24. maj 2012

Krifa er en vigtig brik

Krifa er ikke med til trepartsforhandlingerne. Vi har for et stykke tid siden tilbudt vores deltagelse til statsminister Helle Thorning-Schmidt, men har desværre ikke fået noget svar.

Det synes vi er ærgerligt. Ikke for vores skyld, men for resultaternes skyld. Vi mener nemlig, at Danmark og lønmodtagerne kunne få en bedre samlet aftale, hvis landets 4. største fagforening og 3. største a-kasse også var med.
På vegne af vores 213.000 kunder ville vi have foreslået:

  • Øget samlet arbejdstid ved at bekæmpe stress og sygefravær
  • Ny beskæftigelsesindsats med fokus på muligheder i stedet for kontrol
  • Uddannelse som drivkraft for vækst. Bedre sammenhæng og flere praktikpladser
  • Bedre lønmodtagerrettigheder på det danske arbejdsmarked. For alle.
Øget samlet arbejdstid ved at bekæmpe stress og sygefravær
Regeringen skal holde fingrende væk fra helligdage og i stedet hente flere arbejdstimer ved at bekæmpe stress. Hver dag er der 35.000 danskere, som må melde sig syge på grund af stress. Stress koster samfundet 14 milliarder kroner om året på grund af sygefravær, tidlig død og udgifter til sundhedsvæsenet.
Krifa forslår sundhedsledelse som en positiv vej ud af krisen. Vi skal fremme et strategisk fokus på sundhed på danske arbejdspladser.

Ny beskæftigelsesindsats med fokus på muligheder i stedet for kontrol
Vi har en beskæftigelsespolitik, der i høj grad bygger på kontrol, pligter, regler og tidsfrister, der skal overholdes. Kristelig Fagbevægelse foreslår en ny beskæftigelsespolitik med fokus på, hvad de jobsøgende kan gøre for at få et nyt job. De skal ikke mistænkeliggøres, men mødes med respekt og krav, der tager udgangspunkt i deres personlige erfaringer, kompetencer, uddannelse og uddannelsesbehov.

Uddannelse som drivkraft for vækst - bedre sammenhæng og flere praktikpladser
Kristelig Fagbevægelse foreslår, at en uvildig kommission kigger kritisk på, hvor der er brug for ændringer af
efteruddannelsessystemet, så det kan blive mere enkelt og overskueligt.
Dernæst skal der et uvildigt råd, som løbende skal rådgive regeringen om uddannelsesbehov med udgangspunkt i, hvilke former for job og uddannelser der er brug for i fremtiden.
Lige nu mangler ca.10.000 unge en praktikplads. Der er brug for de unge på fremtidens arbejdsmarked, og uanset krise eller ej er det nu, der skal investeres i de unges ressourcer og kompetencer. Det er for sent, når vi om nogle år helt sikkert kommer til at mangle deres arbejdskraft som faglærte.
For at få flere virksomheder til at tage praktikanter foreslår Kristelig Fagbevægelse:
  • at virksomheder, der udfører opgaver for det offentlige, skal have et vist antal praktikpladser.
  • at virksomheder over en vis størrelse skal have et fastsat antal praktikpladser.
Bedre lønmodtagerrettigheder på det danske arbejdsmarked - for alleAlle lønmodtagere skal have retten til grundlæggende rettigheder som fravær på barnets 1. sygedag, opsigelsesvarsler, arbejdsmarkedspension, fuld løn under barsel og retten til en skriftlig og saglig opsigelse.
Disse rettigheder har alle lønmodtagere ikke. 41 % af lønmodtagerne på det private arbejdsmarked har ingen overenskomst og dermed formelt ingen rettigheder. Derfor skal vi have en lønmodtagerlov. Den skal ikke erstatte overenskomster, men være et supplement, som sikrer alle dem, der ikke har en overenskomst. Desuden kan en lønmodtagerlov være et effektivt middel i bekæmpelsen af social dumping

Vi vil blive ved med at arbejde for disse ting på andre måder end ved trepartsforhandlingerne, hvor vi ikke kom med. I denne omgang.

Landformand Kristelig Fagbevægelse, Søren Fibiger Olesen

35 kommentarer:

24. maj 2012 kl. 18.38 Anonym

Beklageligt at Krifa har valgt at stå udenfor de etablerede Hovedforbund - Som GULE har de selvklart fravalgt indflydelse. Ovenstående ønsker er for såvidt OK - lige bortset fra punktet ang. lønmodtagerrettigheder. Skulle Krifa`s ønsker på dette område blive virkelighed, har fagbevægelsen (også Krifa) for alvor mistet indflydelse, vedr. indretningen af vort arbejdsmarked. Ved et evt. nyt borgerligt flertal på Christiansborg vil DK givet få Engelske/Tyske forhold - Det tror jeg ikke ret mange lønmodtagere ønsker sig. - Tommysmed

25. maj 2012 kl. 00.16 Anonym

"Ny beskæftigelsesindsats med fokus på muligheder i stedet for kontrol
Vi har en beskæftigelsespolitik, der i høj grad bygger på kontrol, pligter, regler og tidsfrister, der skal overholdes. Kristelig Fagbevægelse foreslår en ny beskæftigelsespolitik med fokus på, hvad de jobsøgende kan gøre for at få et nyt job. De skal ikke mistænkeliggøres, men mødes med respekt og krav, der tager udgangspunkt i deres personlige erfaringer, kompetencer, uddannelse og uddannelsesbehov. "

Dette er en RIGTIG GOD IDE, som I har fået i Krifa! Jeg kan så afsløre, at vi på det jobcenter, hvor jeg er ansat - der har vi allerede indført det - for længst! :-)

25. maj 2012 kl. 08.18 Gordon Shumway

@ Tommysmed

Jeg er meget enig i dine synspunkter vedr. en evt. lønmodtagerlov.

25. maj 2012 kl. 09.47 Anonym

Synes jo netop dette er et klart bevis på at Kristelig fagforening ikke er rigtig fagforening, men en billig kopi.

Mvh. Dan Kirkel

25. maj 2012 kl. 10.49 Anonym

@Dan: Hvordan ser du det? Selv røde-Tommy syntes det er gode forslag (pånær lønmodtagerlov).

Forslag: Giv den bedste halvdel af alle A-kasser 100% metodefrihed til at få ledige i arbejde og behold kravene over for dem, der ikke er lige så effektive. Så skal I se en positiv og konstruktiv kamp om at blive bedst - til gavn for medlemmerne, samfundet og især de ledige, der så i halvdelen af A-kasserne kan slippe for mere eller mindre meningsløse tiltage som bare skal afholdes for at tilfredsstille nogle regler.

27. maj 2012 kl. 10.11 Anonym

KRIFA BEVÆGER INGENTING.
det er en fagforening ligesom alle andre, der i årevis ser, hvordan arbejdspladser (ikke betalt overarbejde, stress, ledernes pres på hårdt+godt arbejdende ansatte) bliver ødelagt - eller AFSKAFFET. "Omkostningseffektive" arbejdspladser - det er noget, kommuner får EU-millioner for som strukturhjælp. Krifa siger intet om det.
KRIFA jamrer over, at de ikke fik svar fra regeringen - HVORFOR KRÆVER KRIFA IKKE ET SVAR??????????????????????????????????????

UDDANNELSE KAN IKKE BETALE SIG!!!!!!!!!
Krifa hoppede med på det løgnehistorie, om at man fik job/arbejde, hvis man var uddannet.
MEN: hvis ikke man ønsker, at ansætte folk, så er det hamrende ligemeget, om du er uddannet eller ej.

Hvad vil Krifa fortælle?
der findes 150.000 mennesker UDEN arbejde - regeringen vil skaffe 135.000 jobbe (135.000 er mindre end 150.000 - hvis ikke Krifa behersker matematik!!!) - og de 135.000 skal IKKE skaffes i 2012 - NEJ - men først i 2020 (det er om 8 (OTTE) år - hvis ikke Krifa behersker matematik!!)
JEG HAR IKKE SET EN LINJE FRA KRIFA OM DET HER - jeg læste kun Krifas jubel over en ny regering.

Og til sidst - HVAD gør KRIFA for de mennesker, der allerede ER uddannet - og har bevist - i deres mange jobbe og aktuelt i deres praktik og tilskudsjobbe, at de er fantastisk dygtige, for at høre i slutningen af statslig sanktionerede zero-løn-jobbe: VI KAN IKKE ANSÆTTE DIG - DU ER FOR DYR MED DIN GODE UDDANNELSE.

og til allersidst:
krifa er på ingen måde interesseret i, at veluddannede vedligeholder deres viden og færdigheder. Efteruddannelse (bare 6 uger) det er en LUKKET DØR for ledige akademiker.
Måske kan krifa ikke se misforhold af det med deres øvrige udsagn - jamen, så prøv AT TÆNKE.

og allersidst:
så længe krifas a-kasse kræver af ledige akademiker, at de søger 2 timelønnede, ufaglærte, fordummende jobbe om ugen - så længe TROR JEG IKKE PÅ NOGET SOM HELST, KRIFA FORTÆLLER I FARVERIGE MAGAZINER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

....og hvis for engangs skyld, krifa vil gøre en indsats:
hvorfor skal det være højtbetalte "eksperter" med god indtægt og uden bekymring for at betale den næste varme/vand regning?
Hvorfor lader krifa ikke gør sådanne jobbe af deres ledige akademiker. Det skal modregnes dagpenge - men der bliver lidt til overs alligevel.

jeg skriver anonym, fordi jeg ikke har tillid til jer.

27. maj 2012 kl. 10.17 Anonym

TILLÆG - overså at jeg ikke tastede en halv sætning

....og hvis for engangs skyld, krifa vil gøre en indsats:
hvorfor skal det være højtbetalte "eksperter" med god indtægt og uden bekymring for at betale den næste varme/vand regning,
der SKRIVER ARTIKEL I KRIFA-MAGAZIN?
Hvorfor lader krifa ikke gør sådanne jobbe af deres ledige akademiker. Det skal modregnes dagpenge - men der bliver lidt til overs alligevel.

DE LEDIGE PÅ FORSIDEN OG DE FØRSTE SIDER I KRIFA-BLAD!!!!
det var noget.

27. maj 2012 kl. 10.40 Anonym

Jeg tror, jeg er nødt til at hjælpe jer - krifa - der ikke rigtig tænker tingene igennem.
Hvad mener jeg med, at ledige veduddannede kunne udføre jobbe, hvor I betaler dyre eksterne?

Lad os bare tage det sidste: Krifa-magasin. Chris MacDonald.

Når en ledig - uden hælp af Krifa/jobcenter/2. akteur - daglig trækker sig ud af halve depressioner sammen med at reducere sit liv til et minimum, fordi dagpenge ikke rækker; når den ledige med tankernes viljekraft ignorerer konstante mistanke om snyderi og bedrageri; når den ledige ignorerer konstante trusler fra jobcenter og a-kassen; når den ledige knap nok kan samle DET POSITIVE UDSTRÅLING, der er vigtig for de sjældne jobsamtaler; når den ledige optræder suverænt og kvalificeret i zero-løn-job (løntilskud), som medfører, at kollegaer tror, den ledige er ordinært ansat (hvor godt, vi har så meget ud af DIG); når den ledige får at vide, "vi kan ikke ansætte dig, du er for dyr"; når den ledige ved, at INGEN i tilskudsjob bliver ansat; når den ledige konstaterer, at INGEN jobkontrol-akteur skaffer kontakter til arbejdsverden; når den ledige ser frem til kontanthjælp - når den ledige alligevel LEVER VIDERE og giver sin egen omgivelse så meget positiv som muligt (for sin egen skyld og for de andres skyld) - så har den ledige udviklet og gennemført STRATEGIER OG OVERLEVELSESTRÆNING, som en Chris MacDonald kun kan drømme om.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

28. maj 2012 kl. 10.03 Anonym

godt skrevet af ovenstående ja KRIFA HÆNGER I BREMSEN hvad er Krifas mål når de har bekæmpet de røde er det så at sulte de der er tilbage ?????
MVH BJARNER

28. maj 2012 kl. 22.12 Anonym

Man får ikke arbejde af at sidde på sin flade, hvis man vil så kan man også.

Op med hoved, ret skuldrene og mand dig så lige op @Dan Kirkel.

29. maj 2012 kl. 09.47 Anonym

@ anonym

Forstår ikke lige hvorfor jeg skal mande mig op, jeg har vist aldrig påstået, at man får et job ved at side på sin flade.

Men har mødt mange der rigtig gerne vil have et job, men ikke har kunne finde et.

Jeg synes bare i lighed med denne professor

http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/4/4097070/2/ekspert-gule-a-kasser-f%E5r-ikke-indflydelse

At når man ikke ser grund til at tage Kristelig fagforetning med i en treparts forhandling, er det fordi man ikke betragter dem som en rigtig fagforening. Og dermed et bevis på, at de er en billig kopi.

Og så synes jeg også det er ret tyndt, at stjæle et HK slogan som overskrift til denne blog.

Mvh. Dan Kirkel

29. maj 2012 kl. 12.02 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

@ Dan

Ej Dan, helt ærlig den overskrift behøver man da ikke nuppe fra HK, den er da jævnt logisk at bruge uanset hvem der snakker. Jeg er ret sikker på alle ser sig selv som en del af løsningen.

Ud over det, så er jeg enig med dig i der er nogen der går i stampe i forhold til jobsøgning. Og det er dybt frustrerende. Jeg er selv akademiker, og da jeg var helt nyuddannet var jeg SIKKER på jeg var på spanden for der gik faktisk en pæn tid uden jeg fik job. Og alle de jobs man søger der ikke lige er akademiker jobs, dem får man besked på man er for dyr til og de ikke tør ansætte en fordi man sikkert er væk så snart man får et job der passer til ens profil. MEN jeg er da i arbejde idag, så det er om at hænge i, og netop derfor er jeg meget enig i Krifa skal være med til at vende bøtten og bygge systemet op med at fjerne mistænkeliggørelsen og derimod møde os arbejdssøgende( dengang) med respekt og krav.
Faktisk var jeg da jeg kom i et forløb ved Krifa så posivit overrasket som man kunne være, jeg kom ind med mine fordomme, krydsede arme og tænkte, JA her skal jeg sidde med pizzabagere, susu'er osv. Hvad har vi egentlig til fælles når vi skal søge job, men Krifas ansatte dame der stod for forløbet var faktisk så positiv og motiverende at ALLE som en gik til job jagten med krum hals. Vi endte med at falde fra forløbet som fluer som end af den grund vi fik job. Jeg er ikke i tvivl om Krifas super søde ansatte og de andre kursister som jeg faktisk idag har god kontakt til flere af var en god del af grunden til jeg fandt min motivation. Vi havde en virkelig positiv oplevelse af at blive hjulpet og støttet. Jeg har ved flere lejligheder takket pågældende medarbejder for den ekstremt positive og menneskelige behandling:)
Så nogen gange er der ingen tvivl om man er demoraliseret, men Krifa, og jobcentrene rundt omkring vil efter min bedste overbevisning faktisk rigtig gerne hjælpe den enkelte og gør hvad de kan!

29. maj 2012 kl. 12.51 Anonym

Men Krifa skal ikke regne med politisk indflydelse, hvis man spørger arbejdsmarkedsforsker Jesper Due, der er professor ved Københavns Universitet.

- Politisk er de hamrende uinteressante. Det er ikke deres overenskomster, der giver lønmodtagerne rettigheder i forhold til efteruddannelse, seniorordninger, barselsregler, arbejdsmarkedspensioner og så videre, siger Jesper Due til Ritzau.

Han mener ikke, at de gule a-kasser på trods af fremgang hører til ved forhandlingsbordet, når regeringen, arbejdsgiverorganisationer og fagbevægelsen går til trepartsforhandlinger.

- Med de spørgsmål, der skal tages op i trepartsforhandlingerne, er Krifa og Det Faglige Hus overhovedet ikke repræsentative for noget som helst af politisk interesse, siger Jesper Due og tilføjer:

- Dem, der er interessante at have med i trepartsforhandlinger, er de organisationer, der har overenskomster. Resten; glem det!

Der bliver taget hul på trepartsforhandlingerne i løbet af foråret - men i første omgang bliver det altså uden Krifa ved forhandlingsbordet.

/ritzau/

29. maj 2012 kl. 15.29 Morten

@ anonym.
Det er altså noget der ikke stemmer! KRIFA skulle være uinteressante. Den kære Jesper Due er vist ude og beskytte sin partifarve. Samtidig kan vi ikke slippe for Gordon, Tommysmed og Dan´s tåbelige indlæg her på KRIFA´s hjemmeside, om hvor ødelæggende KRIFA er. Altså må KRIFA på en eller anden måde have/få indflydelse på det fremtidige arbejdsmarked. Det må alle parter forholde sig til. Hvad enten de kan lide det eller ikke. Når KRIFA stadigvæk vokser, så kunne det være at de har fat i noget af det en lønmodtager anno 2012, ønsker sig. SÅ FAT DET DOG !

29. maj 2012 kl. 17.30 Gordon Shumway

@ Morten

Måske skulle du foreslå at krifa's blok blev en lukket blok udelukket for krifa.s medlemmer.

Således kunne i på blokken sidde op klappe hinanden på ryggen og fortælle hinanden hvor gode i er og hvor frygtlige LO fagbevæglesen er.

En debatblok komme vel bedst til udtryk, såfremt at der også kommer andre synspunkter frem, som men ikke er enig i.

Men måske du ikke bryder dig om, at det findes menesker som har andre holdninger end det du selv mener ?.

Såfremt du ønsker at slippe for Gordon, Tommysmed og Dan´s tåbelige indlæg her på KRIFA´s hjemmeside. vil jeg opfordre dig til at kontakte krifa - bede dem om enten kun at gøre gøre blokken tilgændlig for krifa medlemmer eller bede krifa om at blokere for vores indlæg, på samme måde som krifa gjorde med den kære MAXMALER.

Dog er jeg af den opfattelses, at man i krifa til trods for vores forskellige sysnpunkter, mener at skal være plads en fri debat her på hjemmesiden.

30. maj 2012 kl. 14.13 Stefan

@Gordon
Til forskel fra en del LO medlemmer og ansatte her på bloggen og på Krifa's facebook så oplever jeg aldrig, at Krifa skriver om hvor "frygtelige LO fagbevægelsen er" men i stedet fokuserer de på hvad de mener og ønsker at kommunikere.

Hvis dem der kommenterer på indlæggende lærte lidt af det ville det nok blive en mere konstruktiv debat til glæde for alle, der har oprigtig interesse i emnerne.

30. maj 2012 kl. 14.29 Anonym

Jeg har også den klare opfattelse at KRIFA ønsker debat - modsat de andre fagforeninger og det kan vi være stolte af. Sad en dag og blev irreteret over mere eller mindre kloge indlæg fra kritigerne... og surfede mig en tur på nettet og måtte konstatere at jeg ikke kunne finde så åbne debatter andre steder. Bla. fandt jeg 3F på Facebook og de var total tavse til alt hvad folk spurgte om.
så lad os være stolte af at KRIFA går ind for åben debat.

30. maj 2012 kl. 20.40 Anonym

Kærer Anonyn.
Når du nu skrive:
"krifa er på ingen måde interesseret i, at veluddannede vedligeholder deres viden og færdigheder. Efteruddannelse (bare 6 uger) det er en LUKKET DØR for ledige akademiker."
hmmm... ja, så tænker jeg:
Hvad skal man med efteruddannelse når man er så klog og har taget en laaaang akademikeruddannelse...? når man er så klog og har fine papir på det... SÅ få dog job

31. maj 2012 kl. 04.58 Morten

@Gordon
Alene din opfordring til mig om, at kontakte Krifa for at få slettet indlæg, viser hvor forskellige vi er. Jeg har ingen problemer med personer med andre holdninger. Det jeg har problemer med er alle dine tåbelige indlæg som i bund er grund er de samme. Du støvsuger jo alle artikler her på hjemmesiden med de samme argumenter. Nu har vi "hørt" dig.

31. maj 2012 kl. 07.34 Gordon Shumway

@ Morten

Så du har ingen problemer med personer med andre holdninger. Du har kun problemer med perroner, som har tåbelige holdninger.

Du vil ikke havde af krifa skal slette mine indlæg - Men du vil havde at jeg undlader at skrive på blokken, da jeg i dine øjne bare er en tåbe, som du ikke gider at høre på.

Det er jo - en stor selvmodsigelses -

31. maj 2012 kl. 09.35 Morten

@ Gordon
Du kunne jo prøve at skive noget nyt, til en forandring.

31. maj 2012 kl. 10.32 Gordon Shumway

@ Morten

Du mener vil ikke jeg skal skrive noget jeg ikke mener - Således at du igen kan blive en glad.

Men måske du ville blive glad hvis jeg skrev, at jeg i løbet at natten fik en åbenbaring. Således ser jeg nu tydeligt, at det eneste rigtige valg er KRIFA.

Man bliver nu en gang nød til at skrive - og stå inde for det man mener.

Det ville være det samme som at mene, at Krifa skal skifte mening, bare fordi at regeringen og de øvrige faglige organisationer ikke ønsker Krifa repræsenteret under trepartsforhandlingerne.

Fordi at der IKKE tegner sig en flertal for en lønmodtagerlov´, hverken til højre eller til venstre i folketinget. Ej heller for en lov mod faglige blokader samt adgang til det fagrestsligesystem.

Morten jeg er lodret uenig Krifa. MEN jeg vil aldrig foreslå Krifa - at de ikke skulle sige og skrive det de mener.

Fordi at jeg er lodret uenig med Krifa og mener at de på mange punkter er dobbeltemoralske, at de på sigt skader den Danske model og forringer forholdene for den alm. lønmodtager. blandt andet ved at fraskrive sig strejkeretten - og at når man ikke er medlem hos det forbund som har overenskomsten, så lever man på nas.

Så mener jeg på ingen måde, at hverken Krifa eller de medlemmer af Krifa som her på blokken, støtter op om Krifa er TÅBELIGE.

De har lige så meget ret til Deres meninger og holdninger som jeg har til mine. Og når alt kommer til alt "så er sandheden nu en gang - det man vælger at tro på"

Og til slut Morten.

Er det ikke en smule besynderligt, at de blokindlæg som har den største aktivitet og hvor der bliver udvekslet flest holdninger. Er de blokindlæg hvor - Gordon, Tommysmed og Dan´s skriver deres tåbelige indlæg ?

"Hold kæft" hvor ville jeres blok være kedelig uden os :-)

31. maj 2012 kl. 14.20 Morten

@ Gordon
Her er et eksempel på, hvad det er jeg mener. De første 9 afsnit i din blok til mig. Det kunne du have sparet os alle sammen for. Det har vi hørt, op til flere gange på alle indlæg.

Desværre kan jeg blive nød til at, mod min vilje, at gå så langt, at måske, måske, du kan have en pointe i sidste afsnit... :-) hrmm... jeg sagde måske...

2. juni 2012 kl. 20.33 Anonym

@ Anita

Nå det tyder da på, at der var nogen der var enig i at overskriften til denne blog var lidt for tæt på et HK slogan, siden de har lavet den om.

Mvh. Dan Kirkel

4. juni 2012 kl. 14.27 Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

@ Dan

Det kan der være noget om, men det er jo i bund og grund lige meget. Jeg ville blot pointere at vi da alle er vigtige:)

Det leder mig også hen til at sige, selvf. skal der være plads til Gordon, Jesper, TommySmed osv. Det ville faktisk ikke være det samme uden jer. Så længe vi alle holder en sober tone herinde, hvad vi i det store hele gør, så er uenighed ikke at kimse af. I giver os da udfordring, men det ændrer ikke på vi mener vi har ret. Men så igen, det gør I nok også....sådant er vi jo så forskellige.

8. juni 2012 kl. 14.08 Morten

Læst på Ekstrabladets hjemmeside idag:

"- Disse trepartsforhandlinger skulle jo være dem, der bragte den kriseramte traditionelle fagbevægelsen tilbage som en faktor, man regner med - som dem, der kan lave aftaler om samfundets ve og vel. Hvis det hele nu falder på gulvet, mister LO-fagbevægelsen den sidste rest af betydning i Danmark, spår Flemming Ibsen".

Blot for at nyancere billedet af at det alene er Krifa der er skyld i at den danske model er under pres. LO og finansministeren har vel også en finger med i det spil...

10. juni 2012 kl. 20.15 Anonym

Til Morten - I DK har vi eksperter indenfor hvadsomhelst. Uanset hvilken situation der måtte opstå i enn afkrog ude i verden, har vi eksperten der har løsningen. Ligeså med diverse proffessorer indenfor arbejdssmarkedstoffet. Den navnkundiger - Flemming Ibsen - lever som bekendt af at være eksperten der udtaler sig til pressen, når situatiuonen byder sig. - At han nu mener at fagbevægelsen mister betydning - forbi man melder ud at regeringens politik er forfejlet - er noget spøjst. Forslaget om afskaffelse af helligdage/fridage er født af arbejdsgiverne/adoperet af regeringen (da de 12 minuter ikke fik lang levetid) og nu skudt ned af Metal/LO - Det er indflydelse. - Tommysmed.

10. juni 2012 kl. 21.29 Gordon Shumway

@ Tommysmed

Faktum er at regeringen smed LO ud af forhandlingerne, da LO ikke ville levere enten 2 helligdage eller 2 feriedage.

Jeg kan kun opfatte dette som at LO I denne situation, blev sat uden for indflydelses, da de ikke ville levere det som regeringen ønskede.

10. juni 2012 kl. 22.14 Anonym

Til Gordon - Du mener altså at Metal/LO skulle have gået med på afskaffelsen for at "indflydelse" - Undskyld, men kan du ikke selv høre hvordan det lyder. Det er omtrent lige så forlorent, som når Krifa hæver at de med deres størrelse burde have været inviteret med til forhandlingsbordet. Giver et givet antal medlemmer/kunder ret til en invitation ? - Det handler vist mere om hvorvidt man er en seriøs forhandlingspartner - Derfor blev forhandlingerne afbrudt da Metal sagde stop. - Tommysmed

11. juni 2012 kl. 06.22 Gordon Shumway

@ Tommysmed

Naturligvis skulle Metal/LO ikke bare sådan går med til helligdage eller ferie.

LO fagbevægelsen har gjort det rigtige i denne situation, den gik ind til forhandlingerne uden at stille ultimative krav.

Desværre kan man ikke sige det samme om regeringen. Det tyder på at LO har fået det ultimatum, at de enten kunne vælge at afskaffe 2 helligdage eller 2 feriedage. Og regeringen helt bevist gik efter, at det skulle være feriegade som skulle afskaffes, således at det på sigt ville betyde, at hele den 5 ferieuge blev afskaffet og således kunne Helle og Villy få deres berømte 12 min.

Men Faktum er Desværre, at regeringen på ingen måde har ønsket at forhandle med fagbevægelsen. Fagbevægelsen skulle bare bruges til at sælge ideen over for medlemmerne.

Med en sådan opførelses stiller regeringen et stort spørgsmål om fremtiden for den Danske model.

Man må håbe at fagbevægelsen husker dette og vender ryggen til både Helle og Villy. For fanden det var fagbevægelsen som hjælp Helle og Villy til magten og dette er så takken.

Helle og Villy har godt og grundigt taget røven på både fagbevægelsen og den som var så dumme at stemme på med.

11. juni 2012 kl. 09.00 Anonym

Det er ganske enkelt : Stil krav til jeres "fagforening".

4. juli 2012 kl. 15.45 Anonym

Klap nu i Krifa. I skal ikke blande jer i noget i ikke har forstand på.

21. juli 2012 kl. 22.24 Finn Emil Hansen

I er og bliver det mand på godt gammel dansk kalder nasser..e

24. juli 2012 kl. 09.14 Anonym

Krifa er nasserøve!
Krifa er oprettet som en virksomhed (ikke fagforening) kun for at tjene penge som andre virksomheder.

27. juli 2012 kl. 01.37 Anonym

Jeg er direktør for en virksomhed med 200 medarbejdere og kunne godt tænke mig at blive medlem af Krifas bestyrelse, hvordan bærer man sig ad ?

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.