14. februar 2014

For mange mister dagpengene

Den forkortede dagpengeperiode fra fire til to år har som konsekvens, at titusinder af ledige mister dagpengene. Der er behov for, at den periode, man kan få dagpenge, bliver afhængig af mulighederne for at få et nyt job

Næsten 34.000 ledige har mistet dagpengene i 2013, viser en optælling, a-kassernes sammenslutning AK-Samvirke har lavet. Samtidig vurderer AK-Samvirke, at 14.000 ledige vil miste dagpengene i 2014.

Ikke holdbart
Det er ikke holdbart og viser, at regeringens løsninger med akutjob, uddannelses- og arbejdsmarkedsydelse ikke er nok, når så mange alligevel falder ud af dagpengesystemet, fordi de ikke kan nå at få et nyt job i løbet af to år.

Permanent løsning
Vi foreslår en løsning, som kan være permanent. Det er at gøre den tid, man kan være på dagpenge, konjunkturafhængig og tilpasset beskæftigelsessituationen. Så bliver der en sammenhæng mellem, dagpengeperiodens længde og mulighederne for at få et nyt job.

Hurtigere genoptjening
I øvrigt mener vi, at det også bør blive sådan igen, at man kan genoptjene ret til dagpenge på 26 uger og ikke som nu på 52 uger.

Allan Bruhn, politisk konsulent, Krifa

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.