13. december 2013

Mandela-uge til inspiration


Det har været en Mandela-uge. Han er blevet fremhævet for at praktisere forsoning og tilgivelse. Vi kan alle lære af ham.

Mandela mødte ikke sine undertrykkere med hævn og gengældelse. Han rakte hånden frem og mødte dem med forsoning og tilgivelse. Det er mere end beundringsværdigt, det er værd at lade sig inspirere af.

Give igen eller bære over
Hvordan reagerer vi, hvis en kollega træder os over tæerne eller lignende? Er vores reaktion at ville give igen eller være overbærende?
Det ene kan få en konflikt til at udvikle sig, gå op i en spids og måske give varige skader på en relation; det andet kan forhindre en konflikt og styrke en relation.

Bestemmer selv
Vi kan selv være med til at afgøre, hvordan tonen og miljøet skal være på en arbejdsplads. Om vi vil være hårde over for hinanden og slå ned på hinandens fejl eller bære over med hinanden.
Vi kan ikke undgå, at uenigheder og konflikter opstår. Men vi kan have indflydelse på, hvordan en uenighed eller konflikt udvikler sig - eller ikke udvikler sig.

Løsninger med respekt for hinanden
Det betyder ikke, at vi bare skal finde os i alt. Det mener vi heller ikke som fagforening. Men man kan holde på sin ret og samtidig møde andre med respekt. Det gør vi også som fagforening. Det er Krifas dialogsyn udtryk for.
Vi taler vores kunders sag over for arbejdsgivere og i retssale. Men vi forsøger at finde løsninger ad dialogens vej og ønsker konflikter løst i en atmosfære, hvor man respekterer hinanden og hinandens interesser.

Søren Fibiger Olesen, formand, Kristelig Fagbevægelse

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.