17. september 2012

Underlødig debattone

I Krifa kan vi godt lide at diskutere arbejdsmarkedspolitik. Det er altid spændende, når meninger brydes og forskellige synspunkter kommer på banen. Det er åbenbart ikke alle, vi kan blive enige med om, at det er en god idé.
Desværre oplever vi en tiltagende debattone fra blandt andet 3F og DSU som ikke bare er usaglig men også løgnagtig. Her til morgen kunne man i helsidesannoncer blandt andet læse, at Krifa støtter Indre Mission og at alle medarbejdere i Krifa – under trussel om fyring – tvinges
til at bede morgenbøn hver eneste dag. Det er løgnagtige påstande som er grebet fuldstændig ud af den blå luft.
Lad os da få en ordentlig og saglig debattone.

Vi er anderledes
I Krifa er vi anderledes – og det er vi stolte af. I stedet for at kaste mudder, så lad os på en ordentlig måde diskutere med hinanden, hvordan vi løser de udfordringer det danske arbejdsmarked står overfor. I virkeligheden arbejder fagforeningerne for det samme, nemlig at forbedre vilkårerne for lønmodtagerne på det danske arbejdsmarked. Vi vælger bare at gøre det på en anderledes måde:

Lad os tale sammen
Krifa talte omdialogen, allerede før det blev moderne. Dialog handler ikke om at tale til hinanden men med hinanden. Det princip gælder også på arbejdspladsen. Arbejdsgivere og lønmodtagere er ikke hinandens modsætninger men hinandens forudsætninger.

Vi er der for dig
Hos Krifa er du ikke bare et medlem. Du er kunde fordi du som kunde kan tillade dig at stille forventninger til den ydelse, du betaler for. Det forpligter os. Vi er ikke bundet af hvad branchen plejer at gøre. Vi forpligter os på, at du får den rigtige service, når du har brug for den.


Du vælger selv

Nogle mennesker kan bedst lide Samsung andre foretrækker Apple.  214.000 fortrækker Krifa, andre vælger alternativt. Og det er helt i orden. Du har ikke nødvendigvis brug for det samme som din nabo – heller ikke på arbejdsmarkedet. Behov er forskellige, og derfor har du selvfølgelig frihed til at vælge det, der passer dig. Det er jo dit liv.

Fup eller Fakta
Der bliver sagt meget i medierne om Krifa. Læs her hvad der er fup eller fakta


Søren Fibiger Olesen, formand Krifa

22 kommentarer:

17. september 2012 kl. 16.39 Hüseyin

Hvordan vil i sikre bedre forhold for lønmodtagerne, når I ikke vil anerkende det værktøj, som har bidraget til at sikret lønmodtagernes rettigheder i omtrent et hundrede år (strejkeretten)? Hvordan hænger det sammen, at I ønsker at styrke lønmodtagerne, når I samtidig svækker lønmodtagernes handlemuligheder ved ikke at anerkende strejkeretten, og derved forringe lønmodtagernes handlemuligheder i forhold til arbejdsgiverne? Det giver ikke mening, når I siger at I repræsenterer lønmodtagerne ligeså godt som de traditionelle fagforeninger, når I ikke vil anerkende centrale værktøjer, som står lønmodtagerne til rådighed, og som har stået til rådighed meget længe.

Det er meget æreværdigt, at I ønsker en god dialog. Men det fordrer bare, at vi virkelig snakker sammen, og derfor forventer jeg naturligvis også, at i svarer på mine spørgsmål.

17. september 2012 kl. 16.40 Anonym

Krifa har slået meget på at de, modsat LO-fagbevægelsen, er politisk neutrale, og at man som kunde i Krifa ikke støttede bestemte politiske holdninger. Hidtil har den påstand stået uimodsagt. Derfor har DSU i dag i MetroXpress og 24 timer lanceret annoncekampagnen ”Som kunde i Kristelig Fagbevægelse går dine penge til, at…”.

Det er vigtigt at understrege, at budskabet ikke er, at folk ikke må være medlem af en kristen forening eller støtte kristent arbejde. Det skal de være velkommen til. Vi gør bare opmærksom på, at Krifa ikke er en neutral forening, men at man som Krifa-kunde er med til at støtte den kristne højrefløj. Derudover gentager DSU den kritik, der også blev fremsat i annoncekampagnen ”Danmarks største hykler”.
Nedenfor er gennemgået de påstande, som DSU fremsætter i dagens annoncekampagne.

1. Støtte indremissionsk arbejde flere millioner kroner
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1600375.ece
"Således går en god del af de 185.000 kunders kontingentkroner til kirker, daglige morgenbønner og udbredelse af det kristne budskab. Krifa giver f.eks. en million kroner til en kristen organisation, der laver gadearbejde i Mellemamerika.”
I forhold til gadearbejdet i Mellemøsten, så handler det om, at Krifa støtter et LifeWorks projekt i Honduras. Pengene går igennem VIVA International og dets danske gren, Leve Børnene. Det er en organisation der bygger på Lausannepagten, som er den kristne højrefløj – det vi i Danmark kalder indre mission.

2. Ansætte ulovlig arbejdskraft til at bygge Kristelig Fagbevægelses hovedkontor i Aarhus
Det var Østjyllands Politi, som i maj 2011 fortalte til pressen: »Vi har sammen med Arbejdstilsynet og Skat foretaget fem anholdelser ved Krifas byggeri. Det er henholdsvis to pakistanere, to rumænere og en ghaneser. Det ser ud til, at to af dem arbejder ulovligt her i landet, mens de sidste tre bliver sigtet for overtrædelse af udlændingeloven og derefter løsladt,« siger Jesper Dreyer der er leder af udlændingeafdelingen i Østjyllands Politi.
http://stiften.dk/aarhus/krifa-bruger-ulovlig-arbejdskraft

3. Aflønne 700 medarbejdere, som under trusler om fyring tvinges til at bede morgenbøn hver eneste dag
Krifa har 700 medarbejdere, der ifølge Ekstra Bladet bruger 20 minutter om dagen på morgenbøn. Faktisk svarer det til, at man bruger 30 fuldtidsmedarbejdere om ugen på at bede morgenbøn.
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1600375.ece
Og ønsker man ikke at deltage i ritualet, så bliver det straffet hårdt af Krifa. I 2010 slæbte HK Krifa i retten, fordi en medarbejder blev fyret, da hun ikke ønskede at deltage i Krifas morgenbøn.
http://avisen.dk/fyret-fordi-jeg-ikke-ville-bede-morgenboen_120882.aspx

17. september 2012 kl. 16.46 Jonas Holm

Saglig debat, i orden.
Her kommer noget sagligt; at sige at man får mere ud af at være kunde, end at være medlem hos i en fagforening, er det samme som at sige at man får mere ud af at være kunde frem for bestyrelsesmedlem i hos samsung (hvis vi nu skal følge analogien).. Det ved vi jo er direkte forkert, hvis man er kunde, kan man i sidste ende, blive eller gå sin vej.. Man har ingen reel medbestemmelse, hvis man er medlem, kan man være med til at få indflydelse, er man kunde skal man betale ved kasse 1 og lukke kæften..

Jeg mener at man ikke burde have lov til at kalde sig en fagforening hvis man ikke er det.. Cmon det kan i jo godt se ikk?

Jeg kalder sku da heller ikke min kat for vovse, eller min cykel for en ferrari.. en symaskine for en ged.. listen kunne blive ved..
Helt ærligt..

Hvis man så går videre og kommer med den noget så lumske undskyldning, at man "bare gør tingene på en anden måde"
ja i bruger pengene i tjener på jeres kunder til at sætte reklamer i tv, (som jo er pisse dyrt), for at få flere kunder i stedet for at faktisk at kæmpe jeres "medlemmers" sag.. (kan i fornemme den trælse spiral)

At i så har dårligere overenskomster kræver sku intet geni for at regne ud at rigtige fagforeninger er klart at foretrække..
Okay, så folk vælger jer, fordi at deres løn er højere end ved ENHVER overenskomst i landet, og føler derfor at de kan spare penge.. Dermed opfordrer i til at underminere lønforholdene i Danmark.. (hvad blev der liiige af Corporate Social Responsibility her?)

Jeg siger bare, krifa, hvis i føler at i bliver kritiseret til højre og venstre, så skulle i nok til at kigge indaf og tænke på hvad i kunne gøre anderledes?

Jeg ved godt det ikke kommer til at ske, for de ændringer ville kræve at i satte priserne op, og vi kan jo ikke have at vi sætter mennesker før penge vel?

Typisk virksomhedskultur..

17. september 2012 kl. 16.46 Lasse Hansen

En af de ting der falder mig i øjnene når jeg læser jeres "fup eller fakta" er at i kritiser 3f for deres kampagne med jer hvor at de fortæller at jeres mindsteløn for tjener er mindere end deres er det vel heller ikke usandt? Jeg har arbejder selv som tjener og jeg har en løn på 141,71 kr i timen som ufaglært og det er med 3f overenskomst. Men Krifa's overenskomst ville jeg kun få 110 kr i timen, det er altså mange penge om månede jeg får meget ved at der er overenskomst med 3f

17. september 2012 kl. 16.47 Frederik Nielsen

Forudsætningen for at vi kan få en saglig debat er, at KRIFA begynder at tage lønmodtagerne seriøst, og faktisk fortæller dem hvilke (politiske) mål og drømme man har i forhold til det danske arbejdsmarked.
Stå dog ved jeres udgangspunkt og jeres indstilling til lønmodtagernes vilkår, og svar på de spørgsmål, der efterhånden har hobet sig op:

Hvorfor skal lønmodtagerne svækkes, i forhold til arbejdsgiverne?
Hvorfor skal lønmodtagerne have sværere ved at få løn for overarbejde?
Hvorfor skal lønmodtagerne have en generelt lavere mindsteløn?
Hvorfor må lønmodtagerne ikke få en tillidsmand?
Hvilke interesser har det stærkt højreorienterede og religiøse, "INDRE MISSION", i en såkaldt "fagforening"?

Alle disse spørgsmål kræver nogle svar - og har gjort det længe!

17. september 2012 kl. 16.52 Freia Heidtmann

"I virkeligheden arbejder fagforeningerne for det samme, nemlig at forbedre vilkårerne for lønmodtagerne på det danske arbejdsmarked. Vi vælger bare at gøre det på en anderledes måde"

Der er ikke en eneste direkte løsning på det som du selv siger er fagforeningens job - nemlig at sikre arbejderne ordentlige vilkår, i dine nedenstående eksemper. Hvad er det LIGE præcist i kan/gør for jeres medlemer?

"Vi er her for dig" - Tilsyneladende ikke. Gang på gang er der inden for den seneste tid dukket historier op fra jeres tidligere medlemmer, fordi i ikke har støttet og hjulpet dem når de har haft brug for det. Og med hensyn til det kristne element, ja så har vi også set eksempler på dette.

Hvordan er det at forbedre forholdene for arbejderne, når jeres overenskomster er langt under eks. den standard 3F's sætter? Er det så at sikre arbejderen de bedst mulige vilkår?

I skriver i jeres fup/fakta "Krifa støtter, at der bliver lovgivet mod blokade af virksomheder, når virksomheden allerede har en overenskomst" - Det sikre da netop ikke arbejderen gode vilkår? hvilken situation sætter det så de ansatte i? Når deres arbejdsplads tegner overenskomst med fagforeninger der direkte forringer deres vilkår, og det bliver et angreb på den ansattes ret til en ordentlig løn og arbejdsvilkår. Samtidig bliver fagforeninger som 3F, der kæmper den ansattes sag pasificeret. Hvis Venstres og jeres ønske bliver en virkelighed, så bliver de sidste 100 års forbedringer af danskernes løn og arbejdsvilkår revet ud af historiebøgerne.17. september 2012 kl. 17.00 Ole

Det er rigtigt, at vi har brug for forskellige ting på arbejdsmarkedet. Men en ting, som vi alle har brug for er en ordentlig løn og gode arbejdsforhold.

Hvis fagforeningernes blokaderet bliver fjernet, betyder det, at arbejdsgiverne kan "shoppe" mellem de forskellige fagforeninger og vælge den, de helst vil have. Ligesom vi almindelige mennesker gerne vil betale så lidt som muligt, når vi køber pasta i supermarkedet, tænker arbejdsgivere jo på samme måde. Det er derfor ikke svært at se konsekvensen: Arbejdsgiverne vil selvfølgelig vælge at opsige deres gamle overenskomst og lave en ny med den fagforening, der giver mest til dem selv og mindst til medarbejderne. Og den vragede fagforening, der repræsenterer medarbejderne på stedet, har ingen muligheder for at gribe ind, hvis blokaderetten mod virksomheder med en overenskomst fjernes.

Én ting er derfor at se på, hvad lønmodtagerne foretrækker af fagforeninger. En anden er, hvilken fagforening arbejdsgiverne vil foretrække. Og her vil valget for langt de fleste arbejdsgivere nok falde på Krifa, hvis overenskomst er langt dårligere end 3F's.

Hvis vi fjerner blokaderetten, bliver det fuldstændig ligegyldigt, om en fagforening reelt repræsenterer medarbejderne på en arbejdsplads. Man kan som arbejdsgiver lave overenskomst med hvilken som helst fagforening man vil - den behøver ikke engang at repræsentere medarbejderne i særlig høj grad.

Indbyrdes konkurrence mellem fagforeninger betyder, at lønmodtagerne rundt omkring bliver delt i forskellige lejre og dermed står svagere samlet set. Hvis blokaderetten oven i købet bliver fjernet, er det pludselig arbejdsgiverne, der får gavn af konkurrencen mellem fagforeningerne, og lønmodtagerne kan ikke gøre noget for at forhindre en forringelse af deres arbejdsvilkår.

17. september 2012 kl. 17.07 Alexander Grandt Petersen

Der er vist brug for at få fakta fra en anden kant også, end De Kristeliges propagandamaskine. https://www.facebook.com/KriFakta

17. september 2012 kl. 19.47 Anonym

At skrive at fagforeningerne og De Kristelige(Krifa) arbejder for det samme er jo en direkte løgn. At lokke lønmodtagere med et billigt kontingent skaber ikke ligefrem gode overenskomster. Tværtimod gør det arbejdsgiverne stærkere. Kan man virkelig kalde sig fagforening med det som udgangspunkt? Det mener jeg ikke.

17. september 2012 kl. 20.18 Kaspar Hansen

Kære Krifa.

Ja – arbejdsgivere og lønmodtagere er hinandens forudsætninger. Det er dog bekymrende, at i ikke kan se, at dette intet har med giver/modtagerforholdets modsætning at gøre.
Det bliver en anelse for patetisk til min smag, når i tager rollen som dialogens vogter, og dermed mellem linjerne insinuerer, at fagbevægelsen og DSU skulle være imod dialog – og dermed nærmest antidemokratiske. I siger det ikke direkte, men det er vel det i mener, siden i sådan vil fremhæve jer selv som FOR dialog.
Og jeg bebrejder jer ikke. Jeg kan godt forstå i forsøger at frembringe lidt goodwill, når modgangen melder sig.
Jeg beundrer jeres evne til at anskue det, at være kunde, som en kvalitet i sig selv, fordi det gør, at man kan stille forventninger. Men hvilke forventninger stiller i til de arbejdsgivere, som jeres kunder betaler jer for at sætte krav til? Og anser i det som ganske umuligt at stille forventninger som medlem frem for kunde?
Hvilke behov føler i, at i kan tilfredsstille for enten mig eller min nabo? Jeg anerkender, at hvis min nabo er arbejdsgiver, så kan han garanteret spare nogle penge på lønmodtagere fra Krifa. Men hvilke behov dækker i for lønmodtagerne, som må siges at være jeres kundegrundlag!
Åbne porte til himmerig?
Salmevers på indbetalingsblanketterne?
Jesu kristi timeløn?
Og til sidst: uanset hvor sympatisk din arbejdsgiver end måtte være, så vil der til enhver tid være et modsætningsforhold mellem lønmodtager og arbejdsgiver, så længe i ikke kan se dette kan i ikke varetage nogen form før lønmodtagers behov!

17. september 2012 kl. 20.26 Anonym

Hej Anonym

Jeg synes umibbelbart det er spændene at se at hvad DSU har bygget deres annonce på, jeg kommentar og spørgsmål;

1 Ifølge dit link til Ekstra bladet så har Krifa støtte en organisation Life Works og en del af deres topledelse er medlem af Kronjyllands valgmeninghed. Men hvor er det de finde linket til at Krifa har givet penge til Indre Mission?

2 Ifølge den artikel du linker til så har ser det til at der er totalentreprenører og eller nogen underleverandører der faktisk i sidste ende har lavet en fejl. Så ved så plejer man også at få firmaer til at stå for bygge sine bygninger man hyrer da ikke selv hver enkelt medarbejder eller er der noget jeg har misforstået.

3 Det selvfølgelig ikke okay at nogen bliver fyret fordi de ikke vil bede. Men at det er forkert at et firma har bestemt at de har morgen bøn og en salme kan jeg virkelig ikke hisse mig op over.

Faktisk virker det som om at det kommer bag på mange at Kristelig fagbevæggelse har noget med Kristendom at gøre. Det vel ikke mere forkert end at nogen fagforeninger nogen gange støtter partier økonomisk, selv om nogle af deres medlemmer måske ikke har samme politiske holdning?

17. september 2012 kl. 21.29 Michael Bjerring

Udsagnet "Vi er der for dig" klinger hult og er alt andet end sandt som amen i kirken. Det er da enormt problematisk, at flere af Krifas penge bruges på telefonsælgere end på faglig konsultation. Det er flere gange kommet til kende, at Krifa ikke har samme faglig forankring, som LO-fagbevægelsen har. Krifa skal kunne rumme alle fag og dermed bliver det laveste fællesnævner. Om man er liberal eller socialist, tror på Muhammed eller Jesus, ja, så er det da vigtigt for en, at ens fagforening har forståelse for ens fag. Vejlegaardssagen er jo også et krystal klart eksempel på, at Krifa ikke kender nok til arbejdsmarkedet, når de forsøger at skaffe deres "kunder" ordentlige lån- og arbejdsvilkår (http://www.bt.dk/danmark/krifa-erkender-broeler-paa-vejlegaarden).

DSU's kampagne har kant, er ungdommelig og klar i spyttet, men jeg tror egentlig også det er nødvendigt at pensle sagens kerne ud; når unge i dag har åbnet en gratisavis er de blevet konfronteret med det problematiske ved Krifa. Min generation (ungdommen) har brug for et ordentligt arbejdsmarkedet og en stærk dansk model. Det er bliver ikke Krifa, der skaffer min generation bedre lånvilkår, tværtimod.

Hallelujah!


18. september 2012 kl. 01.21 Jakob Esmann

Hej Søren

Jeg har to helt konkrete spørgsmål ud fra dit indlæg:

1. Du skriver:
"Hos Krifa er du ikke bare et medlem. Du er kunde fordi du som kunde kan tillade dig at stille forventninger til den ydelse, du betaler for."
Jeg må indrømme, at det er noget af det mærkeligste, jeg længe har læst. Jeg accepterer og anerkender jeres opfattelse, men jeg konstaterer også bare, at jeg aldrig har kendt mage til en sådan definition!
I min verden vil et "medlem" altid være bedre stillet end en "kunde", da et medlem har demokratiske rettigheder og medindflydelse på indhold, processer og personer i foreningen. En kunde betaler et beløb og får en serviceydelse retur fra den pågældende forretning. Hvis man som kunde er utilfreds, er der oftest ikke så meget andet at gøre end at skifte. Jeg er meget interesseret i at høre det uddybet, hvordan et kunde-forhold er bedre end et medlemskab. Hvordan er det i din optik?

2. Du skriver samtidig:
"Vi forpligter os på, at du får den rigtige service, når du har brug for den."
Vil du så svare på, hvordan I kan hjælpe jeres medlem, hvis medlemmet (som så utallige mange andre på det danske arbejdsmarked) er ansat under en LO-overenskomst, og der skal føres en sag ved arbejdsretten for det pågældende medlem? I er jo ikke part ved arbejdsretten.

vh
Jakob

18. september 2012 kl. 15.07 Rolf Weber

Jeg skal love for at DSU´erne er kommet til tasterne. Og jeg vil gerne gentage, at Krifa ikke støtter Indre Mission og at der ikke er nogle der bliver tvunget til morgenbøn i Krifa. Men der er åbenbart nogle af jer der mener, at Ekstra Bladet er en troværdig kilde til at bevise det modsatte.
I Krifa er vi anderledes og det er vi stolte af. 9 ud af 10 kunder i Krifa er så tilfredse med den service de får, at de vil anbefale os til andre. Tilfrede kunder giver vækst. Utilfredse kunder giver tilbagegang.
Rolf Weber, politisk konsulent, Krifa

19. september 2012 kl. 17.29 brige

DSU'erne, eller andre modstander, skal være velkommen herpå debatten, men de kommer kun med påstande og ikke dokumentation, så for mig som medlem af Krifa kan jeg ikke bruge det til noget som helst. Jeg er fuldstændig fløjtende ligeglad om Krifa støtter indre mission, eller spejderne, sålænge jeg har mit frie valg, og det er det, det handler om for mig.
Brian Egebro

19. september 2012 kl. 18.42 Unknown

Fagforeningen i KRIFA har hjulpet mig, da jeg havde allermest behov for det. Jeg fik diagnosticeret en kronisk sygdom og i 4 år har jeg kæmpet mod kommunen og KRIFA var der hele vejen og tog med til alle de møder, hvor jeg havde behov for faglig hjælp. Jeg blev altid behandlet super godt, fik en super service og med KRIFAs hjælp endte jeg med at vinde hele sagen.
Jeg har aldrig fortrudt mit valg af fagforening og jeg hører om andre i samme situation som mig, som ikke får den hjælp, de har brug for fra deres fagforeninger, som ovenikøbet er en af de fagforeninger, der sviner KRIFA til for tiden. Og vi taler samme kroniske lidelse og samme kommune. Det er da kado til KRIFA uden sammenligning.

19. september 2012 kl. 22.09 Jørgen Sibbesen

Jeg finder det problematisk at en organisation som 3F går ind og blokerer for en arbejdsplads der har overenskomst med en registreret fagforening.Det ER Krifa nu engang om man vil det eller ej! At 3F ikke bruger kræfterne på at få arbejdspladser UDEN en (ordenlig) overenskomst i stedet overgår min forstand. Hvis arbejderne var utilfredse med deres overenskomst på en given arbejdsplads så kunne de melde sig ind i 3F og derved strejke og blokere alt det de har lyst til.

Når 3F laver radio reklamer som er direkte vildledende så tyder det på (i mine øjne) på en organisation der panisk forsøger at skræmme arbejdere til ikke søge andre veje end den slagne vej.

At sige "de gule" fagforeninger ødelægger arbejdsmarkedet er den samme sang lav'ene sang for 100 år siden da forforeningerne begyndte at gøre sig gældende. Arbejdsmarkedet ændrer sig ikke fordi de "gule" fagforeninger er kommet til. Arbejderne har ændret sig og så ændrer arbejdsmarkedet sig.

@ Jacob Esmann: I mine øjne skal det, at være medlem, være et valg og ikke et krav. Jeg har tidligere været ansat et sted hvor jeg skulle død-pine-mig være medlem af 3F ellers var der ikke nogen der ville have noget med en at gøre. Det var forbudt at forskelsbehandle på baggrund af køn, religion, og politiske tilhørsforhold men ikke at være medlem af den "rigtige" fagforening... Så måtte man gerne køre personen ned psykisk indtil de fik sig rettet ind! Så som kunde hos Krifa har jeg taget et VALG, hvorimod da jeg var under 3F var det ikke et frivilligt valg men et tvunget medlemskab efter at være blevet udsat for "forbryder-metoder". Mener du så stadig det er bedre at være medlem når det er under tvang?

20. september 2012 kl. 01.12 Unknown

Jeg har læst de mange indlæg og har tidligere været faglig aktiv i B.U.P.L Men da jeg gav udtryk for min mening omkring toppens brug af foreningens midler og vederlag i forbindelse med en dengang frivillig afgående formands krav på aftrædelses beløb ( i millionklassen) , blev jeg frosset ud: Så da jeg blev langtids sygemeldt, blev min sagsbehandling i A-kassen, nok en del farvet af min fortid.Jeg fik en behandling der fik mig til at skifte over til Krifa. Her har jeg fået en fair behandling.Da det så sort ud omkring min fremtid ,gav de mig den støtte og hjælp der skulle til for at blive et helt menneske.Når det gælde A - kassen har de været en god støtte og det er ikke deres skyld at nogle sagsbehandlinger ikke går efter medlemmernes ønsker.Det er folketinget og de styrelser der på kryds og tværs med ændringer og fortolkninger der gør det svært for sagsbehandlerne at finde hoved og hale i lovgivningen. En lovsamling på ca. 18000 sider har jeg hørt.Hver gang der kommer en ny regering ,lover de at lave den brugervenlig.Men det er ikke sket endnu.(Så er der nogle der bliver arbejdsløse).Måske har jeg ikke ret.!Den nye Regering har måske en løsning.Man lovgiver at der ikke er nogen arbejdsløshed. Man lukker for ydelser og nedsætter arbejdsløsheds perioden og kalder alle der ikke har fundet arbejde, for selvforskyldte samfunds nassere.Jeg gad vide hvor meget kriminaliteten stiger når man bliver tvunget til at finde alternativer.
Politikkerne har sagt at 2,5 milliater, sparer man på at omlægge dagpengene. Men de har glemt at dem der hæver dagpenge er også forbrugere som indgår i samfundets økosystem.De betaler skat og er forbrugere og hvis man laver et regnestykke ,så koster de ikke samfundet så meget som regeringens økonomer siger.
Frank Larsen

20. september 2012 kl. 09.47 Unknown

Lad os slå fast en gang for alle. Krifa er en "penge maskine"
Fagligheden kan diskuteres, men retsligt gøres der et stort arbejde for medlemmerne. For mig er det ikke det faglige som tæller. Når jeg fravælger det faglige, er det pga. måden de "rigtige" fagforeninger vælger til og fra på. Der er ikke plads til forandring og ikke plads til dem som har andre ønsker.
Det er en stor ukarismatisk "gryderet" hvor man kun skifter saltet ud i retten. Ingen udvikling, bare ærgeligt. For fagforeningerne har været med til at skabe det Danske samfund, tak for det! Vi har alle brug for noget, derfor bliver de "rigtige" fagforeninger fravalgt, De levere bare ikke noget som et moderne samfund har brug for. Men jeg synes I alle gør et rigtigt godt arbejde, jeg har bare ikke strejke i tankerne når jeg skal være stærk. Simpelthen fordi jeg ikke føler for det!

21. september 2012 kl. 12.31 Unknown

Kære Frederik Vad Nielsen

Du skriver du har nogle spørgsmål der kræver svar.
Det skal du så få.
Hvorfor skal lønmodtagerne svækkes, i forhold til arbejdsgiverne?
Hvis du hentyder til at vi ikke bruger strejker som våben, så hænger det jo sammen med at arbejdsgiverside også fraskriver sig lockout som våben. Det skal nødvendigvis være lige for begge parter.
Vi tror på dialog i stedet. Vi tror på det rigtige i at forhandle sig frem til en løsning. I de situationer, hvor det så ikke lykkes, så løser vi disse konflikter ved hjælp af en voldgift. Det mener vi er en langt bedre løsning for alle parter end at bruge strejker og lockout.

Hvorfor skal lønmodtagerne have sværere ved at få løn for overarbejde?
I vores overenskomster, ligesom alle andre, er det sådan at man får tillæg for overarbejde. Udgangspunktet er en arbejdsuge på 37 timer og beordret arbejde herudover er overarbejde, som den enkelte får tillæg for.
Derudover giver vor overenskomst mulighed for forskellige former for fleksibilitet. Den ene er at den enkelte medarbejder kan aftale at have en længere arbejdsuge end 37 timer. Hvis man gerne vil arbejde mere end 37 timer om ugen, synes vi det er hensigtsmæssigt det sker i samme arbejdsforhold, i stedet for at have flere forskellige arbejdsgivere. Det vigtige for os, er at det ikke er noget arbejdsgiver kan forlange af sine ansatte.
Så uanset om den aftalte arbejdstid er 25, 37 eller 42 timer, så er beordret arbejde udover den aftalte norm, altid overarbejde.

Hvorfor skal lønmodtagerne have en generelt lavere mindsteløn?
Jeg ved ikke lige hvor du har det med det generelle fra. Ser man på alle vores overenskomster, så er der adskillige af vore mindstelønninger der ligger over niveauet i sammenlignelige LO overenskomster. Det gør de ikke indenfor Hotel og Restauration i vor overenskomst med Kristelig Arbejdsgiverforening. Vi har også overenskomst indenfor dette område med arbejdsgiverforeningen RAF-2000 og her er vore mindstelønninger for faglærte kokke og tjenere højere end de tilsvarende hos 3F.
Når det er sagt, så er mindsteløn jo ikke lig med den reelle løn medarbejderne får. For det første har vi i vore overenskomster en bestemmelse, der siger at den enkeltes løn skal tage udgangspunkt i kvalifikationer, indsats, stillingens indhold, jobfleksibilitet, ansvar og uddannelse.
Derudover skal der tages højde for lønniveauet generelt i branchen, og for langt de fleste branchers vedkommende, så ligger de reelle lønninger et pænt stykke over de mindstelønninger der er aftalt – og heldigvis for det.
Vi satser på ved de kommende forhandlinger med Kristelig Arbejdsgiverforening også at få indført mindstelønninger for faglærte indenfor hotel og restauration, men vi vil aldrig aftale løn som 3F, der kræver at ufaglærte tjenere skal have samme mindsteløn som faglærte, det mener vi simpelthen ikke er rimeligt. Hvordan skal man så tilskynde til at tage en uddannelse?

Hvorfor må lønmodtagerne ikke få en tillidsmand?
Jeg må igen sige, jeg aner ikke hvor du har det fra.
Vi har regler om tillidsrepræsentanter i vore overenskomster, som der findes i alle andre. Vi ser gerne der bliver valgt tillidsrepræsentanter på alle virksomheder under vor overenskomster. Det er desværre ikke muligt, da der ikke alle steder er nogen der vil være tillidsrepræsentant. Her vælger vi så at få udpeget en kontaktperson, som vi så løbende klæder på med information om overenskomst mv. Vi tilbyder også vore tillidsrepræsentanter kurser, hvor de udover kommunikation, konfliktløsning og forståelse af overenskomst mv. også lærer noget om at de er tillidsrepræsentanter for alle kollegaer uanset hvilken fagforening den enkelte måtte vælge at være medlem af.

Hvilke interesser har det stærkt højreorienterede og religiøse, ”INDRE MISSION”, i en såkaldt ”fagforening”?
Det skal jeg ikke kunne sige, men jeg kan med sikkerhed sige, at vi i Kristelig Fagforening ikke har nogen interesse i Indre Mission. Vi er en fagforening og det holder vi os til. Vi får hver måned penge fra vore medlemmer/kunder for at hjælpe dem, og det er det vi bruger kontingentet til.

21. september 2012 kl. 12.34 Unknown

Kære Jakob Esmann

Du stiller et par konkrete spørgsmål, som også kræver konkrete svar.
Først mht. kunde/medlem.
Søren har jo netop skrevet at hos os er du ikke bare et medlem – du er også en kunde.
Alle 214.000 lønmodtagere, der har valgt os, er medlem hos os. Enten af både Fagforening og A-kasse eller af en af delene.
Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse er demokratiske foreninger som alle andre a-kasser og fagforeninger, med medlemsvalgte bestyrelser og forsamlinger.
Derudover har vi valgt at kalder vore medlemmer for kunder, fordi vi dermed mener vi strækker os endnu længere i servicen af den enkelte.

Hjælp til vore medlemmer ansat under en LO-overenskomst
De der kan føre sager hos Arbejdsretten er alene de parter der har indgået den enkelte overenskomst.
Derfor, når et af vore medlemmer ansat under en anden overenskomst har en sag, der skal videre til retten, så foregår det gennem de almindelig domstole. Nøjagtig på samme måde, som 3F må føre sager for deres medlemmer ansat under en anden overenskomst – f.eks. vores.
Er vort medlem derimod ansat på en virksomhed, hvor vores overenskomst er gældende, så foregår en evt. retssag ved Arbejdsretten, fuldstændig som når 3F fører sag for et af deres medlemmer ansat under deres overenskomst.

3. oktober 2012 kl. 13.45 Dan K

Underlødig debattone?????

Når folk fortæller sandheden om KRIFA, nemlig at i er en billig kopi og ikke en rigtig fagforening, så er det så nu pludselig en underlødig debattone??? Det forstår jeg ikke, det er vel mest det faktum, at i ikke er vilde med at sandheden om jeg kommer frem, det vil jo unægtelig gøre det sværere for jer,at bilde folk ind at de får det samme ved jer som alle andre steder, bare billigere.

I har i flere år reklameret med,at der ikke er nogen grund til,at betale mere for den samme is.

I har nu med konflikten i Vejle fået en meget stor af Danmarks befolkning ( ikke kun DSU )til tasterne for at fortælle sandheden om jeres is, nemlig at den ser rigtig god ud, men er bitter og sur når man kommer et stykke ind i den.

Vær dog ærlige, fortæl det som det er! I er et billigt alternativ til en fagforening. Men ikke en rigtig fagforening med rigtige overenskomster.

Mvh. Dan K

Som ikke er medlem af DSU

Sendt fra min iPad

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.