23. august 2013

Fagforeningsmobning: 1 mod 130

"Jeg forstår ikke, hvordan mine kolleger kan tage hjem til deres børn og fortælle dem, at de ikke må mobbe de andre børn i skolen eller holde dem udenfor, når de opfører sig på den måde på min arbejdsplads," Sådan siger Poul Erik Nielsen til Jyllands-Posten i dag. Han er tekniker ved Carlsberg i Fredericia og har været årsag til at 130 af hans kollegaer de sidste to uger har nedlagt arbejdet. Årsag: Han vil ikke være medlem af 3F.

Det er helt grotesk, at denne form for chikane og mobning stadig findes i dagens Danmark. Og Poul Erik Nielsen har helt ret i, at det er dobbeltmoralsk at forældre lærer deres børn, at de ikke må mobbe i skolen, samtidig med at de selv mobber på livet løs på arbejdspladsen.

Nul tolerance hos Carlsbergs ledelse
Krifa var allerede inde over sagen i maj, hvor flere af vores kunder blev presset til medlemskab af 3F. Vi kontaktede Carlsberg, som bl.a. svarede, at de ikke accepterer fagforeningspres.
Carlsberg har de seneste dage sat yderligere trumf på ved at true med at afskedige de 130 medarbejdere som er i gang med en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Lever i bedste velgående
Sagen er den seneste af en en række eksempler vi har fået om fagforeningstvang på de danske arbejdspladser. Vi kan konstatere, at de uformelle eksklusivaftaler lever i bedste velgående på de danske arbejdspladser.


Krifa opruster
Det vil vi ikke finde os i. Vi mener, at der er tale om et åbenlyst menneskeretligt problem. Vi vil derfor i den kommende tid sætte fornyet fokus på emnet. Det vil ske gennem folkeoplysning, debat og kontakt til politikere. Alle har ret til frit at vælge fagforening. Det er en menneskeret.
 
Søren Fibiger Olesen, formand Kristelig Fagbevægelse

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.