28. juni 2012

Danskerne bliver gule


I 2020 kan hver tredje i en fagforening være med i en gul fagforening, viser en analyse fra tænketanken Kraka. Det bekræftes af, at Kristelig Fagbevægelse har optur, samtidig med at LO har nedtur med et tab på 300.000 medlemmer over de seneste 10 år.

Til DR Nyheder oplyser økonom i Kraka Andreas Højbjerg, at især unge foretrækker frie fagforeninger. I så høj grad, at hvis udviklingen fortsætter, vil mere end halvdelen af unge under 30 år være med i en fri fagforening i 2020.

Unge vælger Krifa
Den tendens kan jeg også se i Kristelig Fagbevægelse. Mange unge er kunder hos os. I 2009 var 20,7 procent i Kristelig Fagforening under 30 år, nu er det 23,2 procent.
Nu hvor mange unge bliver færdig med deres uddannelse og skal til at vælge fagforening, ser jeg frem til, at mange af dem melder sig ind hos os.

Værdi for pengene
Vi er jo forskellige, så der er helt sikker mange forskellige grunde til, at mange vælger os. Men nogle af hovedgrundene tror jeg kan samles under, at vores kunder oplever os som en moderne fagbevægelse, der giver værdi for pengene. Vi lægger vægt på at give personlig service med udgangspunkt i den enkeltes situation, og vi bruger ikke kundernes penge på at støtte politiske partier.

DR-interview med Krifa-kunde
DR Nyheder har interviewet en af vores kunder, Thomas Jepsen, om, hvorfor han er kunde hos os. Han svarer, at han har skiftet fra LO til os, fordi han nu kun betaler det halve i kontingent, og fordi han er imod, at LO støtter de røde partier. Se evt. DR Nyheders artikel.

Bedre endnu
Men selvom vi oplever opbakning og fremgang, kan - og skal - vi udvikle os og blive bedre. Kom gerne med dine ideer, eller fortæl - hvis du er kunde - hvorfor du har valgt os.


Søren Fibiger Olesen, formand, Kristelig Fagbevægelse

21 kommentarer:

28. juni 2012 kl. 18.32 Anonym

Det jeg synes I skal blive ved med er det jeg har oplevet.

Jeg skrev til forskellige fagforeninger for at høre om jeg kunne få dagpenge, I var de eneste som svarede mig, men ikke på mail som jeg skrev beskeden med. Nej i ringede og så snakkede vi om tingen, det ente med jeg godt kunne få. HELDIGVIS. Hvis i ikke havde ringet, havde jeg nemlig ikke kunne, da mailen ikke havde giver jer det 100 procent rigtige. Da jeg ikke vidste i mit tilfælde at grundforløbet talte sammen med social og sundhedshjælperen.

Så bliv ved med at ringe ligemeget situationen, medmindre den er meget enkel og lige til.

Da jeg skulle skifte, kunne Foa ligepludselig snakke for sin sag, om at jeg skulle blive og godt kunne få, men først da de havde fået svaret fra jer.

MANGE TAK

4. juli 2012 kl. 22.32 Anonym

Kære Søren - Det er muligt at forudsigelsen i dit indlæg bliver til virkelighed. - Da har de gules støtter vundet slaget, og for alvor sat den rigtige fagbevægelse mat.
Med god støtte fra VK-regeringen og de store arbejdsgiverforeninger, er de gule lykkes med at tiltrække rigtig mange unge der endnu ikke har set/fattet, at når i gule organiserer over 50 % af Industriens ansatte, er det slut med de centrale overenskomstforhandlinger. - Dermed ryger den danske model, og vi har tyske og/eler engelske tilstande, - hvor lønningerne blive så lave at 1 job ikke er nok pr. person, blot for at opretholde livet. Hurra !!! - Tommysmed

6. juli 2012 kl. 20.15 Anonym

Jeg har selv været medl. af krifa i ti år,men da jeg så fik arbejde på en stor virksomhed,blev jeg bedt om at flytte til metal,hvis jeg ville have indflydelse og det må jeg sige, det har jeg ikke fortrudt,nogle af mine kolegaer er medl.af krifa og de har overhoved igen indflydelse,det gælder lønforhandlinger,igen stemmeret til nye arbejdestider,nej man kan kun bruge krifa når man er arbejdsløs for da kan man spare lidt i medlemskab.jeg må nok sige jeg har fået øjnene op,aldrig mere en gul fagfoening.

22. juli 2012 kl. 15.41 Anonym

Gule fagforeninger Krifa er til for arbejdsgiverne. Dårligere arbejdsforhold så meld dig ind.
KRIFA ødelægger "Den danske model" og skaber ringe vilkår for alle på arbejdsmarkedet...

22. juli 2012 kl. 20.52 Gordon Shumway

@ Anonym 22. jul. 2012 15.41

Du skriver at "Gule fagforeninger KRIFA er til for arbejdsgiverne Dårligere arbejdsforhold"

Jeg kan give dig eksempler på 3F overenskomster som i den grad er væsentligt ringere end KRIFA overenskomsterne er. Så den påstand passer vel ikke helt

http://mediearbejdsgiverne.dk/publikation/budoverenskomst-provinsen-2010-2012

http://mediearbejdsgiverne.dk/publikation/budoverenskomst-hovedstadsomr%C3%A5det-2010-2012

Men jer er enig i at "gule" fagforeninger ødelægger den danske model. bla. ved ikke at ville bruge strejkevåbnet, ønsker en lønmodtagerlov som erstatning for de generelle overenskomster. Overenskomster skal udelukket bygge ovenpå given lovgivning, at de giver mulighed at arbejdsgiver at shoppe rundt mellem div. overenskomster, at lønmodtageren ikke står sammen i det samme forbund, hvilket kan medføre at arbejdsgiveren let kan spille, medarbejderen ud imod hinanden.

23. juli 2012 kl. 00.07 Anonym

Det er virkelig bekymrende, at en virksomhed og medarbejdere bliver udsat for chikane, blot fordi de i al fordragelighed indgår en overenskomst med en selvvalgt fagforening.
Hvis 3F var Kina og Krifa var Tibet, ville det være en selvfølge, men vi bor altså i Danmark!!!
Jeg har forstået, at 3F gør det på vegne af fremtidige medlemmer, som måske vil få lavere løn og dagpenge... Men er det ikke de nuværende medarbejdere som har ret til at bestemme? Fremtidige medarbejder er jo velkomne til at melde sig ind i 3f og få en anden overenskomst.
Jeg troede, at de fleste i danmark var enige om, at værne om frihed og demokrati.
Jeg håber jeg ikke tager fejl.

23. juli 2012 kl. 07.08 Gordon Shumway

Anonym 23. jul. 2012 00.07


Jeg synes lige at vi skal havde nogle fakta på plads.

Vejlegården startet konflikten med at lockoute alle 3f'ere på arbejdspladsen.

Således kunne/kan man ikke arbejde på vejlegården såfremt at man er medlem hos 3F. Så meget for frit valg af fagforening, når man arbejder under en KRIFA overenskomst.

En madarbejder var ansat med løntilskud og man kan ikke arbejde med løntilskud såfremt, at virksomheden er en del af faglig konflikt.

En medarbejder valgte at sige op (han mener selv at han blev tvunget, men det har vi ingen beviser på)

En medarbejder valgte at skifte til KRIFA. Således er hun ikke længere var en del at konflikten og kan dermed forsætte med at arbejde på vejlegården.

Det er nu en gang IKKE medearbejderne som har valgt eller kan vælge hvilken overenskomst som de arbejder under. Det er ene og alene arbejdsgiveren som bestemmer hvilken overenskomst han/hun ønsker skrive under på.

Selv og alle medarbejderne på en virksomhed var medlem hos KRIFA, kunne arbejdsgiveren uden problemer vælge at skrive under på en 3F overenskomst og hvis alle madarbejderne på vejlegården skulle vælge at melde sig ind i 3F, så behøver arbejdsgiveren ikke at skrive under på en 3F overenskomst.

Derfor er den Danske Model indretten således, at det er muligt for en faglig organisation at blokere og etablere sympatikonklikt
for at "tvinge" en arbejdsgiver til at undskrive en overenskomst.

Reglerne omkring blokader og sympatikonflikter har intet med lovgivning af gøre. Den er udelukket en aftale hovedorganisationerne imellem - kaldet hovedaftalen.

Lidt sat på spidsen, så handler konflikten mest om arbejdsgiverens ret vil at vælge, hvilken overenskomst de ansatte skal arbejde under.

Den handler på ingen måde og de ansattes ret til at vælge fagforening. Også selv om flere borgerligt politikkere har nævnt dette.

23. juli 2012 kl. 08.12 Anonym

Tænk sig at folk kan være så dumme og hoppe på denne fagforening.. De kan ikke hjælpe jer hvis i bliver fyret, nej der bliver man bedt om at henvende sig til 3 F, og det har jeg fra flere som er medlem af Krifa.

23. juli 2012 kl. 08.19 Gordon Shumway

Anonym 23. Jul. 2012 08.12

Hvis Krifa ikke kan hjælpe, hvorfor er de så stadig medlem hos KRIFA ?

23. juli 2012 kl. 08.54 Tillidsmand, Jens P. Hansen, Solcialpædagogerne

Retten til at kalde sig FAGFORENING er vel at man kender faget.
Jeg er tillidsmand for over 100 socialpædagoger på en stor døgninstitution, her er der desværre nogle kollegaer som har følt sig fristet af at være medlem hos de gule.

Fakta er jo at det kun er hos Socialpædagogerne man kander de arbejdsforhold vi arbejder under. Vi arbejder med svært belastede unge, et arbejde som desværre kan være direkte invaliderende, flere kollegaer har måttet forlade området p.g.a. stress m.v. Det er et dyrt at have et stort apperat som yder sparing til konstant at have focus på arbejdsmiljøet.

Ved den sidste fyrringsrunde på min arbejdsplads lykkedes det socialpædagogerne at hjælpe medlemmerne med at få over 300.000 kr. ekstra i fratrædelse - mon krifa havde klaret det.

HUSK DET - Det kan være dyrt for både helbred og pengepung at spare og ikke vælge den "Rigtige fagforening"

Venlig hilsen
Jens p. Hansen
Silkeborg

23. juli 2012 kl. 09.11 Gordon Shumway

@ Jens P. Hansen

Det er "sku" et godt stykke fagligt arbejde - stort tillykke herfra -

Og nej det tror jeg ikke at krifa kunne havde klaret, grundet at de er har nogen forhandlingsret.

24. juli 2012 kl. 01.51 Morten Hansen

Hvorfor er det lige at +90% af dem der skriver herinde slet ikke er medlem af KRIFA?

Det ser ud til at i føler jer så bange for KRIFA og de billigere fagforeninger, at i ikke engang kan holde jer på jeres egne fagforenings-hjemmesider...

Og at i føler så stort behov for at skrive herinde, så mange af jer, må betyde at i godt kan se at der er mange som gerne vil være i fagforening hos KRIFA.

Det må betyde at et medlemsskab af KRIFA er penge som er godt givet ud - det koster jo en bondegård i 3F til direktør-lønninger til fagforeningsbosserne, som man slipper for hos KRIFA mv.

KRIFA og lignende fagforeninger tjener altså også masser af penge til medlemmerne - bare så i ved det, jer som altså skriver herinde men som ikke selv er medlem af KRIFA.

24. juli 2012 kl. 10.02 Rene nielsen

Hej.

I krifa kan man jo "blive kunde" og i en lo forbund blive medlem. Og som kunde kan man jo ikke ændre meget jo hvor man handler og ikke meget mere. Men hvor man kan blive medlem kan være med til at bestem hvad der skal ske. Mange af de gule forbund er der jo kun til at lave penge.

Rene Nielsen
Ikast

24. juli 2012 kl. 10.49 Bjarne H. Hansen

@Rene: Nu er det så LO-fagforeningerne, der skovler langt flest penge ind - så hvem der det lige der er pengemaskinen?

Og alt det der kunde/medlem og fagforening/ikke-fagforening tror jeg kun interesserer jer, der er ansat i LO. Os der er medlem i Krifa er det fordi vi føler os godt behandlet, fagligt sikret og til en fornuftig pris. Så kan I få lov til at lage ord-lege alt det i orker.

24. juli 2012 kl. 16.46 Anonym

Jeg har ikke noget at klage over, når man har brug hjælp, så får man hjælp, sådan har det været i de ti år jeg har været medlem af krifa.

24. juli 2012 kl. 18.38 Anonym

Til anonym (23/7) - Du mangler lige at sætte dig ind i sagen før du udtaler dig. Med kampskridt har Vejlegården presset de 3F-organiserede ud af virksomheden. Så din påstand om at skiftet af overenskomst sker i al fordragelighed har ikke meget på sig.
Til Morten - Hvordan spotter du de +90% ? - Syntes der er mange Krifaère der giver deres mening til kende. En blog uden debat er vel ikke en blog, blot et site hvor Søren (og andre trofaste krifamedarbejdere)kan boltre sig uimodsagt. - Vh. Tommysmed

25. juli 2012 kl. 12.54 Anonym

Jeg har fået rigtig god og individuel behandling i Krifa. Deres jurister er mange og helt i top og de andre medarbejderne behandler en med respekt og positiv interesse. Kvaliteten er bare i top. mvh ulla

26. juli 2012 kl. 11.46 Monsar

Individualiteten vinder frem på bekostning af fællesskabet.

26. juli 2012 kl. 11.55 Lyngsie

Som en tidligere leder i Københavns kommune sagde: Når det drejer sig om en person fra en gul fagforening, sender vi kontoreleven til forhandling, ved HK elle SID, som det hed dengang; så sender vi de tre øverste.

27. juli 2012 kl. 20.34 Anonym

Krifa.. "Ludere" og smarte forretningsfolk. I tænker helt sikkert mere på jeres aktiers værdi end medlemmernes løn og rettigheder. I griner hele vejen til og fra banken. På bekostning af jeres medlemmer. Kan da godt være jeg er gammeldags men jeg foretrækker at Chefen bliver på sin side af bordet og er glad og tilfreds med mig på den anden. Jeg forsvare produktet og min familie med næb og klør. Hvis chefen gør det samme er det bare win win...
God sommer
Michael Løve

3. august 2012 kl. 21.37 mmm

Til Morten.
Med de overenskomster krifa laver med medarbejder kan du ved at melde dig ind hos 3F tjene ca 2500 om mdr efter skat. Vi må håbe krifa lever op til deres eget udsagn. Der burde være en masse penge til deres kunder når de kommer i problemer. Eller tager ejeren alle kunders penge. Tænk jer dog om kære krifa medlemmer...... Man får hvad man betaler for..... Længere er den ikke.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.