12. april 2012

Hvordan har du det i dag?

Fra på mandag og en uge frem bliver du måske spurgt om, hvordan du oplever arbejdsmiljøet på din arbejdsplads. Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø sender et spørgeskema ud til 50.000 i arbejde for at høre deres mening.

Undersøgelsen skal give en kortlægning af arbejdsmiljøet på det danske arbejdsmarked og af danske lønmodtageres helbred. Det er udelukkende folk i arbejde, der bliver spurgt.

Den viden, analysen giver, skal bruges til at forebygge nedslidning, stress og andre arbejdsmiljøproblemer. Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø vil gennemføre en tilsvarende undersøgelse hvert andet år frem til og med 2020, og målet er, at den fysiske og psykiske nedslidning til den tid er 20 procent mindre end nu.

Unik mulighed
Direktør for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø Palle Ørbæk siger, at man ved at deltage i denne undersøgelse har en unik mulighed for at bidrage med viden, der kan forbedre arbejdsmiljøet:

- Alle svarene bliver analyseret og fordelt på jobgrupper, aldersgruppe og køn, og de bliver koblet med registerdata, så vi kan se, hvilken betydning arbejdsmiljøet i dag har for det langvarige sygefravær og nedslidning. Vi lægger resultaterne på vores hjemmeside, så alle interesserede kan bruge dem til at forbedre arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser.

Du kan også her på bloggen fortælle, hvad du mener, der skal til, for at et arbejde er sundt og sjovt.


Ove Klausen, kommunikationsmedarbejder, Kristelig Fagbevægelse

4 kommentarer:

13. april 2012 kl. 11.16 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

Uha den her er svær, jeg går bestemt ind for man forsker i sådant noget her. Arbejdsmiljø er uendelig vigtigt som arbejdsmarkedet er skruet sammen i dagens Danmark, jeg er dog en smule bange for et sådant forskningsprojekt ikke får den store virkning.
Altså der er bestemt intet forgjort i at få fokus på området, men der er ligesom ikke noget konkrekt om hvad det skal ende ud med. Ud over alle får mulighed for at se resultatet.
Det kunne så evt. være et punkt for fagforeningerne at tage op.

Dernæst hvad jeg synes der giver et godt arbejdsmiljø. Jamen det vigtigste er man har det godt med kolleger og sin chef. Det giver bare en bedre stemning at man sætter pris på de mennesker man færdes omkring hver eneste dag. Det er ikke sådant jeg mener man skal have en helt flok ryg-klappere der står og roser en dag ud og dag ind, men respekt for hinanden og god opførsel giver bare en bedre stemning.
Så mener jeg også det er vigtigt det man arbejder med er noget man kan se et formål med, det er sådant set lige godt hvad opgaven er set udefra, bare man selv kan se formålet med at lave det man gør.
Stress er for mange en daglig påvirkning, derfor mener jeg det er vigtigt at have opbakning således man i videst mulig udstræk undgår stress. Det er ikke til at arbejde med i længere tid. Det slider en op.
Nu arbejder jeg ikke med manuelt hårdt arbejde, derfor ved jeg ikke helt hvor meget betydningen af gode løsninger der kan lette hverdagen er, men jeg kan forestille mig det er yderst vigtigt. Derfor er jeg ret sikker på det også er et fokus punkt for et godt arbejdsmiljø på den slags arbejdspladser.
Der er sikkert meget mere. Lad os endelig få en snak igang om hvad der giver det gode arbejdsmiljø.

17. april 2012 kl. 10.26 Dan Jacobsen

Dejligt med en positiv tilgang til arbejdsmiljøet. Undertiden bliver der fokuseret for meget på, hvad der skaber et dårligt arbejdsmiljø. Balancen må være der.

20. april 2012 kl. 21.24 Sone

Hej

Jeg vil høre jer om en sag.
Hvis ens arbejdsplads påstår pludseligt at de har video overvågning af en, hvor man tilsyneladende har opført sig uanstændigt, og at hvis man vil se videoen så bliver man fyret. Man ved selv at det er løgn, men både en tillidsmand og chefen står og opfører sig dominerende og truende overfor en.

Har de ret til at true om fyring når man blot vil se beviserne på det de påstår?
Har tillidsmanden ret til at trække en til side og sige at man skal sige undskyld til chefen selvom man slet ikke har gjort noget forkert?

Det skal siges at episoden er sket efter at man har brokket sig til fagforeningen om sin arbejdsplads, da de er meget efter personen uden gyldige grunde.

23. april 2012 kl. 13.44 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

@ Sone

Vel har de ej ret til at true dig uanset karakteren, og jeg synes det er yderst forkasteligt de ikke vil bevise for dig hvad deres anklage går ud på.
Jeg ville kontakte fagforeningen hvis jeg var dig. Jeg ved jo ikke lige om du er medlem et sted ud over der hvor din truende tillidsmand er medlem. Uagtet det ville jeg stadig kontate min fagforening hvis jeg var dig.
Rigtig grim oplevelse for dig kan jeg høre.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.