23. marts 2012

Vi er ikke som de andre – lige præcis!

Hver gang jeg hører kritikken ”I er ikke som de traditionelle fagforeninger”, bliver jeg faktisk glad. For Krifa er ikke som de traditionelle fagforeninger, og vi vil ikke være som de traditionelle fagforeninger. Hver eneste dag minder vi hinanden om, at vi skal være noget andet og noget nyt.

I TV2 Nyhederne 22. marts lancerede Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn idéen om, at Kristelig Fagforening ikke må kalde sig fagforening – fordi den ikke ligner, tænker og handler som de traditionelle fagforeninger. Men vil socialdemokraterne også blande sig i om en fodboldklub må kalde sig fodboldklub alt efter, hvilken spillestil de har?

Forslaget er i sig selv grotesk, og det er ubegribeligt, at navngivning af foreninger, skulle være et at de største problemer, Danmark står over for i denne tid.
For det første er det et angreb på foreningsfriheden. 200.000 danskere har valgt Krifa, fordi de har tillid til, at vi kan hjælpe dem i deres arbejdsliv. Men Lahn stiller åbent spørgsmålstegn ved, om vores kunder evner at vurdere pris overfor ydelser. Jeg synes, det er uforskammet. For det andet er jeg uforstående over for modstanden mod den fri konkurrence og den enkeltes frie valg af fagforening. Lahns ønsker om at begrænse folks valgmuligheder, leder tankerne tilbage til før murens fald. For det tredje må der være en grænse for, hvad politikere skal bruge deres tid på.

Leif Lahn taler desværre mod bedrevidende, når han påstår, at Krifa er et forsikringsselskab, der skal tjene penge. Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse er foreninger med vedtægter og medlemsdemokrati. Her er ingen aktionærer, der skal have udbytte, men ethvert overskud bliver brugt til glæde og gavn for vores kunder. Det ved Leif Lahn udmærket godt.

Kritikere fremhæver det, at vi kalder vores medlemmer for kunder, som bevis for, at vi ikke er som de andre. Lige præcis. For år tilbage valgte vi jo selv at kalde vores medlemmer for kunder. Fordi ordet kunder forpligter, og fordi ordet kunder minder os om, at mennesker, der har betalt for en ydelse skal have den bedst mulige kundeoplevelse. Ja, vi har kunder. Vi har ca. 200.000 kunder, som vi skal give den allerbedste service, hver eneste gang de møder os.

Se indslaget fra TV2 Nyhederne her.

Af Søren Fibiger Olesen, formand for Kristelig Fagbevægelse

220 kommentarer:

«Ældste   ‹Ældre   201 – 220 af 220   Nyere›   Nyeste»
26. april 2012 kl. 23.36 Anonym

@ Bettina

krifa er jo 4 % ringere i pension ind f.eks. NNF, jeg synes du skal prøve og regne ud hvad det bliver pr. år.


Jesper E Rasmussen

26. april 2012 kl. 23.51 Anonym

@ Bettina

Udtræk fra NNF`s overenskomst
Kap. III. Aflønning
§ 20 - Aflønning
Stk. 1. Voksne medarbejdere
Pr. 1. marts 2010 fastsættes den samlede timeløn til kr. 125,10
Pr. 28. februar 2011 fastsættes den samlede timeløn til kr. 127,35

Udtræk fra krifas overenskomst.
Stk. 3. Mindste lønsats pr. time for faguddannede, uden tillæg
1. okt. 2010 1. okt. 2011
Catere 116,00 kr. 118,00 kr.

derudover får du 4 % mindre i pension

BAGEREN

27. april 2012 kl. 10.02 Anne Bjerregaard Bang, Krifa

Kære debattører,
fra Krifas side følger vi interesseret med i denne debat. Jeg vil dog gerne gøre op med, at du, Jesper E Rasmussen skulle have "vundet" denne debat mere end nogen af de andre, fordi vi i Krifa ikke svarer på dine indlæg. Det er slående, at igennem hele denne debat har du fået svar på din kritik fra de andre debattører, men kategorisk alligevel nægtet at "godtage" svarene. Det er et debatniveau, der er svært at spille bold op af. Og desuden har vi ikke i Krifa prioriteret mandskab til at sidde på en anden fagforenings blog og mandsopdække samtlige indlæg - og det har vi ikke tænkt os at ændre på, lige meget hvor mange gange du påstår, at du ikke har fået svar, og at det, at vi i Krifa ikke svarer, er fordi, du har ret.
Jeg kan allerede nu løfte sløret for, at jeg heller ikke har tænkt mig at svare på det indlæg, du skriver som svar på det her.
Bare i tilfælde af, at du fortsætter tendensen.

Hos Krifa under vi jer succes med at have hentet 8-9 medlemmer fra os via fire ugers intens kasten med mudder i dette forum.
Vi ser nemlig på daglig basis, hvor mange vi henter den anden vej.

For god ordens skyld vil jeg endnu en gang fremhæve, at Krifa ikke yder nogen form for støtte til politiske partier. Og hvor vores medarbejdere - eller kunder - bruger deres fritid, blander vi os ikke i. Det burde ingen fagforening gøre, for det er da uklædeligt om noget.

Med venlig hilsen Anne Bjerregaard Bang,
kommunikationsmedarbejder i Krifa

27. april 2012 kl. 10.26 Per Dyrholm, arbejdsmarkedskonsulent, Kristelig Fagbevægelse

@jesper
svar på de syv spørgsmål
1: nej
2: nej og ja. Vi uddanner TR: AMR uddannes ved mange forskellige private udbydere der kan findes på AT's hjemmeside. Krifa har registreret ca. 200 AMR
3: nej - det kommer an på hvad man vægter i overenskomsterne
4: Nej, Krifa har valgt en anden vej en 3F. Vi har valg at fortsætte vore overenskomstarbejde samtidig med at vi kæmper for lovbestemte minimumsrettigheder. Der er 40% arbejdsgivere der slet ikke har overenskomster. Blokader løser ganske enkelt ikke problemet i et internationaliseret arbejdsmarked.
5: Krifa yder ingen støtte til kristendom og sportsklubber. Krifa laver markedsføring gennem sportsklubber (som også Metal har gjort) og har ydet humanitær støtte gennem vores CSR program.
6: "ikke sige at de ikke er upolitiske" Jeg forstår det sådan at du mener KRIFA er politisk. Alt har en politisk dimension. Krifa har blandt vore medarbejdere folk med alle mulige politiske ståsteder. Krifa blander sig ikke i dette og politisk arbejde er noget der foregår i fritiden. Hvis en medarbejder hos LO stiller op for et nazistisk parti gør det jo ikke LO til Nazister.
7: Det ved vi faktisk ikke. Jeg vil tro at svaret er nej. Men der er mange der arbejder under en LO overenskomst. Krifa har sagt ja til at bidrage, men så vil vi selvfølgelig også have indflydelse. LO har takket nej tak.

27. april 2012 kl. 12.03 Anonym

@ Jesper

Du har nogle gode argumenter, det var faktisk meningen jeg ville ind på siden her for at melde mig ind i Krifa.
Men ikke efterjeg har læst dine indlæg, skal jeg hvis blive hvor jeg er. Bravo bare der var flere tillidsfolk som dig.
Med hensyn til Socialdemokratiet blev jeg slemt skuffet også, det var første gang jeg havde stemt på dem, men du har selvfølgelig ret i at det er flere tallet som har bestemt.

Hilsen David Bæk

27. april 2012 kl. 12.04 Anonym

@ Jesper

Du har nogle gode argumenter, det var faktisk meningen jeg ville ind på siden her for at melde mig ind i Krifa.
Men ikke efterjeg har læst dine indlæg, skal jeg hvis blive hvor jeg er. Bravo bare der var flere tillidsfolk som dig.
Med hensyn til Socialdemokratiet blev jeg slemt skuffet også, det var første gang jeg havde stemt på dem, men du har selvfølgelig ret i at det er flere tallet som har bestemt.

Hilsen David Bæk

27. april 2012 kl. 12.09 Anonym

Bare fordi en fra Krifa stiller op for venste betyder det jo ikke at Krifa støtter venstre. Hvis han skal til møder i arbejdstiden må han jo bruge afspassering eller feriedage på det.

Jeg er fodbodtræner og må også af og til gå til møder i arbejdstiden - men de møder betaler jeg jo naturligvis selv.

Min dejligt at Krifa kan rumme en mangfoldighed. Tvivler på du kan blive tillidsrep i LO hvis du ikke svinger de røde faner...

TK

27. april 2012 kl. 13.43 Morten

@ Jesper E Rasmussen
Når jeg bringer Hr Swan på banen, så er det ikke for at genere vores store danske skuespiller Arthur Jensen men så er det, fordi du netop ikke ser det komiske i, at din tone og dine argumenter er årsagen til, at flere tusinde lønmodtagere har fravalgt LO :-) Og nu prøver du, her på bloggen hos Krifa, at forsætte. Det er da komisk. Og nej jeg er ikke ansat hos Krifa, selv om du har en forventning om at der er 200.000 tusinde ansatte hos dem, når du diskutere på bloggen her.
Det er da også komisk at du skriver "ved du lige så godt som mig at flere tallet i Danmark ville have de forringelser, og fair nok vi lever jo i et demokratisk land", men det demokrati ønsker du jo ikke omfatter valget til den faglige organisation.
Og fleretallet har altså fravalgt den løsning som LO brugte millioner af kontingent kr. på at reklamere for op til valget. Hvem er det lige der har den beste føling med hvad der rører sig blandt de danske lønmodtagere? Men de er sikker alle sammen ansat i Krifa.
Mvh.
Morten (som ikke er ansat i Krifa)

28. april 2012 kl. 10.51 Gordon Shumway

@ Betina

Det er helt ok, at du er glad for at arbejde under en KRIFA overenskomst. Jeg håber bare, at du så også er medlem hos KRIFA, således at du er med at at betale til vedligeholdelses af den overenskomsten, som du er glad for

@ Lars

Jeg kan godt forsåt man nogle ikke ønsker at kan "tvinges" at betale til et eller flere politiske partier og at det måske virker stødende at LO fagbevægelsen støtter en politik som man ikke er enig i.

Men i KRIFA tvinges man blandt andet til at støtte håndboldklubben AG-København og hvis man nu er fan af en anden håndboldklub, hvorfor skal man så tvinges til at betale til ens modstander.

Så dit argument med "De skal udelukkende koncentere sig om at hjælpe mig. Det føler jeg at Krifa gør" holder ikke helt.

Endvidere er det noget egoistisk at mene "De skal udelukkende koncentere sig om at hjælpe mig".

Fagbevægelsen styrke er at - De stærke kæmper for de svage & De svage støtter de stærke.

1. maj 2012 kl. 13.47 Anonym

Hey,

I skal bare skifte til side 2, så ryger Jesper af !!

Fedt :-)

2. maj 2012 kl. 22.09 Anonym

Igen en grund til at fra vælge Krifa.
Jesper E Rasmussen

KILDE DR.


Skrevet af: Kristian LeiderUlovligt arbejde hos Krifa
02. maj 2012 15.55 Opdat.: 02. maj 2012 17.44
Fagforeningen Krifa får udført ulovligt arbejde. Det har en razzia afsløret i dag.

Det er i Krifas kommende hovedkvarter, som er ved at blive opført i Lisbjerg Erhvervspark i Århus, at myndighederne i dag kunne afsløre ulovligt arbejde.

-Vi har sammen med arbejdstilsynet og Skat foretaget fem anholdelser ved Krifas byggeri. Det er henholdsvis to pakistanere, to rumænere og en ghaneser, fortæller Jesper Drayer der er leder af udlændingeafdelingen i Østjyllands Politi og fortsætter:

-Det ser ud til, at to af den arbejder ulovligt her i loven. Og de sidste tre bliver sigtet for overtrædelse af udlændingeloven og derefter løsladt, siger han.

Kommer bag på Krifa

I Krifa er man overraskede over, at der er blevet lavet ulovligt arbejde i deres kommende hovedkvarter.

-Det kommer meget bag på mig, for vi har faktisk en meget klar aftale, hvor der står at totalentreprenører og alle underleverandører skal overholde gældende overenskomster og dansk lovgivning, siger Jesper Wengel, der direktør i Krifa.

Det er firmaet Gråkjær, som er ved at bygge det 12.590 m² store hovedkvarter til Krifa.

Beder om redegørelse
hvad sker der for Krifa, de bruger ulovligt arbejdskraft, på deres nye byggeri.I Krifa vil man nu undersøge sagen.

-Jeg havde indtil i dag ingen kendskab til det, men vi har nu rettet henvendelse til vores totalentreprenør for at bede om en skriftlig redegørelse hurtigst muligt. Det her kan vi ikke være tjent med, siger Jesper Wengel, der direktør Krifa

3. maj 2012 kl. 07.48 Anonym

Dagen efter fejring af 1. Maj, kan man så på P4 Østjylland læse, at den såkaldte fagforening - Kristeligt Fagbevægelse (Krifa) - får udført ulovligt arbejde, som der bl.a. står:" Det er i Krifas kommende hovedkvarter, som er ved at blive opført i Lisbjerg Erhvervspark i Århus, at myndighederne i dag kunne afsløre ulovligt arbejde. - Vi har sammen med arbejdstilsynet og Skat foretaget fem anholdelser ved Krifas byggeri. Det er henholdsvis to pakistanere, to rumænere og en ghaneser, fortæller Jesper Drayer der er leder af udlændingeafdelingen i Østjyllands Politi og fortsætter: - Det ser ud til, at to af den arbejder ulovligt her i loven. Og de sidste tre bliver sigtet for overtrædelse af udlændingeloven og derefter løsladt, siger han."

Og på deres forside af deres hjemmeside kan man læse, at deres kunder kan spare op mod 5.304 kr. om året. For de har ingen medlemmer. Dvs. som kunde i Krifa har man åbenbart ikke medbestemmelse.

Det tror da pokker, at de er så billige, når de går ind for socialdumpning og sort arbejde. Deres timeløn er ok, men hvis man er kunde i deres "gule" fagforening, så er deres overtidsbetaling og son- og helligdagsbetaling ca. ½ så god, som hos de rigtige fagforeninger,

Man skal altså undersøge, hvordan ens entreprenør ansætter deres ansatte. Og det har Krifa ikke gjort. Og når Krifa ikke har undersøgt det godt nok, så må det jo betyde, at de går ind for socialdumpning og sort arbejde, når myndighederne har fortaget fem anholdelser for ulovligt arbejde hos Krifas entreprenør.

Så Krifa er i den gule førertrøje i socialdumpning og i sort arbejde

Med venlig hilsen

Jesper van der Schaft, medlem af rigtig fagforening (HK)

3. maj 2012 kl. 08.59 Anonym

Skal man hedde Jesper for at blive ansat i LO ?

Mvh.
Bjarne

6. maj 2012 kl. 16.48 Anonym

Social dumping giver masser af velfærd ifølge krifa, det er helt OK med ulovlig ansatte ved deres kontor byggeri
MVH Bjarne

7. maj 2012 kl. 15.04 Anonym

jeg har nu fulgt en heftig debat her skal jeg sandelig love for ,sådan en "hønse rede" ja undskyld men jeg mener stadig at det skal være frivilligt hvilken fagforening man vælger uanset hvad,det gør da ikke personen til et dårligere menneske.Jeg har været medlem af Foa men er skiftet til KRIFA og det føler mig ikke ringere af,jeg har fået masser af hjælp,de er søde at tale med,det er mig det handler om,jeg kan ringe når det passer mig,de ringer tilbage indenfor 1 time hvis behovet er der,jeg kunne ikke drømme om at skifte fagforening og folk ka have deres egen mening om de forskellige fagforeninger,det blander jeg mig ikke i men jeg finder mig ikke i at blive kaldt "dum" fordi jeg er i KRIFA,og man er vel voksen nok til at skifte hvis man ikke er på den rette hylde!!!
Mette

15. maj 2012 kl. 13.40 Anonym

Vi kan sætte kontingentet ned til 155 kr. om måneden, ligesom KRIFA.
Vi kan lade være med at udvikle AMU- uddannelserne ligesom KRIFA.
Vi kan lade være med at regulere hele arbejdsmarkedet via overenskomster lige som KRIFA.
Vi kan nedlægge over 100 afdelingskontorer så vi har 16 ligesom KRIFA.
Vi kan lade være med at have, og uddanne tillidsrepræsentanter ligesom KRIFA.
Vi kan lade være med at bruge ressourcer på at finde lokale løsninger på konflikter på arbejdspladsen ligesom KRIFA.
Vi kan nedlægge det arbejdsretlige system, så alle sager køres civilretligt ligesom KRIFA.
Overskuddet på dette kan vi bruge på at forgylde det ejende holdingselskab ligesom KRIFA.
For resten har KRIFA i 2010 brugt 175.000.000 kr. på at erhverve sig kapitalandele i KRIFA Holding, som ejes af nogle af de mest rabiate kristne i Danmark, som støtter VKO.

Jeg tror helt sikkert dette ville være en ”kæmpegevinst” for den danske lønmodtager, som så med sin INDIVIDUELLE styrke, kan indføje meget bedre rettigheder i sit ansættelsesbevis, som arbejdsgiveren så kan ændre med opsigelsesvarslets længde….

22. maj 2012 kl. 08.27 Bjarne Hansen

@Anonym
Ignorancen og uvidenheden vil da ingen ende tage... Bare fordi det kan lade sig gøre at påstå noget i en kommentar gør det jo ikke sagen til fakta - heller ikke selvom det er noget man har hørt nogen snakke om engang!

Det sidste først: Krifa Holding er stiftet og ejet af Krifa og har altid været det. Krifa er en forening og er dermed reelt ejet af medlemmerne. Så med mindre du mener, at os - godt 200.000 medlemmer i Krifa - er "nogle af de best rabiate kristne i Danmark, som støtter VKO" ja så har du altså fået helt galt fat i dette. Men det er jo ikke første gang det er sket for jer 3F.

Om det er manglende evner eller manglende vilje til at forstå skal jeg til gengæld lade være usagt. Men det er uanset hvad ikke noget der underbygger min tillid til at 3F skulle være bedre til at varetage mine interesser!

23. juli 2012 kl. 11.57 Anonym

Da fagforeningerne kom til, blev arbejdere ofte groft udnyttet af deres arbejdsgivere. Nu er det fagforeningerne (LO, 3F, etc.) der groft udnytter arbejderne. Tonen har ændret sig. Før var fagforeningen til for arbejderne, nu mener de røde fagforeninger at arbejderne er til for fagforeningerne. Det er der flere der er ved at være RET trætte af at høre på. Jeg har set indtil flere eksempler hvor de røde fagforeninger igangsætter en konflikt med det ene formål at tvinge folk til at være medlemmer, så de kan kradse flere penge ind, og direkte arbejde imod de ansattes ønsker - dem der allerede _var_ i fagforeningen! 'Ordnede forhold' my ass.

Så skulle folk (tænker særligt på 3f) være lidt mere klare i spyttet. D-DOS angreb er ikke det samme som hacking (selvom de maskiner der udfører angrebet sandsynligvis er hacket, men de tilhører ikke 3f antager jeg). Det minder i virkeligheden meget om hvad de røde fagforeninger benytter sig af i en konflikt, når de tropper op med en masse medlemmer og nægter folk adgang. Den eneste forskel er at fagforeningerne har betalt socialdemokratiet (med arbejdernes penge) for at få det skrevet ind i loven at 'de må gerne'.

Kort sagt har vi givet de røde fagforeninger eneret på at opføre sig korrupt og de benytter denne ret til aktivt bekæmpe demokratiet og arbejdernes frihed. Da de røde fagforeninger i stigende grad misbruger denne ret (som vi har givet dem), kan man sige at de selv er en trussel for 'Den Danske Model'. Det er dem selv der nedbryder tilliden til at denne model er gangbar.

Nu kommer der så forslag fra Socialdemokraterne der groft set kan oversættes til 'Du må kun få arbejde hvis du betaler til Socialdemokratiet' (gennem fagforeningen). Flot. I skulle føre politik i Iran, det ville passe bedre på den korrupte profil i lægger for dagen her. Det er Farum Arena om igen, bare på et nationalt niveau.

23. juli 2012 kl. 12.14 Anonym

@Jesper E R

Dine 7 punkter er rigtig fine. Det er rimeligt symptomatisk at folk vælger de røde fagforeninger fra selvom i selv mener i åbenbart er så gode. Måske handler det om at man hellere vil have en Krifa overnskomst hvis man kan slippe for at blive associeret med en fagforening der oftere driver hetz mod arbejderne end bekymrer sig om 'ordnede forhold' for arbejderne.

Hvis i er så gode, skulle i måske overveje hvorfor i skal køre en konflikt i stedet for bare at læse dine 7 fine punkter op for de ansatte, som jo så kan medles sig ind i LO, og så skal overnskomsten selvsagt tegnes med jer. Men det gør de bare ikke -vel?

I stedet for at drive hetz mod almindelige arbejdere der arbejder under ordnede forhold, i fagforeninger efter deres eget valg, og så stadig vælger jer fra, skulle i måske se på hvorfor de - på trods af jeres fantastiske argumenter - stadig synes at LO bare mangler bogstaverne RT.

Men det har jo ikke været den røde fagbevægelses stærke side at se kritisk på sig selv. Det er nemmere at drive hetz mod enhver kritiker - gå efter personen - misbruge sin magt - få dem til at bukke under, end at se på sig selv. Ikke Jesper?

2. august 2012 kl. 12.08 Anonym

Angående Vejlegården : Det er tankevækkende at ingen af de berørte medarbejdere har udtalt sig om den igangværende konflikt. Nu, hvor Vejlegården har tegnet overenskomst med Krifa, har medarbejderne jo ret til at vælge en tillidsrepræsentant. Så skulle man jo mene at der er grundlag for lokale forhandlinger (tillæg til overenskomsten).
Jeg vil med det samme anføre at jeg er glødende 3f'er og selv tillidsrepræsentant, men vil samtidig rose Krifa for denne blog. Det er rigtig fint. Men I får mig aldrig overbevist om fornuften i ringere aftaler og "lønmodtagerlov". Uanset hvad man mener er løn- og arbejdsforhold politik!
Mvh Erik Tiedgen

«Ældste ‹Ældre   201 – 220 af 220   Nyere› Nyeste»

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.