26. august 2014

Regeringen svigter oplagt løsning på dagpengeproblemet

Vi finder det uansvarligt over for de mange tusinde, der falder ud af dagpengesystemet, at regeringen fremlægger en finanslov uden at komme med forslag til at gøre noget ved problemet.

Vi mener, at en oplagt løsning er at gøre dagpengeperioden konjunkturbestemt.

Da dagpengeperioden blev sat ned fra fire til to år, blev det skønnet - ud fra det, man vidste dengang - at få tusinde ville falde ud af dagpengesystemet, nu viser det sig, at det er mange tusinde. Det afslører, at det ikke er holdbart med faste dagpengeperioder, fordi de ikke tager højde for, hvad fremtiden kan bringe.

Gør dagpengeperioden konjunkturbestemt
Der er i stedet brug for at gøre dagpengeperioden konjunkturbestemt. Så er dagpengeperioden afstemt forholdene på arbejdsmarkedet, og vi kan blive fri for på- bagkant-lappeløsninger som akutjob og midlertidige arbejdsmarkedsydeler

Ikke nok at halvere genoptjeningsretten til et halvt år
Vi foreslår desuden ligesom flere andre, at fristen for at genoptjene dagpenge skal tilbage til et halvt års arbejde, men vi mener også, at det ikke er nok til at løse de lediges problem.

Beskæftigelsesministeriet har selv beregnet, at selvom det bliver muligt at genoptjene retten til dagpenge på et halvt år, vil det langtfra redde alle fra at falde ud af dagpengesystemet.
Regeringen har selv dokumenteret, at ikke engang det løser problemet, så der er behov for noget mere. Det mener vi skal være den konjunkturbestemte dagpengeperiode.

Søren Fibiger Olesen, formand, Krifa

2 kommentarer:

26. august 2014 kl. 19.08 Anonym

Der bliver talt meget om, at genoptjene retten til dagpenge, hvad jeg også mener er vigtigt. Men noget jeg også mener der er meget vigtigt og som man slet ikke taler om er, at hvis du er/bliver arbejdsløs, skal man ha`en time løn på 133,00kr. for at få max beløb i dagpenge og vi ved, at der er rigtigt mange der ikke har den løn, tænk bare på alle dem, der er ansat i butikker, rengøring m.m. Kan man ikke kigge på det? Hvorfor ligger satsen ikke på mindste lønnen? Vil meget gerne bede om et svar fra Krifa
MVH. Tove

1. september 2014 kl. 13.02 Søren Fibiger Olesen, formand, Krifa

Dagpenge er en understøttelse som kompensation for en manglende løn, så i sagens natur kan man ikke få mere i dagpenge, end man har tjent, før man blev ledig.
§ Tove
Man kan få 90 procent af sin løn i dagpenge, dog maks. 17.658 kr. om måneden. Det mener vi er rimeligt.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.