2. oktober 2012

Behov for nye dagpengeregler

Sæt retten til at genoptjene dagpenge ned til et halvt år, og gør tiden, man kan være på dagpenge, konjunkturbestemt. Det mener, Kristelig Fagbevægelse er en både rimelig og holdbar dagpengeløsning.

Skal kunne genoptjene ret til dagpenge på et halvt år
Det er rimeligt, at man har en sandsynlig chance for at genoptjene retten til dagpenge, hvis man falder ud af dagpengesystemet. Derfor mener vi, at man bør kunne genoptjene retten ved at have et arbejde i et halvt år. Det er for meget, som det er nu, hvor kravet er et helt års arbejde.

Gør dagpengeperioden fleksibel
Vi mener, den aktuelle diskussion om en forlængelse af den toårige dagpengeperiode viser, at der er behov for en konjunkturbestemt dagpengeperiode.
Grænsen for de to år blev indført i en tid med lav ledighed, og den nye regering gik ind og udskød den toårige periode, fordi ledigheden var steget.
Siden er ledigheden steget endnu mere, men nu vil regeringen ikke udskyde den toårige periode en gang mere.

En dagpengeperiode der følger med tiden
Hvis det i stedet var sådan, at dagpengeperioden fulgte konjunkturene, skulle vi ikke hele tiden diskutere behov for at forlænge eller forkorte dagpengeperioden, fordi det ville ske automatisk og være tilpasset omstændighederne.


Søren Fibiger Olesen, formand, Kristelig Fagbevægelse

2 kommentarer:

10. oktober 2012 kl. 21.02 Anonym

det mener ikke kun Kristelig Fagbevægelse...hvorfor ikke også nævne de andre.
Men alligevel - det hjælper ikke. Hvis man først i 2020 regner med større efterspørgsel på arbejdskraft (hvilken type? i dag undersøges hvordan sygeplejerske kan erstattes af robotter; den offentlige administration nedlægger flere og flere funktioner sammen med at overbelaste borgeren med deres egne opgaver - trylleord hedder selvbetjening - i stil med bankernes fup, hvor enhver skal gøre det, som tidligere blev udført af assistenter med lønindkomst) - ja hvis der regnes med et eller anden form for større efterspørgsel i 2020 - hvordan skal menneskerne overleve de kommende 8 år?

22. oktober 2012 kl. 15.41 Anita Holt

@111222ad

Hør her det er jo to helt forskellige ting, det er jo således der arbejdes på højtryk i DK på at få vores lille land til at blive et land hvor vi kan arbejde indenfor vidensbasserede fag, det er naturligvis fordi man erkender der er brug for et skifte i den form for beskæftigelse der er idag. Jeg læste for ikke ret lang tid siden en klog mand der udtalte sig om min nærmeste by Aalborg, dengang værftet lukkede var alle stort set klar til at lukke byen ned, men der er kommet andre virksomheder til, kulturen og tourismen er steget, så det er et spørgsmål om vi tilpasser os i lille Danmark. Så mon ikke vi klarer de næste 8 år og mange mange år derefter.
Og at der er mange andre end Krifa der mener vi skal lave den fleksible ordning ovenfor siger Søren jo ikke noget om, men han siger jo heller ikke de ikke gør. Det er vel meget naturligt hvis man vil have et budskab ud man skriver hvad VI kan, for vi kan nemlig i Krifa ret meget. Og at vi har et bud på dagpenge problemet er en naturlig del af de løsninger Krifa hver dag arbejder på.

Anita Holt, medlem af regionsbestyrelsen i Krifa i Nordjylland

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.