13. juli 2012

iPhone 4S versus arbejdsmarked 1.0


Jeg er rigtig glad for min iPhone. Faktisk ved jeg ikke, hvordan jeg klarede dagligdagens tekniske gøremål, før jeg fik den. Mails, Facebook, GPS, hjælpsomme apps til alle mulige ting.

Samtidig er det imponerede, hvor meget der er sket bare med udviklingen inden for iPhone. En iPhone 4S kan langt mere end iPhone 3, som var moderne for bare halvandet år siden. Den tekniske del af vores hverdag bliver hele tiden forfinet og videreudviklet.

Udvikling er fremskridt
Det er, som om der ikke er nogen begrænsninger, og vi kan blive ved med at udvikle nye produkter, der altid vil gøre det en smule bedre end det foregående.
Videreudvikling og optimering er nogle af de grundsten, vores moderne samfund hviler på. Tænk, hvis vi var stoppet ved telegrafen og havde besluttet, at det var den suverænt bedste kommunikationsform. Så havde vi aldrig set telefonen, mobilen eller mailen. Utænkeligt for de fleste!

LO imod udvikling
Men på et ret væsentligt område er der en stor gruppe mennesker, der har vedtaget, at udvikling er en dårlig ting. Vores alle sammens arbejdsmarked. Her er det, fornemmer man på LO-fagbevægelsen, at det stadig er version 1.0, der er gældende.

En stor gruppe mennesker gjorde et fantastisk stykke arbejde, da de byggede den danske model op. Arbejderne fik rettigheder, hjælp og bistand til at stå sammen og kæmpe mod en undertrykkende arbejdsgiver.

Slip fortiden
Det var dengang. Men det er det også i dag ifølge LO. De har taget patent på den danske model, og alle forsøg på videreudvikling og optimering bliver afvist med svaret: Vi har fundet den mest optimale måde at gøre tingene på.

Tænk, hvis Nokia havde brugt samme retorik over for Apple: Gå hjem med jeres nye mobiltelefon, vi har fundet det bedste produkt og den bedste måde at løse kundernes behov for telefoni på. Det er usandsynligt, at nogen ville finde sig i eller anerkende, at Nokia skulle have patent og ret til at slå konkurrence og modstand ned. Hvorfor er det anderledes på arbejdsmarkedet?

Krifa på vej med et arbejdsmarked 2.0
Kristelig Fagbevægelse mener, at vi hele tiden er på vej videre. Som mennesker, som medarbejdere - og som fagforeninger. Vi ønsker at være med til at understøtte den enkelte på det individuelle arbejdsmarked, og vi er parate til at formulere et arbejdsmarked 2.0.

Søren Fibiger Olesen, formand, Kristelig Fagbevægelse

10 kommentarer:

13. juli 2012 kl. 17.02 Gordon Shumway

@ Søren Fibiger Olesen

Interessant at du lige netop bruger Apple som eksempel på en god udvikling og et modsvar på LO.

Apple er en virksomheder som undlægger en næsten diktatorisk kontrol på på mange måder ligner KRIFA opfattelses af LO fagbevægelsen.

Du har kun ret til de funktioner som Apple ønsker du skal have og ønsker du at udnytte en ellers glimmerende Smartphone bliver du nød til at jailbreake den.

Hvis man ønsker at lave Apps til telefonen, SKAL disse Apps godkendes af Apple. Medie afspilleren VLC player blev fjernet da Apple ikke ønskede at den kunne afspille WMA-filer (Microsoft lydfiler).

Chrome browseren må IKKE understøtte flash

Jeg kan ikke printe ud direkte ud på min netværksprinter, da det ikke er en airprinter. Dette tillader Apple ikke.

Således at det en meget dårlig eksempel på modsvaret til LO.

Så måske du skulle skifte iPhone ud med en Android telefon f.eks. samsung galaxy S-III.

Jeg har selv en iPhone og en Samsung galaxy S-III.

På min Samsung galaxy S-III kan jeg afspille alle typer af lyd og billed filer, afspille flash, printe direkte til min netværksprinter m.m.

Så hvis du mener at "Vi ønsker at være med til at understøtte den enkelte på det individuelle arbejdsmarked, og vi er parate til at formulere et arbejdsmarked 2.0."

Skulle du nok overveje at skifte fra en iPhone til en Android telefon. Da Android telefonen giver dig frihed til at vælge.

17. juli 2012 kl. 20.45 Anonym

@ Søren - Dine indlæg på denne blog bliver mere og mere useriøse. Denne sidste er dog ekstrem. - Indrøm dog at Krifa er startet af en flok strejkebrydere, og blot en dårlig kopi af noget virkeligt godt. Fortæl dine kunder at i ikke er en rigtig fagforening, kun en billig kopi "made i China" - Tommysmed

24. juli 2012 kl. 10.38 Bjarne H. Hansen

@Gordon: Enig langt hen af vejen - men syntes dog ikke det er et stort problem, at en fagforeningsleder ikke er teknologinørd :-)

Og hans pointe er jo helt relevant: Det giver jo ingen mening, når LO konsekvent afviser enhver form for debat om udvikling af den danske model.

@Tommy: Dinne kommentarer bliver mere og mere useriøse. Denne sidste er dog ekstrem. - Indrøm dog, at du er en mavesur 3F'er/LO'er, der aldrig har været interesseret i en reel diskussion med Krifa :-)

24. juli 2012 kl. 11.39 Gordon Shumway

@ Bjarne H. Hansen

Et svar til hvorledes KRIKA og LO i samarbejde kunne få startet på en debat om fremtiden om den Danske model.

En løsning kunne være at man både i KRIFA overenskomsterne og i LO overenskomsterne indførte en betaling til den forbund som vedligeholdte overenskomsterne. Således kom alle som arbejder under en given overenskomst til at betale for dens vedligeholdelse.

At KRIFA gik med til ikke at indgå overenskomster hvor der i forvejen er en overenskomst.

AF LO gik med til at accepterede at KRIFA frit kan tegne overenskomster, hvor der ikke i forvejen er tegnet overenskomst.

AT KRIFA gik med til at såfremt der opstår en lovlig strejke f.eks. i forbindelses med en overenskomstfornyelses på LO området. At Medlemmer af krifa så gerne (frivilligt) må deltage i denne konflikt. Omvendt skal LO accepterede at deres medlemmer som arbejder under en KRIFA overenskomst IKKE må strejke.

Det ville måske også hjælpe en del - hvis KIRFA i for forbindelses med konflikten på Vejlegården, krævede at virksomheden skulle trække Lockouten af 3F Medlemmer tilbage, såfremt de ønsker en KRIFA overenskomst.

Det virker ret dobbeltmoralsk at KRIFA siger at de kæmper for retten til frit at kunne vælge fagforening og samtidigt acceptere at Vejlegården har Lockoutet alle 3F'ere, således at man som medlem af 3F ikke kan arbejde på Vejlegården.

At LO og KRIFA indgik en aftale om at såfremt en virksomhed hverken ville tegne overenskomst med LO eller KRIFA og dermed underbyde overenskomsterne med løndumping og ringe rettigheder til følge. At det så var 100% i orden at LO kunne indlede en konflikt med denne virksomhed.

24. juli 2012 kl. 18.25 Anonym

At LO og undertegnede skulle være i mod udvikling er noget vrøvl. - Krifa står ikke for udvikling, derimod tilbagevikling (hvis der er noget sådan) - Vedr. Vejlegården er det dokumenteret at den gule overenskomst på 41 ud af 46 punkter er ringere end 3F`s overenskomst. Hvordan skulle LO kunne tage en part (Krifa) der indgår så ringe overenskomster alvorlig ?
I sagen med Vejlegården er det i øvrigt virksomheden er med kampskridt presser 3F-erne ud af virksomheden, - noget besynderligt da de hellige ellers i tide og utide prædker at strejker og lookout ikke er deres kop te. - Vh. Tommysmed

25. juli 2012 kl. 09.49 Bjarne Hansen

@Gordon
Ja, der er mange gode forslag imellem.

Helt grundlægende så bør parterne kunne mødes ud fra en gensidig forståelse for, at det er to forskellige fagforeninger med forskellig tilgang til at løse udfordringerne. Kan de det, så kan de også finde en model for samarbejde, som vil komme alle lønmodtagere til gode fremover.

26. juli 2012 kl. 08.56 Bjarne

Bjarne Rasmussen
Hvorledes kan krifa gavne de danske lønmodtagere, det kan de ved at sammenlægge deres verksomhed med lo forbund det gælder faglig hus osv det kunne i høj grad gavne også fremad rettet da presset på løn nok bliver større i fremtiden, der er tid til sammenhold frem for krig, der er krig nok i verden pga religion.
MVH Bjarne Rasmussen

26. juli 2012 kl. 11.45 Monsar

Jeg bruger også min iphone rigtig meget i mit daglige arbejde. På et tidspunkt undlod jeg dog at tjekke mails, da det blev for meget og jeg fangede mig selv i at tjekke min inbox i tide og utide.

3. august 2012 kl. 11.58 Unknown

Apple stjæler deres ideer fra Open source miljøet. Er det virkelig dem i vil sammenlignes med.

13. december 2012 kl. 03.17 Unknown

Når der vælges en sammenligning med en Iphone 4S, så kan man undre sig over, hvorfor folk har fokus på IOS..

Man kunne også have brugt et eksempel med, at den ene part kører telefax i forhold til email. Synes dog uanset om man er begejstret for hhv. det ene eller anden produkt, at eksemplet er rammende for indlægget. Så må den enkelte se bort fra religionskrigen på elektronikmarkedet.

@Søren Jakobsen > Naturligvis inspireres man af en række kilder, ligesom man ser funktionalitet fra i Ubuntu i Windows.. Men det er vel på grænsen til en ligegyldig komparation i debatten.

@Gordon Shumway > Vrøvl, det er blandt andet i flere sager blevet kendt legalt, at man foretager indgreb i produktets software (jailbreak). Herfra er tredjeparts applikationer tilgængelige, men man oplever ligesom i android-butikken, at applikationer kun helt eller delvist er funktionelle = dårlig brugeroplevelse.

Hvis du har funktionsproblemer med din Iphone, så drejer det sig om din tekniske inkompetence.

Mvh
Jacob - der både roder med android og ios.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.