3. januar 2014

Hver tredje overvejer nyt job i 2014


Næsten hver tredje (29,9 %) overvejer at søge nyt job i 2014. Det fremgår af en analyse, Kristelig Fagbevægelse har fået lavet hos A & B Analyse blandt lønmodtagere uden ledelsesansvar.

Flere privatansatte end offentligt ansatte overvejer det, nemlig 39,7 % i forhold til 19,9 %

Vil prøve nyt
Et det positivt eller negativt, at hver tredje overvejer at søge nyt job. Det afhænger af, hvad grunden er. Det er positivt, hvis det er udtryk for lyst til at udvikle sig og prøve noget nyt. Men det er negativt, hvis det skyldes, at man har det dårligt i det arbejde, man har.

Men jeg tror, at det kun er de færreste, der søger nyt job, fordi de er utilfredse med det, de er i.
Det bygger jeg på, at vi i analysen også har spurgt til danske lønmodtageres arbejdsglæde, og den er god eller meget god hos langt de fleste, nemlig hos to tredjedele (65,9 %).

Plads til ledige
I øvrigt er mange jobskifte med til at give mobilitet på arbejdsmarkedet, og det betyder, at det også giver mulighed for, at lønmodtagere uden job kan komme ind på de ledige pladser, der opstår, når nogle siger et job op for at skifte til et andet.

Allan Bruhn, politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

1 kommentarer:

7. januar 2014 kl. 19.00 Unknown

Det undrer mig ikke, at næsten hver tredje dansker overvejer nyt job. Vi er blevet mere karriereminded. I gamle dage var det kutyme at arbejde sig op fra bunden i den samme virksomhed. I dag er det normen at bygge sin karriere op gennem forskellige stillinger i erhvervslivet.

Jeg har selv et online CV, hvor jeg uanset hvilket job jeg har, altid holder øjne og ører åbne i forhold til nye muligheder og udfordringer.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.