21. november 2013

Ingen partistøtte hos Krifa

Vi støtter ikke nogen politiske partier. Om vores kunder vil støtte et politisk parti, blander vi os ikke i.

Det betyder ikke, at vi ikke er politiske. Men vi er ikke partipolitiske. Vi står i et frit og uafhængigt forhold til de politiske partier.
Omdrejningspunktet i vores politiske arbejde er, hvad vi mener, der gavner vores kunder og det danske arbejdsmarked, og ikke, om det er i overensstemmelse med bestemte politiske partier.

LO og partistøtten
Der er LO-fagforeninger, som støtter bestemte politiske partier, og det er kun på overfladen, det er frivilligt, om deres medlemmer vil bidrage til partistøtten. Deres medlemmer kan erklære, at de ikke ønsker at støtte politiske partier. Men uden at de af den grund kommer til at betale mindre i kontingent.

Uigennemskueligt
Deres kontingent bruges så bare til noget andet. Hvordan så gennemskue, om der alligevel ikke betales lige så meget i partistøtte, men bare fordelt på lidt færre bidragydere? Noget andet er indirekte partistøtte i form af annoncer for bestemte politiske partier.

Rene linjer hos os
Sådan er det ikke hos os. Her er ikke noget med, at man skal gøre noget for at undgå at støtte politiske partier, som man så ikke ved, om man alligevel er med til. Vi har rene linjer, og det er så enkelt: Vi bruger ingen penge på partistøtte.

Søren Fibiger Olesen, formand, Kristelig Fagbevægelse

4 kommentarer:

16. december 2013 kl. 08.56 Unknown

Men hvilke kristne aktiviteter og organisationer støtter i så?
Bruges medlemmernes penge til at fremme kristne særstandpunkter i forhold til fx folkekirken, kvindelige præster, homovielser og abort?
Hvis der er rene linjer må I fortælle åbent om der flyder penge fra KRIFA til andre formål end rent fagpolitiske.

16. december 2013 kl. 09.11 Unknown

Jeg er glad for at I ikke støtter politiske partier. (det kan vi selv gøre hvis vi synes).

Har i en kommentar til ekstrabladets historie?
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2174777.ece

Jeg ser ikke rigtig nogen dokumentation for at i skulle støtte frimenighederne, men har i noget at tilføje? Det er rart at kunne læse jeres udlægning af sagerne i dagspressen her på siden som fx under Vejlegårdssagen.

2. januar 2014 kl. 14.29 Anonym

Kære KRIFA, er i sød at kommentar på Ekstrabladets artikel om jeres "skjult religiøs dagsorden"

8. januar 2014 kl. 14.14 Rolf Weber

På vores hjemmeside kan du finde vores kommentare på de beskyldninger avisen.dk har mod Krifa om "skjult religiøs dagsorden". Det er fra avisen.dk at Ekstra Bladet har deres oplysninger. Du har linket til hjemmesiden her: https://www.krifa.dk/omos/fakta/dersigessaameget.aspx
Venlig hilsen Rolf Weber, politisk konsulent

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.