17. januar 2014

Stor forskel på arbejdsmarkedspensioner

Langt de fleste lønmodtagere har i dag en arbejdsmarkedspension.
Der er dog stadig lønmodtagere der ikke har. De har nogle andre udfordringer, men dem handler denne blog ikke om.

Store forskelle på indhold
Der er store forskel på indholdet i arbejdsmarkedspensionerne.
Arbejdsmarkedspensioner har tilknyttet en forsikringspakke. Pensionsordningen som Krifa har sammen med Kristelig Arbejdsgiverforening har meget fokus på, at der er en fleksibel forsikringspakke, der kan tilrettes den enkeltes behov.


Behov ændres i arbejdslivetVi må erkende, at behovene ændres hen over et arbejdsliv.
Hvor man som yngre har et stort behov for at sikre sig i tilfælde af tab af arbejdsevne og sikre de efterladte i tilfælde af død, så mindskes dette behov som regel med alderen.
Det betyder, at der skal være mulighed for at skrue både op og ned for forsikringsdækningen, hvis den skal passe til den enkeltes behov.
I den aftale som Krifa har indgået med Danica, er der mulighed for, at du kan forsikre dig mod tab af arbejdsevne fra 20-80% af din indtægt –til den samme lave pris.

Både livsforsikring og opsparing udbetalesDer er også mulighed for, at du kan tegne livsforsikring for helt op til 5 gange din årsløn.
Krifas aftale er skruet sådan sammen, at livsforsikringen ikke er koblet sammen med opsparingen. Det vil sige, at dine efterladte får udbetalt både den livsforsikring, du har tegnet plus den opsparing du har, hvis du skulle gå hen og dø.
I mange andre ordninger, som for eksempel  Industriens Pension og Pension Danmark, får du kun udbetalt livsforsikringen, mens opsparingen, der her er lavet som en livrente, indkasseres af pensionskassen, hvis du dør.
Konkret betyder det, at hvis du har tegnet en livsforsikring på kr. 500.000 og har en opsparing på kr. 400.000, så vil dine efterladte fra Industriens Pension eller Pension Danmark ved død få udbetalt kr. 500.000, hvor de, hvis du er ansat under en Krifa overenskomst, vil få udbetalt begge beløb – altså kr. 900.000.

Tjek dine forhold
For at få et overblik over dine forhold, anbefaler vi alle at tjekke deres egne forhold på pensionsinfo.dk.
Her kan du se, hvordan du er stillet ved både pension, død og tab af arbejdsevne.
Brug det til at vurdere, om du skal have ændret på dine forsikringer, eller om du eventuelt skal sætte mere af til pension.
Det kan være, at det er en god ide at køre et par år mere i den gamle bil, hvis du til gengæld kan blive boende i huset, den dag du skal på pension.
Du kan evt. også søge råd på Krifa arrangementet: "Få råd til dine drømme efter arbejdslivet".
Læs mere her: https://www.krifa.dk/fagforening/fordele/arrangementer.aspx

Kurt Bech, Overenskomstchef KrifaSkriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.