25. april 2013

Så gik den ikke længere


Børn, forældre, bedsteforældre, lærere og arbejdsgivere. Alle var kørt trætte i konflikten. Og af hensyn til alle parter er det godt, at regeringen nu har grebet ind.

Modellen slog ikke til
Den danske models principper om, at arbejdsmarkedets parter selv løser deres konflikter holdt ikke. Fire ugers udmattelseskrig med børnene som gidsler, fik med regeringens indgreb torsdag sin afslutning. Det vigtigste er nu, at der nu bliver skabt et arbejdsklima på de enkelte skoler, hvor alle samarbejder om at udvikle det maksimale potentiale i de børn, som er vores fremtid.

Dialogsyn er vejen frem
Samtidig bliver jeg også nødt til endnu engang at slå et slag for, at der findes andre måder at løse konflikter
på end den langvarige konflikt mellem lærerne og KL. Vi tror på, at konflikter skal løses via dialog – og i yderste konsekvens hos en dommer. Ansatte og arbejdsgivere er ikke hinandens modsætninger - men
hinandens forudsætninger. Det kalder vi vores dialogsyn, og det har vi praktiseret i 114 år. Moderne mennesker må kunne tale sig til rette. Vi har haft lock-out i fire uger, og man har haftdet indtryk, at parterne end ikke forsøgte at tale sammen. Det er ikke rimeligt. Og det må give stof til eftertænke om, hvordan vi i fremtiden skal løse konflikter på det danske arbejdsmarked.

Søren Fibiger Olesen, Landsformand Krifa

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.