jo være mange faktorer, der spiller ind. Henter Krifa tilfredsstillende erstatninger hjem til deres medlemmer? Ja - det mener Krifas medlemmer i hvert fald. Når det er sagt, vil jeg hellere have en fagforening der hjælper mig med at undgå problemer end med at løse problemer. Og der har Krifa hjulpet mig tidligere og kender andre der også har fået den type hjælp.

2c) Jo - Krifa har en bedre service end HK. Det viser bl.a. brugernes egne anmeldelser på f.eks. Trustpilot, hvor Krifa ligger langt over HK - og er rigtigt gode til at svare, hvis de har lavet fejl. http://www.trustpilot.dk/Categories/unions

Akkord: Jeg forstår egentligt ikke, hvorfor det er vigtigt for dig at må mig til at udtale mig om noget jeg ikke har forstand på? Det bliver lidt for hypotetisk for mig. HVIS jeg var maler og HVIS jeg så arbejdede på akkord, hvilke konsekvenser tror jeg så det vil have HVIS Krifa havde overenskomsten? Det aner jeg virkeligt ikke - spørg evt. en maler, hvis du vil have et fornuftigt svar på det. Hvis du virkeligt gerne vil kan jeg også godt udtale mig om hvad jeg mener om Bygningsreglementet, brugen af oliemaling til træværk og hvorfor hestehårspensler er at foretrække - men det har jeg heller ingen forstand på! Jeg forsøger, at holde mig til at diskuttere ting, jeg har sat mig ind i.

22. april 2012 kl. 09.58 Bjarne Hansen

Og så har du misforstået mig når du skriver til Randi, at jeg sagtens selv kan klare det hele. Jeg er jo netop med i Krifa fordi, der er ting jeg ikke selv kan klare. Det kan Krifa til gengæld.

LO kæmper langt fra de dårligst stilledes kamp. Det gør Krifa for så vidt heller ikke. For de dårligst stillede er ikke dem, der arbejder på en god arbejdsplads men en fin overenskomst. Det er dem, der ikke kan komme ind på arbejdsmarkedet og dem der er i kløerne på de arbejdsgivere, der ikke har overenskomst, og drager fordel af, at de kan udnytte medarbejdere, der ikke er stærke nok til bare at finde et andet arbejde. Der burde Krifa og LO stå skulder ved skulder for at hjælpe dem. Og en af løsningerne kan jo være lønmodtagerloven, som vi tidligere har været inde på, som Krifa kæmper for, men som LO er imod.

LO gør en masse gode ting, det har jeg ikke noget problem med at acceptere. Men det gør Krifa også, og her kniber det (som jeg ser det) lidt mere med din vilje til at acceptere det?

Prøv at forestil dig, hvis Krifa ikke var her - så ville der være rigtigt, rigtigt mange flere, der stod uden hjælp, fordi LO ikke passer til dem. Det ville for mig at se være den reelle trussel mod den danske model.

22. april 2012 kl. 19.25 Anonym

@ Bjarne
Du har ret DU kan ikke forklare mig noget angående fagbevægelsen som giver mening.
Du vil jo ikke forholde dig til de synspunkter jeg fremstiller her på bloggen. Du må undskyld men jeg synes faktisk det lidt er nogle tynde argumenter du kommer med.
Grunden til jeg bringer akkord på banen er at jeg gerne vil fremlægge vigtigheden i at bakke op om det system, jeg har forklarede hvorfor.
Men du vil ikke erkende at når man arbejder på akkord er det heller ikke det optimalt at være kunde i Krifa. Du siger jeg kun kan se det danske arbejdsmarked fra LOs synspunkt, men helt ærlig læs dine egne indlæg, du er da så forgabt i Krifa, at jeg har dig mistænkt for at være ansat i den lille butik som Krifa som lukrere på alle os andre.
Nu spørger jeg dig på en anden måde, mener du at krifa er den rigtig fagforening for alle danskere, lige meget om du arbejder på akkord osv. Krifa er bare det bedste eller hvad?
Jesper E Rasmussen

22. april 2012 kl. 20.30 Bjarne Hansen

@Jesper:
Nej - og jeg syntes også tydeligt jeg har givet udtryk for, at jeg ikke mener, der findes een fagforening der er den rigtige for alle. Det er jo derfor det er godt, at der både findes LO, Krifa og andre! Det har jeg aldrig haft problem med at vedgå. Men vil du gøre det samme? Acceptere, at LO ikke er den rigtige fagforening for alle danskere?

Du kan altså ikke anklage mig for ikke at forholde mig til dine synspunkter! Når du stiller direkte spørgsmål svarer jeg også direkte - og med ja eller nej hvis det er det du lægger op til. Men jeg er ikke sikker på, at du kan acceptere mit valg?

Hvis jeg følger dig på den med akkord. Mener du så virkeligt, at fordi der findes nogle malere, der har brug for LO (Malerforbundet?) til at måle op - ja så bør jeg være medlem af HK. Det giver jo ingen mening! Du er så vild med dit fodboldeksempel så for at holde os til det: Mener du, at fordi det er godt for nogle at spille fodbold så bør alle danskere ved medlem af en fodboldklub?

Du er gæst inde på Krifa's blog - så det kan vel ikke komme bag på dig, at jeg er positiv til Krifa? Hvis jeg ikke var det havde jeg jo meldt mig ud for længst og fulgte nok slet ikke med i deres blog. Jeg føler ikke noget behov for at gå ind på LOs blog og fortælle om alle Krifas fortræffeligheder for jeg går da ud fra, at hvis der er nogle medlemmer der, som ikke er tilfredse, så opsøger de selv den information de har brug for. Så ja, jeg er meget positiv til Krifa - men vil dog ikke sige, at jeg ligefrem er "forgabt" i dem :-)

22. april 2012 kl. 21.13 Anonym

hold da kæft for en smørre! Kan bare sige at jeg er et af de toptilfredse medlemmer som kun har mødt imødekommende medarbejdere, der har løst mine problemer til ug.
Fortsæt det gode arbejde, Krifa!
KH Ulla

22. april 2012 kl. 21.57 Anonym

@ Ulla

det er da fint Ulla, men du nasser da bare vidre på os andre.

22. april 2012 kl. 21.59 Anonym

@ Bjarne
Du svare stadig ikke, er det bedst for en maler og være ned MFD, hvis han arbejder på akkord?.

22. april 2012 kl. 22.08 Anonym

@ Bjarne medarbejder af Krifa.

Du vil misforstå :-).
Jeg siger ikke at alle dansker skal spille fodbold eller betale til en klub,, det jeg siger at alle dansker som benytter sig af en fodboldklub, som f.eks. får træning Onsdag & Torsdag spiller kamp Lørdag, får spillertøj, kan bruge klubbens faciliteter til at klæde om før og efter kamp. Osv. Burde betale, for ellers vil der jo til sidst ikke være en klub. Forstod den?. 
Ellers er de jo ikke bedre ind dig Bjarne, du nasser af HK,s medlemmer. Men kom nu endelige med en søforklaring mere. Det kunne bedst ligne dig .
Jesper Rasmussen

22. april 2012 kl. 22.22 Anonym

Hørt Jesper

Jeg har engang været medlem af Kristlig fagforening, jeg er flyttet tilbage til Metal, da Kristlig fagforening ikke vidste en dyt om mit overenskomst område.
Jeg vil anbefale alle til at stå i den fagforening som har overenskomst med netop det arbejdsområde man arbejder inde for.

K. T.

22. april 2012 kl. 22.37 Anonym

Tak KT og du har så evigt ret :-)

Jeg sætter lige en historie ind fra den virkelige verden.
Kilden er fra Fagforeningen Blik & Rør

Den må du også gerne Kommentere artiklen Bjarne hvis du har lyst. :-) Det håber jeg næsten du vil, det er spændende hvad søforklaringer du nu kan komme med :-).

Lærlinge snydt

140.000 kroner løber snart ind på kontoen hos to personer, der har været lærlinge hos en VVS-virksomhed i Odense.

De to har sammen med fagforeningen Blik og Rørarbejderforbundet i Odense vundet en sag ved landsretten.

Sagen var anlagt mod VVS-virksomheden og mod Kristelig Arbejdsgiverforening.

Det skriver fagforeningen i en pressemeddelelese.

Ifølge meddelelsen afgjorde domstolen, at lærlinge skal aflønnes efter dominerende overenskomst på området.

Arbejdsgiveren, der er medlem af Kristelig Arbejdsgiverforening, mente, at de skulle aflønnes efter overenskomsten mellem hans forening og Kristelig Fagbevægelse.

Den gav dem en lavere løn end overenskomsten mellem Blik og Rør og arbejdsgiverforeningen Tekniq. Det er denne lønforskel, som lærlingene nu ifølge pressemeddelelsen skal have efterbetalt.

- Afgørelsen er en klokkeklar sejr for vores overenskomst og for de lærlinge, som er blevet snydt, udtaler faglig sekretær Niels Braaby fra Blik og Rør i Odense ifølge pressemeddelelsen.

Før afgørelsen i landsretten, havde fagforeningen og de to tidligere lærlinge vundet sagerne i det fagretslige system, i Tvistighedsnævnet og ved byretten.

Jesper E Rasmussen Aalborg

23. april 2012 kl. 07.12 Anonym

Sådan. HVOR SVÆRT KAN DET VÆRE.
ALLE KRIFA kunder, kig nu lige Jespers artikel igennem, og se om ikke det er værd at bakke op om de FAGFORENINGER, der har retten til OVERENSKOMSTEN, for KRIFA kan jo i al fald ikke HJÆLPE jer eller jeres unger der er i lære.
Jeg har ikke hørt Bjarne fortælle et eneste eksempel på hvad det er KRIFA er bedre til, i forhold til LO-forbundene, men skyder den endnu engang bare videre, med at det behøvst han da ikke, der er jo så mange glade kunder i KRIFA, og de er nok så flinke inde på kontorene.
JAMEN for POKKER, hold dig nu til sagens kerne BJARNE.
Du mener ikke Jesper vil forstå dine argumenter, jeg har til dags dato ikke set nogle af dine argumenter, der giver mening for den enkelte lønmodtager derude, derimod er du rigtig god til at fortælle hvad du selv har behov for, og at det klarer du helt fint selv.
JAMEN det er sku da dejligt at, du klarer dig fint Bjarne, jeg håber da, at dine kollegaer har det lige så godt som dig, for ærlig talt lyder det lidt som om du er en chef-slikker, og de har vel altid fordele fremfor kollegaerne, der gerne vil opnå at, alle har de samme rettigheder.
OG igen det kan ikke siges for TIT.
Hold nu fokus, alle KRIFA kunder, i har rent faktisk ikke svaret på mit tidligere spørgsmål.
Vil i undvære jeres pensions opsparing- 6. ferieuge- ret til efter uddannelse- barnets 1. sygedag, ja jeg kan fortsætte.
Hvis i svarer NEJ til dette, så må i dælme da også kunne se det umoralske i at, I IKKE er med til at bidrage til dette, som kunde i KRIFA.
Og så er jeg dæme ligeglad med hvor flinke de er på KRIFA-kontorene.
Jeg syntes faktisk også at de er rigtig flinke nede på mit lokale fagforenings kontor. MEN det allerbedste er at, de som sidder ned på det lokale kontor, er faglig bevidste, og ved hvad de taler om, kender overenskomsten i søvne, og jeg kan få et svar på stående fod.
SÅ ALLE FRIHJULSKØRER, kom nu ned på det lokale kontor som ejer jeres overenskomst, og vær dog med til at, bidrage ikke kun til jeres egne forhold, men i aller højeste grad, også da til vores unge menneskers FREMTIDIGE forhold på arbejdsmarked.
MVH. Åse Andersen.

23. april 2012 kl. 09.21 Bjarne Hansen

@Åse og Jesper:
Jeg kan forstå, at det med overenskomster er meget vigtigt for jer. Men rigtigt, rigtigt mange lønmodtagere arbejder ikke under en overenskosmt. Enten fordi der ikke er en eller fordi den slet ikke har fulgt med de reele vilkår på området. I mit tilfælde vil jeg meget nødigt ned på "overenskomstvilkår". Og hverken pension, 6. ferieuge eller barnets sygedag er noget HK kan bryste sig af at have skaffet os. Det har vi selv arbejdet os til. At HK så også har noget af det i deres overenskomst kan vi jo ikke gøre for. Den løn + goder vi får er fremforhandlet lokalt gennem den indsats vi yder.

Det betyder ikke, at overenskomster ikke er en rigtigt god ting - det mener jeg det er! Men jeg kan slet, slet ikke følge jeres foragelse over, at jeg ikke vil betale til en overenskomst som ikke giver mig noget, som jeg ikke bruger og som HK er meget velkommen til at trække tilbage fra min arbejdsplads.

Jesper: Jeg ønsker ikke at misforstå dig. Og jeg har svaret konkret. Naturligvis skal du betale den fodboldklub du bruger. Det har vi jo været enige om hele tiden. Men skal du også betale til en klub du ikke bruger? Næh - det skal du vel ikke?

Jeg kan ikke svare for andre end mig selv. Og du er meget optaget af hypotetiske situationer. Men HVIS jeg var maler og HVIS jeg arbejde på akkord - ja så er jeg ret sikker på, at jeg vil være medlem af en fagforening som kan hjælpe mig med det. Ikke uanset hvad - men med mindre, der er andre ting der virkeligt taler imod det. Er det tydeligt nok for dig?

Og igen Jesper - så længe jeg skal høre på alt det der pjat om at jeg er en nasserøv - ja så kommer jeg i hvert fald ikke tilbage. Jeg er modtagelig for argumenter, men ikke for mobning! At tonen kan være lidt mere rå og direkte på en blog kan jeg godt leve med, men jeg har desværre oplevet samme tilgang til tingene på arbejdspladserne og den form for mobning er i min verden ALDRIG i orden. Det er du vel også enig i? Og dig med Åse?

Hvis LO virkeligt er så fantastiske og ufejlbarlige som I åbenbart mener de er - så forstår jeg ikke hvorfor I mister så mange medlemmer. For så dumme er vi altså heller ikke.

I anklager mig for ikke at svare direkte og komme med søforklaringer - det forstår jeg ikke. Jeg svarer direkte på alle direkte spørgsmål. Og ud over jeres "Vi har en overenskomst så I tilhører os"-argument (som jeg ikke er enig i) kan jeg ikke rigtigt se, hvorfor jeg skulle vælge at flytte tilbage til et forbund, der en gang tidligere har vist at de ikke kunne og ville hjælpe mig, da jeg havde brug for dem. Mig - i min situation. Ikke en maler på akkord. Men en kontorsant på en god arbejdsplads med ordentlige vilkår. For det har jeg ikke hørt meget om.

23. april 2012 kl. 10.31 Morten

Åse og Jesper har overbevist mig. Jeg er ikke i tvivl længere.
Forsæt KRIFA, der er brug for jer !!
Mvh.
Morten (nu et endnu gladere medlem af Krifa)

23. april 2012 kl. 11.33 Anonym

Fandt denne blog fordi jeg googlede "er krifa en god fagforening" fordi vi diskutterede det på min arbejdsplads.

Tak for al info - jeg er helt enig med Morten. Vi er heller i tvivl længere om at Krifa er det helt rigtige valg for os.

KH Per
PS: Skal hilse Jesper fra en kollega og sige, at han er lidt træt af at have været med til at betale løn til dig til så du kan skrive lange blogindlæg på krifas blog :-(

23. april 2012 kl. 13.08 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

@ Jesper E Rasmussen

Jamen kan vi ikke lukke den diskussion om sportsklubben, jeg ville betale der hvor jeg og mit barn er gladest for at være, ligesom jeg også gør i fagforeninger, hvis min pode vil være i nabo byen fordi han ikke finder kampe sjovt fx., jamen så betaler vi sq der!!! Nu tror jeg nok jeg har sagt det klart nok. Jeg er GLAD for at være i Krifa og derfor betaler jeg der!!!!!!!

23. april 2012 kl. 13.34 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

Hvor er det dejligt at se der er så mange der kan forstå hvad Bjarne og jeg egentlig argumenterer for her, det er jo ikke sådant vi vil tvinge noget ned over hovedet på nogen overhovedet. Jeg er helt enig med Bjarne i, vi bliver nok aldrig enig os der sidder og diskuterer her, og det skal vi heller ikke.
Og at se hvordan Morten og Per er glade over at være i Krifa det varmer da at høre.
Krifa er et godt valg, og man bliver mødt med alverden venlighed og forståelse for den enkeltes situation. Også selvom der er røster her på bloggen der mener det er meget lidt vigtigt!

23. april 2012 kl. 14.54 Anonym

@ Bjarne og Anita

Ja i har ret det har været en lang diskussion om fadboldklubber osv.
men i vil jo ikke fatte det, måske er det fordi at den ene af jer er ansat i Krifa og den anden er i regionsbestyrelsen i Nordjylland.
Bjarne du skriver selv at du ikke vil støtte den fodbold klub du ikke bruger, og man burde støtte den vores børn spiller i.
Men BJARNE DU ARBJDER JO UNDER HK´S OVERENSKOMS!!!!, skriver du i hvert fald, så bruger du da den også hver dag, du følger da HKs overenskomst ikke, og lad nu hver med at være så arrogant i det næste indlæg, at du vil påstå at du kan forhandle bedre vilkår hjem ind fælleskabet har gjort. Så du bruger jo noget som du ikke betaler til.
I stedet forklar mig forskelen på at du har en overenskomst dækning som du i øvrigt ikke bidrager til, selv om du bliver aflønnet efter den, har de vilkår som står der i, også det med fodboldklubben, jeg kan ikke se forskellen, du kan sku heller ikke 
desuden er Krifas overenskomster jo også væsentlig dårligere ind dem i LO, bare se på det eksempel jeg lagde ind fra Blik og Rør, hvorfor har i forresten ikke kommateret den, kunne ikke det eller mangler i ord.
Til Sidst vil jeg bede Anita om at blive i debatten, enten svare du på de spørgsmål man stiller ellers synes jeg du skal blande dig uden om. Det er da frækt at du kun kommer med stikpiller, engang imellem også smutter du bare lige pluslig det skyldtes sikkert at du ikke kan argumentere godt nok. Det vil da klæde dig at bare besvare et spørgsmål engang imellem, men hvis det skyldtes manglende argumenter så synes jeg da at du skulle tag og tie stille. Da at man ikke diskuterer på sådan en måde hvis man bare har lidt pli.

Jesper Rasmussen Aalborg

23. april 2012 kl. 16.12 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland og stolt af det!

@ Jesper

Jeg beklager jeg har været syge i en tre dage. Jeg har nu på ingen måde tænkt mig at tie stille. Det ligger dælme dårligt til mig.
Jeg svarer på de indlæg jeg finder rimelige, ikke alle de idiotiske indfald der kommer, og slet ikke noget der er rettet mod andre. Jeg ved Bjarne selv kan svare.
Jeg er ikke bekendt med alle afkroge af dine underlige eksempler, jeg ved bare LO også laver fejl. Så hvis Krifa har lavet en fejl i Blik og Rør sagen, jamen så er det vel fair, ingen er perfekte. Jeg har ikke haft tid til at læse op på sagen og er delvist også for syg til det.
Så træk lige piben ind og snak ordentlig, alle kan vel være syg!
Du er faktisk meget langt fra at kunne bestemme hvem der kan kommentere her og hvad vi kan kommentere på!

23. april 2012 kl. 18.18 Anonym

@ Anita

Nu er det jo ikke kun 3 dage vi snakker kære Anita, du plejer og forsvinde når der kommer nogle argumenter du ikke kan svare på, men så er det jo godt du har din gode ven Bjarne som så starter forfra med alt jeres uden om snak. det er egentligt en fin måde i to har, til at føre sandheden om krifa bag lystet.
Heldigvis er der jo også et par stykker som har set lyset og vil flytte tilbage til deres respektive fagforeninger :-). det er jeg sku glad for:-).
Men tilbage til din kommentar. Lo laver fejl så det må Krifa jo også.

1. Hvad fejl laver LO, eller mener du også det er for personligt at snakke om, som Bjarne gjorde.

2. Hvis du læste artiklen vil du også se at Krifa sådan set ikke har lavet en fejl, men den beviser bare at krifas overenskomst med kristelig arbejdsgiverforening, er massivt mere dårlig ind LO`s. heldigvis har LO sammen med socialdemokratier lavet en lov som siger, at lærlinge skal aflønnes efter dominerende overenskomst på området. Heldigvis for lærlingene for ellers har de jo måtte nøjes med den elendig aflønning Krifa tilbyder i deres overenskomster. Men hva pris hænger med kvalitet, endnu et godt eksempel på at Krifa er en gang platugler, som i bund og grund har opfundet et system sammen med deres kollegaer Kristelig arbejdsgiverforening. som ligner LO`s til forveksling. Men der er jo forskel det har jeg jo bevidst flere gange her ind på bloggen Anita. Men du vil jo ikke forstå, og kalder mine argumenter for idiotiske, men du kan jo ikke argumentere dig ud af de spørgsmål jeg stiller.
men lad os nu se om du bliver syg igen :-) når du skal svare på dette indlæg. :-)

Jesper E Rasmussen Aalborg

23. april 2012 kl. 18.19 Anonym

Syntes egentlig det er "morsomt" så meget krudt modstander af "de gule fagforeninger" bruger på at kritisere og søge efter fejl og mangler. Og det er stort set alle steder hvor Krifa opfodre til at tilkende give sin holdning. Og med en let googlen kan man se at det også ofte er ansatte i LO forbund der fører de kritiske røster. Så hvorfor skyde med skarpt efter ansatte i Krifa der tilkende giver deres mening på en offentlig Blok. ?I min hustand modtager vi både Metal bladet og Krifa Magasinet. Metal bladet er nærmest et brandslukker blad og lever i fortiden - hvor Krifa magasinet er et forebyggelses blad, med input og inspiration. Men jeg kunne da aldrig drømme om at bruge krudt på at kritisere Metal eller andre LO forbunds måde at føre forretning på - jeg kunne ellers komme med mange gode eksempler (oplevet på nært hold). Men nej jeg syntes måske bare det er at spilde min tid. Derimod vil jeg tilslutte mig dem som siger - Godt jeg står i Krifa og intet kunne få mig til at flytte hvis holdningen er som de representanter der blokker herinde. Nej tak. Og heldigvis er jeg et selvtænkende individ der selv kan skelne og ikke har brug for Mafia metoder, for at blive hørt.
Jakobsen

23. april 2012 kl. 19.04 Anonym

Jesper - nu syntes jeg du bliver direkte ubehagelig at høre på. Hvorfor kan du ikke lade Anita få lov til at mene hvad hun vil? Hvad i alverden er det for en indstilling! Jeg håber faktisk at Anita og Bjarne ikke vil svare dig mere, for så kan det være at du også finder noget mere konstruktivt at bruge din energi på.

Vi er mange, der fint er klar over hvad krifa kan og står for og derfor har valgt dem. Get over it, Jesper!

BK

23. april 2012 kl. 21.36 Anonym

@ Jacobsen & BK
Jeg synes tvært imod at Jesper argumentere godt for hans holdninger, og jeg synes at Anita burde svare på Jespers indlæg, men han har da en pointe om at Bjarne og Anita ikke svare på de problemstillinger han frem føre. de skiftes jo bare til at føre fokus væk fra det han skriver her inde på bloggen, kunne det skyldtes at de ikke kan argumentere godt nok for deres mod argumenter.

Smeden

23. april 2012 kl. 22.14 Bjarne Hansen

Ok - jeg er klar en sidste gang inden jeg BK få hendes vilje og stopper med at kommentere på dette indlæg.

Jesper (og jer andre): Hvad er det helt konkret du mener, jeg mangler at svare på? Jeg mener ikke hvad du mener jeg har en forkert holdning til men hvad syntes du ikke jeg har svaret på? Det vi har en forskellig holdning til behøver vi vel ikke at gentage - det bliver bare trættende for alle andre.

Bare opstil listen af spørgsmål så skal jeg gerne give dig alle de svar du gerne vil have!

Jeg HAR allerede svaret helt konkret på hvorfor jeg har valgt Krifa, hvad jeg hypotetisk ville vælger hvis jeg var akordlønnet maler, hvorfor jeg syntes det er ok at være medlem af Krifa selvom HK har overenskomsten, hvorfor du tar fejl når du påstår at Krifa forhandler overenskomst med sig selv og en række andre ting. Men hvis du mangler svar på noget - så bare kom med konkret spørgsmål så tager vi det en gang for alle.

Bring it on :-)

23. april 2012 kl. 22.48 Anonym

@ Smeden

Tag for din opbakning :-), jeg regner helle ikke med at Anita vil svare, Bjarne komme nok med et argument som intet har med mit indlæg at gøre, men jeg håber da at Anita vil svare på mit indlæg. Bare en gang, for jeg er spændt på at høre om hendes vanvittige argumenter.

Jesper E Rasmussen

23. april 2012 kl. 22.57 Anonym

E j jeg havde sku ikke engang set Bjarne har haft skrevet :-)
Jeg fik sku ret Anita og Bjarne køre samme strategi når man endelig har kogt dialogen ned til et svar, så tager den anden over, og smøre det hele væk i blæk.
Jeg synes det må da være pineligt for Anita at hun gør det gang på gang. Men ja ja.
Men Bjarne du skal sku alligevel have let ros, du bliver da i det mindste ved, men du undlader jo ar svare på mange ting, og samtidig prøver du på at forvirre læserne på bloggen.

Jesper E Rasmussen

23. april 2012 kl. 23.58 Anonym

Ok Bjarne vi prøver igen.:-)
Jeg skriver en række spørgsmål. Men dem som jeg har skrevet blot Ja eller nej ved, vildu ikke være sød og svare blot ja eller nej På forhånd Tak Bjarne

1. hvis dine børn går til Judo(træt af fodbold :-))
De har træner går til kamp osv. Lad os nu sige at der var frit valg i Danmark hvor man vil betale sine børns sports kontingent, selv om de kun benyttede sig af den lokale klub. Der har du jo indrømmet at vi enig om at du naturligvis vil betale til denne klub hvor dine børn dykker sport ikke.
Så vender vi den om, du siger at du arbejder under HK`s overenskomst altså så er vi vel også enig om at dine arbejdsvilkår er dem som står i LO`s overenskomst. Men du vælger at betale til Krifa fordi som du siger du er godt tilfreds bla bla. og der frit fagforeningsvalg i Danmark. Men situationen er jo den at Det er HK der betaler for at din overenskomst er der. forklar mig nu hvor er forskellen i disse to eksempler.


2. Akkord grunden til at jeg blandt andet bringer akkord på banen er at jeg vil have dig til at indrømme at det vil være et skidt valg for en akkord svend og stå i krifa, da Krifa ikke har de kompetencer der skal til at hjælpe en Akkord svend. Men dit argument er at det kan du ikke sætte dig ind i akkord, men alt mulig andet har du da en mening om, hvorfor så ikke denne sag, Altså hvis det jeg beskriver, er rigtig (det er det ) Vil du så ikke give mig ret i at Akkord svende ikke burde være kunde i krifa, da de faktisk talt ikke kan få den hjælp de har brug for hvis f.eks. mester ikke betaler den løn som står i prislisten.

3. Er det korrekt at Krifa og Kristlig arbejdsgiverforening har delt kontor ind til ca. år 2000, altså det vil svare til at Malerforbundet gik op og ned af Danske malermestre hver evig eneste dag. Blot ja eller nej vil være fint i det her spørgsmål tak


4. Er det korrekt at Krifa ikke har så gode overenskomster som F.eks. Blik og Rør eller Malerforbundet, du kan kryds tjekke dem inde fra malerforbundet.dk og Krifa .dk eller eventuelt læse den artikel jeg har lagt ind her på bloggen det vil være fint med blotet ja eller nej her også tak.

5. Er det rigtig at Krifa har ca. 1000 overenskomster i Danmark og i er ca.130.000 medlemmer , hvorimod at malerforbundet som har ca. 12.000 medlemmer har mange flere overenskomster selv om i er over 115.000 flere medlemmer. Blot Ja eller Nej

23. april 2012 kl. 23.59 Anonym

6. Er det rigtig at den danske model er i fare, hvis min resurse angående Kristelig arbejdsgiverforening er rigtig (som den er ) altså at de underbyder LO`s overenskomster ved f.eks. at fortælle deres mulige nye kunder at spare en del, da de ikke har akkord systemset, og fortæller dem at man kan lave en speciel kontrakt så man ikke har krav på øvrig arbejdstid.

7. Er det rigtig at krifa ikke laver opsøgende arbejde, som f.eks. LO gør inden for byggeriet. Altså sørger for at udenlandsk arbejde ikke strømmer ind over grænsen. Blot ja eller nej

8. Er det rigtig at langt de fleste af Krifas kunder realt er dækket ind under LO`s overenskomster og at krifa så ikke derfor har en realt udgift til overenskomst forhandlingerne , selv om de er medlem i Krifa.
Blot ja eller nej

9. Er det rigtig at man i Lo kan fra vælge parti støtte hvis man ikke ønsker at støtte rød blok.
Blot Ja eller nej

10. Er det også rigtig at man i Krifa ikke kan fra vælge at støtte kristnede projekter, og at man er tvunget til at se nogle af sine kontingent kroner gå til sponser aftaler i Fodbold eller Håndbold på top plan i Danmark.
Blot ja eller nej

11. Er det rigtig at det måske er derfor at krifa er billigere ind LO forbundene, fordi de ikke har udgifter på overenskomst område eller opsøgende arbejde, eller udgifter til arbejdsretten , ingen udgifter til akkord systemerne osv. Altså Krifa køre på fri hjul i den sammenhæng.
Blot Ja eller nej.

12. Vi høre jo tit at Lo ikke vil lade Krifa komme til fadet, Men er det ikke korrekt at Krifa næsten har haft lige så mage år til at gøre sin indflydelse gældende på det danske arbejdsmarked, som LO forbundene, men de har desværre o over 100 år forpasset sin chance.
Blot Ja eller Nej

Håber du vil svare på spørgsmålene, og grunden til at jeg beder dig om at svare blot ja eller nej, er fordi at du er lidt godt til at snakke uden om , håber du vil svare

Jesper E Rasmussen Aalborg

24. april 2012 kl. 09.50 Bjarne Hansen

Jesper - du ved jo lige så godt som alle andre, at der ikke er mange af dine meget værdiladede spørgsmål som kan besvares kun med ja eller nej. Og især hvis det skal give nogen mening at svare skal begrundelserne jo med. Det her er jo ikke en quiz men en debat. Det må du også acceptere.

Der ud over kan jeg se, at mange af spørgsmålene bør stilles til Krifa og ikke til mig som debat-lystent medlem. Men som lovet skal jeg gerne svare på så meget som jeg overhovedet kan.

1)Jeg har aldrig bedt HK om at betale for at forhandle noget som helst for mig. Og det er der heller ingen af mine kollegaer der har. Det er noget arbejdsgiver har valg. Hvis HK vil have penge for at gøre noget for mig som jeg ikke har bedt dem om og ikke benytter mig af så må de opkræve det af arbejdsgiveren. De får dem i hvert fald ikke af mig!

Hvis jeg pludseligt kom og lagde asfalt i din indkørsel og så sendte dig en regning på der efterfølgende ville du nok heller ikke betale? Heller ikke selvom det var en rigtig flot asfalt? HK kan med andre ord ikke først tvinge en overenskomst ned over mig og derefter kræve at jeg moralsk bør betale i dyre domme for det.

2) Ja - og det har jeg også skrevet tidligere. Hvis du ønsker en hjælp du ikke kan få i Krifa må du jo melde dig ind et sted hvor du kan få den hjælp.

3) Jeg ved ikke om de har delt adresse. Jeg kan ikke umiddelbart finde nogle oplysninger om det og det ville klæde dig med nogle kilder til dine påstande. Når det er sagt har jeg ikke noget problem med at de har gjort det. Fint for mig. Måske har de endda sparret penge på det så os medlemmer kan få mere for vores kontingent? Har du eksempler på, at det har været et problem at de evt. har delt adresse? For jeg har aldrig hørt om det (men var heller ikke medlem af Krifa i den tid).

4)Nej
Men det er helt sikkert rigtigt, at der findes eksempler på overenskomster hvor Krifas ikke er bedsst. Alt andet vil jo også være mærkeligt. Men generelt at sige at Krifas overenskomster er dårligere er ikke korrekt. Hvis det var tilfældet ville medarbejderene på f.eks. Nørrebro Bryghus vel ikke selv bede om at få en Krifa-overenskomst? Den sag på du da kende, for den var jo meget profileret i pressen fordi LO ikke kunne acceptere medarbejdernes frie valg!

5) Det er sikkert meget rigtigt. Jeg har ikke kunnet finde tallet for malerne (igen: links er en god hjælp) men du har sikkert ret. Men som vi tidligere har drøftet giver det jo ikke meget mening BÅDE at kritisere Krifa for ikke at have overenskomster nok OG blokere virksomhederne når Krifa indgår dem. Der må I vælge om I mener det vil være godt eller skidt hvis Krifa får flere. I kan ikke mene begge dele.

24. april 2012 kl. 10.20 Bjarne Hansen

6) Nej
Den danske model bygger på to ting: Forhandling mellem arbejdsmarkedets parter OG økonomisk sikring ved ledighed (dagpenge). Ingen af de to elementer er truet i dit eksempel. I øvrigt er det ikke så relevant på denne blog. Jeg har mig bekendt aldrig forsvaret Kristelig arbejdsgiverforening som dette eksempel omfatter.

7) Ingen anelse. Spørg Krifa. Det er ikke relevant for mit felt (som kontoransat)

8) Igen - spørg Krifa. Men da LO stadig har monopol på at kunne kræve overenskomst vil jeg tro at mange af Krifas medlemmer arbejder under en LO overenskomst. Jeg har kunnet læse mig frem til, at 40% af de privatansatte slet ikke er dækket af overenskomst så det er for mig at se en større udfordring at få dem sikret.

9) Ja - du kan fravælge den direkte støtte men ikke den inddirekte. Der ud over er der ikke tale om et reelt fravalg da du jo fortsat betaler det samme i kontingent og LO derfor har lige mange penge de kan bruge på deres politiske aktiviteter. Prøv at gøre det helt frivilligt - altså hvor I sætter kontingentet ned for de medlemmer der fravælger støtte. Så får I et reelt billede af, hvor mange der ønsker at støtte partier gennem fagforeningskontingent.

10) Nej. Krifa støtter hverken sport eller kristne projekter. Krifa støtter heller ikke radio, tv og aviser fordi de annoncerer der. Det er en misforståelse. Krifa har åbenbart fundet ud af, at det er en effektiv måde at markedsføre sig på og skaffe nye medlemmer. Altså er en god forretning for Krifa som sikrer at vi fortsat kan have et rimeligt kontingent. Og det er fint for mig. Det håber jeg de har mere forstand på end jeg har. Forøvrigt gør LO jo det samme. LO er bl.a. sponsor for Superligaen og en række lokale kulturelle aktiviteter. Det håber jeg da også er fordi det er en god forretning for LO?
Jeg har ikke kunnet finde et eneste eksempel på at Krifa har støttet kristne projekter fordi de er kristne. Kan du? Jeg ved, at Krifa har støttet et projekt i Honduras som skal hjælpe gadebørn med uddannelse og overgangen til arbejdsmarkedet. Det er da et fint og nobelt projekt. Og det har Krifa været helt åbne omkring - du kan bl.a. læse om det her: http://www.krifa.dk/omos/fakta/csr.aspx

11) Nej. Og nu blander du flere ting sammen. Krifa er opsøgende på overenskomstområdet. Jeg mødte for nyligt en af deres konsulenter på en messe som fortalte om den del af arbejdet. Du har selv fortalt tidligere, at Krifa ikke må være med i arbejdsretten - så mener du vel heller ikke, at de skal betale til den? De har jo omkostninger til at føre sager i det civilretslige system.
Mit indtryk er, at Krifa driver en effektiv organisation hvor de sætter medlemmerne/kunderne i fokus. Min oplevelse med LO/HK er noget helt andet - men det er jo bare min oplevelse og ikke dokumenteret forskning.

12) Du må leve med lange svar når du stiller så værdiladede spørgsmål... :-) Det er helt ærligt ikke retorisk i orden. Hvis jeg spurgte dig: "Er det ikke rigtigt, at LO som den flok magtliderlige pampere vi jo alle ved de er, på et et tidspunkt har begået en fejl? Bare svar ja eller nej." - så er det jo heller ikke muligt. For jo, naturligvis har LO begået fejl - men nej, det er ikke kun magtliderlige pampere så derfor må svaret jo nuanceres. Og nu tilbage til spørgsmål 12:
Jo, jeg syntes på mange punkter at Krifa historisk har forpasset nogle chancer! Det hører med til historien at det først er i nyere tid de har opnået en væsentlig størrelse. Mener først det var i 70'erne de får alvor begyndte at vokse (fandt en link til det her: http://www.krifa.dk/omos/fakta/historie/kundeudvikling.aspx)

Så Jesper - her er dine svar. Jeg har efterhånden mistet håbet om, at du v il acceptere, at det er mine svar som jeg står inde for men selvfølgeligt ikke kræver at du er enige i.

Og hermed tror jeg ikke, at jeg har mere at tilføje denne debat. Du har fået din chance for at stille alle de spørgsmål du gerne ville. Og nu har du fået dine svar. Tak for udfordringen, Jesper. Nu håber jeg så du har respekt nok til at acceptere, at vi er forskellige.

24. april 2012 kl. 12.07 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

@ Jesper

Nøj hvor er jeg ked af at skuffe dig. Jeg er her sq endnu. Men nu er det sådant jeg har mig et arbejde jeg fra og til er nødt til at passe;) og ikke kan sidde her på bloggen og argumentere hele dagen lang.
Jeg kan godt se der er et par stykker der vil tilbage til deres tidligere fagforeninger, ligesom jeg også tydeligt kan se der er nogen der tager turen den anden vej. Vi påvirker tilsyneladende meget med vores diskussioner her.
Jeg kender til info overhovedet ikke Bjarne og aner ikke hvor manden sidder i Krifa, men jeg har stor respekt for ham. Men koordinerer noget som i reelt anklager os for, det gør vi ikke.

1. Ja vi kan da tage den der dejlige sag med de 12 minutter vi alle skulle arbejde mere. Den bakkede LO da særdeles helhjertet op om, men måtte trække i land fordi folk overhovedet ikke fandt det relervant og bestemt heller ikke så det som en løsning på de udfordringer socialdemokratiet så.

2. Ja så fik jeg læst lidt op, og nej de har ikke lavet en fejl som sådant, men jeg bliver knap så glad når skriver: "heldigvis har LO sammen med socialdemokratier lavet en lov som siger, at lærlinge skal aflønnes efter dominerende overenskomst på området" Jeg går bare generelt ikke ind for alting skal tvinges igennem på den måde. Det viser jo endnu engang at havde LO ikke socialdemokatiet ville de ikke få meget lavet! Selvf. er det dejligt for lærlingene de får mere i løn, men hvad blev der af retten til at lave aftaler mellem arbejdsgiver og arbejdstager uden at være underlagt massive mængder af regler. Vi vil i Krifa hellere have et regel sæt der dækker alle parter på arbejdsmarkede og ikke er så vanskelige ingen kan finde hverken hoved og hale i dem.
Lidt farvet af min parti holdning vil jeg sige, det tog den Venstre ledet regering årevis at rydde op i alle de regler den røde regering over tid havde fået strikket ned over borgerne. Men allerede nu er de godt igang med at strikket et nyt snerrende net!!!
Og Jesper jeg kaldte faktisk ikke dine argumenter for idiotiske, jeg sagde bare der var noget på bloggen jeg fandt idiotisk og ikke ville svare på. Dermed ikke sagt det var dig, men du føler dig måske truffet:)

24. april 2012 kl. 15.59 Anonym

@ Anita

Ej jeg trode ikke du vil svare mig :-)

De 12 minutter vil jeg da til hver en tid hellere have, ind at skulle arbejde til man bliver 71. men de beviser jo bare at jer Krifa folk ikke ved en dyt om hvordan verden er for de hårdt arbejdende LO modtager, mener du at en mure elle en rengøringskone kan arbejde til de bliver 71 år. gammel.
Men det er da dejligt at Krifa har en politisk holdning, desværre er det jo bare som politis holdning som de Danske arbejdsgivere har. Men det er jo det jeg har sagt hele tiden. Krifa er kun en butik og ikke lønmodtagernes forening, Cool buisnes for Krifa.
Så Anita du er og bliver en blod igle som suger af alle andre.
og jeg føler mig på ingen måde truffet :-) Idioti lader vi andre om :-)

Jesper E Rasmussen

24. april 2012 kl. 16.44 Anonym

@ Bjarne

Jeg vidste at du ikke kunne svare blot ja eller nej,
Du skal komme med en masse sø forklaringer, som forvirre læserne,
Det var da ellers enkelte spørgsmål. men hvad det havde jeg jo heller ikke regnet med :-)

1. Din første kommentar er jo helt til at grine af, det lyser jo bare ud af dig at du er en nasser.
Du sætte det forkert op, drop alt om din indkørsel, men lad os nu sige du bor på en vej, hvor det er et grundejerforening, på den vej du bor skal i have nyt asfalt, men du vil ikke betale for det har du ikke bedt om. men du køre alligevel på vejen hver dag. Fatter du stadig minus :-)

2. Dejligt at høre, så synes jeg ikke i skulle optage medlemmer som i ikke kan realt hjælpe, hvis en maler skifter branche, så fortæller MFD at han også skal skifte fagforening fordi de ikke kan hjælpe ham så godt som dem der har det pågældende overenskomst område. men hvis krifa skulle gøre det samme havde de selvfølgelig ingen medlemmer :-)

3. Min kilde er Kristlig arbejdsgiverforening, da var hvad deres kunde rådgiver sagde, så prøv og ring til dem. :-) Du kender også sikker alle dem der arbejder der :-)

4. Så er det fordi du ikke kender krifas overenskomst, prøv bare og læs den artikel jeg har lagt ind, en lærling vil miste 35.000 hvis de fulgte jeres overenskomst kontra Blik og rør, og jeg kan finde mange flere eksempler. det ved du også godt, så lad være med at lyve, det er sku usmageligt.

5. Dejligt at høre du giver mig ret.

6. Det er da en trussel mod den Danske model, Når at der er elementer der gør at en arbejdsvilkår bliver forringet så er det da også en trussel, det må du da indrømme. Lige så vel som når der for finder social dumping, der er det bare udenlandsk arbejdskraft.

7. Det har jeg gjort men nu spørg jeg dig, og jeg kan infomere dig om at det gør de ikke.

8. Det har jeg også, men de vil de ikke svare på, men det er da logik når de kun har 1000 overenskomster på landplan, tror du ikke også det Bjarne

9. Man kan fravælge det i Lo, og så går pengene til projekter som f.eks gade. børn. desuden er det ikke mere 5-12 kr. om måneden men kan jeg fra vælge den kristnede tror hos jer, øhhhh nej.

10. Min pointe var hvorfor kan jeg fra vælge at betale til Kristnede projekter selv om jeg måske var muslim. Så ikke støtter jo også lige nøjagtig hvad i vil. selv om det ikke er til gavn for medlemmerne, med mindre man tror gud hjælper dem hvis din arbejdsgiver snyder dig. jeg tot nu på politisk angement er bedre. :-)

11. Mødte du krifa ve den messe, var det en kristen messe, krifa har haft 100 år til at kunne komme med i fællesskabet også har de også mulighed for arbejdsretten. men den gang som nu, vil de jo hellere side på sidelinjen og nasse på alle de andre.

12. Av Bjarne den gjorde ondt var, Hvis du mener man er røde pamper hvis man har kæmpet igennem 100 år for det arbejdsmarked vi har i dag, så ja kald du bare LO for røde pampere :-)
Så kalder jeg Krifa for en flok blod sugende igler, som kun kan se over sin egen lille næsetip (Du er din egen lykke smed) .
Alle kende denne situation man sider på en diskotek og skiftes til at give en omgang, men når turen kommer til Bjarne så skal han altid hjem, sådan gør du jo også over for de dejlig kollegaer som støttet er HK .

Jesper E Rasmussen

24. april 2012 kl. 17.15 Gordon Shumway

@ Anita Holt

Kan du ikke godt oplyse mig hvilke regler på arbejdsmarked som VK gjorde bedre.

VK indførte pipfugle kurser, således at arbejdsløse blev i stand til at findes deres indre fugl.

De forringet dagpengene således at ufaglærte let kunne komme til at stå uden mulighed for at kunne betale regningerne.

De indførte mulighedserklæringer, som arbejdsgiverne bruger til at tvinge syge medarbejdere tilbage i jobbet.

De gjorde det sværere som genoptjene retten til dagpenge.

De fjernede fradraget for fagforeningskontingent (over kr. 3.000) - Arbejdsgivernede har stadig fuldt fradrag.

De forringet efterlønnen.

De fik indført en mere lempelig lov mht. sikkerhedsrepræsentanter. således at man nu kunne klare sig for et langt mindre antal.

De syltet Eu-loven omkring erstatningsferie ved sygdom opstået i ferien.

Og en lang række andre tåbelige regler

24. april 2012 kl. 20.29 Verner

Sidste mand lukker og slukker i LO forbundene. Om 10-15 år er vi større end dem, og de forstår det stadigvæk ikke, for alle deres guld eksempler om fodboldklubber, betaling af øl som man ikke ønsker, osv. det burde jo være argumenter som alle lønmodtagere forstår, så hvorfor forstår de det ikke... Hvad gik galt ??? Læs bloggen her. Det giver et sjældent indblik i en verden der ikke ønsker at følge med udviklingen blandt de danske lønmodtagere...

24. april 2012 kl. 21.48 Bjarne Hansen

@Jesper
Det er ikke tiden værd at diskutere mere med dig. Jeg er jo bare en løgnagtig nasserøv og en blodsugende igle der kun kommer på kristne messer, stikker af fra ølregningen og ellers ligger i ske med arbejdsgiverne...

Og enig med Verner. Jesper, du slukker bare lyset efter dig når du opdager at den verden du tilhører forlængst har bevæget sig videre og er blevet mere nuanceret.

Pøj pøj med arbejdet, Jesper.

Over and out
Bjarne

24. april 2012 kl. 23.25 Anonym

Verner det kommer aldrig til at ske, og ja jeg vil også opfordre alle Krifas kunder til at læse her på bloggen, jeg vil sku give Jesper ret i hans indlæg, men hans argumenter vil i jo ikke fatte.
Om man ikke betaler til kontingent i fodboldklubben eller betaler til grundejerforeningen, eller altid springer omgangen over når det er ens tur, svare jo rigtig nok som Jesper siger, fuldstændig som ikke at betale til sit overenskomst område.
Og det latterlige argument at man ikke har bedt LO om det er jo helt ude i skoven, ellers var der jo ingen overenskomster. Heldigvis er lang største del af Danskerne medlem af LO. Så det jan jo være Krifa lukker og slukker først, Hvilket jeg håber.
Og til Bjarne du er da helt out :-)

Smeden

24. april 2012 kl. 23.45 Anonym

Bjarne hvor ved du fra BK er en kvinde. i skulle vil aldrig være kollegaer i Krifa sammen. Sidder i og aftale at i skal fjerne fokus her inde, dig og alle dine venner :-)

Smeden

25. april 2012 kl. 13.15 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

@ Jesper.

Jeg tror jeg vil støtte Bjarne den her gang og sige over and out, det her er gået for vidt. Vi bliver jo aldrig enig, og det er vel et eller andet sted sundt nok også uden vi behøver kalde hinanden alle mulige grimme ting!!!

25. april 2012 kl. 20.09 Anonym

@ Anita

Vi er da helt enig, vi to bliver aldrig enig .
Men derfor må man vil godt argumenter for sine holdninger, en ting er og være uenig politisk, men en anden ting er, at fremlægge sig som noget man realt ikke er.
Jeg er ikke et sekund i tvivl om at Krifa er nogle flinke mennesker at snakke med, når man ringer ind på kontoret.(Har jo selv prøvet det :-) til min researche). De har vel helle ikke grund til andet.
Men når det kommer til rimligheden i at man arbejder under andres overenskomster og ikke vil bidrage til fællesskabet, og samtidig ikke vil indrømme det, men kun finde på gode undskyldninger om at det er helt ok og rimeligt. så står jeg sku af, og når dig og Bjarne selv kan vende det mest logiske eksempel til mden rene nonsens så bliver jeg sku lidt harm.
Men jeg håber at krifas medlemmer læser på denne blog, og evt. gennemgår de 12 svar Bjarne har givet, og mine 12 modsvar, så er jeg fortrøstningsfuld at de kan se lyset.
Med hensyn til at jeg kalder Bjarne slemme ting, vil jeg da bare konkludere at det gå kristnede messe er sikkert en dejligt ting, og vil heller ikke noget negativt, og som jeg skrev ser jeg pamper som en god ting som i fremlægger at være en pamper, og resten tjaaaa det vil sandheden, ellers ville han vil ikke tage sådan på vej. Igen et godt eksempel på sameligning af at ikke vil bidrage. Selv om man godt vil modtage.
Med hensyn til at jeg har kaldt Bjarne for er en løgner, ja bob bob, men hvis han påstår at krifas overenskomst ikke er med til undergraver den danske model, ja så taler han ikke sandt.
Når Kristelige Arbejdsgiverforening fortæller deres nye mulige kunder, at man kan spare en del ved at skrive overenskomst med dem, da der er nogle faktorer som gør at de slipper billigere i forhold til MFD. Som f.eks. akkord, og at man kan stikke ens ansatte kontakter sådan sammen at man ikke har krav på overarbejdes betaling som i MFD, og i dag hørte jeg så fra et af jeres tidligere medlemmer at man kan nøjes med at betale 4 % ind til pension fra arbejdsgiversiden, hvorimod at det er 8 % ved MFD.
Kære Anita når der for kommer social dumping, så betyder det jo at f.eks. en gruppe øst europæer kommer her op til Danmark og underbyder de Danske vilkår som LO har forhandlet hjem. Altså hvis man ikke stoppede det vil vores arbejdsmarked bliver kørt over af et tog. Akkurat som i England, Tyskland og Amerika osv.
Men når Krifa laver overenskomster med kristelige Arbejdsgiverforening som igen er med til at forringe de vilkår som LO har forhandlet hjem, Hvis altså arbejdsgiveren skriver overenskomst med jer i stedet med F.eks. MFD. JA så er I KRIFA jo også med til at undergrave den danske model.
Hvis KRIFA synes det er ok, så fair nok, men sig det i stedet for at gemme jer under navnet Fagforening, som i så ikke realt er. Men vær ærlig og fortæl i synes det er helt ok at danskerne skal have forringet deres arbejdsmarked. Det var vel også den debat som Leif Lahn fremlagde i tv 2 nyhederne.
Og til sidst Anita synes jeg du skal svare på Gordons indlæg, jeg synes det fair du giver udtryk for at du stemmer borgerligt, akkurat som Krifas Regionsforman Christian Steen som stillede op for venstre til Regionsvalget.
Men i min optik er det da logik at Arbejdsgiver er medlem i en Arbejdsgiverforening, og den samme arbejdsgiverforening giver politiske støtte til Venstre & Konservativ, der gør de vel fordi at de mener at de kan fremme deres sag på Christiansborg. Akkurat som LO mener at S, EL og SF kan fremme arbejdstageren på Christiansborg. Sådan har det jo været i over 100 år.
Derfor må du da stemme lige hvad du vil, men at det er desværre, det samme som arbejdsgiverne stemmer.

Jesper E Rasmussen

26. april 2012 kl. 08.34 Morten

Er der ikke lidt Hr. Swan og Damernes Magasin over LO og deres måde at argumentere på...

26. april 2012 kl. 12.50 Anonym

Hallo Jesper Krifa er altså på andre messer end Kristne messer. Der er en grund til du har valgt det du har. Godt for dig. Lad nu os andre vælge det vi vil. Vil du også presse os til det? Det er vedtaget ved lov at man frivilligt må vælge så stop kæmpe en kamp der for længst er ovre.

26. april 2012 kl. 14.01 Anonym

@ Morten

Morten det ender som tiden tilbage i 1930-40 erne (hvor Matador er fra), hvis Krifa skal til at overtage overenskomst området, Det var nu godt vi havde sådan nogle personer i det virkelige liv som Røde og Oluf Larsen.(LO)
Men Morten du vil måske gerne have det som det var den gang. Hvor at det kun var de førende (K) i landet som blev regnet for noget. hvor imod arbejderne skulle bukke og skrabe.
Så Morten det er sku nok dig som minder mest om Hr. Swan når det kommer til stykket :-).

26. april 2012 kl. 14.17 Anonym

@ Anonym

Ej hvor er det godt i også kommer til andre messer ind Kristnede :-), og det er da helt sikkert også nogle fantastiske messer de afholder i indre mission.
Men hvad med muslimske messer og jødiske messer kommer i også der.
I stedet for at stå at glane til en messe var det vist bedre at Krifa prioritere at komme ude på arbejdspladsen, til deres medlemmer og evt. sørgede for at arbejdsmiljøet er i orden, så social dumping ikke kunne forefindes, at der blev valgt & uddannet Tillidsvalgte og Arbejdsmiljørepræsentant. Da det er sindssygt vigtig, nu hvor Anita`s og mange af alle i andre Krifa medarbejders parti har været med til at forringe efterlønnen, så unge mennesker har udsigt til at arbejde til man bliver over 70. Så er det jo vigtig at have et sundt og sikkert arbejdsliv, nu hvor vi skal holde så længe :-(. Derfor er det godt at Krifa uddanner TR & AMR!!!! NÅ NEJ der nasser de jo også. :-)

Jesper E Rasmussen

26. april 2012 kl. 14.41 Anonym

Jesper - må jeg anbefale dig en rigtig hobby? Noget sundt (det kan umuligt være sundt at bruge så meget af sin energi på at nedgøre andre som du gør).

Jeg har aldrig mødt Krifa på en kristen messe. Har du? Har du nogen som helst form for dokumentation for at de er med på den slags messer? Eller er det bare flere løse påstande og sure opstød?

Hvis du er repræsentant for LO forstår jeg udemærket tilbagegangen!!!

26. april 2012 kl. 16.05 Anonym

@ Anonym

Nu var det jo dig selv at der påpegede at i ikke KUN kom på Kristnede messer.
men om det er sundt at bruge meget energi på kæmpe for det man tror på, så er svaret, JA det er sundt og nødvendigt hvis det danske arbejdsmarked skal bestå.
I mit daglige virke har jeg tit mødte mennesker ude på byggepladsen som af en eller anden tosset grund står i Krifa, men når jeg fortæller hvordan det hænger sammen, melder de fleste
sig heldigvis tilbage til LO.
Men i stedet for at spille den forurettet som alle mopper, så kunne du jo svare på nogle af alle de ubesvarede spørgsmål vi er nogen som savner svare på her inde.

1. Er det korrekt at i Krifas overenskomst står der at når man har tegnet en Overenskomst med en arbejdsgiver, skal man kun betale 4 % i pension, til sine ansatte.

2. Er det rigtig at Krifa ikke uddanner TR og AMR.

3. Er det rigtig at krifas overenskomst sætter f.eks. malersvende meget dårligere stillede ind hvis det var MFD Overenskomst.

4. Er det rigtig Krifa Stopper ikke Social dumping.

5. Er det rigtig at Kriga bruger mange flere % af deres kunders penge på Støtte til fodboldklubber og Kristendom ind LO bruger på Parti støtte .

6. Er det rigtig at når Krifas Regions formand i Nordjylland, Christian Steen stillede op for venstre til Regionsvalget. Og der med kan Krifa ikke sige at de ikke er upolitiske.

7. Er det rigtig at største delen af Krifas kunder arbejder realt under LO`s overenskomster, hvor de jo ikke bidrager en kr. til.

Så Kære Anonym jeg er glad for at det er sådan nogle som dig, de prøver og forsvare Krifa, for det skal nok få øjnene op på jeres kunder så de kommer tilbage til LO.
Så argumenter i stedet for at spille den forurettede.
P,s ANITA SIGER AT MAN SKAL SKRIVE SIT NAVN HER INDE :-)

Jesper E Rasmussen

26. april 2012 kl. 16.58 Kasper

Det er fint at brænde for din sag men derfor kan man godt holde en ordentlig tone. Og jeg forstår godt hvis der er nogle der ikke svarer dig, Jesper, sådan som du farer frem

Krifa er den helt rigtige fagforening for mig, Jesper. Uamset hvad du så mener.

26. april 2012 kl. 17.19 Morten

Verden er ikke sort hvid Jesper. Husk lige på, at det var din statsminister fra socialdemokratiet der afskaffede efterlønnen.
Det var vi vist mange der ikke lige havde set komme :-)

26. april 2012 kl. 17.51 Anonym

Piv piv piv, istedet for at svare på de konkrete spørgsmål. Men det eneste i kan sige er at. Krifa er den rigtige fagforening for mig. Men forhold da jer til de problemstillinger jeg frem lægger. Og grunden til der ingen Krifa vil svare mig fra Krifa. Er fordi de ikke kan. Og angående Efterløn så ved du lige så godt som mig at Soc, Sf, el, gik til valg på at bevare efterlønnen som den var, men desværre kunne R ikke bakke op om det, og det ercogså fuldstændigt uhørt, eller hva synes Morten

26. april 2012 kl. 19.35 Anonym

Jeg har i lidt tid fulgt diskutionen her på siden og synes nu jeg også vil komme med mit indlæg. Jeg blev meldt ind i KRIFA da jeg mødte en smart sælger på en messe, han fortalet mig rigtig meet om hvor meget jeg kunne spare og om hvordan jeg var sikret på samme måde. Nu har jeg læst en del indlæg, og ikke mindst de svar der er kommet om må nok konstatere at jeg også fra d.d ikke længere er KRIFA medlem, synes faktisk den sælger jeg talte med at pyntet ret meget på sandheden. Vi var nogle kolleger der tog snakken til frokost idag, og flere var af samme holdning som mig, så tror der er mindst 6-7 flere der er på vej ud af KRIFA. Jeg må sige de indlæg Jesper har skrevet, har gjort indtryk på mig, og dråben der fik mig til at melde mig ud, var de svar ellere rettere mangel på samme Anita kommer med.

Mvh Pia H

26. april 2012 kl. 19.53 Anonym

ja - i modsætning til jer der hele tiden påstår at LO er det eneste rigtige. De har lavet så meget møg at der ikke er noget at sige til at medlemmerne flygter.

Jeg syntes Bjarne har svaret meget godt og ihærdigt men I vil jo ikke forstå. Jeg gider godt nok ikke at bruge så meget krudt på jer LO folk. Lav jeres egen blog så kan I jo hygge jer der.

Og forøvrigt - selv hvus alt det Jesper påstår er rigtigt - ja så får det aldrig mig til at skrifte til LO.

Jesper H (ikke at forveksle med LO Jesper!)

26. april 2012 kl. 19.57 Anonym

Hej Pia

Helt fint. Det er jo fordelen ved frit valg at du kan skifte til LO hvis det passer bedst til dig. Nu ville jeg ikke tage ALT hvad Jesper skriver for gode varer men han har helt sikkert nogle pointer.

Af ren og skær nysgerrighed - må jeg spørge hvad det konkret var, der gjorde udslaget? For der er ikke rigtigt noget af det, der gør det store indtryk på mig.

Jesper H

26. april 2012 kl. 21.15 Morten

Piv, Piv det var ikke vores skyld vi stemte for noget som vi var imod ???
Hvordan synes du selv det lyder.

26. april 2012 kl. 21.21 Anonym

Nu har jeg fulgt med her på bloggen. Jeg jeg synes at Bjarne har overbevist mig og derimod synes ikke at LO Jesper har de rigtige argumenter, så Krifa her kommer et nyt medlem fra Metal.
Mvh.
Lone Anker

26. april 2012 kl. 21.50 Anonym

Jeg synes faktisk at LO Jesper stiller nogle spørgsmål jeg mangler svar på, men hvis det er rigtig det han skriver, vil jeg helt sikkert skifte tilbage til FOA.
Men det er svært at forholde sig til fagforeninger når man ikke har sat sig så meget ind i det.
Det kunne de godt være bedre til at fortælle om ude på arbejdspladserne.

Nicole Flou

26. april 2012 kl. 22.36 Lars

Det har været både spændende og lidt hårrejsende at følge debatten herinde på Krifa´s blog. Synes at jeg har lyst til at fortælle, at jeg flyttede til Krifa da jeg ikke kunne slippe for at betale kontingent til et politisk parti som jeg ikke ønskede at støtte. Det vil sige at jeg fik at vide at jeg godt kunne fravælge støtten, det blev bare ikke billigere for mig, og så kunne jeg jo lige så godt forsætte. Selv om det er et lille beløb, så kan jeg ikke se at min fagforening skal tvinge mig til at støtte et bestemt parti. De skal udelukkende koncentere sig om at hjælpe mig. Det føler jeg at Krifa gør.
Mvh.
Lars Petersen

26. april 2012 kl. 22.48 Anonym

@ Pia, Nicole og Morten

Jeg takker for opbakningen, og nu ser det ud til at jeg har fået 8-9 personer til at skifte tilbage til de fagforeninger som de burde stå i. Det er jo en lille sejr i sig selv, jeg har desuden også påvirket ufattelig mange bygningsarbejder til at skift tilbage til LO, desværre kan jeg jo ikke være over alt, så jeg vil opfordre både Nicol & Pia og alle andre om at sprede samme budskab hvis man er enig i de ting jeg fremlægger.
Og til Nicole & Pia i kan rolig tage hvad jeg skriver for gode vare, hvorfor tror d u de ikke vil svare på mine indlæg, det var da ikke noget de hellere ville ind at jorder mig her inde på deres egen blog. :-)
Bjarne gjorde da et forsøg, men hans terminologi var at fordreje sandheden, og vende op og ned på de argumenter vi havde her inde. Hvilket jo ikke lykkedes for ham, Anita gjorde det samme når man endelig kom i dybden, hvor hun skulle svare på noget, forsvandt hun i et stykke tid, også kom hun tilbage og bjæffede videre med alt hendes nonsens, og det eneste svar hun havde var. (der er frit valg), men hun forholder sig jo ikke til de kendsgerninger som der bliver fremlagt for hende.
Nu har vi fået Morten med banen, han er sikkert også ansat i Krifa, og selvfølgelig har han heller ikke en forståelse for moral.
Men Morten jeg vil give dig ret i en ting, mit hjerte begyndte og bløde den dag at Soc. Stemte for forringelserne af efterlønnene, jeg har selv deltaget i flere stor politiske møder alle kunne komme, der spurgte jeg også ind til hvad de havde gang i.
Deres svar var at det var kutyme når man havde dannet regering, så stemte man for det samlede regerings forslag, det samme gjorde v & K fortalte de. Heldigvis stemte jeg på en Socialdemokrat som ikke stemt for de forringelser, så jeg er glad at jeg satte min stemme hvor jeg gjorde. Men jeg vil da være ærlig at jeg fortalte de pågældende politikkere at de er da et sindssygt dårligt signal at sende til sine vælgere.
Men når det så sagt så ved du lige så godt som mig at flere tallet i Danmark ville have de forringelser, og fair nok vi lever jo i et demokratisk land.
Men jeg kunne da godt tænke mig at vide hvad Krifas holdning er, eller din personlig holdning Morten, Synes du/Krifa at det er helt fint at en maler, mure, betonarbejder, eller en rengørings assistent, hjemmehjælper og mange flere skal arbejde til de bliver over 70 år. gammel. Selv om de måske startede på arbejdsmarkedet som 15 årige som jeg selv gjorde.
Hvad er Krifas og din holdning til det, i har sikkert mange kunder som vil blive slidt op, hvad vil i gøre ved det.
Men jeg synes da at det er dejligt at du Morten og Anita samt højt bestående inde for Krifa i Nordjylland viser kulør, at i stemmer Venstre eller konservativ, og i tør stå ved det akkurat som LO tør stå ved at man alligevel nok er bedst tjent med de røde frem for Lars Løkke & CO.
Men samtidig vil jeg opfordre jer til svar på spørgsmål, jeg har stillede længere oppe så Nicole og andre ikke bliver mere forvirret, og stå ved at jeres overenskomst er noget bras, forhold jer nu til det jeg spørg ind til. I stedet for at Samligne mig med Hr. Swan :-)
Sidste ting man kan godt høre at i ikke kommer ude på byggepladserne, eller slagterierne eller i køknet ved kokken, hvis i ikke kan tåle lidt hårdt modspil. :-) eller er jeg for grov igen til at i ikke vil svare :-).


MVH Jesper E Rasmussen

26. april 2012 kl. 23.06 Betina

Arbejder selv under Krifas overenskomst og vil ikke under nogen omstændigheder bytte med NNFs/LOs! Krifas er langt enklere hvilket betyder mere forudsigelighed og færre fejl fra arbejdsgiver som så efterfølgende skal rettes. Samlet set får jeg mere udbetalt men dog lidt mindre pension. Det passer fint for mig som mor til et lille barn - og de af mine kollegaer som gerne vil have mere pension kan jo selv indbetale det.

En god overenskomst er en der er tilpasset dem der arbejder under den - og ikke dikteret af nogle pampere som har mistet realitetsfornemmelsen.

Så nej, Jesper. Krifas overenskomster er ikke generelt dårligere bare fordi du kan finde et par eksempler på det. Men hvad med at vi indfører, at medarbejderne frit kan vælge overenskomst for arbejdspladsen? Så vil de bedste jo automatisk vinde. Sådan syntes jeg det burde være.

KH Betina

26. april 2012 kl. 23.13 Anonym

@ Lars

Det er da fint Lars at du ikke synes at du vil støtte SOC. men dit argument holder ikke, vend den om lad os nu sige jeg blev kunde i Krifa (Gud forbyde det og armen) Hvorfor skal jeg så betale ind til jeres forening som vælger at stille Regionsformand fra Nordjylland Christian Steen op til regionsrådet, jeg ved ikke om du er klar over det, men de møder bliver afholdt i arbejdstiden, så er Krifa vel også politiske aktive. Du er vel heller ikke i tvivl hvad jeg stemmer, hvorfor skal jeg så støtte v, når man er medlem i Krifa.
Jeg har intet belæg for det jeg udtaler mig om lige nu, men det skal da heller ikke undre mig at Krifa betaler parti støtte til Venstre. Se nu her under Lars Løkke der blev fradraget forringet for LO modtageren, men Krifa gik fri, hvorfor vendte man ikke den beskatning, så skulle alle Lo fagforeningerne betale, også dem i de gule foreninger. det havde da også været et bedre økonomisk for staten.
Så kære Lars som er ansat i Krifa, husk kast aldrig med sten når man selv bor i et glashus

26. april 2012 kl. 23.34 Anonym

@ Bettina

hvor er krifas overenskomst bedre ind NNF, jeg ved ikke om du ved det, men jeg faktisk uddannet slagter, du må forklare hvad du mener med at den er enklere, det kan da godt ske at den er mere enkel, men hvis den stadig er ringere så fatter jeg da ingen ting. Nu er det jo sådan at hvis du ikke forstår overenskomsten så kan du jo altid henvende dig til NNF hvis du er medlem, færre fejl for arbejdsgiveren må du også gerne forklare, du kan da ikke klantre NNF for at din arbejdsgiver laver fejl, tvært i mod er NNF nok de bedste til at hjælpe dig lige netop inde for dit arbejdsområde.
Til sidst vil oplyse dig at mindstelønnen er højre i NNF ind i KRIFA, Men jeg håber da ikke du går til mindste lønnen, overenskomsterne i LO er jo bygget sådan op at man også skal jeg forhandle sin løn lokalt, man kan faktisk også lave lokal overenskomster som er væsentlig bedre ind overenskomsten normalt er inde for dit arbejdsområde. Hvis i ikke har det allerede vil jeg forslå dig at i stå sammen og evt. vælger en tillidsmand, som i sender på et tillidsmands kursus som kun LO har, der med ruster i hende/ham til at måske kunne lave yderligere forbedringer til jer igennem sådan en lokal overenskomst.
Så kære Betina meld du dig tilbage til NNF. Det er du bedst tjent med.
forresten har din arbejdsgiver overenskomst.

MVH Jesper E Rasmussen

«Ældste ‹Ældre   1 – 200 af 220   Nyere› Nyeste»

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.