3. januar 2013

Drillenisser på spil i SF

Da der gik lidt ”agurketid” i perioden mellem jul og nytår var SF's formand erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen ude med riven efter Krifa.

Hun sagde blandt andet, at hun betragter Krifa som et forsikringsselskab fremfor en fagforening, og at hendes sympati ligger hos den etablerede fagbevægelse.

Det er en retorik vi er vant til, når folk er pressede. Det må man sige, at SF er for tiden. Men det er alligevel utroligt, at Annette Vilhelmsen vil gøre sig til dommer over, hvem der er en rigtig, og hvem der ikke er en rigtig fagforening. Det svarer til, at jeg hævder, at SF ikke er noget rigtigt parti, fordi de er socialister. Det gør jeg selvfølgelig ikke, fordi jeg er tror på demokratiet. Og jeg tror på, at folk skal have lov at stemme på, hvem de vil, og melde sig ind i den forening, som de har lyst til.
Det groteske er, at Annette Vilhelmsen påstande er rettet mod en fagforening, som giver de samme ydelser som alle andre fagforeninger
  • Krifa har de seneste 3 år har skaffet 1 mia. kr. i erstatninger til vores kunder. Det er dobbelt så meget, som vores kunder har betalt i kontingent.
  • Krifa har forhandlet mere end 1000 overenskomster.
  • Krifa har tillidsfolk.
  • Krifa yder juridisk bistand.
Bakker op om formanden
Værre blev det, da SF's arbejdsmarkedspolitiske ordfører Eigil Andersen var ude at bakke sin formand op. Han sagde blandt andet, at Krifa skader lønmodtagerne i Danmark, og Krifa må ikke kalde sig kristelig, for da Jesus gik rundt på jorden, talte han ikke om fagforeninger.
Det er udtalelser, som er beskæmmende for et politisk partis arbejdsmarkedspolitiske ordfører. Hvordan kan man udtale, at en fagforening, som mere end to hundredetusinde danskere mener varetager deres faglige interesser, skader lønmodtagerne i Danmark?
Mon det næste Eigil Andersen langer ud efter er Kristeligt Dagblad? Er denne avis skadelig for nyhedsformidlingen i Danmark? For Jesus talte heller ikke om aviser, da han gik på jorden.

Fælles udfordringer
Det er på tide, at SF accepterer og tolererer andre interesser på arbejdsmarkedet end de traditionelle socialistiske fagforeninger.
Det danske arbejdsmarkedet står over for store udfordringer – ikke mindst, når det handler om at skabe nye arbejdspladser.
Det er en fælles udfordring for alle faglige organisationer og for alle politiske partier. Lad os stå sammen om at løse dem i stedet for at bekæmpe hinanden.

Rolf Weber, politisk konsulent, Krifa6 kommentarer:

3. januar 2013 kl. 11.59 Henrik Jacobsen

Jeg tror hun prøver at vinde lidt af de tabte stemmer tilbage fra enhedslisten, men det er fuldstændig uaccetabelt at hun ikke vil have fri konkurrence indenfor dette område. Der er sikkert flere af Krifa´s kunder der har stemt SF ved sidste valg, det kan jo være de skifter krydset ud næste gang.

3. januar 2013 kl. 17.19 Unknown

Kunne disse udtalelser have noget at gøre med at LO har betalt Sf valgkamp.
Sf 15000 medlemmer så er det måske lidt fejlagtig at kalde sig et Folkeparti.
Krifa 215000 medlemmer. Danmarks 4 største fagforening.

3. januar 2013 kl. 20.57 Kenneth

Personligt ser jeg deres udmeldinger, som et lige så stort angreb på mig og mit valg. Og det kan jeg godt, blive rimeligt indebrændt over.

8. januar 2013 kl. 17.43 Gordon Shumway

Kære KRIFA og andre

Nu må i altså holde op - ministeren har sin ytringsfrihed og frie valg til at mene og udtale sig som hun har lyst - så længe hun ikke bryder love.

Ministeren har vel lov at mene at KRIFA ikke er en fagforening og støtte 3F i deres ret til blokader. Og andre har lov til at mene noget andet.

Såfremt af man ikke er enig med ministeren og partiet, så man man ved det kommende valg stemme på en andet parti.

Sådan virker et Demokrati

11. januar 2013 kl. 21.17 Henrik Jacobsen

Hej Gordon. Selvfølgelig må ministeren mene hvad hun vil, men hun er altså minister for alle, også Krifa´s kunder og dem der ikke har stemt på hende.

19. januar 2013 kl. 13.26 Hans-Peter Jørgensen

Hvad enten vi kalder det en fagforening eller ej, så gælder demokratiet stadig. I Krifa har vi også ytringsfrihed og ret til, at stemme på det parti vi vil. Men er demokratiet ved at lide et nederlag? Hvor er demokratiet,når vi på arbejdspladsen skal presses ind i en anden fagforening, mod vores vilje. Vi bryder ingen love ved at være medlem af Krifa. Men det er da lige før det er den opfattelse man får. Uha Uha

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.