27. november 2013

Fagforeningskontingent og skattefradrag

Det har været et emne i finanslovsforhandlingerne at gøre det muligt at trække mere end 3.000 kroner fra i skat for sit fagforeningskontingent. Men det blev ikke til noget.

Det har været nævnt flere steder, at VK-regeringen skulle have indført den nuværende 3000 kroners grænse for at genere LO og favorisere de frie fagforeninger.
Men vi vurderer ikke, at vores fremgang hænger sammen med grænsen på 3.000 kroner. Vi havde fremgang, før den blev indført, og LO havde tilbagegang, før den blev indført.

Lavt kontingent
Jeg tror ikke, det kommer til at betyde noget for os, om loftet bliver sat op eller helt fjernet. Vi har stadig et lavt kontingent, og jeg er overbevist om, at vores kunder oplever, at de får noget for pengene ved at være kunde hos os.
Det sikrer vi ved at koncentrere os om kun at bruge penge på noget, der har værdi for vores kunder. Det betyder, at vi ikke bruger penge på at støtte politiske partier, for det mener vi ikke er en fagforeningsopgave.

Ingen vil betale for meget
Prisen alene afgør ikke, om man er tilfreds med sin fagforening. Det er forholdet mellem prisen og det, man får ud af et medlemskab, der er afgørende - og at man ikke synes, ens fagforening bruger pengene på noget ufornuftigt.
Det gælder uanset fradrag eller ej, for ingen vil betale for meget i fagforeningskontingent, selvom de kan trække det fra i skat. Og hvis man synes, man får valuta for sit kontingent, vil man betale det, også selvom det hele ikke kan trækkes fra i skat.

Søren Fibiger Olesen, formand, Kristelig Fagbevægelse

1 kommentarer:

28. november 2013 kl. 21.25 Henrik Jacobsen

Godt skrevet. Der er helt sikkert nogle der vælger Krifa pga. prisen, men vi er også mange der er medlem af andre grunde.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.