25. februar 2013

Forskelsbehandlingsloven skal ændres

Mai Henriksen fra De Konservative har set helt rigtigt, når hun undrer sig over, at der på papiret er fagforeningsfrihed i Danmark samtidig med, at folk mobbes for deres fagforeningsvalg.
"Det vil jeg ikke finde mig i", sagde hun til BT i søndags. Folk skal ikke chikaneres, når de benytter sig af deres ret til at vælge fagforening, siger hun.
Hun er så utilfreds med tingenes tilstand, at hun har fremsat et beslutningsforslag i Folketinget, der skal pålægge regeringen at ændre forskelsbehandlingsloven, sådan at det nu også bliver forbudt at forskelsbehandle på grund af fagforeningsmedlemskab.

Groteske eksempler
I krifa får vi hele tiden eksempler på folk der mobbes, fordi de har valgt den "forkerte" fagforening.
Det handler blandt andet om:
  • Kollegaer der ikke vil spise med dem, der ikke er medlem af den "rigtige" fagforening
  • opslag med navne på folk man bør holde sig fra
  • Konstant pres fra tillidsmanden
  • begrænsning af mulighederne for at få del i "ny løn"
Sådan kunne vi blive ved. Derfor er det godt, at der er politikere, der har fået øjnene op for disse helt urimelige forhold på det danske arbejdsmarked.

Har du oplevet – eller hørt om folk – der bliver chikaneret på grund af deres fagforeningsforhold?

Rolf Weber, politisk konsulent, Krifa

4 kommentarer:

28. februar 2013 kl. 18.52 Anonym

Hvad skal man så gøre ved dem som mobber dem der stemmer Konservativ.
Hvornår starter Krifa en landsindsamling til Amin Skov eller er det hele kejserens nye klæder?
MVH Bjarne R

4. marts 2013 kl. 14.38 Claus

Hvornår lærer vi at behandle hinanden med respekt?!

27. marts 2013 kl. 02.46 Anonym

"I nogle situationer kan det, af hensyn til det fremtidige samarbejde med kolleger, være en mulighed, at prøve at lave en aftale med din arbejdsgiver om, at du holder fri under konflikten." Sådan skriver Krifa på sin hjemmeside om lærere, der er organiseret hos Krifa. Og hvorfor tror Krifa mon, at det fremtidige samarbejde kan blive problematisk?
Er det fordi, I godt selv ved, at jeres medlemmer kører frihjul på deres arbejdspladser? At jeres medlemmer rundt om på skolerne får den løn og de goder, som DLF og UDF og andre har kæmpet sig frem til uden selv at løfte en finger for det? Det hedder også at lurepasse eller nasse på andres kamp! Godt jeg ikke har kolleger af den slags!!

9. april 2013 kl. 19.41 Anonym

Det sjove er i aldrig nævner det pres, som kommer fra dem som betaler for en tillidsrepræsentant. De skal faktisk varetage jeres medlemmers interesser, selvom de ikke vil være med til at betale til en TR. Uanset om i kan lide det eller ej, så vil i jo heller ikke bryde jer om at købe en ny bil, men alle som ikke har betalt til den, skal også have lov til at køre i den, og bruge alt hvad den præstere. Det er for billigt et salgsargument i kommer med, lige som i ikke vil acceptere i har sagt nej tak til konflikt men udbetaler konfliktstøtte. Det er jo dobbeltmoralsk, og ude af trit med realiteterne, på de Danske arbejdspladser.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.