19. marts 2014

Ledige er mest stressede

Stress er mere end dobbelt så udbredt blandt ledige end hos folk i arbejde. 19 procent i job er stressede, mens det er 42 procent blandt dem, der er ledige. Det fremgår af en undersøgelse fra beskæftigelsesregion Midtjylland.

Det er en kendt sag, at det er hårdt at være jobsøgende. Det går hårdt ud over selvtilliden og mange oplever, at de bliver mindre sociale og mere indesluttede, og det fremmer ikke mulighederne for at gå i job igen.
For en del resulterer tabet af job i, at de bliver ramt af stress. Hvad skal man som jobsøgende gøre for, at det ikke sker, og er det først sket, hvad kan man da gøre for at blive hel igen?

Vær aktiv
Vi har alle brug for anerkendelse og det at føle sig værdifuld. Som ledig skal vi finde det andre steder end i jobbet. For mange opstår der balance på ny, når den gamle identitet fra jobbet skiftes ud med en ny identitet.
Du kan som jobsøgende overveje, om du gennem det at gøre et stykke frivilligt arbejde kunne genvinde noget af det, som du tidligere fik i dit job. Ved at opdyrke netværk, holde kontakten til dem, du kender, og gerne udbygge relationer i din søgen på job, kan du måske holde gejsten oppe og opleve, at dem, du møder på sin vej, giver en ny energi og tiltro til, at du er OK og nok skal komme videre med et nyt virke.

A-kassen kan hjælpe
Din a-kasse kan hjælpe dig. I Krifa kan du få alle de samtaler, du ønsker, med jobkonsulenter. De kender arbejdsmarkedet og mulighederne og kan guide dig videre mod dit næste job.
Er det ikke nok, kan du tegne et pluskunde-medlemskab i fagforeningen og få alle de karrieresamtaler, som du ønsker. Hyppige samtaler om jobsøgning og afklaring får jobsøgende hurtigere i arbejde, så det er hjælp til selvhjælp at gøre brug af de tilbud, som din a-kasse og fagforening tilbyder dig.

Andreas Kruse, arbejdsmarkedskonsulent, Krifa

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.